X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle ale większa produkcja wód zmniejsza prawdopodobieństwo infekcji, wiec to zawsze plus.

Gwiazdeczka27, isabelle lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Rastafanka to twoja porada z dzis? hmm myslalam ze kazda ma taka samą dziennie a ja mam dzis cos o rybach:)
    Tak, właśnie to mi dziś wyskoczyło :) Aż się zaczęłam śmiać, że w dobrym momencie :)
    A co do leginsów, to ja mam takie http://allegro.pl/ciazowe-spodnie-kieszenie-wygodne-bezuciskowe-r-xl-i4581317788.html Fajnie leżą i brzuch ma jeszcze sporo miejsca

Kawa lubi tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potrzebuję takich legginsów, żebym mogła krótki sweter ubrać do nich. (nie lubię tunik czy dł. swetrów) bo w spodniach ciążowych widać mi ten panel nad myszką :P

Paula44 lubi tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jak mala jest wieksza juz to czasami wypchnie cos ale to inne uczucie niz ten jajoglowy brzuch.
    Kawa lec do c&a kup sobie eski :-) a i tak beda za duze, ale od lipca prana wkolo i daja rade

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 22:29

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d483149bd60.jpg
    W tych co ja mam panel nie jest aż tak nisko (chyba, że to u mnie nie jest nisko bo ja sama niska jestem) :P

zielarka, Paula44, Goosiaczek2, Becia81, Ewelina88, jonka91 lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi córka też wypina dupcię, robi się wtedy taka wielka twarda gula :D :D :D ale to zupełnie coś innego niż twardnienie brzucha. Dziś w nocy tak boksowała nogami, że dwa razy mnie obudziła :D

W moim kalendarzu dziś 77% ciąży za nami :D seryjnie, nie spodziewałam się, że dotrwam do tego momentu :D

rastafanka, Goosiaczek2, Paula44, nix, Ag..., Becia81, jonka91 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    v

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:26

szpilka lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela jeśli interesuje Cię temat cc wykonywanego w państwowym szpitalu co i jak to zajrzyj do Listopadówek- rozpakowują się i opisują swoje przeżycia po cc jak i SN ;)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jeszcze 3-5 zajec i jak dobrze pojdzie wracamy na SR. jako ze dzisiejszy dzien jest i tak czesciowo poswiecony naszej ospie to pozwole sobie do wszelkich zali, nerwow i strachow dodac, ze oczywiscie jest dlugi weekend caly dzien wydawalo sie ze jest w miare, teraz na wieczor mezus czuje sie troche gorzej ja oczywiscie w nerwach a jutro znow swieto, trafia mnie normalnie, ale nic to miejmy nadzieje ze bedzie lepiej a nie gorzej

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ja się borykam ze skurczami od 24tc. Nie chcieli mi zakladac krazka dopoki ich nie opanują bo przy skurczach to nie ma sensu bo krążek zleci.
    Jak juz się ich względnie pozbyłam to na 2,2cm założyli pessar.
    Brzuch co prawda dalej twardnieje ale oprócz hicksow kilka do kilkunastu razy na dobę a nie na godzinę jest ok. w szpitalu byłam ponad 1,5mca z małymi przerwami. Co bierzesz na te skurcze?

Laktator mam ręczny i widnieje na każdej liście wyprawkowej do szpitala która czytalam wiec napewno go biorę.

A dziś na 12.30 usg 3 trym. Kciukasy poprosimy:D

To straszne! Ale to musiał być dla Was stres! Cieszę się, że jesteś w domu i sytuacja jest po kontrolą. Trzymam za Was mocno kciuki!
    Ja jestem nadal w szpitalu i zapowiada się, że zostanę tutaj do końca ciąży. Mężuś kupił mi przenośny internet i odzyskałam łączność ze światem.
    Póki co skurcze ustąpiły z czego bardzo się cieszę!!!

Gwiazdeczko27
    Dają mi luteinę, magnez, nospę w zastrzyku i tabletkach, paracetamol w kroplówce i zastrzyki ze sterydami - tydzień temu dostałam 2, a w tym tygodniu czeka nas druga dawka - też 2. Niestety lekarze nie potrafią ustalić przyczyny okropnego bólu w podbrzuszu, który nadal jest obecny, a mimo leków i braku skrczów - szyjka dalej się skarca - teraz 2,25 cm. Na szczęście nie mam rozwarcia, zrobił się tylko jakiś lejek - cokolwiek to znaczy. Mam nadzieję, że zostaniemy jak najdłużej w tym dwupaku. Każdy dzień jest na wagę złota. Synek ma teraz 1,5 kg. Trzymajcie za nas kciuki :)

Jak czytam forum to jestem przerażona, bo większość z Was ma już prawie wszystko dla maluszka, w dodatku wyprasowane i wyprane. Ja nie mam kompletnie nic... zostawiłam to z mężem na później - końcem listopada albo początkiem grudnia mieliśmy kupić wyprawkę i wszystko potrzebne do porodu. Właśnie wybieram wózek i łóżeczko przez internet :/ Nawet nie zrobię jazdy próbnej!

