X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja syna karmiłam prawie dwa lata, ale im później tym mniej karmień było, głównie jak był zmęczony, stęskniony, wieczorem przy usypianiu..To potem była bardziej bliskość, kontakt niż karmienie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Mnie tu długo nie było ale starałam się Was podczytywać.

Przesyłam siły dla wszystkich MAMUŚ szpitalnych, leżących i dzielnie walczących z przeciwnościami :)

Ja w końcu jestem na L4 i nie wiem co ze sobą zrobić. Jeszcze mnie czeka kilka wizyt w pracy żeby pokończyć sprawy ale w końcu jestem pod tym względem nieuwiązana.

Aaaaa i dołączam do forumowych Słodkich Mam :/
    Biorąc pod uwagę ilości słodyczy jakie dotąd pochłaniałam, teraz to jakaś makabra...
    Ale udało mi się w piątek na wizycie w poradni ustrzec insuliny, chociaż widmo wisi w najbliższej przyszłości (niestety im łożysko jest starsze tym więcej produkuje tego co zwiększa poziom cukru). Ale na razie tylko kłucie w paluszki :)

Miłego dnia!

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud łączymy się w bolach detoksu slodyczowego:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 14:32

Maud11, Becia81 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) no no :-) detoks wczesniejszy bo i tak bysmy go mialy po porodzie.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    :-) no no :-) detoks wczesniejszy bo i tak bysmy go mialy po porodzie.

Polaola nawet nie mów!!!

Ja zamierzam pójść za nową szkołą karmienia - czyli dozwolona większość rzeczy, a jeśli widzimy że coś nie tak to reagujemy wtedy wykluczaniem jakichś produktów z jadłospisu... :P

A raczej myślałam że zrobię to tak, że pierwsze kilka dni - rzeczywiście dieta, a w sumie co tam, pójdę na fali diety cukrzycowej :) Później wprowadzanie po jednym produkcie dziennie (takim co może niby spowodować jakiś problem u Maluszka) i obserwacja. A w razie problemów - odstawienie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 14:55

Ag..., Becia81, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też słyszałam ze odchodzi się od diety eliminacyjnej- dopiero jak coś zaszkodzi, i tego zamierzam się trzymać. Nawyki z diety pewnie zostaną ale to tylko na zdrowie wyjdzie:D
    wiem tylko ze czeka nas przepyszny ponowny test OGTT po 6 tyg no i później pani mi mówiła ze raz na rok:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też słyszałam ze odchodzi się od diety eliminacyjnej- dopiero jak coś zaszkodzi, i tego zamierzam się trzymać. Nawyki z diety pewnie zostaną ale to tylko na zdrowie wyjdzie:D
    wiem tylko ze czeka nas przepyszny ponowny test OGTT po 6 tyg no i później pani mi mówiła ze raz na rok:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właściwie dziewczyny - któraś tu dobrze pisała - wszystko wyjdzie w praniu, teraz można mieć co najwyżej jakąś wizję, ale rzeczywistość i tak to zweryfikuje :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

to20funnykh6.gif

Fuj fuj fuj...

Jak dla mnie wypicie tego było straszne. Panie nie pozwoliły wcisnąć cytryny... Tak mnie naciągało że mąż musiał wachlować żebym nie zeszła. Za to jak już weszło (ale nie dałam rady wypić tego w regulaminowym 5 minut) to nawet było ok.

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmie jeszcze piersia ale tylko raz na dobe do usypiania, mlody sie sam odstawil od reszty karmien. A ma juz 2 latka i 2 miesiace. Nie planowalam tyle karmic, ale jakos nam z tym dobrze :)

Ag... lubi tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, wazne, zeby sie dobrze czuc z tym co sie robi. Ja np jak maly skonczyl rok przestalam karmic na zadanie, karmilam w nocy ile chcial a tak to po obudzeniu i do usypiania. Nie chcialam np zeby prosil o mleko na placu zabaw, chociaz nie bulwersuja mnie mamy ktore tak karmia

Ewelina88 lubi tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burza przeleciała przez mój dom:) tzn burza zwana mamą ale okna umyte ( kot w koncu ogląda swiat w HD)podlogi tez, zupa, obiad na dzis i jutro + sałatki, surowki na caly tydzien zrobione, lazienka lśni. się pytam czy to przychodzi naturalnie kazdej mamie? mi by to zajęło 5x tyle czasu:D

