*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
O matulu, dziewczyny, rzadko sie odzywam, ale Agus89, te serniki... Zabilas mnie nimi, probuje robic ten z zurawina. Tylko nie mam zurawiny, maliny mrozone mam, sprobuje z malinami.
Moj syndrom wicia gniazda przeklada sie na proby kulinarne, w koncu mamine wypieki musza byc najpyszniejsze i wyryc sie w pamieci na cale zycie, przedemna kilka lat probAgus89 lubi tę wiadomość
-
szpilka wrote:wczoraj zaopatrzylam sie w proszki loveli, bo ostatnim razem (3 miesiace temu?) kupilam plyny do prania i plukania, jeszcze tylko ten odplamiacz kupie i na jakis czas wystarczy
a przez to, ze ostatnio latam i zalatwiam wszystko jakbym miala motorek w dooopie to znow kurcze schudlam wrrrr, ale teraz bede lezec i jesc i znow lezec i jesc, bo kurde po porodzie bedzie hardcore jak zaczne karmic i nie bedzie z czego chudnac
a dla tych co przybraly wiecej niz planowaly na pocieszenie wczoraj jak bylam zawiesc l4 do pracy wywiazal sie temat kto ile przytyl i kolezanka, ktora wyglada jak modelka (w znaczeniu niedowagi) przytyla w pierwszej ciazy 34 kg a teraz jak szczypior wyglada
Szpilko, a ile ważysz i przy jakim wzroście, że tak się boisz o chudnięcie?? Grozi Ci niedowaga? Ja to zawsze w drugą stronę, że za dużo przytyję. -
niedowaga mi nie grozi i owszem na początku ciąży się bałam że sie roztyje jak słoń, bo przez piersze 4 tyg od testu jedyne co powstrzymywało mdłosci to bylo jedzenie i caly czas ruszalam szczeka
ale potem zaczał sie wstret do jedzenia i wymioty, jak to przeszło to stresy i przed ciążą ważyłam 58,5 przy wzroście 1,6 w gornej granicy wagi prawidłowej wg bmi i troche za duzo wg mnie ale nie na tyle za dużo, żeby jakieś drastyczne środki podejmowaća dziś było 63,2 czyli mniej niz 5 kg przytyłam i wydaje mi sie ze to jednak troche za malo skoro startowalam z prawidlową wagą planowałam przytyć 12-15, no ale stres i latanie jakbym miala motorek w doopie robi swoje
-
olka25 wrote:Normalnie piłam rumianek i zawsze pomagało. Teraz mam zapalenie oskrzeli, drugi raz w ciąży i piję rumianek, lipę, czarną porzeczkę, maliny, stosuję miód, cytryny, wypiłam cały syrop Prenalen, po konsultacji z lekarzem używałam Tantum Verde, ale mi bardziej drażniło gardło. Poza tym tabletki do ssania Isla, które też nic nie dają. Mam wykupiony antybiotyk, ale lekarz mówił, że jeśli nie ma gorączki to zapalenie jest wirusowe i nie ma sensu pakować w siebie antybiotyku. 5 dzień leżenia i kuracji, a jedyny postęp jest taki, że odzyskałam głos. Katar jest, gardło boli, kaszel jest i odkrztuszam to paskudztwo.
Dziś cięższa artyleria - okład z kapusty na szyi, rosół z indyka na obiad, syrop cebulowy właśnie mama przygotowuje, a do chleba do kolacji sos jogurtowo-czosnkowo-miodowy. I liczę na to, że wreszcie coś zadziała.
Kurczę, no to niefajnie. U mnie zawsze wystarczały tabletki Tantum Verde. Spray też podrażniał mi gardło. Wieczorem piłam mleko z miodem i tak po 3-4 dniach był spokój. Na katar miałam spray Prenalen. Pomógł mi bardzo. Współczuję bólu i trzymam kciuki za cięższą altylerię. -
nick nieaktualnyWróciłam
Anutka promocji na Dady nie widziałam, ale tak jak któraś wyżej napisała pewnie jeszcze do grudnia się ukaże.
Byłam w Lidlu, u mnie Pampów rozm.3 nie ma w ogóle, wzięłam r2 i już więcej zapasów nie robie.
W Rossie promocja 1+1 gratis, warto skorzystać jeśli ktoś się lubuje w droższych kosmetykach
Noo i mówi się że do 3 razy sztuka, a ja odwiedziłam jeszcze 4tą biedronkę i mam! Mam je!Teraz szczęśliwa mogę iść gotować kurczaka ze szpinakiem w śmietanie
Agus89, jonka91, Becia81 lubią tę wiadomość
-
Kawa ja też wzięłam ostatnio w lidlu rozmiar 2 i dzisiaj chciałam wziąć jeszcze jedną paczkę, ale widzę że Ty bierzesz "trójki". I teraz nie wiem jakie brać
Rozmiar 2 to 3-6kg?
a rozmiar 3 - to na ile kg?
Sorki za pytanie, nie mam pojęcia jakie wziąć.
Gratuluję zdobytych książeczek. -
Agus89 wrote:Kawa ja też wzięłam ostatnio w lidlu rozmiar 2 i dzisiaj chciałam wziąć jeszcze jedną paczkę, ale widzę że Ty bierzesz "trójki". I teraz nie wiem jakie brać
Rozmiar 2 to 3-6kg?
a rozmiar 3 - to na ile kg?
Sorki za pytanie, nie mam pojęcia jakie wziąć.
Gratuluję zdobytych książeczek.Agus89 lubi tę wiadomość
-
Kawa wrote:Wróciłam
Anutka promocji na Dady nie widziałam, ale tak jak któraś wyżej napisała pewnie jeszcze do grudnia się ukaże.
Byłam w Lidlu, u mnie Pampów rozm.3 nie ma w ogóle, wzięłam r2 i już więcej zapasów nie robie.
W Rossie promocja 1+1 gratis, warto skorzystać jeśli ktoś się lubuje w droższych kosmetykach
Noo i mówi się że do 3 razy sztuka, a ja odwiedziłam jeszcze 4tą biedronkę i mam! Mam je!Teraz szczęśliwa mogę iść gotować kurczaka ze szpinakiem w śmietanie G]
Chcialam kupuc pamperaki w grudniu... Mam nadzieje ze jeszcse przed poroden, w razie w maz poinstruowany jakie ma kypic -
nick nieaktualnyAguś nie mam pojęcia na ile kg jest rozm3 u mnie w sklepie nie było ani jednej paczki w rozmiarze 3, wzięłam rozm 2.
Póki co mam dwie paki r1 po 72szt i dwie paki rozmiaru 2-92szt i 62szt(bo tyle jest w paczce z lidla)
edit: Rozmiar 3 - 4-9kgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 14:39
Agus89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzielarka wrote:Powikłanie po zabiegu histeroskopii, pękła wtedy szyjka i utworzył się tętniak, który pękał trzykrotnie powodując masywne krwotoki. Ostatnia operacje miałam 4 lata temu, o mało nie umarłam, dostałam transfuzję (70 % obcej krwi) która uratowała mi życie. W kanale szyjki mam duża bliznę dlatego teraz mam pessar.
Uj to nie ciekawie z tobą było ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze i możesz być z nami i służyć dobrymi radami.
Ja będę rodzić w Legnicy także dlatego że mój lekarz prowadzący tam pracuje. -
nick nieaktualnyWiecie co kompletowałam wczoraj ubranka i wiecie co mam 52 pary bodów w tym 33 z krótkim rękawem i 19 z długim nawet nie wiem kiedy mi się to uzbierało.
I pytanie ile razy dziennie można brać magnez od kilku dni tak mnie łapią skurcze w łydki że masakra. Ja biorę od początku 2 trymestru 1 dziennie bo tak pisze że 1 tabletka na dzień (tabletka zawiera 65 mg magnezu a na innym magnezie jaki mam jest napisane że można do 3 razy dziennie po 1 tabletce gdzie w 1 tabletce jest 125 mg. Zgłupiałam -
nick nieaktualnyAgus89 wrote:W jakich sklepach internetowych zamawiałyście wózki?
Aguś ja Camarelo zamawiałam z http://kubusbochnia.pl/.
To samo mają na Allegro, w takich samych cenach.
Lubię ich bo mogłam wziąć tę nową kolorystykę, pomimo że jej dalej nie mają w ofercieAgus89 lubi tę wiadomość
-
kasia86 wrote:Wiecie co kompletowałam wczoraj ubranka i wiecie co mam 52 pary bodów w tym 33 z krótkim rękawem i 19 z długim nawet nie wiem kiedy mi się to uzbierało.
I pytanie ile razy dziennie można brać magnez od kilku dni tak mnie łapią skurcze w łydki że masakra. Ja biorę od początku 2 trymestru 1 dziennie bo tak pisze że 1 tabletka na dzień (tabletka zawiera 65 mg magnezu a na innym magnezie jaki mam jest napisane że można do 3 razy dziennie po 1 tabletce gdzie w 1 tabletce jest 125 mg. Zgłupiałam
Kasia86 ja biorę 3x2 tabletki, a jedna ma 70mg magnezu. Wcześniej brałam 3x1, ale pojawiły się skurcze i twardnienie brzucha. Skonsultuj z ginem.
edit: Zespół Ekspertów Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego
zaleca kobietom w ciąży suplementację magnezu w ilości
200‒1000 mg na dobę. [Źródło: Stanowisko Zespołu Ekspertów Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego w zakresie suplementacji witamin
i mikroelementów podczas ciąży, ,,Ginekologia Polska" 2011, 82, s. 550‒553.]Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 14:59