X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Jedynie co mi gin zaleciła to nie brać magnezu dzień w dzień jak witamin żeby nie przyzwyczaić organizmu.

A ja właśnie od 2 miesięcy mam zalecenie 2x dziennie magnez B6 i ostatnio znów lekarz upomniał się, żebym brała regularnie.. to teraz mam wątpliwości...

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam zamiaru odwiedzac grudniowek:) a my w sumie kupimy od znajomego wczoraj sie okazalo. uzywal do blizniaczek ( wczesniakow) wiec mial 2.
    chyba nawet ten co polecała Paula wiec problem z głowy.
    ale dzięki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 11:58

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    A ja właśnie od 2 miesięcy mam zalecenie 2x dziennie magnez B6 i ostatnio znów lekarz upomniał się, żebym brała regularnie.. to teraz mam wątpliwości...
    nie wiem jak ty ale ja bym sluchala swojego lekarza, ktory prowadzi Ciebie, a nie zalecen innego do innej pacjentki.

Selene, isabelle lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene a jakie horrory oglądałaś,które ci się podobały? Może coś podpowiem jak będę wiedziała mniej więcej jakie klimaty tobie odpowiadają :-)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    horrory??? łoooo
    ja ostatnio dostalam mdłosci na walking dead i odstawiamy go na " po ciązy"
    autentycznie mnie zmuliło.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:

Co ginekolog to inna teoria ale..
    Na coś musiał Ci gin to przepisać, jakieś powody. Mi nic wcześniej nie dolegało- jedynie w takich przypadkach twardnienia brzucha mam brać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! I mi śnił się dzisiaj głupoty. Śniło mi się, że zostawiłam tygodniowe dziecko samo w domu i pojechałam do znajomych. Miałam przy tym takie wyrzuty sumienia, że się obudziłam. I w ogóle cały sen uczucie bycia beznadziejną matką, która podróżuje z dzieckiem ze szpitala autobusem. O ludzie ile ja się w nocy budziłam. Zresztą na siku to wstałam dzisiaj równo 6 razy co półtorej godziny (dlatego pospałam sobie dłużej). A teraz przy pysznej herbatce czytam książkę i powoli myślę o przygotowaniu zupy krem marchewkowej z imbirem. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 12:06

Wysłany: 30 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    horrory??? łoooo
    ja ostatnio dostalam mdłosci na walking dead i odstawiamy go na " po ciązy"
    autentycznie mnie zmuliło.

My z mężem oglądamy, czekamy też na gre o tron :-)
    Polecam też serial BREAKING BAD :-)

My kupujemy monitor oddechu.

O! Mam pytanie!
    Tak z mężem zawsze myśleliśmy, że będziemy chcieli dziecko od jak najmłodszych lat uczyć drugiego języka, aby mówił po polsku i np. Po angielsku.
    I teraz ja nie wiem jak się postępuje w takim przypadku. Bo rozumiem sytuacje, że chociaż jedno z rodziców mówi biegle w innym języku i np. Mama mówi po polsku a tata np. Po francusku a jak i z czym to się je jak rodzice tylko w sposób komunikatywny potrafią władać obcym jézykiem? Trzeba posyłać dziecko do przedszkoli,szkół anglojęzycznych? Od roczku chodzić na specjalne zajęcia? Może któraś z was coś wie na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 12:19

jonka91 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widać, że z magnezem róznie jest.
    Mój lekarz tez ostatnio kazał mi brać magnez 3 razy dziennie, zawsze i nie przestawać, mówił, że to pomoże, u mnie z szyjka jest ok
    Co do monitoru oddechu, każdy robi jak uważa, ale kobieta ma taki instynkt, że jak monotor oddechu, zwłaszcza, gdy dziecko jest gdzies w poblizu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 08:48

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Kobietki drogie, czy któraś z Was ma podwyższone ciśnienie, ja wczoraj miałam 140/80, wstępne zalecenie lekarza mam sobie codziennie mierzyć ciśnienie i jeśli zdarzy się wyższe niż 140 to mam się do niego zgłosić.
    Czy któraś z Was bierze jakieś leki na nadciśnienie?

