X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki. ... pije. Pokój wietrzony. Nie mogę spać i już. No co mam zrobić :(

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    wiki a co ty teraz bedziesz sprawdzac w szpitalu? tez te przeciwciała? Będą ci ustalac termin cesarki juz?
    Znowu mam zabieg kordocentezy. Chyba teraz jest trudniej bo dziecko jest już duże. No i liczę że podadzą mi już jakiś termin.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bedziemy trzymac za was obie kciuki:)

Paula- powiedzialabym Ci wyspisz sie po porodzie, ale...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f88a801e54c8.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 10:27

MonikaDM, Becia81, Paula44, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:05

Wiki81, Paula44 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam poczytac "fachową" literature;)
    w koncu do egzaminu na prawko tez sie uczyłam, do bycia mamą tez wypada:P

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Będziemy trzymać kciuki za pobyt w szpitalu - a Ty tam postaraj się odpoczać.
    Może to dziwne, ale cieszę się że idę do szpitala, odpocznę, ale najważniejsze że usg mnie uspokoi i ktg codzienne też. Nie wiem jak moja szyjka bo była już miesiąc temu miękka, ale mam pessar. Także ja się cieszę, że idę. Tydzień do przodu. A po powrocie po 24 mam umówionych panów do malowania i tapetowania:)

A męża wiem, że mam fajnego. Czasami się dużo denerwuje po pracy, ale często ma trudne sprawy. Rozwodzi perfekcyjnie od ręki (ale Wam tego nie życzę i nie polecam - przykra sprawa a przy dzieciach to już w ogóle do niczego)

Twój post jakoś zadziałał na mnie bardzo pozytywnie. Dziękuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 10:39

MonikaDM, renia83 lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Wiki. ... pije. Pokój wietrzony. Nie mogę spać i już. No co mam zrobić :(
    A może w ciągu dnia przysypiasz nad naszymi postami?

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj i jutro na http://www.eobuwie.com.pl/ jest dzień przecen do 30%.

Kupiłam męzowi półbuty. Kiedyś kupił takie same i sa ok, więc w ciemno je biorę.

A jak któras chce kozaki, albo już szpilki na wiosnę to myślę, że warto. Ja dalej chodze w szpilkach, mocno je przy tej wadze zużyłam w ostatnich tygodniach, więc dla siebie też cos oglądam :)

Jak siedze w domu to coś za dużo piszę, pewnie już macie dosyć, dam Wam odetchnąć. Poszukam jakiegoś ciasta w sieci. Może murzynka upiekę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIKI 81 pisz, mamy co czytać:)))
    Powodzenia w szpitalu! dzielna z Ciebie kobita, ja też mam starsze dziecko, ale mnie w domu bardziej oszczędzają, poza tym od wrzesnia mam L4.Odpocznij w szpitalu!!

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy pijecie kawę? Ja mam niskie ciśnienie max 100/60 a zwykle 90/60. No i kawę z mlekiem rano zwykle wypijam. Ma to bardzo negatywny wpływ na dziecko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jedna kawa nie zaszkodzi.
    Ja akurat nie pije, ale w aptece dostałam ostatnio Coffee Mama z Adamedu, jest bez kofeiny i cukru, ale nie kosztowałam jeszcze. Widziałam je też w Rossmannie.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie jeszcze pospac do 10.30 :)

a najgorsze jest to, ze teraz kiedy moje wrodzone lenistwo mogloby sie wylenic na zapas, bo mam sie oszczedzac, to mi sie wlacza syndrom wicia gniazda i mysle jak sobie wszystko rozplanowac, zeby nie meczyc szyjki, bo niby jeszcze calkiem dluga 32 mm, ale sie jednak skrocila i bardzo nie chce zeby sie skrocila jeszcze bardziej, bo przed nami jeszcze dlugie 71 dni do terminu, czyli jeszcze ponad 50 do ciazy donoszonej

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Zmykam poczytac "fachową" literature;)
    w koncu do egzaminu na prawko tez sie uczyłam, do bycia mamą tez wypada:P

Nawet powiem, że trzeba, bo to JAZDA PRZEZ CAŁE ŻYCIE !!!!!!!! :)

Wiki- czasem śpię w dzień. Do godziny. Ale nie nad postami! ;)

