*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurczę, muszę sie wreszcie ogarnąć i zacząć zamawiać wyprawkę bo jesteśmy w czarnej dupce;) jutro chciałabym zrobic zamowienie w aptece i mam tutaj mały problem, a mianowicie nie wiem jaki rozmiar tych majciorek siateczkowych kupić...
Na co dzień noszę rożne rozmiary bo i M-ka jest dobra, a czasem i Xl, bo wyglada jak to M... Zupełnie nie ogarniam które zamówić... Czy one sa bardzo rozciągliwe ?
Drugie pytanie: jak dobrać odpowiedni rozmiar koszuli do karmienia;) mam kupić taka w jaka obecnie wchodzę czy na rozmiar z przed ciazy? A moze poczekać bo brzuch jeszcze urośnie? Kurczę śmiesznie to wszystko brzmi, ale mnie to przeraża i ciagle to odwlekam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 18:36
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Belldandy ja też się zastanawiam nad rozmiarem tych majtek. Oglądałam na allegro takie i był tam podany obwód bioder według którego można było dobrać rozmiar. Niby lepiej jak są dopasowane niż za luźne.
Koszulę do karmienia mam w rozmiarze który nosze teraz. Potem przed porodem jakbym dużo urosła to kupię większą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 18:43
-
belldandy wrote:Drugie pytanie: jak dobrać odpowiedni rozmiar koszuli do karmienia;) mam kupić taka w jaka obecnie wchodzę czy na rozmiar z przed ciazy? A moze poczekać bo brzuch jeszcze urośnie? Kurczę śmiesznie to wszystko brzmi, ale mnie to przeraża i ciagle to odwlekam.
Bell, koszulę kup taką, żebyś zamieściła się w nią jeszcze z ciążowym brzuszkiem, czyli najlepiej bawełniana, ktora bedzie dobra i teraz, i za dwa miesiące. Przeciez przed porodem spędzisz jeszcze chwilę w szpitalu na rożnych badaniach itp. Poza tym brzuszek po porodzie nie spada do zera od razu, tylko stopniowo i mogłabys sie rozczarować, ze nie mieścisz sie w stary rozmiar.
anadyjka lubi tę wiadomość
-
Agus89 wrote:Belldandy ja też się zastanawiam nad rozmiarem tych majtek. Oglądałam na allegro takie i był tam podany obwód bioder według którego można było dobrać rozmiar. Niby lepiej jak są dopasowane niż za luźne.
Koszulę do karmienia mam w rozmiarze który nosze teraz. Potem przed porodem jakbym dużo urosła to kupię większą.
Ja właśnie myślałam nad tym by kupić dwie do karmienia na obecny rozmiar bo pewnie po porodzie bede mieć brzuch taki jak teraz zanim spadnie, a i potem koszula moze byc luźniejsze. Natomiast do szpitala kupie cos bliżej porodu, żebym brzuch zamieściła i miała co na porodowce założyćanadyjka lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Jonka91, pozwoliłam sobie dopisać się do Waszej listy "Styczniówki 2015 LISTA".
Napiszę parę słów o mnie i moim Aniołku:)
To nasza pierwsza ciąża - nieplanowana, zagrożona-krwiak, który sam się wchłonął, plamienia do 3 miesiąca. Nudności i straszne bóle głowy do 5 miesiąca, teraz bóle głowy raz na miesiąc i zgaga oraz brak chęci na jedzenie przez całą ciąże.
płeć wymarzona: dziewczynka
obecnie: 3 trymestr i znów złe wyniki moczu- pełno bakterii + zbyt duża ilość leukocytów 174/ul -gdzie norma 20/ul-skierowanie na ponowny posiewOgólnie całą ciąże mam nadmiar tych bakterii.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 18:55
"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka" -
Na samą porodówkę polecam długi podkoszulek (o ile szpital nie ma specjalnych wymagań). Nowej koszuli będzie szkoda, bo po porodzie ubranie raczej nadaje się tylko do wyrzucenia
anadyjka witajWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 18:51
anadyjka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny chciałam się wygadać, zwykle podczytuję tylko forum. Byłam dzisiaj u lekarza okazało się, że skraca mi się szyjka i muszę jechać do szpitala, będę miała sterydy, żeby maleńki był przygotowany. Strasznie się boję. Czy są jakieś sposoby, żeby jak najdłużej zatrzymać maleństwo u siebie?
