*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Mojemu mężowi dałam do przeczytania artykuł:
http://tatapad.pl/zdrowie/zrozumiec-kobiete/10-przykazan-ciezarowca/
Ogólnie nie mogę narzekać na mojego męża. Wczuwa się strasznie.Ostatnio tłumaczyłam mu co to jest "syndrom wicia gniazda"
to teraz co chwilę powtarza "Ty sobie wij tam to swoje gdniazdko, a ja się zajmę resztą"
Ogólnie właśnie wróciłam z zakupów.
W Rossmanie są wkładki laktacyjne i krem ochronny z Babydream taniej o złotówkę.
Byliśmy też w Biedronce i mieliśmy xabawną sytuacje.Robimy sobie zakupy i mówię nagle do Męża: "Zaraz się zesikam"
on przerażenie w oczach i nie wie jak mi pomóc to mówi: "to pochyl się do przodu i potrząsaj brzuchem może Ala się obróci. "
hehe.. śmiesznie to wyglądało.
Paula44, jonka91, zielarka, bluegirl89, Gwiazdeczka27, rastafanka, renia83, szpilka lubią tę wiadomość
-
Selene wrote:Dziewczyny, czy któraś kupowała na allegro te tiulowe kule i może polecić jakiegoś fajnego sprzedawcę?
Trochę drogie są.. czy myślicie że na kupieniu materiału i zrobieniu samemu da się zaoszczędzić?
Ja robiłam sama, bo wychodziło taniej. -
nick nieaktualny
-
A ja apropo tatusia staram sie przytulac rano do Niego brzusio w brzusio by mogl poczuc swoje dziecko nie codziennie, ale jak sie da. Moj maz jest przejety, ale wiele musialam mu tlumaczyc ze to ciaza b. wysokiej troski i ze juz nie ma ja sama, och ta moja samodzielnosc.
-
Wróciłam od położnej. Dostałam butelkę, więc już jeden zakup z głowy
Pytałam się, czy w ogóle jest sens kupować na początek butelki - stwierdziła że nie... Coś czuję, że z nią moja wyprawka się uszczupli, na co z resztą liczyłam
zielarka lubi tę wiadomość
-
A ja dziekuje za linka z obrazkami z allegro wlasnie zamowilam
trzy beda nad lozeczkiem na calej szerokosci, teraz szukam lampy podlogowej ktora da wiecej swiatla gdy bedziemy przebierac mala.
-
Mój mąż wczoraj kiedy ukończył pokoik dla synka poszedł na chwilę do pokoju a ja poszłam podziwiać jego dzieło ( pokoik)
i nagle słyszę jak krzyczy
"Kotuś coś ci z cipki wypadło! "
Ja zdziwiona i przerażona lece do pokoju, mama też ( myślała, że pessar mi wypadł i była ciekawa jak wygląda...co za kobieta hehe)
Patrze a na ziemi leży pigułka kwasu DHA cała mokra obok też mokro..
Co się okazało. Jakiś czas temu kiedy wydłubywałam tabletkę z opakowania, ona mi wypadła i poturlała się pod łóżko, ja to olałam bo w końcu mam reżim łóżkowy i zapomniałam o niej, moja kicia ją znalazła i się nią bawiła chyba lub chciała zjeść....
Ale mój mąż mnie rozwalił tym "coś ci z cipki wypadło" taki biedny przerażony. Ha ha ha
Ale w sumie trochę go rozumiem, w końcu coś okrągłego, czerwonego obślzgłego leżało na ziemi... Biedny ten mój... Bardzo się przejmujeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 18:21
Agus89, bluegirl89, jonka91, ania_29, anadyjka, rastafanka, Paula44, Chanela, renia83, szpilka lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
jestem tu nowa, planowany poród mamy na 14.01, ale bardzo się ucieszę z grudniowej gwiazdeczki z nieba.
Pozdrawiam Was cieplutko.
jonka91, nix, Paula44, Anielle, Ewelina88, lwuska55592, MonikaDM lubią tę wiadomość
"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka" -
isabelle wrote:Bell, jesli nie spada ci właśnie z nieba jak jednej styczniowce joolz - odpuscilabym temat, niezależnie od tego jak bardzo ten wózek jest wychwalany i polecany. Pamietam, jak mówiłas o raczej ekonomicznej wyprawce dla maluszka (chyba w kontekście materacyka) - ten wózek zdecydowanie nie przystaje do tych założeń, bo jest strasznie drogi.
Wózek quinny moodd z fotelikiem cabrio fix kosztuje 3,5tysiaca. Całkiem sporo, ale możliwe, ze dostaniemy gondolę i fotelik Coletto Marcello, wiec moglibyśmy pozwolić sobie na sama wersje spacerowa za 2 tysiące. Inna opcja zakłada, ze moze uda sie załatwić dla mnie macierzyński w kwocie 5tysiecy brutto, wiec wtedy i 3in1 byłoby do rozważenia;) oczywiście nie napalm sie na ten wózek, tak tylko zapytałam co sądzicie bo bardzo mi sie podoba;) pewnie i tak skończy sie na czymś tańszym.
Podobają mi sie tez mutsy igo oraz Jedo Muum.
Trzeba tez pamietać, ze wózek posłuży przynajmniej na 2lata dla jednego dziecka, a my planujemy conajmniej dwoje, także myśle o czym lepszym.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016