*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
3x2 asmag forte. Ale podobno to nie jest najlepiej wchlaniajacy sie magnez i jedna tabletka magneB6 max dziennie jest lepsza niz 6 asmagu. no ale skoro lekarze mi zalecaja ten to biore asmag
Lekarze mi powiedzieli ze w aptece są tez takie ampulki ( shoty) magnezu do wypicia. I maja mocne dzialanie od razu- ze w razie skurczow moglabym wziac cos takiego. -
nick nieaktualnyHmmm... wpadł z pracy
On - " no i jak się czujesz"
Ja - " normalnie, jak w ciąży"
On - " to nie będziemy rozmawiać? "
Ja - " tak na pewno nie"
On - "na pewno? "
Ja - "tak"
On - "no to ok"
I.... pojechał.
Big dzieciak.Ag..., renia83, polaola lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! Dziś mam lenia a tyle do roboty;)
Paula nie stresuj się, w końcu przyjdzie żeby się pogodzić. Czasami mężczyźni zachowują się gorzej niż rozwydrzone panienki;)
Mój ukochany wczoraj na wizycie z dumą opowiadał jak go mały kopie w plecy gdy się do niego przytulam, aż mi się ciepło na serduszko zrobiło;-) Ślub w przyszłym roku, cieszę się zrobimy to na spokojnie.
a
Dziś wracają teściowie, a ja mobilizuje się i przeglądam ogłoszenia z mieszkaniami.Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula44 wrote:Hmmm... wpadł z pracy
On - " no i jak się czujesz"
Ja - " normalnie, jak w ciąży"
On - " to nie będziemy rozmawiać? "
Ja - " tak na pewno nie"
On - "na pewno? "
Ja - "tak"
On - "no to ok"
I.... pojechał.
Big dzieciak.
Długo nie wytrzymanie przejmuj się Paula, byle do wieczora, będzie leżał u Twych stóp
Paula44, renia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja biorę Magnezin Comfort 3x1 tabletka. Farmaceutka była przekonana że TYLKO ten magnez jest odpowiedni dla kobiet w ciąży.
Ale skurczy nie mam żadnych i nie doświadczyłam jeszcze ani jednego, więc chyba działa.
Ciężką noc mam za sobą. W sumie chyba najgorszą do tej pory. Nie mogłam uleżeć w łóżku, bo miałam wrażenie że rozsadzi mi głowę. Robiło mi się gorąco i duszno. Uczucie bardzo podobne do tego jak w dzieciństwie wisiało się długo na trzepaku do góry nogami. Nie wiem co to było. Pomogło jak wyżej wziełam głowę.potem spałam na fotelu, na siedzaco.
-
nick nieaktualnyAg... wrote:Kasia86- nie wyobrazam sobie takiej sytuacji u siebie, ale wiadomo kazdy czlowiek, kazdy zwiazek inny.
Ale jesli Ci takie zachowanie przeszkadza ( a wnioskuje po wpisie ze tak) to dlaczego o tym nie porozmawiacie, no i dlaczego pozwalasz sobie na takie traktowanie?
Ja nie wiem po prostu co się z nim dzieje nie raz się o coś kłuciliśmy i wszystko wracało do normy ale tylko dlatego że zawsze ja wychodziłam z rozmową pierwsza mimo że sprzeczka powstała z jego winy i mam już szczerze dość tego wychodzenia z wyciągniętą ręką jako pierwsza.On akurat jest na zwolnieniu lekarskim od maja tego roku we wrześniu miał operację na kręgosłup i jest teraz na zasiłku rechabilitacyjnym do maja przyszłego roku. Chyba od tego wolnego mu palma odbija.Najbardziej wkurza mnie to że on po tej operacji porusza się już tak jakby operacji nie było to dlaczego nie może mi trochę pomóc, byś z nami ze mną i córką poświęcić nam trochę czasu a on nic pół dnia go nie ma bo jedzie na połow rybek a resztę dnia do późnej nocy to żarcie i komputer no to kto by się nie wkurzał toż to życie kawalera a nie faceta co ma rodzinę.Jedyne zajęcie to wyjście z psem i jak przy ostatniej kłótni wygarnęłam mu wszystko no to czasem poświęci chwilkę córce i zagra z nią w jakąś grę czy zabierze na godzinę do miasta na kinderplanetę.A gdzie miejsce dla mnie kiedy w ciąży człowiek wydaje mi się bardziej potrzebuje wsparcia i uczucia od bliskiej osoby która jeszcze niedawno twierdziła że cię kocha.
Dobra koniec żali i tak się rozpisałam ale musiałam się wyżalić bo najlepiej to zrobić osobą bezstronnym. Ja wiem że to mu przejdzie bo on zawsze tak ma że przemyśli i mu to przejdzie ale tym razem ja pierwsza na zgodę nie wyjdę...koniec
Miłego dzionka życzę u mnie piękna pogoda z samego rana. -
Malenq wrote:marta wcześniej magneb6 piłam 5tabl dziennie, w weekend zwiększyłam do 7, a gin w poniedziałek pozwolił do 8 magneb6...dla mnie to dużo...bo zaczynałam od dawki 3tabl.
Ag, Malenq, Agus89 dzięki za odp. Ja brałam laktomag 3 tabl i to jak mi się przypomniało... Teraz biorę 3x2, ale któż to wie ile z tego się wchłania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 09:39
-
nick nieaktualnyKochane facetami się nie przejmujcie tylko dajcie im czas. Nie odzywajcie się, nie róbcie obiadu, nic nie wspominajcie na dzieciowe tematy..
Mój obecnie ma faze że nie chce dotykać brzucha, bo twierdzi że to bardzo nie przyjemne uczucie kiedy coś przesuwa się cały czas pod skórą. A wczoraj jak położył się głową na bok brzucha to stwierdził "ona kocha tylko Ciebie, bo mnie już kilka razy kopnęła w głowę"
Paula już nie długo będziesz mieć maleństwo i tysiąc innych problemów (typu czy się najadło, czy kupka ładna itp)
Paula44, Malenq, szpilka, jonka91, Anutka, MonikaDM, agnesik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A u nas dziś 80%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I 33 tydzień rozpoczęty. Jeszcze 14 dni i będziemy bezpieczni.
Co do magnezu brałam 6 magneB6 a teraz już tylko 2. U mnie skurczy brak.
Miłego dnia
Ag..., marrtka, Paula44, nix, agnesik lubią tę wiadomość
-
Niech panowie poczytają o Baby Blues- wtedy będą mieli jazdy:)
ja po wyjsciu ze szpitala tez pamietam o cos zrobilam awanture ( wiedzialam ze przeginam no ale jak juz poszlo to trudno) uslyszalam tez ze moglabym pomyslec nie tylko o sobie, ze egoistka jestem, kazdy sie stara a ja wymyslam... na spokojnie powiedzialam tylko ze nie moge sie denerwowac bo to wywyoluje u mnie skurcze wiec niech sie laskawie zamknie pomysli i pogadamy za godzine.
Uslyszalam- Agus tylko sie nie denerwuj- przepraszam:)
generalnie u nas w klotni ja mowie Cisza- nie odzywaj sie mi po godzinie przejdzie i pogadamy, a on ciagle gada i gada i gada i to mnie doprowadza do furii.
teraz juz wie ze faktycznie chwila ciszy i znow jestem miłą agą