Maud11, Becia81, jonka91, Chanela, szpilka, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysiu pytałam, bo czasem lekarze każą odstawić, by mleko sie "zregenerowało" dla młodszego potomska. Twój lekarz nic nie mówił?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Ewelina, wazne, zeby sie dobrze czuc z tym co sie robi. Ja np jak maly skonczyl rok przestalam karmic na zadanie, karmilam w nocy ile chcial a tak to po obudzeniu i do usypiania. Nie chcialam np zeby prosil o mleko na placu zabaw, chociaz nie bulwersuja mnie mamy ktore tak karmia

Gabrysia, a jak wygląda sprawa z piersiami jak dziecko ma już swoje ząbki? Czy odczułaś to jakoś, czy może brodawki są już tak zahartowane że nie ma to znaczenia?
    Może to głupie pytanie, ale ostatnio się nad tym zastanawiałam... :)

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia, moja lekarka nie kaze odstawiac. Mleko od polowy ciazy jest produkowane pod "nowe" dziecko, nigdy nie slyszalam, ze musi sie regenerowac. Maud u nas jak wyszedl pierwszy zabek to faktycznie troszke mnie pogryzl, ale nie jakos strasznie. Mysle, ze on tez nie wiedzial co dziwnego nagle ma w buzi i musial sie nauczyc jak ssac. To byl tylko jeden dzien a potem juz bylo ok.

Maud11 lubi tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:25

Becia81, Ag..., szpilka, rastafanka, Kawa lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela fajnie, ja też zawsze się cieszę jak dzieje się "do przodu".
    Gabrysiu pytam, bo ilu lekarzy, tyle opinii. Ciekawa byłam.
    Mój mnie grył, może tak jak pisze Gabrysia na początku, jak eksperymentował...
    Zresztą zawsze mu mówiłam, że jak będzie mnie gryzł, to mu nie dam juz cyca, on się wtedy smiał.(miał już 9 miesięcy-gdy wyszedł mu pierwszy ząb, to juz rozumy człowieczek był)

• Selene Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:37

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten ostatni :-)
    Czyli tuż przed normalnym dziennym funkcjonowaniem.
    Zaleca się aby przed siusianiem podmyć się i siknąć do pojemniczka ze środkowego strumienia tzn. Zaczynasz siusiać dopiero po chwili zaczynasz do pojemnika :-)

Becia81 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzała do nas na oddział położna laktacyjna, żeby nam opowiedzieć, jak mamy postępować w przypadku cesarki i nie tylko - tutaj jest tak, ze jesli urodzi sie np. w piątek po południu to niestety do poniedziałku nie ma żadnego wsparcia laktacyjnego na miejscu, bo one pracują od poniedziałku do piątku w godzinach pracy. Powiedziała nam o naszych prawach i czego możemy oczekiwać po porodzie. Nawet po cesarskim cięciu, a tym bardziej po sn, gdy np. stan dziecka nie pozwala na jego przystawienie do piersi należy poprosić o strzykawkę i ściągnąć do niej po kropelce siarę dla dziecka, ponieważ jej skład daje dziecku bardzo ważne przeciwciała. Radziła rownież zaopatrzyć sie w laktator - z ręcznych jej zdaniem najlepszy jest medela lactaset z drenem - w szpitalu jest specjalne urządzenie Medeli, do którego mozna sie podpiąć z własnym laktatorem. Ten model ma największą sile ssania i jest szczególnie przydatny w przypadku płaskich brodawek, bo je poprostu wyciąga. Polecala tez oczywiście laktatory elektryczne jako prostsze w użyciu, tutaj juz wiecej modeli jest godnych uwagi m.in. Medela mini electric czy avent. W zależności od zasobności portfela.

Cieszę się, ze jest tutaj duży nacisk na karmienie piersią nawet w trudnych sytuacjach, jak wcześniactwo czy CC. Mam nadzieje, ze w praktyce nie okaże sie być zupełnie inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 16:56

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 1187 1188 1189 1190 1191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