Wiki81 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki pij, szczegolnie jak masz niskie cisnienie, lekarze czesto pozwalaja do 3 kaw dziennie o ile nie sa mocne, a na stronach internetowych to wszelkie porady odnosnie picia czy jedzenia czegokolwiek sie wykluczaja, ja kawy nie pije wlasciwie wcale i to bez ciazy, jak mi slabo to rusza mnie kawa 3w1 lub cappuccino, bo jestem tak nieprzyzwyczajona, za to moim glownym plynem w ciagu dnia jest herbata, slaba, bo slaba, ale herbata

Wiki81 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawę piję jedną dziennie, ale taką słabą z mlekiem.

Co do ciast to ja dziś piekę sernik. Tylko nie mogę się zdecydować jaki.
    Który wybrać? :D
    108ilw2.jpg
    6zskjk.jpg
    nq5yl1.jpg

Muszę jeszcze wyskoczyć po składniki i tak sobie myślę że przy okazji wpadnę jeszcze do lidla po jeszcze jedną paczkę pampersów. :D

Wiki81, Paula44 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow jakie serniki. Juz mam ochotę!!! Dasz przepis na ten sernik w środku?
    Mi sie już piecze murzynek

Ja mam tylko małą paczkę pampersów 33szt do szpitala no i skończyła mi sie lovela do prania. Znowu zakupy...

Agus mamy ten sam dzień ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 11:44

Agus89 lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    A to ten "specjalny" pieluszkowy śmietnik?? Wiesz mój mąż przez tydzień w kółko wózka chodził, zapinał, rozpinał, wyciągał i wkładał gondolę i fotelik i co wypadł z pokoiku to gadał "wiesz...super ten nasz wózek jest, no niech już styczeń bedzie zebyśmy mogli na spacer isc", próby wytłumaczenia chłopu, ze w styczniu spacery to nie bedą "mega spacery" jakoś mam wrażenie, ze jak grochem o ścianę. A jak złożył komodę, to do brzucha ciągle gadał jakiego Vincent ma super tatę :) Fakt jest taki, ze mój mąż nie znosi wszelakich prac remonoto-budowlanych (wchodzi to tez składanie mebli bo to też "budowanie") ale wszystko dla małego zrobił bardzo chetnie i bez zbędnej zwłoki ;)

Tak, ten "pieluszkowy". Złożył go, obejrzał, zbadał mechanizm i stwierdził, że może śmierdzieć pieluchami nie będzie :)
    A fotelikiem się zachwycał, że taki mięciutki (welurowy), że wytrzymały i na testach ma 5. Więc jest dumny, nawet jak sąsiadka wpadła na 5 minut zapytać co u nas to kazał jej oglądać swój nowy zakup. Oczywiście termometr tez przetestował na wszystkim i wszystkich :)

Mój jest inż. budownictwa, więc dla niego to chleb powszedni, jak się zorganizuje to już robi aż skończy, najgorzej jest mu się zmotywować i zebrać po całym tygodniu pracy od 10 do 14h na dobę. Teraz, jak Pani dr kazała już pomału się przygotowywać do przyjścia na świat córki to oszalał i stwierdził, że trzeba zrobić, bo mało czasu zostało.

A ja zapamiętałam swój sen - zwykle twierdzę, że nic mi się nie śni. A mianowicie. Śniła mi się nasza Ag i jej Kostek. Poprosiła mnie, żebym jej kupiła jakąś pozytywkę i pałąk z zabawkami do łóżeczka, bo ona jest teraz sama w domu a musi mieć to co my, ha ha ha. Kupiłam jej więc i zawiozłam do Krakowa. Długo jej szukałam tam, bo adresu mi nie podała, więc pytałam ludzi czy widzieli Ag i Kostka. Napisałam do niej na forum, że ma wyjść do okna, bo nie mogę jej znaleźć. A ona nie odpisywała... i sen się skończył... (skąd ten sen??????)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 11:45

Ag... lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś ze snem tak : całą noc się kręciłam, nad ranem usnęłam, 11.20 wstałam O_o..
    wyników badań dalej nie odebrałam- nie umiałam się ogarnąć ze wstawaniem.

a bez kawy rano dzień stracony :P

Wiki81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:06

Wiki81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mel do kiedy ta promocja na pampy?

‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