*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Mojemu mężowi dałam do przeczytania artykuł:
http://tatapad.pl/zdrowie/zrozumiec-kobiete/10-przykazan-ciezarowca/
Ogólnie nie mogę narzekać na mojego męża. Wczuwa się strasznie.
Ostatnio tłumaczyłam mu co to jest "syndrom wicia gniazda"
to teraz co chwilę powtarza "Ty sobie wij tam to swoje gdniazdko, a ja się zajmę resztą" 
Ogólnie właśnie wróciłam z zakupów.
W Rossmanie są wkładki laktacyjne i krem ochronny z Babydream taniej o złotówkę.
Byliśmy też w Biedronce i mieliśmy xabawną sytuacje.
Robimy sobie zakupy i mówię nagle do Męża: "Zaraz się zesikam"
on przerażenie w oczach i nie wie jak mi pomóc to mówi: "to pochyl się do przodu i potrząsaj brzuchem może Ala się obróci. "
hehe.. śmiesznie to wyglądało.
Paula44, jonka91, zielarka, bluegirl89, Gwiazdeczka27, rastafanka, renia83, szpilka lubią tę wiadomość
-
Selene wrote:Dziewczyny, czy któraś kupowała na allegro te tiulowe kule i może polecić jakiegoś fajnego sprzedawcę?
Trochę drogie są.. czy myślicie że na kupieniu materiału i zrobieniu samemu da się zaoszczędzić?
Ja robiłam sama, bo wychodziło taniej.
-
nick nieaktualny
-
A ja apropo tatusia staram sie przytulac rano do Niego brzusio w brzusio by mogl poczuc swoje dziecko nie codziennie, ale jak sie da. Moj maz jest przejety, ale wiele musialam mu tlumaczyc ze to ciaza b. wysokiej troski i ze juz nie ma ja sama, och ta moja samodzielnosc.
-
Wróciłam od położnej. Dostałam butelkę, więc już jeden zakup z głowy
Pytałam się, czy w ogóle jest sens kupować na początek butelki - stwierdziła że nie... Coś czuję, że z nią moja wyprawka się uszczupli, na co z resztą liczyłam
zielarka lubi tę wiadomość
-
A ja dziekuje za linka z obrazkami z allegro wlasnie zamowilam
trzy beda nad lozeczkiem na calej szerokosci, teraz szukam lampy podlogowej ktora da wiecej swiatla gdy bedziemy przebierac mala.
-
Mój mąż wczoraj kiedy ukończył pokoik dla synka poszedł na chwilę do pokoju a ja poszłam podziwiać jego dzieło ( pokoik)
i nagle słyszę jak krzyczy
"Kotuś coś ci z cipki wypadło! "
Ja zdziwiona i przerażona lece do pokoju, mama też ( myślała, że pessar mi wypadł i była ciekawa jak wygląda...co za kobieta hehe)
Patrze a na ziemi leży pigułka kwasu DHA cała mokra obok też mokro..
Co się okazało. Jakiś czas temu kiedy wydłubywałam tabletkę z opakowania, ona mi wypadła i poturlała się pod łóżko, ja to olałam bo w końcu mam reżim łóżkowy i zapomniałam o niej, moja kicia ją znalazła i się nią bawiła chyba lub chciała zjeść....
Ale mój mąż mnie rozwalił tym "coś ci z cipki wypadło" taki biedny przerażony
. Ha ha ha
Ale w sumie trochę go rozumiem, w końcu coś okrągłego, czerwonego obślzgłego leżało na ziemi... Biedny ten mój... Bardzo się przejmujeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 18:21
Agus89, bluegirl89, jonka91, ania_29, anadyjka, rastafanka, Paula44, Chanela, renia83, szpilka lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
jestem tu nowa, planowany poród mamy na 14.01, ale bardzo się ucieszę z grudniowej gwiazdeczki z nieba.
Pozdrawiam Was cieplutko.
jonka91, nix, Paula44, Anielle, Ewelina88, lwuska55592, MonikaDM lubią tę wiadomość
"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka" -
isabelle wrote:Bell, jesli nie spada ci właśnie z nieba jak jednej styczniowce joolz - odpuscilabym temat, niezależnie od tego jak bardzo ten wózek jest wychwalany i polecany. Pamietam, jak mówiłas o raczej ekonomicznej wyprawce dla maluszka (chyba w kontekście materacyka) - ten wózek zdecydowanie nie przystaje do tych założeń, bo jest strasznie drogi.
Wózek quinny moodd z fotelikiem cabrio fix kosztuje 3,5tysiaca. Całkiem sporo, ale możliwe, ze dostaniemy gondolę i fotelik Coletto Marcello, wiec moglibyśmy pozwolić sobie na sama wersje spacerowa za 2 tysiące. Inna opcja zakłada, ze moze uda sie załatwić dla mnie macierzyński w kwocie 5tysiecy brutto, wiec wtedy i 3in1 byłoby do rozważenia;) oczywiście nie napalm sie na ten wózek, tak tylko zapytałam co sądzicie bo bardzo mi sie podoba;) pewnie i tak skończy sie na czymś tańszym.
Podobają mi sie tez mutsy igo oraz Jedo Muum.
Trzeba tez pamietać, ze wózek posłuży przynajmniej na 2lata dla jednego dziecka, a my planujemy conajmniej dwoje, także myśle o czym lepszym.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016