X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam 24 listopada wytrzymam jeszcze tydzień

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju dziewczyny wy tak po sklepach o sernikach i pieczeniu a ja ledwo co posprzątałam łazienkę wstawiłam pranie zaczęłam odkurzać i tak w międzyczasie 3 przerwy zrobiłam i czuje że taka zmęczona jestem ze szok;/ ehh coraz gorzej ze mną...

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek ja po 18 jestem flak i zaspana chodzę, dlatego korzystam z rannej energii :)

p.s z "rannej" haha wstałam po 11 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 15:15

• marrtka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:
    Wizytę mam 24 listopada wytrzymam jeszcze tydzień
    Jedz orzechy, migdały, banany, kiwi, suszone owoce, gorzkie kakao :) no i pełnoziarniste produkty zbożowe.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    W jakich sklepach internetowych zamawiałyście wózki? :)
    My chcemy zamówić z ewozki.eu wózek i fotelik, bo wychodzi taniej
    (fotelik jest tańszy albo się walnęli). Tylko nie wiem dziewczyny jak to jest z gwarancją przy takim zakupie?

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam kolejną promocję na pampersy. :)
    Tym razem w Netto.
    351denp.png

Becia81 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    My chcemy zamówić z ewozki.eu wózek i fotelik, bo wychodzi taniej
    (fotelik jest tańszy albo się walnęli). Tylko nie wiem dziewczyny jak to jest z gwarancją przy takim zakupie?

em em ja brałam z tego sklepu panuje tam totalny chaos i harmider... pisałam o tym już wcześniej. Perypetie z fotelikiem który miał być na jutro a nie było go nadal po 4tyg to też ztamtąd właśnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy bierzecie ze sobą do szpitala mleko modyfikowane jak tak to jakie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    a dziś było 63,2 czyli mniej niz 5 kg przytyłam i wydaje mi sie ze to jednak troche za malo skoro startowalam z prawidlową wagą planowałam przytyć 12-15, no ale stres i latanie jakbym miala motorek w doopie robi swoje

Szpilka dobrze przytyłaś, też mam 5kg na plusie,
    ostatnio o tym z lekarzem rozmawiałam (wtedy miałam tylko 2 kg na plusie) i powiedział,
    "skoro dziecko ma prawidłowe wymiary i dobrze rosnie, to czym się Pani martwi?
    nie bedzie problemów z nadcisnieniem, cukrzycą, zylakami i odchudzaniem po ciąży"
    No i mnie uspokoił.
    Przy poprzedniej ciąży przytyłam w sumie 8kg,
    jak przyszłam do porodu 56kg, to lekarka zapytała, co ja chciałam??
    Na wyjście ze szpitala miałam juz swoje normalne rzeczy, brzucha brak.

Jedne sie martwia, ze tyją, inne że nie tyją, ach te kobiety,....

kasia86 imponująca ilość bodziaków!!!! mleka do szpitala nie biorą, ba, wcale go nie kupuję, będę KP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 15:54

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

ale bym zjadła taki serniczek w zasadzie każdy :P na słodkie to mam smaka ;)

za mna chodzi ostatnio taki: http://www.malacukierenka.pl/sernik-waniliowy.html

byliśmy dziś z Mężem na warsztatach organizowanych dla rodziców i przyszłych rodziców. Jednym z bloków tematycznych było odżywianie dzieci i było sporo na temat kaszek, słoiczków dla dzieci mleka modyfikowanego. Nazwaly te produkty fast foodami dla dzieci.
    Panie które miał wykład mówiły o wyższości mleka mamy nad innymi mlekami. Poczawszy od zdrowotnosci takiego mleka skonczywszy na ekonomii.
    Kaszki - zalecały aby probowac robic samodzielnie, a nie kupowac te gotowe z uwagi na ilosc cukru w nich zawartego oraz mala ilosc owoców czesto jest to 2%
    Gotowe sloiczki - i tu rowniez zachecaly do samodzielnego przygotowywania oraz mrozenia.

Oprocz zywienia ktore zaiteresowalo mnie najbardziej bylo tez o Witaminie K i D.
    Tu wypowiadala sie pielegniarka i powiem Wam ciekawosteke o czym sama nie mialam pojecia a mianowicie to ze witmine D warto podawac nawet do 18 roku zycia. Dacie wiare?

