X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, a Ty w Krakowie? jak trzeba coś to podrzucę. Pałąk, obiad? ;) Sernik mogę kupić, bo piekarnika ni mam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 13:10

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło, że w Krakowie. Nie podała adresu to tam jej szukałam he he he i kazałam jeszcze przez okno wyjrzeć...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu, dziewczyny, rzadko sie odzywam, ale Agus89, te serniki... Zabilas mnie nimi, probuje robic ten z zurawina. Tylko nie mam zurawiny, maliny mrozone mam, sprobuje z malinami.
    Moj syndrom wicia gniazda przeklada sie na proby kulinarne, w koncu mamine wypieki musza byc najpyszniejsze i wyryc sie w pamieci na cale zycie, przedemna kilka lat prob :)

Agus89 lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie znalazłaś mnie bo ja nie w Krk tylko jaworznie:) ale myślimy o kupnie mieszkania w przyszłym roku w Krk wiec wtedy zapraszam:D

justta lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka ja widzialam te boksy z pieluchami,a le to chyba resztki starej oferty

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    wczoraj zaopatrzylam sie w proszki loveli, bo ostatnim razem (3 miesiace temu?) kupilam plyny do prania i plukania, jeszcze tylko ten odplamiacz kupie i na jakis czas wystarczy

a przez to, ze ostatnio latam i zalatwiam wszystko jakbym miala motorek w dooopie to znow kurcze schudlam wrrrr, ale teraz bede lezec i jesc i znow lezec i jesc, bo kurde po porodzie bedzie hardcore jak zaczne karmic i nie bedzie z czego chudnac

a dla tych co przybraly wiecej niz planowaly na pocieszenie wczoraj jak bylam zawiesc l4 do pracy wywiazal sie temat kto ile przytyl i kolezanka, ktora wyglada jak modelka (w znaczeniu niedowagi) przytyla w pierwszej ciazy 34 kg a teraz jak szczypior wyglada

Szpilko, a ile ważysz i przy jakim wzroście, że tak się boisz o chudnięcie?? Grozi Ci niedowaga? Ja to zawsze w drugą stronę, że za dużo przytyję.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedowaga mi nie grozi i owszem na początku ciąży się bałam że sie roztyje jak słoń, bo przez piersze 4 tyg od testu jedyne co powstrzymywało mdłosci to bylo jedzenie i caly czas ruszalam szczeka :)
    ale potem zaczał sie wstret do jedzenia i wymioty, jak to przeszło to stresy i przed ciążą ważyłam 58,5 przy wzroście 1,6 w gornej granicy wagi prawidłowej wg bmi i troche za duzo wg mnie ale nie na tyle za dużo, żeby jakieś drastyczne środki podejmować :) a dziś było 63,2 czyli mniej niz 5 kg przytyłam i wydaje mi sie ze to jednak troche za malo skoro startowalam z prawidlową wagą planowałam przytyć 12-15, no ale stres i latanie jakbym miala motorek w doopie robi swoje

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Jak macie smartfona z androidem to polecam aplikację Moja Ulotka :D
    Dzięki niej jestem na bieżąco :)
    Super aplikacja, pobralam :-)

Agus89 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Normalnie piłam rumianek i zawsze pomagało. Teraz mam zapalenie oskrzeli, drugi raz w ciąży i piję rumianek, lipę, czarną porzeczkę, maliny, stosuję miód, cytryny, wypiłam cały syrop Prenalen, po konsultacji z lekarzem używałam Tantum Verde, ale mi bardziej drażniło gardło. Poza tym tabletki do ssania Isla, które też nic nie dają. Mam wykupiony antybiotyk, ale lekarz mówił, że jeśli nie ma gorączki to zapalenie jest wirusowe i nie ma sensu pakować w siebie antybiotyku. 5 dzień leżenia i kuracji, a jedyny postęp jest taki, że odzyskałam głos. Katar jest, gardło boli, kaszel jest i odkrztuszam to paskudztwo. :(
    Dziś cięższa artyleria - okład z kapusty na szyi, rosół z indyka na obiad, syrop cebulowy właśnie mama przygotowuje, a do chleba do kolacji sos jogurtowo-czosnkowo-miodowy. I liczę na to, że wreszcie coś zadziała.

Kurczę, no to niefajnie. U mnie zawsze wystarczały tabletki Tantum Verde. Spray też podrażniał mi gardło. Wieczorem piłam mleko z miodem i tak po 3-4 dniach był spokój. Na katar miałam spray Prenalen. Pomógł mi bardzo. Współczuję bólu i trzymam kciuki za cięższą altylerię.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :)
    Anutka promocji na Dady nie widziałam, ale tak jak któraś wyżej napisała pewnie jeszcze do grudnia się ukaże. :)

Byłam w Lidlu, u mnie Pampów rozm.3 nie ma w ogóle, wzięłam r2 i już więcej zapasów nie robie. :)

W Rossie promocja 1+1 gratis, warto skorzystać jeśli ktoś się lubuje w droższych kosmetykach :)

Noo i mówi się że do 3 razy sztuka, a ja odwiedziłam jeszcze 4tą biedronkę i mam! Mam je! :D Teraz szczęśliwa mogę iść gotować kurczaka ze szpinakiem w śmietanie :D
    fk16c3.jpg

Agus89, jonka91, Becia81 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakich sklepach internetowych zamawiałyście wózki? :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ja też wzięłam ostatnio w lidlu rozmiar 2 i dzisiaj chciałam wziąć jeszcze jedną paczkę, ale widzę że Ty bierzesz "trójki". I teraz nie wiem jakie brać :D
    Rozmiar 2 to 3-6kg?
    a rozmiar 3 - to na ile kg?
    Sorki za pytanie, nie mam pojęcia jakie wziąć.

