*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymarrtka wrote:My chcemy zamówić z ewozki.eu wózek i fotelik, bo wychodzi taniej
(fotelik jest tańszy albo się walnęli). Tylko nie wiem dziewczyny jak to jest z gwarancją przy takim zakupie?
em em ja brałam z tego sklepu panuje tam totalny chaos i harmider... pisałam o tym już wcześniej. Perypetie z fotelikiem który miał być na jutro a nie było go nadal po 4tyg to też ztamtąd właśnie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyszpilka wrote:a dziś było 63,2 czyli mniej niz 5 kg przytyłam i wydaje mi sie ze to jednak troche za malo skoro startowalam z prawidlową wagą planowałam przytyć 12-15, no ale stres i latanie jakbym miala motorek w doopie robi swoje
Szpilka dobrze przytyłaś, też mam 5kg na plusie,
ostatnio o tym z lekarzem rozmawiałam (wtedy miałam tylko 2 kg na plusie) i powiedział,
"skoro dziecko ma prawidłowe wymiary i dobrze rosnie, to czym się Pani martwi?
nie bedzie problemów z nadcisnieniem, cukrzycą, zylakami i odchudzaniem po ciąży"
No i mnie uspokoił.
Przy poprzedniej ciąży przytyłam w sumie 8kg,
jak przyszłam do porodu 56kg, to lekarka zapytała, co ja chciałam??
Na wyjście ze szpitala miałam juz swoje normalne rzeczy, brzucha brak.
Jedne sie martwia, ze tyją, inne że nie tyją, ach te kobiety,....
kasia86 imponująca ilość bodziaków!!!! mleka do szpitala nie biorą, ba, wcale go nie kupuję, będę KP.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 15:54
-
Dzień Dobry
ale bym zjadła taki serniczek w zasadzie każdyna słodkie to mam smaka
za mna chodzi ostatnio taki: http://www.malacukierenka.pl/sernik-waniliowy.html
byliśmy dziś z Mężem na warsztatach organizowanych dla rodziców i przyszłych rodziców. Jednym z bloków tematycznych było odżywianie dzieci i było sporo na temat kaszek, słoiczków dla dzieci mleka modyfikowanego. Nazwaly te produkty fast foodami dla dzieci.
Panie które miał wykład mówiły o wyższości mleka mamy nad innymi mlekami. Poczawszy od zdrowotnosci takiego mleka skonczywszy na ekonomii.
Kaszki - zalecały aby probowac robic samodzielnie, a nie kupowac te gotowe z uwagi na ilosc cukru w nich zawartego oraz mala ilosc owoców czesto jest to 2%
Gotowe sloiczki - i tu rowniez zachecaly do samodzielnego przygotowywania oraz mrozenia.
Oprocz zywienia ktore zaiteresowalo mnie najbardziej bylo tez o Witaminie K i D.
Tu wypowiadala sie pielegniarka i powiem Wam ciekawosteke o czym sama nie mialam pojecia a mianowicie to ze witmine D warto podawac nawet do 18 roku zycia. Dacie wiare?
Ja dzis dobrze spalam i padlam juz wczoraj o 21.. chyba po tej nie przespanej nocy wczesniej i zero snow.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 15:53
-
Hej!
Jakie pieluszki i ile na początek kupujecie?
Jestem wstępnie umówiona na jutro na oglądnięcie wózka za całe 130złJak będzie znośny to bierzemy
http://www.krolestwodziecka.com/wozek-wielofunkcyj%20ny-delti-cat-kolor-hana-p-649.html
kasia86 wrote:Czy bierzecie ze sobą do szpitala mleko modyfikowane jak tak to jakie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 15:55
-
Kawa wrote:em em ja brałam z tego sklepu panuje tam totalny chaos i harmider... pisałam o tym już wcześniej. Perypetie z fotelikiem który miał być na jutro a nie było go nadal po 4tyg to też ztamtąd właśnie...
o żesz... dzięki Kawuś :* niby cena wózka taka jak w smyku, a ze smyka to mogę na miejscu brać. Ale fotelik cybex tam jest taniej... No chyba że najpierw zapytamy o dostępność -
Becia81 wrote:Szpilka dobrze przytyłaś, też mam 5kg na plusie,
ostatnio o tym z lekarzem rozmawiałam (wtedy miałąm tylko 2 kg na plusie) i powiedział,
"skoro dziecko ma prawidłowe wymiary i dobrze rosnie, to czym się Pani martwi?
nie bedzie problemów z nadcisnieniem, cukrzycą, zylakami i odchudzaniem po ciąży"
No i mnie uspokoił.
Przy poprzedniej ciąży przytyłam w sumie 8g,
jak przyszłam do porodu 56kg, to lekarka zapytała, co ja chciałam??
Na wyjście ze szpitala miałam juz swoje normalne rzeczy, brzucha brak.
Jedne sie martwia, ze tyją, inne że nie tyją, ach te kobiety,....
kasia86 imponująca ilość bodziaków!!!! -
nick nieaktualnyWspominałam wcześniej, że karmiłam 2 lata, ani wielkich piersi nie mam, ani diety jakieś nie trzymałam, pierwsze dni ostroznie bardzo, szczególnie z cytrusami itp, a pote powoli wszystko jadałam.
Nastaw się pozytywnie.
Na oddziale w 2 czy 3 dobie miałam taki nawał pokarmu, że położna się śmiała, że ja nie tylko mogę cały oddział wykarmić, ale i dzieciaczki w moim mleczku wykąpać.
Wierzę, że teraz też będzie dobrze.
A jak nie, to potem sie będę martwić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 16:01
zielarka, nix, szpilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarrtka wrote:o żesz... dzięki Kawuś :* niby cena wózka taka jak w smyku, a ze smyka to mogę na miejscu brać. Ale fotelik cybex tam jest taniej... No chyba że najpierw zapytamy o dostępność
Ja tam byłam osobiście- wózek dostałam od ręki (pominąwszy fakt że się okazało że mój kuferek jest inny niż miał być i musiałam jechać spowrotem go wymienić). Fotelik jak i mebelki miały być w przeciągu 2-3dni. Meble po 3 tyg (w partiach pierwsze komoda kilka dni później łóżeczko), a fotelik z bazą? nie dostałam wcale, po 4tyg się wkurzyłam i zrezygnowałam. Zadzwoń pierwsze i dopytaj, może Tobie się uda dostać wszystko na raz.