*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Martaaa wrote:A u nas dziś 80%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I 33 tydzień rozpoczęty. Jeszcze 14 dni i będziemy bezpieczni.
Co do magnezu brałam 6 magneB6 a teraz już tylko 2. U mnie skurczy brak.
Miłego dnia
Gratulacje- ja jeszcze 2 dni:D
i tez uwazam ze 14 dni, niestety moj lekarz powie 21:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 09:51
Martaaa lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny.
Jestem z Wami od poczatku ale malo sie udzielalam bo przy dwojce dzieci brakuje na to czasu...ale czytam codziennie i czekam na pierwsze porody (nie w listopadzie oczywiscie)
Tak jak niektore z Was i ja bylam kilka dni w szpitalu bo skracala mi sie szyjka i mialam skurcze...na szczescie opanowane i mam duzo lezec. Cesarke mam miec wyznaczona na 23-24 grudnia,ale bede jeszcze z nia rozmawiac zeby chociaz na 20tego wyznaczyla,bo jesdnak wole swieta spedzic w domu z rodzinaAg..., Paula44, jonka91, lwuska55592, Kawa, Silatan lubią tę wiadomość
-
A teraz mam pytanko do dziewczyn,ktore sa na zwolnieniu.
Ja jestem na zwolnieniu od 3go lipca,we wrzesniu juz powinnam dostac chorobowe z zusu ale ksiegowa nie doniosla jednego zwolnienia i to sie przesunelo...tylko jest juz listopad a ja nadal nie dostalam pierwszego chorobowego,a juz niedlugo powinnam dostac trzecie...wiem,ze od doniesienia tego zwolnienia zus ma znowu 30dni na wyplacenie i te 30dni mija dzis luc jutro a na koncie dalej pusto...czy u Was tez zus wysyla chorobowe po 30dniach??? to jest chore jakies,jak mozna zyc z jednej pensji...czytalam,ze zusy robia wszystko zeby opoznic placenia ale kuzwa jak im trzeba placic to nie mozna sie spoznic o jeden dzien! -
A teraz musze sie wypowiedziec co do karmienia piersia...pieknie zielarko,ze jestes zwolenniczka naturalnego karmienia i namawiasz do tego.Uwierz mi,ze ja tak jak Ty tez uwazam,ze nie ma nic lepszego od mleka mamy,no i ta bliskosc z dzieckiem...cos pieknego...tylko denerwuje mnie,jak ktos komu to sie udalo twierdzi,ze kazda kobieta moze wykarmic swoje dzieci bo jestesmy do tego stworzone...otoz nie...ja mam juz dwojke i zadnego nie bylam w stanie wykarmic,choc piersi mam do tego stworzone (tzn duze i mogloby sie wydawac,ze mleka w nich nie zabraknie),a ja tego mleka po prostu nie mam...probowalam nawet odciagac pokarm zeby zobaczyc ile tego jest,to miesiac po porodzie odciagnelam moze z 20ml z dwoch piersi...dla mnie to jest porazka ale nic na to nie poradze...niedlugo urodze trzeciego szkraba i znowu bede walczyc i jesli sie uda to bede dziekowac bogu...
niestety jedna ma tego mleka duzo a inna tyle co kot naplakal i nie da sie tym wykarmic dziecka...skoro podaje cycka a dziecko po karmieniu nadal placze to musze mu podac butle bo co mam go trzymac glodne jak nie najadlo sie moim mlekiem? -
Dziewczyny chce kupic pieluchy tetrowe, flanelowe, bawelniane, recxniki macie jakis uzytkownikow na allegro sprawdzonych?