Ja dzis dobrze spalam i padlam juz wczoraj o 21.. chyba po tej nie przespanej nocy wczesniej i zero snow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 15:53

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Jakie pieluszki i ile na początek kupujecie? :)

Jestem wstępnie umówiona na jutro na oglądnięcie wózka za całe 130zł :D Jak będzie znośny to bierzemy ;)
    http://www.krolestwodziecka.com/wozek-wielofunkcyj%20ny-delti-cat-kolor-hana-p-649.html
    kasia86 wrote:
    Czy bierzecie ze sobą do szpitala mleko modyfikowane jak tak to jakie?
    Matko święta, a po co? Jeśli trzeba będzie dokarmiać dziecko, to przecież szpital jest zaopatrzony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 15:55

201501145565.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    em em ja brałam z tego sklepu panuje tam totalny chaos i harmider... pisałam o tym już wcześniej. Perypetie z fotelikiem który miał być na jutro a nie było go nadal po 4tyg to też ztamtąd właśnie...

o żesz... dzięki Kawuś :* niby cena wózka taka jak w smyku, a ze smyka to mogę na miejscu brać. Ale fotelik cybex tam jest taniej... No chyba że najpierw zapytamy o dostępność :P

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO do tosi.pl o zarowno z wozkiem jak i z fotelikiem nie bylo problemu, dotarł po 2 dniach, caly i zdrowy:) obsluga w porządku, dobry kontakt.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia81 wrote:
    Szpilka dobrze przytyłaś, też mam 5kg na plusie,
    ostatnio o tym z lekarzem rozmawiałam (wtedy miałąm tylko 2 kg na plusie) i powiedział,
    "skoro dziecko ma prawidłowe wymiary i dobrze rosnie, to czym się Pani martwi?
    nie bedzie problemów z nadcisnieniem, cukrzycą, zylakami i odchudzaniem po ciąży"
    No i mnie uspokoił.
    Przy poprzedniej ciąży przytyłam w sumie 8g,
    jak przyszłam do porodu 56kg, to lekarka zapytała, co ja chciałam??
    Na wyjście ze szpitala miałam juz swoje normalne rzeczy, brzucha brak.

Jedne sie martwia, ze tyją, inne że nie tyją, ach te kobiety,....

kasia86 imponująca ilość bodziaków!!!!
    młody przybiera ok i nim się nie martwię pod tym względem, to, że szybko wejdę w swoje ciuchy też niemiłe nie jest, ale chcę karmić piersią a wtedy jednak lekki zapas po ciąży się przydaje, szczególnie, że jednak przez pierwsze kilka dni dieta lekkostrawna czyli nie mój typ a jak juz dojdę w diecie do ukochanych schabowych nie wiadomo czy młody to dobrze zniesie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspominałam wcześniej, że karmiłam 2 lata, ani wielkich piersi nie mam, ani diety jakieś nie trzymałam, pierwsze dni ostroznie bardzo, szczególnie z cytrusami itp, a pote powoli wszystko jadałam.
    Nastaw się pozytywnie.

Na oddziale w 2 czy 3 dobie miałam taki nawał pokarmu, że położna się śmiała, że ja nie tylko mogę cały oddział wykarmić, ale i dzieciaczki w moim mleczku wykąpać.
    Wierzę, że teraz też będzie dobrze.
    A jak nie, to potem sie będę martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 16:01

zielarka, nix, szpilka lubią tę wiadomość

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wózka my kupilismy uzywany 3w1 za 650zł po jednym dziecku z przebiegiem 15mcm. Stan bardzo dobry. Duzo zagladalam w tym temacie na olx

Becia81, renia83 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    CO do tosi.pl o zarowno z wozkiem jak i z fotelikiem nie bylo problemu, dotarł po 2 dniach, caly i zdrowy:) obsluga w porządku, dobry kontakt.
    szkoda, że bebetto nie mają :(

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    o żesz... dzięki Kawuś :* niby cena wózka taka jak w smyku, a ze smyka to mogę na miejscu brać. Ale fotelik cybex tam jest taniej... No chyba że najpierw zapytamy o dostępność :P

Ja tam byłam osobiście- wózek dostałam od ręki (pominąwszy fakt że się okazało że mój kuferek jest inny niż miał być i musiałam jechać spowrotem go wymienić). Fotelik jak i mebelki miały być w przeciągu 2-3dni. Meble po 3 tyg (w partiach pierwsze komoda kilka dni później łóżeczko), a fotelik z bazą? nie dostałam wcale, po 4tyg się wkurzyłam i zrezygnowałam. Zadzwoń pierwsze i dopytaj, może Tobie się uda dostać wszystko na raz. :)

• zielarka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:
    Ja będę rodzić w Legnicy także dlatego że mój lekarz prowadzący tam pracuje.
    Jeśli można spytać, jak się nazywa Twój lekarz?

FITop1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiej wysokosci ochraniacze do lozeczek macie na poczatku chcialam zqmowic 40 ale chyba raczej skusze sie nam30 cm

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
‹‹ 1238 1239 1240 1241 1242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