140 to jeszcze dobre ciśnienie. Prawie na każdej wizycie mam 139-140 i to za drugim pomiarem... W 9tc drugi, niższy pomiar pokazał 156 i wówczas zostałam skierowana do szpitala na obserwację. Być może, tak jak ja, masz syndrom białego fartucha ;)

kasiakra lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    My z mężem oglądamy, czekamy też na gre o tron :-)
    Polecam też serial BREAKING BAD :-)

gra o tron oczywiscie. Breaking Bad zobaczyłam 1,5 sezonu i nie podobało mi się ( wiem, podobno źle zrobilam, że przerwałam ale nie wracam do niego)
    a tak to ja juz większosc chyba seriali zaliczylam.
    Teraz oglądalam True Detective- polecam! obecnie konczę 2s House of Cards:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 12:15

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela, ja tez mam lekkie problemy z szyjka i mialam skurcze.
    Pisze lekkie, bo lasnie ona sie nie skracala, ale wedlug mojej poloznej byla "miekka" (cokolwiek dokladnie to znaczy). Dodatkowo przy kazdym dotknieciu brzucha mialam skurcze (ja ich coprawda nie czulam, ale wedlug poloznej byly bardzo niepokojace). U mnie to wszystko bylo spowodowane stresem w pracy bo mialam bardzo nieprzyjemna sytuacje sprezentowana przez mojego "kolege". Wiec zapytalam poloznej czy w takim razie mam lezec, nic nie robic, nie przemeczac sie a ona mi na to zeby nie panikowac i poprostu zwolnic tempo. Dostalam wtedy zwolnienie z pracy (bo wczesniej normalnie pracowalam), zakaz podrozy samochodem ponad 2 godziny drogi i poprostu przykaz zeby jak najwiecej odpoczywac. Ale moglam zyc normalnie, czyli chodzic, spacerowac, gotowac. Jedyny warunek to ze jak poczuje twardnienie brzucha to zeby sie polozyc wtedy. No i ogolnie sie nie przemeczac wogole. I wizyte kontrolna tez mialam dopiero za 3 tygodnie. No i pozniej okazalo sie ze w moim przypadku takie zwolnieniz tempa bylo wystarczajace i sytuacja szyjkowa sie poprawila.
    Pisze tak to wszystko zeby Cie troche uspokoic no i podkreslic ze kazda ciaza jest inna, nie kazdy musi odrazu lezec z pupa w gorze, skoro Ci lekarz nie nakazal to ja mysle ze mozna go posluchac. Mi sie tez wydawalo ze ta moja polozna jakos tak chyba zbyt lekko do tego podeszla i balam sie ze zbagatelizowala moj przypadek. No ale okazalo sie ze miala racje.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:29

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha wrote:
    Cześć dziewczyny :-) mam do Was pytanie. Czy macie takie silne skurcze, przypominające bol miesiączkowy ale mocniejsze przy czym brzuch na dole jak kamień i ból pleców do tego. W niedziele jak mnie taki dopadl nie wiedzialam co się dzieje, taki mocny bol trwający około 5 minut. Później miałam tylko spiecie brzucha, ale wczoraj zaś się powtórzył. Wczorajbył lżejszy i ból poszedł na plecy a nie na brzuch. Macie coś takiego ? Nie mam pojęcia czy się bać i lecieć do szpitala czy to są przepowiadajace i urodze w terminie
    Hej. Ja tak miałam i od niedzieli jestem w szpitalu. Dali magnez w kroplowce teraz tabletki i luteina i jutro do domu.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Horrory ze stażem tak, ale zdecydowanie nie sięgajcie po "Z archiwum X" - to, co w dzieciństwie przyprawiało o wypieki na twarzy, dzisiaj może nieźle rozczarować :D

Ag..., Gwiazdeczka27, Kawa lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png

Wysłany: 30 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Chanela, ja tez mam lekkie problemy z szyjka i mialam skurcze.
    Pisze lekkie, bo lasnie ona sie nie skracala, ale wedlug mojej poloznej byla "miekka" (cokolwiek dokladnie to znaczy). Dodatkowo przy kazdym dotknieciu brzucha mialam skurcze (ja ich coprawda nie czulam, ale wedlug poloznej byly bardzo niepokojace). U mnie to wszystko bylo spowodowane stresem w pracy bo mialam bardzo nieprzyjemna sytuacje sprezentowana przez mojego "kolege". Wiec zapytalam poloznej czy w takim razie mam lezec, nic nie robic, nie przemeczac sie a ona mi na to zeby nie panikowac i poprostu zwolnic tempo. Dostalam wtedy zwolnienie z pracy (bo wczesniej normalnie pracowalam), zakaz podrozy samochodem ponad 2 godziny drogi i poprostu przykaz zeby jak najwiecej odpoczywac. Ale moglam zyc normalnie, czyli chodzic, spacerowac, gotowac. Jedyny warunek to ze jak poczuje twardnienie brzucha to zeby sie polozyc wtedy. No i ogolnie sie nie przemeczac wogole. I wizyte kontrolna tez mialam dopiero za 3 tygodnie. No i pozniej okazalo sie ze w moim przypadku takie zwolnieniz tempa bylo wystarczajace i sytuacja szyjkowa sie poprawila.
    Pisze tak to wszystko zeby Cie troche uspokoic no i podkreslic ze kazda ciaza jest inna, nie kazdy musi odrazu lezec z pupa w gorze, skoro Ci lekarz nie nakazal to ja mysle ze mozna go posluchac. Mi sie tez wydawalo ze ta moja polozna jakos tak chyba zbyt lekko do tego podeszla i balam sie ze zbagatelizowala moj przypadek. No ale okazalo sie ze miala racje.

Dokładnie :-)
    Każdy przypadek jest inny, ale zawsze trzeba konsultować z lekarzem i sprawdzać czy zalecenia są skuteczne.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    zostało mi do kupienia: szafka do sypialni, monitor oddechu, torba do wózka i chusta. Resztę juz wszystko mam :D

Ja tam zostawiłam sobie kilka przyjemności na listopad - czyli tematy kąpielowe, łóżeczko i wszystkie sprawy butelkowo-karmieniowe:) Jak paczki przychodzą osobno, a nie wszystkie razem, to jakoś cieszą bardziej. Teraz czekam bardzo na stanik i wylicytowane na allegro pajace :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag jakie masz cukry na czczo i godzine po jedzeniu bo ja nie potrafie ich uspokoic, maz wlasnie pojechal po zapas warzyw i nabialu.

Ja mam cisnienie po diferganie dwa razy dziennie :120/70
    :-) piekne wozki wybiaracie kazdy mi sie podoba :-)

Tez jestem wkurzona nie wychodze prawie nigdzie, tylko lekarz i badania, w pon. musialam wdwa razy wejsc i zejsc z drugiego pietra to wieczorem nie czulam pachwiny, nogi to mnie tak nolaly jakbym w szpilkach conajmniej dwa centra handlowe obleciala jak to mialam w zwyczaju po pracy, uzalezniona calkowicie jestem od innych, i jeszcze nie moge jesc tego co bym chciala przez cukrzyce :-(
    Szyjke badam co 10 dni, bo ja nie moge miec pessara ani szwu narazie, choc ostatnio juz nie wyszly mi bakterie. Mysle ze lekarz nie chce ryzykowac, bo jak narazie szyjka ma 38 mm - 42 mm
    Lezacy tryb narazie daje efekty, ale glowe myje co 3 dni kape sie co dwa, nogi gole co 10 dni tylko do lekarza

Dobrze ze diabetolog dala mi skier. na siostre srodowiskowa i ma mi przychodzic pobierac krew, wyniki bedzie sama zawozic do szpitala albo ktos odemnie zawiezie, bo perspektywa znowu lazenia mnie przeraza.
    Jejciu byleby do 8 stycznia dzidka posiedziala.
    Ciesze sie tylko ze te dni sa tak piekne za oknem chociaz to wywoluje usmiech u mnie i oczywiscie ruchy Dzidki.
    CO do snow to tez mam juz glupoty w glowie snilo mi sie dzis nasze malenstwo.

Ciaza to nie choroba. ?.......ech.......

Paula44 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na czczo mam od 70 do 80.
    diete wg diabetologa mam od 2 tyg- 4 razy nieznacznie przekroczylam 120. Taak to roznie od 90 do 110 to norma u mnie.
    dzienniczek prowadze od 7.10- przewaznie mieszcze sie w normie odkąd jem w domu a nie w szpitalu:)

nie wiem jak u Ciebie bo oczywiscie wytyczne to jedno a organizm o 2 ale z tym nabialem to ja np bym nie przesadzała. mi skakał cukier po nim.
    no i ja np wiem ze mimo ze mam chleb z niskim IG to moge zjesc 2 kromki, 3 to juz pow 120.
    i nabialu nie powinno sie jesc na 1 sniadanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 12:39

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    na czczo mam od 70 do 80.
    diete wg diabetologa mam od 2 tyg- 4 razy nieznacznie przekroczylam 120. Taak to roznie od 90 do 110 to norma u mnie.
    dzienniczek prowadze od 7.10- przewaznie mieszcze sie w normie odkąd jem w domu a nie w szpitalu:)

Ag.. orientujesz się do kiedy trzeba tej diety pilnować, tzn. rozumiem, że nawet mając problemy z cukrem w ciąży to większość się stabililizuje po ciąży.

Ja co prawda nie jestem pod opieką diabetologa, ale wieczorem muszę mocno cukier ograniczać i tak zastanawiam się, czy po ciąż wszystko wróci do normy

‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