PAULA lubie to,co TyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 10:39
-
nick nieaktualny
-
Hejka! A ja wam powiem, że mamy z małżem mocne charaktery - oba rogate. Przed ciążą nie było tygodnia, abyśmy się na siebie nie boczyli. Od maja, czyli od momentu dowiedzenia się o ciąży miałam może takich sytuacji 3-4. Mój nie dyskutuje ze mną, jak się nie zgadza to mówi: "ja wiem swoje, a ty swoje", ale nie kłóci się i tak na koniec wychodzi na moje (nasze), bo ja ripostuje, np. "dla mnie możesz tego nie zrobić, bo ja obca baba jestem, ale dla swojej córki nie zrobisz?". I się ten mój chłop poddaje. Jak mała uparcie kopie to mówię, że uparta po tatusiu, a mój wtedy wzrasta o 10 cm i jest dumny
Tak go ugłaskuję
Teraz, jak już świadomy, że nie ma wiele czasu to zaczyna się organizować. Pracuje od 7 do 18, a przyjeżdża z pracy i np. maluje, szpachluje, wykańcza pokój córeczkiNa początku nie był taki chętny do robienia pokoju dla Małej, bo przecież będzie z nami, ale "dla swojej córeczki" robi wszystko, co sobie zażyczę, bo teraz my dwie to jeszcze jedno słowo
Dziś zakupiłam balsam na brodawki - Mustela, był w "promocji" (23zł za 30g) i DHA, bo się skończył... Moja mama robi brakujące zakupy ubrankowe na Mazurach, bo znalazła tańszy sklep z ubrankami dla dzieci. Rodzice przyjeżdżają do nas na długi weekend. Kazali zrobić listę brakujących akcesoriów, bo zamierzają zakończyć zakupy - mieli sponsorować wózek, ale jak dostałam za darmo to tę kasę przeznaczają na resztę wyprawkiMam zapisać wszystko, co chcę i będę potrzebowała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 10:52
Ag..., szpilka, jonka91, Kawa, renia83, Paula44, agnesik lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wizytach.
A więc płuca, oskrzela czyste, żadnych zmian ropnych lekarz nie stwierdziła, jedynie trochę powiększone węzły chłonne. Mam się kurować domowymi sposobami + Apap + spray do nosa + Rutinoscorbin + Isla. Jak nie przejdzie i będzie gorzej przyjść jeszcze raz.
A jeśli chodzi o wizytę ginekologiczną to mój wielki sukces, bo NIE MA GRZYBA!!!, po drugie szyjka bez zmian (ok. 3cm, zamknięta), Młody odwrócony główką w dół, od ostatniej wizyty 4 tyg temu 2,5 kg na plusie, niestety lekka anemia wyszła, mocz ok.
Poznałam również położną środowiskową, której wizyty mogę się spodziewać po porodzie. Przesympatyczna kobieta, pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić, dostałam od niej telefon prywatny w razie potrzeby i za tydzień się umówiłam z nią na rozmowę o porodzie, laktacji, problemach wszelakich i o tym o czym tylko chcę
Mam na miesiąc rozpisane 3 wizyty, kolejną już za tydzień, żeby pouzupełniać wyniki badań, pokserować te, które są potrzebne do porodu. Następną 24.11 i kolejną 8.12. USG III trymestru 21.11 o 10:20.Malenq, Paula44 lubią tę wiadomość
-
Tak zdecydowałam się na Wołomin. A do której przychodni jesteś zapisana w Ząbkach? Bo zazwyczaj przysyłają tą z Twojej przychodni.
Edit z przychodni, gdzie zapisałaś dziecko po porodzie.
Chyba że posiadam jakieś stare informacje, więc jak coś to mnie poprawcie dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 11:02
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypolaola wrote:Dziewczyny chce kupic pieluchy tetrowe, flanelowe, bawelniane, recxniki macie jakis uzytkownikow na allegro sprawdzonych?
ja kupowałam przedmioty od:
- Baby-Raj
- kokainakokaina
- HealthWorld
- r_p77
- INTERBOBO-PL
- gapa_kids
- otek76
nikt mnie nie zawiódłPaula44 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA można dziecko zapisać do przychodni nie w swoim mieście?
Konkretnie chodzi mi o to że mieszkam w małej mieścinie ale są tu mega kolejki do lekarzy, mnóstwo schodów i zaparkować samochód tak bym była w stanie wyciągnąć fotelik graniczy z cudem... A drugą przychodnię, do której sama kiedyś uczęszczałam mam w takiej samej odległości, ale to już inna miejscowość. A tam najbardziej by mi odpowiadało.
Można tak?