X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy jedna dziewczyna u mnie na wiosce ma jakiegos quiny i spacerowka nie ma zmiany pozycji podnozka czyli jak maly spi to plecy ma do lezenia a nogi pod katem prostym kolana do gory a lydki rownolegle do ulicy, ale nie wiem czy to moodd

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell ja mogę o foteliku:) mam cabriofix i jest bardzo fajny, lżejszy o kilogram od pebble i ma bardzo dobre wyniki w testach.
    Kolor mam earthbrown:) zamawiała. Na Tosia.pl.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:19

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:11

• Anutka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Witajcie laski :)

Kupiliśmy dzis kołyskę do sypialni. Używana i maż chce ja pomalować, ale okazja cenowa była :)

jeśli chodzi o pieluchy, to my chcemy paczkę lub dwie tych malusich, czyli tak zeby nam wyszło ok. 50 szt. i nastepne te chyba rozm. 2 (bo 1 sa 2-5 kg, a 2 chyba 3-6 kg). My wzieliśmy pd uwagę to co kiedyś wyczytałam, ze noworodek zużywa średnio 8-14 pieluch dziennie...potwierdziła mi to koleżanka, która ma 3-tygodniowego szkraba, schodzi jej 12-14 pieluch dziennie. Więc licząc srednio 10-11 pieluch to takie w paczuszki (ok. 50 szt) będa na 4 dni :/
    A podkłady kupujecie sobie do domu, czy do szpitala musicie mieć? Bo ja ich nie mam jeszcze, do szpitala nie potrzebuję bo tutaj wszędzie są i zastanawiam się czy tylko do domu sobie kupić :)
    Do szpital nie trzeba ale nie chcialabym pobrudzic szpitalnego lozka, tylko dla mojej wygody, jeden podklad zabiore :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pieluchy to kupie 2 raczki 1 pampres czyli 2x 43 szt lub 2 pampres 92 szt :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak chanela, postanowiłam w dresie i tłustych włosach odnowić przysięgę małżeńską:) heheh. Nasi znajomi brali ślub dziś i maz jako reprezentant rodziny pojechał do urzedu:)

Kurcze moze nie głupie żeby w domu dać taki podkład pod materac na wszelki wypadek. Ja mam 10 kupionych, ale to mam w wymaganiach szpitala.

Co do pieluch mam pampers Premium Care róż. 1-78 sztuk, w Tesco 49zl.
    polowe wezmę do szpitala, jak się będą konzyc to się kupi, takie same albo większe, dostępność duza wokół mnie:)
    Są jeszcze rozmiary zero w razie wczesniejszego porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 13:43

Anutka, Chanela lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Tak tak chanela, postanowiłam w dresie i tłustych włosach odnowić przysięgę małżeńską:) heheh. Nasi znajomi brali ślub dziś i maz jako reprezentant rodziny pojechał do urzedu:)

Kurcze moze nie głupie żeby w domu dać taki podkład pod materac na wszelki wypadek. Ja mam 10 kupionych, ale to mam w wymaganiach szpitala.
    Ja mam pod przescieradlem... Raz sie posiusialam i teraz wole miec :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem :) doktorek glukozę przełknął więc spokój mam :) i sprowadził mnie troszku na ziemię :) bo ja jak zwykle wyluzowana w innym świecie żyję i najpierw belly mi pokazało że 32 nam się zaczęło i doktorek też dodał że " na chwilę obecną akcji porodowej nie ma ale gdyby skurcze się nasilały, zaczynały by być regularne i zaczął boleć dół brzucha lub krzyże to nie czekać do jutra bo może przejdzie tylko spakować torbę i udać się do szpitala bo jutro to może Pani dziecko urodzić " :) luuuzik :) lubię go :) niby to wszystko człowiek wie i gdzieś tam zdaje sobie z tego sprawę ale jednak jak mówi to lekarz ze stoickim spokojem i uśmiechem na twarzy to nogi podcina :)