Gratuluję zdobytych książeczek. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia.pl, fotelik też tam zamawialam.

Agus89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Kawa ja też wzięłam ostatnio w lidlu rozmiar 2 i dzisiaj chciałam wziąć jeszcze jedną paczkę, ale widzę że Ty bierzesz "trójki". I teraz nie wiem jakie brać :D
    Rozmiar 2 to 3-6kg?
    a rozmiar 3 - to na ile kg?
    Sorki za pytanie, nie mam pojęcia jakie wziąć.

Gratuluję zdobytych książeczek. :)
    Wydaje mi sie ze rozmiar 2 to 2-5 a rozmiar 3 to 3-6 kg :-)

Agus89 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Wróciłam :)
    Anutka promocji na Dady nie widziałam, ale tak jak któraś wyżej napisała pewnie jeszcze do grudnia się ukaże. :)

Byłam w Lidlu, u mnie Pampów rozm.3 nie ma w ogóle, wzięłam r2 i już więcej zapasów nie robie. :)

W Rossie promocja 1+1 gratis, warto skorzystać jeśli ktoś się lubuje w droższych kosmetykach :)

Noo i mówi się że do 3 razy sztuka, a ja odwiedziłam jeszcze 4tą biedronkę i mam! Mam je! :D Teraz szczęśliwa mogę iść gotować kurczaka ze szpinakiem w śmietanie G]

Chcialam kupuc pamperaki w grudniu... Mam nadzieje ze jeszcse przed poroden, w razie w maz poinstruowany jakie ma kypic :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś nie mam pojęcia na ile kg jest rozm3 u mnie w sklepie nie było ani jednej paczki w rozmiarze 3, wzięłam rozm 2.

Póki co mam dwie paki r1 po 72szt i dwie paki rozmiaru 2-92szt i 62szt(bo tyle jest w paczce z lidla)

edit: Rozmiar 3 - 4-9kg :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 14:39

Agus89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Powikłanie po zabiegu histeroskopii, pękła wtedy szyjka i utworzył się tętniak, który pękał trzykrotnie powodując masywne krwotoki. Ostatnia operacje miałam 4 lata temu, o mało nie umarłam, dostałam transfuzję (70 % obcej krwi) która uratowała mi życie. W kanale szyjki mam duża bliznę dlatego teraz mam pessar.

Uj to nie ciekawie z tobą było ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze i możesz być z nami i służyć dobrymi radami.
    Ja będę rodzić w Legnicy także dlatego że mój lekarz prowadzący tam pracuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co kompletowałam wczoraj ubranka i wiecie co mam 52 pary bodów w tym 33 z krótkim rękawem i 19 z długim nawet nie wiem kiedy mi się to uzbierało.
    I pytanie ile razy dziennie można brać magnez od kilku dni tak mnie łapią skurcze w łydki że masakra. Ja biorę od początku 2 trymestru 1 dziennie bo tak pisze że 1 tabletka na dzień (tabletka zawiera 65 mg magnezu a na innym magnezie jaki mam jest napisane że można do 3 razy dziennie po 1 tabletce gdzie w 1 tabletce jest 125 mg. Zgłupiałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    W jakich sklepach internetowych zamawiałyście wózki? :)

Aguś ja Camarelo zamawiałam z http://kubusbochnia.pl/.
    To samo mają na Allegro, w takich samych cenach.

Lubię ich bo mogłam wziąć tę nową kolorystykę, pomimo że jej dalej nie mają w ofercie :)

Agus89 lubi tę wiadomość

• marrtka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:
    Wiecie co kompletowałam wczoraj ubranka i wiecie co mam 52 pary bodów w tym 33 z krótkim rękawem i 19 z długim nawet nie wiem kiedy mi się to uzbierało.
    I pytanie ile razy dziennie można brać magnez od kilku dni tak mnie łapią skurcze w łydki że masakra. Ja biorę od początku 2 trymestru 1 dziennie bo tak pisze że 1 tabletka na dzień (tabletka zawiera 65 mg magnezu a na innym magnezie jaki mam jest napisane że można do 3 razy dziennie po 1 tabletce gdzie w 1 tabletce jest 125 mg. Zgłupiałam

Kasia86 ja biorę 3x2 tabletki, a jedna ma 70mg magnezu. Wcześniej brałam 3x1, ale pojawiły się skurcze i twardnienie brzucha. Skonsultuj z ginem.

edit: Zespół Ekspertów Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego
    zaleca kobietom w ciąży suplementację magnezu w ilości
    200‒1000 mg na dobę. [Źródło: Stanowisko Zespołu Ekspertów Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego w zakresie suplementacji witamin
    i mikroelementów podczas ciąży, ,,Ginekologia Polska" 2011, 82, s. 550‒553.]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 14:59

dxomkrhms4puy6o2.png
‹‹ 1237 1238 1239 1240 1241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