*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:pozatym musze jeszcze poogarniac inne rzeczy a z pozycji lezacej nie wszystko sie tak fajnie robi jak zakupy online:P
No ja już jestem ciekawa, jak będę "nadzorować" z pozycji kanapy pranie i prasowanie stosu ubranek dla małej, pościeli, kocyków itd. Mąż ochoczo się zadeklarował, ale chyba jeszcze nie do końca sobie zdaje sprawę z tego, co go czeka. Może trzeba będzie ściągnąć mamę do pomocy
-
nick nieaktualny
-
isabelle wrote:No ja już jestem ciekawa, jak będę "nadzorować" z pozycji kanapy pranie i prasowanie stosu ubranek dla małej, pościeli, kocyków itd. Mąż ochoczo się zadeklarował, ale chyba jeszcze nie do końca sobie zdaje sprawę z tego, co go czeka. Może trzeba będzie ściągnąć mamę do pomocy
Ja dałam mamie, wyprala, wyorasowala, poukladala. Też stara się odciążyć męża jak moze. -
nick nieaktualny
-
Ag... wrote:Ja dałam mamie, wyprala, wyorasowala, poukladala. Też stara się odciążyć męża jak moze.
Ja czekam wciąż na to, aż mąż pojedzie do ikei po komodę i łóżeczko, dopiero zaczniemy prać. Cierpliwości wystarczy mi myślę do połowy listopada, potem zacznę być napastliwa, chyba że wcześniej pojedzie z własnej inicjatywy. Dzisiaj bardziej niż ja napalił się na zakup wózka, więc zaczyna chyba na poważnie docierać do niego, że będzie ojcem - pół sypialni dziecięcych akcesoriów i ubranek działa na wyobraźnięAg..., Paula44 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Selene wrote:Dziewczyny zmienię temat, chcemy sobie zrobić z mężem jutro taki wieczór "halloweenowy" kupić jakieś dobre jedzonki (w jeden wieczór nie liczymy cukru ani kalorii
mam ogromną ochotę zobaczyć jakieś filmy "z dreszczykiem". Polecacie coś? Oczywiście odpadają ciężkie, psychodeliczne horrory, bo oczywiście nie chcę dostać zawału, urodzić przedwcześnie ani mieć potem strasznych snów.
Ale może znacie jakieś takie filmy, które z jednej strony pasują do okazji, ale z drugiej nie wpływają za bardzo na psychikęSelene lubi tę wiadomość
-
MartaKD wrote:Ja po wizycie.Oj dziś to miałam badane wszystko:) czystość pochwy, szyjkę, usg przezbrzuszne było, dopochwowe i usg piersi.Wszystko w porzadeczku.Żelazo mam tylko już brać i witaminki.Odstawiamy zastrzyki clexane.Magnez na drgające powieki mam brać też.Za 2 tygodnie idziemy na szkołę rodzenia:)
Mój gin powiedział mi,że jestem jego ulubioną pacjentką i dobrze,ze poszłam do jego corki na echo serca,bo to zawsze inny,nieznany lekarz,inne spojrzenie,a my się już zżyliśmy:)Normalnie go uwielbiam:) I mam zrobić badanie na przeciwciała,bo mam RH-,a mój mąż RH+ i przytyłam od ostatniej wizyty tylko 1kg.
Oto nasza Maja:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa402108eb46.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/639ee7e896ad.jpg
MartaKD lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKawa-
Ty w Eskulapie masz jakiegoś lekarza mądrego?
Sama wybieralas termin cc czy powiedzieli Ci ze w tym dniu. .masz już godzinę itd?
Ile tam teraz biora za cc 2300? Ile dni trzymają po? Badania i szczepienia na miejscu? W cenie czy dodatkowo ? -
nick nieaktualnyPaula44 wrote:Kawa-
Ty w Eskulapie masz jakiegoś lekarza mądrego?
Sama wybieralas termin cc czy powiedzieli Ci ze w tym dniu. .masz już godzinę itd?
Ile tam teraz biora za cc 2300? Ile dni trzymają po? Badania i szczepienia na miejscu? W cenie czy dodatkowo ?
CC 2300zł, anestezjolog 300-500zł dodatkowo, jeśli chcesz by mąż został z Tobą na noc/czas pobytu(nie wiem dokładnie) to 450zł dodatkowo.
Za tydzień albo za dwa dzwonię tam się umówić na wizytę żeby omówić co, jak i kiedy. Ale z tego co piszą dziewczyny na forum Eska to cc wyznaczają na 7-10dni wcześniej przed wyznaczonym terminem.
Zwykle trzymią 2-3dni jeśli się źle czujesz to możesz zostać nawet do 7dni (w tej samej cenie) Pionizacja następuje jak poczujesz sprawność w nogach, ale nie pośpieszają (zwykle się wstaje odd 4h-7po)
Szczepionki są wliczone w cenę. Jedynie co to usg bioderek nie robią na miejscu, więc trzeba iść po skierowanie do pediatry i później na usg.
Lekarz do którego będę chciała iść nazywa się Zalewski.Paula44 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tak mi się wspomniało. Nie wiem czy lubicie takie rzeczy ale wklejam linka do cudownych figurek Willow Tree.
http://www.willowtree.com/on/demandware.store/Sites-willowtree-Site/default/Home-Show
Taką dostalam od męża na rocznicę ślubu
http://www.willowtree.com/Together/26032,default,pd.html?start=41&cgid=1050001
i planujemy z różnych okazji zebrac kolekcję.
Są tez ciążowe, z dzieckiem, na rozne okazje. Przepięknie wykonane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 14:53
-
No to w końcu odkopałam się z zaległości
\
My dziś kolejny tydzień zaczynamy o 0.6kg więcej obwód na razie stanął w miejscu
Cały poranek kompletowałam wyprawkę do szpitala na gemini, w sumie wyszło mi coś 160 zł, ale wzięłam wszystko: podkłady na łóżko, podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, maść na brodawki, maść na pupę makucha(przy okazji), majtki poporodowe, no i na zapas 3 op witamin prenatalnych bo są sporo tańsze:)
Isabell-ja również poproszę o ksiażkę: [email protected]
No i przyszła mi dziś sukienka z allWłaśnie ją wyprałam i czekam, aż wyschnie
Obiad gotowy, czekam na męża, jemy i na urodzinki do mojej siostry