Anutka, Agus89 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ciężko mi sobie to wyobrazić, bo przecież on jest ogromny, bardziej przyjmuję wersje,że by uwierał i by się go czuło.
    Szyjka cały czas pracuje, zapchane jelita mają też wpływ na położenie krążka. Kiedy masz wizytę? Jak bardzo się niepokoisz może zadzwoń do swojego gina. Ja stawiam , że jest ok :-)
    Mając wcześniej tyłozgięcie szyjka była wychylona ku przedniej ścianie pochwy, może teraz macica rosnąc przechyla się do przodu a szyjka przyjmuje fizjologiczne odgięcie ku tylnej ścianie pochwy. Tak to sobie tłumaczę. Rozmawiałam z przyjaciółką, która tez ma pessar, powiedziała, że ostatnio tez pessar się jej przemieścił w taką sama pozycję.
    Nie martwię się, nic złego się nie dzieje. Wizyta za dwa tygodnie więc jeszcze trochę poczekam ;)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:20

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja maciczka ma problemy sama ze sobą przez całą ciążę, właśnie z tego tyt. jestem na zwolnieniu aczkolwiek od ok tygodnia te skurcze są silniejsze i odczuwalne ale kompletnie nieregularne i do tego szyja w porządku więc póki co jest ok ale mój doktorek reaguje prawie śmiechem jak widzi termin mojego porodu i wielkość mojego brzuchola więc zrozumiałam dosadnie że nie chce mnie straszyć ale to już nie żarty, dziś przy badaniu zmacał mi brzuchola i dokładnie określił mi położenie malucha :) takiego "okruszka" mam w sobie, jak tak dalej będzie rósł to mam nadzieję że mnie nie rozerwie przy porodzie :)
    a ja 8 kg na plusie :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was nie ma jeszcze skurczy Braxtona-Hicksa? :)
    Bo wydaje mi się że ja nie mam, albo nie potrafię ich rozpoznać. :)
    Niby od 20 tc się pojawiają ale jak się ich nie ma to chyba też jest ok?
    Siary też nie mam. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siary brak, skurczy B.H brak.
    Pojawia się czasami taki ból delikatny miesiączkowy na 10 sekund, jak zmienie pozycje to też od razu przechodzi, może to te B.H ? W sobote miałam ktg i nie było zadnych skurczy w zapisie

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak jak wy, skurcxy i siary brak :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba nie mam, bo to co bylo w sobote ze wzgledu na pozycje czyli siedzenie w aucie ciezko zdiagnozowac czy to skurcz macicy, jelit czy moze dzidz mi wubrzuszyl sie akurat tam

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie było mnie parę dni bo jakoś nie miałam ochoty i okazji wchodzić na forum. Nie za dobrze się ostatnio czuję, brzuch coraz bardziej przeszkadza, twardnieje i boli szczególnie wieczorami. I miejscami macica okropnie boli że nawet dotkąć lekko nie mogę ale to powierzchnia ok 3 cm3 i codziennie w innym miejscu. Póki co staram się nie brać nospy ile da radę.

Agus ja też codziennie myślę, że muszę to zamówić i ciągle odwlekam. Ale podkłady majtki jednorazowe to wymóg szpitalny wieć muszę je mieć. Poza tym do domu jakies mega podpaski pewnie się przydadzą, choć nie jestem pewna. Ja mam jedną butelkę kupioną i chyba na początek starczy. Poza tym ja mam stale wq głowie obraz że noszę w brzuszku małą krewetkę a tymczasem to już spory dzidziuś i tym tłumaczę sobie że mi po prostu ciężko jest.

Agus89 lubi tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mi siara wypływa tylko jak ścisnę piersi, sama nie wylatuje jeszcze.

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaa zawsze chciałam zrobić takie zdjęcie...to Zosi apartament z góry:) Ależ sie musiałam natrudzić, żeby było stopy widać ;p

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b546c1f05df9.jpg

I żadnych skurczów BH ani siary :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 14:21

magdalenka, jonka91, ania_29, Agus89, Gwiazdeczka27, zielarka, MonikaDM, Ag..., polaola, isabelle, Ewelina88, rastafanka, Anutka, szpilka lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka nie wolno sciskac piersi ani draznic brodawek! to powoduje wydzielanie oksytocyny-> skurcze macicy. Zostaw je w spokoju.

A ja mam BH- czuje je dobrze i juz sie ich nauczylam.

Gwiazdeczka27, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