*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie.Oj dziś to miałam badane wszystko:) czystość pochwy, szyjkę, usg przezbrzuszne było, dopochwowe i usg piersi.Wszystko w porzadeczku.Żelazo mam tylko już brać i witaminki.Odstawiamy zastrzyki clexane.Magnez na drgające powieki mam brać też.Za 2 tygodnie idziemy na szkołę rodzenia:)
Mój gin powiedział mi,że jestem jego ulubioną pacjentką i dobrze,ze poszłam do jego corki na echo serca,bo to zawsze inny,nieznany lekarz,inne spojrzenie,a my się już zżyliśmy:)Normalnie go uwielbiam:) I mam zrobić badanie na przeciwciała,bo mam RH-,a mój mąż RH+ i przytyłam od ostatniej wizyty tylko 1kg.
Oto nasza Maja:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa402108eb46.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/639ee7e896ad.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 13:08
Ag..., Paula44, Gwiazdeczka27, Silatan, Cookie, isabelle, Tymi, ania_29, Ewelina88, Kawa, jonka91, rastafanka, Becia81, MonikaDM, renia83, Anutka, Agus89, bluegirl89, nix, lwuska55592, kasiakra, olka25, kejti91 lubią tę wiadomość
-
podobno w 90% przypadkow mija. to wszstko zalezy tez z kontrolą po czy ma sie insuline czy sama diete.
ok 6 tyg po porodzie robi się OGTT jeszcze raz zeby sprawdzic poziom cukrów.
Marta- laska jak mama:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 12:44
MartaKD lubi tę wiadomość
-
Gwiazdeczko, pytałaś co sądzimy o nauce obcych języków przez małe dziecko.Ja jako anglistka i pedagog już z 7 letnim doświadzczeniem w uczeniu uczniów w wieku 3-100 lat:) uwazam,że nie ma co za wczesnie dziecku wprowadzać drugiego języka.No chyba,że nie mieszkacie w Polsce i drugi język jest po prostu nieunikniony.Według mnie dziecko powinno się nauczyć mówić najpierw dobrze w jednym języku.U dzieci dwujęzycznych czesto nastepuje przenikanie jednego języka do drugiego i bezsensy wychodzą typu: Mam cara na cornerze.Ja się zaczęłam uczyć angielskiego dopiero w wieku 10 lat.A teraz dzieci mają już różne języki w przedszkolu już.
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Życie za życie
Przeczucie
Wyspa tajemnic
Zgromadzenie
Co kryje prawda
Stygmaty
Sierociniec
Skiedem
Labirynt
Życie po życiu
Życie którego nie było
Gothika
Kod nieśmiertelności
Tożsamość
Inkarnacja
Lęk pierwotny
American psycho
Obecność
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 12:56
Selene lubi tę wiadomość
-
Ag... wrote:podobno w 90% przypadkow mija. to wszstko zalezy tez z kontrolą po czy ma sie insuline czy sama diete.
ok 6 tyg po porodzie robi się OGTT jeszcze raz zeby sprawdzic poziom cukrów.
Marta- laska jak mama:)a w ogóle mam wypieki często teraz jak ruska matrioszka:)
Ag... lubi tę wiadomość
-
Popieram Dziewczyny, że najlepiej słuchać wskazań swojego lekarza. Ja biorę 4x magnez dziennie i dopiero po 35 tygodniu zaczniemy odstawiać. A twardnień nie mam i nie miałam. Szyjka skróciła się bezobjawowo.