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:39

nix, Ag..., Bounia lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w 30 tygodniu ciąży
    (29 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 7
    Trymestr: 3

Szpitalne mamy trzymam za Was mocno kciuki:)))

szpilka, Gwiazdeczka27, Chanela, Kawa, zielarka lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Podziwiam wszystkie leżące, i te w domu i te w szpitalu. Jak dla mnie jesteście bohaterkami! Dla dziecka kobieta jest w stanie zrobić wszystko. Na szczęście coraz bliżej koniec i wszystkie urodzimy zdrowe maluchy!

szpilka, Ag..., Becia81, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Delia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewcznyny!!!
    koniec zbliza sie wiekimi krokami ;)
    szczegolnie to teraz widze...
    bo dzis moja siostra urodzila slicznego syneczka ;) taka jestem z niej dumna!
    denerwowoalam sie jakbym to ja rodzila ;) a u mnie jeszcze 2,5 mies ;)

co do picia wody...
    ciagle zapominalam...wiec zainstalowalam sobie aplikacje w telefonie...ktora co jakis czas buglocząc - przypomina mi o picu...

to bardzo pomaga ;)

wpieram wszystkie te z Was ktore musza lezec...
    3majcie sie...
    jeszcze troche i bedzie dobrze!!!!

caluje Was i pozdrawiam!!!

Becia81 lubi tę wiadomość

dqpr3e5eqmxx1zqf.png
    dqprcwa1436xrxeh.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha za nami pierwsza noc bez wstawania na siku od dłuuugiego czasu. :D
    Jakież to przyjemne uczucie. :)

Miłego dnia. :)

Becia81 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry... Jeszcze 32 do donoszonej, 52 do końca.
    Wiecie co? Z tymi bohaterkami to nie taka prosta sprawa. Ja słyszę to dziennie od każdego, ale... Bohaterki nie płaczą każdego dnia z bezsilności, zmęczenia lezeniem i co tu dużo mówić...znuzenia tym wszystkim
    To takie trochę więzienie tylko dużo bardziej ograniczone.

Ja juz mam dość, dam rade bo muszę, bo nie mam innego wyjścia i wiem ze na końcu jest najcudowniejszą nagroda ale poprostu mam dość...

Ehhh...mam gorszy dzień chyba bo zaś rycze od rana:/

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bounia ja też miałam lejek, ale ty masz już pessar? Koniecznie leż z pupą uniesioną ku górze bo dzięki temu dziecko nie uciska na szyjkę...oszukujemy wówczas grawitacje :-)
    Mi takie leżenie w szpitalu pomogło dzięki czemu szyjka się wydłużyła. U mnie w szpitalu łóżka były profilowane na pilota. Wiem, że u koleżanki styczniowej Ag podkładali specjalnie takie klocki pod łóżko aby utworzyć kąt. Może te bóle są spowodowane napieraniem dziecka lub jego ruchami?
    Może też taki twój urok i szyjka "zatrzyma" sięna pewnym etapie. Bo rozumiem,że infekcji nie masz wykrytej?

Trzymam mocno kciuki, na pewno będzie dobrze. Inne kobietki przez 9 miesięcy leżą w szpitalach aby donosić ciąże , tak się poświęcają.
    Jak nie trzeba korzystać z baseniku i można samej chodzić do kibelka to nie jest żle :-) Bounia jeszcze się zdziwisz bo może przenosisz ciążę :-)

Ej słuchajcie a jak nazywa się taka aplikacja do liczenia skurczy? Gdzieś obiło mi się o uszy..
    I jak wygląda u was sytuacja z rozstępami?
    Mi małe ale wyskoczyły jak by po bokach na biodrach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 10:19

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dzień dobry... Jeszcze 32 do donoszonej, 52 do końca.
    Wiecie co? Z tymi bohaterkami to nie taka prosta sprawa. Ja słyszę to dziennie od każdego, ale... Bohaterki nie płaczą każdego dnia z bezsilności, zmęczenia lezeniem i co tu dużo mówić...znuzenia tym wszystkim
    To takie trochę więzienie tylko dużo bardziej ograniczone.
    Ja juz mam dość, dam rade bo muszę, bo nie mam innego wyjścia i wiem ze na końcu jest najcudowniejszą nagroda ale poprostu mam dość...
    Ehhh...mam gorszy dzień chyba bo zaś rycze od rana:/

Podpisuję sie pod tym Ag...

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie powiedział, że nie macie prawa ryczeć, bać się, nudzić, mieć dość!!
    i tak jesteście WIELKIE!!!!

• Chanela Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:26

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj