X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki. ... pije. Pokój wietrzony. Nie mogę spać i już. No co mam zrobić :(

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    wiki a co ty teraz bedziesz sprawdzac w szpitalu? tez te przeciwciała? Będą ci ustalac termin cesarki juz?
    Znowu mam zabieg kordocentezy. Chyba teraz jest trudniej bo dziecko jest już duże. No i liczę że podadzą mi już jakiś termin.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bedziemy trzymac za was obie kciuki:)

Paula- powiedzialabym Ci wyspisz sie po porodzie, ale...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f88a801e54c8.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 10:27

MonikaDM, Becia81, Paula44, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:05

Wiki81, Paula44 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam poczytac "fachową" literature;)
    w koncu do egzaminu na prawko tez sie uczyłam, do bycia mamą tez wypada:P

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Będziemy trzymać kciuki za pobyt w szpitalu - a Ty tam postaraj się odpoczać.
    Może to dziwne, ale cieszę się że idę do szpitala, odpocznę, ale najważniejsze że usg mnie uspokoi i ktg codzienne też. Nie wiem jak moja szyjka bo była już miesiąc temu miękka, ale mam pessar. Także ja się cieszę, że idę. Tydzień do przodu. A po powrocie po 24 mam umówionych panów do malowania i tapetowania:)

A męża wiem, że mam fajnego. Czasami się dużo denerwuje po pracy, ale często ma trudne sprawy. Rozwodzi perfekcyjnie od ręki (ale Wam tego nie życzę i nie polecam - przykra sprawa a przy dzieciach to już w ogóle do niczego)

Twój post jakoś zadziałał na mnie bardzo pozytywnie. Dziękuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 10:39

MonikaDM, renia83 lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Wiki. ... pije. Pokój wietrzony. Nie mogę spać i już. No co mam zrobić :(
    A może w ciągu dnia przysypiasz nad naszymi postami?

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj i jutro na http://www.eobuwie.com.pl/ jest dzień przecen do 30%.

Kupiłam męzowi półbuty. Kiedyś kupił takie same i sa ok, więc w ciemno je biorę.

A jak któras chce kozaki, albo już szpilki na wiosnę to myślę, że warto. Ja dalej chodze w szpilkach, mocno je przy tej wadze zużyłam w ostatnich tygodniach, więc dla siebie też cos oglądam :)

Jak siedze w domu to coś za dużo piszę, pewnie już macie dosyć, dam Wam odetchnąć. Poszukam jakiegoś ciasta w sieci. Może murzynka upiekę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIKI 81 pisz, mamy co czytać:)))
    Powodzenia w szpitalu! dzielna z Ciebie kobita, ja też mam starsze dziecko, ale mnie w domu bardziej oszczędzają, poza tym od wrzesnia mam L4.Odpocznij w szpitalu!!

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy pijecie kawę? Ja mam niskie ciśnienie max 100/60 a zwykle 90/60. No i kawę z mlekiem rano zwykle wypijam. Ma to bardzo negatywny wpływ na dziecko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jedna kawa nie zaszkodzi.
    Ja akurat nie pije, ale w aptece dostałam ostatnio Coffee Mama z Adamedu, jest bez kofeiny i cukru, ale nie kosztowałam jeszcze. Widziałam je też w Rossmannie.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie jeszcze pospac do 10.30 :)

a najgorsze jest to, ze teraz kiedy moje wrodzone lenistwo mogloby sie wylenic na zapas, bo mam sie oszczedzac, to mi sie wlacza syndrom wicia gniazda i mysle jak sobie wszystko rozplanowac, zeby nie meczyc szyjki, bo niby jeszcze calkiem dluga 32 mm, ale sie jednak skrocila i bardzo nie chce zeby sie skrocila jeszcze bardziej, bo przed nami jeszcze dlugie 71 dni do terminu, czyli jeszcze ponad 50 do ciazy donoszonej

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Zmykam poczytac "fachową" literature;)
    w koncu do egzaminu na prawko tez sie uczyłam, do bycia mamą tez wypada:P

Nawet powiem, że trzeba, bo to JAZDA PRZEZ CAŁE ŻYCIE !!!!!!!! :)

Wiki- czasem śpię w dzień. Do godziny. Ale nie nad postami! ;)