Co do leżenia... ja przed poprzednią wizytą byłam przeziębiona i przesiedziałam tak półleżąco 2 dni (nd i pon a we wt wizyta) i szyjka z normalnych 20mm zrobiła się 26mm. U mnie to że tak powiem w sumie bez znaczenia ale jednak nawet takie półleżenie widać pomaga. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
isabelle wrote:Ja tam zostawiłam sobie kilka przyjemności na listopad - czyli tematy kąpielowe, łóżeczko i wszystkie sprawy butelkowo-karmieniowe:) Jak paczki przychodzą osobno, a nie wszystkie razem, to jakoś cieszą bardziej. Teraz czekam bardzo na stanik i wylicytowane na allegro pajace
haha no moze cos w tym jest. Ale wszystko u mnie ogarnia mąż i nie chce mu zostawiac wszystkiego " na koniec" bo pozno wraca z pracy a i tak jeszcze gotuje i sprząta. A tak to jedno z głowy, pozniej bede sie zastanawiac gdzie to poukladac, i juz na luzie bez stresu bede wiedziec ze wszystko mam.
A ze u mnie kazdy dzien to bonus od 25tc wole miec wszystko w zapasie:)
pozatym musze jeszcze poogarniac inne rzeczy a z pozycji lezacej nie wszystko sie tak fajnie robi jak zakupy online:P -
Paula44 wrote:Kawa -
nad tym samym się zastanawiam.... Sporo osób to kupiło. Podgrzewacz do butelek itd jest na str firmowej za 35 zl....
ja się waham, bo nie wiem, czy będę karmić. Muszę to z dr Włoch jeszcze przegadać... -
MartaKD slicznotke masz w brzuszku:-) zazdroszcze Ci tych zdjec
Ag. Ja mam 90-96 na czczo, po obiedzie ok, ale po kolacji to 138 wczoraj mialam, wiem nie bede przesadzac z nabialem, ale musze troche poeksperymentowac bo dotychczasowe jedzenie i ograniczenie slodyczy i cukru od dwoch dni nic narazie nie dalo. Powoli jakos to unormuje.
Magnez biore 3x dziennie do tego 2x pregne plus 4x dufaston, i dwa razy dziennie difergan oraz jeden raz zastrzyk clexane
-
Passiflora wrote:Witam wszystkie Panie z rana:-) Czy któraś z Was zakupiła juz w jakiejś sensownej cenie i jakości zimowe rajstopy ciążowe?Chodzi mi o jakiś sklep stacjonarny. Poleccie coś bo boję się, że mi tylek zmarznie na cmentarzu.Na razie znalazłam tylko w gatta ale za 100 zł a to chyba lekka przesada!
-
nick nieaktualny
-
Oczywiście po wizycie zrobiłam z mamą obchod najbliższych second handów.A w jednym jakie były zabawki dla dzieci! nawet łóżeczko z materacem za 300zł,solidne bylo,ale zielone.No,ale już wiem jakby co gdzie szukać takich bajerów jak krzesełko do karmienia czy jakieś zabawki edukacyjne później:) Już się hamuję z ciuszkami dla malej,ale cos tam wiadomo,że kupiłam:) Z kosmetykami czekam do szkoły rodzenia,bo wiem,że dają przeróżne,więc może nie będę musiała kupować wszystkiego.
-
nick nieaktualnyPaula z opiniami o tym laktatorze różnie, jedni chwalą inni nie. A chciałabym mieć w pogotowiu mimo że planuję karmić cycem, bo jeśli będę potrzebować go na już- to będę musiała wysłać męża i zapłacę dwa razy tyle, a z all będę zmuszona czekać. Więc niewiem, zadzwonię dziś do bratowej jeszcze obgadać z nią ten temat.
Marta buzinkę ma po Tobie, śliczna jest!
Ja na dziś podładowałam się energią i adrenaliną. Byłam odwieźć teścia, bo wyjeżdza na kilka dni. Mój samochód stoi u mechanika na wymianie akumulatora i tarcz, wiec dostałam kluczyki od jego sportowej HondziuryBoziuu ale to śmiga!
Idę spożytkować energię na sprzątanie, dziś jest świetny dzień!
-
Becia81 wrote:Marta, ale super zdjęcia:)))))))))))))))
Zgadzam się! Świetne zdjęcia twój lekarz zrobił, ja dostawałam takiej jakości zdjęcia u mojego poprzedniego lekarza, a teraz niestety - bardzo nieostre i zupełnie nie oddają tego piękna, które widać na ekranie. Ehhh