-
belldandy wrote:Wózek quinny moodd z fotelikiem cabrio fix kosztuje 3,5tysiaca. Całkiem sporo, ale możliwe, ze dostaniemy gondolę i fotelik Coletto Marcello, wiec moglibyśmy pozwolić sobie na sama wersje spacerowa za 2 tysiące. Inna opcja zakłada, ze moze uda sie załatwić dla mnie macierzyński w kwocie 5tysiecy brutto, wiec wtedy i 3in1 byłoby do rozważenia;) oczywiście nie napalm sie na ten wózek, tak tylko zapytałam co sądzicie bo bardzo mi sie podoba;) pewnie i tak skończy sie na czymś tańszym. Podobają mi sie tez mutsy igo oraz Jedo Muum.
Trzeba tez pamietać, ze wózek posłuży przynajmniej na 2lata dla jednego dziecka, a my planujemy conajmniej dwoje, także myśle o czym lepszym.
Niestety rzadko kiedy wózek 3w1 posłuży do końca "wozkowania" dziecka, zwłaszcza jak ma siedzisko kubelkowe w spacerowce, bo ono ogranicza możliwości np. położenia dziecka na płasko. Znam tysiące przykładów, gdzie wózek spacerowy z zestawu 3w1 służył do około roku dziecka, a potem wiele rodziców przesiada sie do tzw. Parasolki.
-
isabelle wrote:Niestety rzadko kiedy wózek 3w1 posłuży do końca "wozkowania" dziecka, zwłaszcza jak ma siedzisko kubelkowe w spacerowce, bo ono ogranicza możliwości np. położenia dziecka na płasko. Znam tysiące przykładów, gdzie wózek spacerowy z zestawu 3w1 służył do około roku dziecka, a potem wiele rodziców przesiada sie do tzw. Parasolki.
-
Bounia wrote:Cześć dziewczyny chciałam się wygadać, zwykle podczytuję tylko forum. Byłam dzisiaj u lekarza okazało się, że skraca mi się szyjka i muszę jechać do szpitala, będę miała sterydy, żeby maleńki był przygotowany. Strasznie się boję. Czy są jakieś sposoby, żeby jak najdłużej zatrzymać maleństwo u siebie?
Leżeć, odpoczywać i być dobrej myśli!! Pozytywne nastawienie to podstawa!anadyjka, Bounia lubią tę wiadomość
-
Bounia wrote:Cześć dziewczyny chciałam się wygadać, zwykle podczytuję tylko forum. Byłam dzisiaj u lekarza okazało się, że skraca mi się szyjka i muszę jechać do szpitala, będę miała sterydy, żeby maleńki był przygotowany. Strasznie się boję. Czy są jakieś sposoby, żeby jak najdłużej zatrzymać maleństwo u siebie?
Jest całe mnóstwo, na pewno w szpitalu Ci pomogą, bo trudno cokolwiek powiedzieć po tak krótkim opisie sytuacji. Mamy na pokładzie sporo szyjkowych mam, które dzielnie dają radę i znoszą leżenie. Bedzie dobrze!anadyjka, Gwiazdeczka27, nix, Bounia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybelldandy wrote:Inna opcja zakłada, ze moze uda sie załatwić dla mnie macierzyński w kwocie 5tysiecy brutto
Jak chcesz coś takiego załatwić? Wg mnie quinni wygląda jak odkurzacz, ale wiadomo każdemu się podoba co innego. Za to Mutsy igo super się prezentujenix lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
* Dziewczyny *, my kupiliśmy wózek używany na OLX, jest jak nowy 3 w 1. Jeśli nie macie nic przeciwko używanym to gorąco polecam-duży wybór i można s p o r o zaoszczędzić
Ogólnie wyprawka dla dzidziusia prawie gotowa - nie mamy termometru, kremu na zimę, zapasowego ręczniczka do otulania, dodatkowego prześcieradełka i dla mamusi jeszcze zostały: koszula, stanik do karmienia, laktator.... na pewno znajdzie się kolejna lista braków
"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka" -
Hej Becia81, Dziękuje :* :*
na razie lekarz nie kazał liczyć ruchów, czuje je od 21 tygodnia ciąży. Od miesiąca non stop - przynajmniej mam takie wrażenieA ciosy i fikołki są bolesne..., ale niech ćwiczy nóżki i rączki - baletnica Kochana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 19:10
Paula44 lubi tę wiadomość
"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"