Wiki81 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki pij, szczegolnie jak masz niskie cisnienie, lekarze czesto pozwalaja do 3 kaw dziennie o ile nie sa mocne, a na stronach internetowych to wszelkie porady odnosnie picia czy jedzenia czegokolwiek sie wykluczaja, ja kawy nie pije wlasciwie wcale i to bez ciazy, jak mi slabo to rusza mnie kawa 3w1 lub cappuccino, bo jestem tak nieprzyzwyczajona, za to moim glownym plynem w ciagu dnia jest herbata, slaba, bo slaba, ale herbata

Wiki81 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawę piję jedną dziennie, ale taką słabą z mlekiem.

Co do ciast to ja dziś piekę sernik. Tylko nie mogę się zdecydować jaki.
    Który wybrać? :D
    108ilw2.jpg
    6zskjk.jpg
    nq5yl1.jpg

Muszę jeszcze wyskoczyć po składniki i tak sobie myślę że przy okazji wpadnę jeszcze do lidla po jeszcze jedną paczkę pampersów. :D

Wiki81, Paula44 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow jakie serniki. Juz mam ochotę!!! Dasz przepis na ten sernik w środku?
    Mi sie już piecze murzynek

Ja mam tylko małą paczkę pampersów 33szt do szpitala no i skończyła mi sie lovela do prania. Znowu zakupy...

Agus mamy ten sam dzień ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 11:44

Agus89 lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    A to ten "specjalny" pieluszkowy śmietnik?? Wiesz mój mąż przez tydzień w kółko wózka chodził, zapinał, rozpinał, wyciągał i wkładał gondolę i fotelik i co wypadł z pokoiku to gadał "wiesz...super ten nasz wózek jest, no niech już styczeń bedzie zebyśmy mogli na spacer isc", próby wytłumaczenia chłopu, ze w styczniu spacery to nie bedą "mega spacery" jakoś mam wrażenie, ze jak grochem o ścianę. A jak złożył komodę, to do brzucha ciągle gadał jakiego Vincent ma super tatę :) Fakt jest taki, ze mój mąż nie znosi wszelakich prac remonoto-budowlanych (wchodzi to tez składanie mebli bo to też "budowanie") ale wszystko dla małego zrobił bardzo chetnie i bez zbędnej zwłoki ;)

Tak, ten "pieluszkowy". Złożył go, obejrzał, zbadał mechanizm i stwierdził, że może śmierdzieć pieluchami nie będzie :)
    A fotelikiem się zachwycał, że taki mięciutki (welurowy), że wytrzymały i na testach ma 5. Więc jest dumny, nawet jak sąsiadka wpadła na 5 minut zapytać co u nas to kazał jej oglądać swój nowy zakup. Oczywiście termometr tez przetestował na wszystkim i wszystkich :)

Mój jest inż. budownictwa, więc dla niego to chleb powszedni, jak się zorganizuje to już robi aż skończy, najgorzej jest mu się zmotywować i zebrać po całym tygodniu pracy od 10 do 14h na dobę. Teraz, jak Pani dr kazała już pomału się przygotowywać do przyjścia na świat córki to oszalał i stwierdził, że trzeba zrobić, bo mało czasu zostało.

A ja zapamiętałam swój sen - zwykle twierdzę, że nic mi się nie śni. A mianowicie. Śniła mi się nasza Ag i jej Kostek. Poprosiła mnie, żebym jej kupiła jakąś pozytywkę i pałąk z zabawkami do łóżeczka, bo ona jest teraz sama w domu a musi mieć to co my, ha ha ha. Kupiłam jej więc i zawiozłam do Krakowa. Długo jej szukałam tam, bo adresu mi nie podała, więc pytałam ludzi czy widzieli Ag i Kostka. Napisałam do niej na forum, że ma wyjść do okna, bo nie mogę jej znaleźć. A ona nie odpisywała... i sen się skończył... (skąd ten sen??????)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 11:45

Ag... lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś ze snem tak : całą noc się kręciłam, nad ranem usnęłam, 11.20 wstałam O_o..
    wyników badań dalej nie odebrałam- nie umiałam się ogarnąć ze wstawaniem.

a bez kawy rano dzień stracony :P

Wiki81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:06

Wiki81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mel do kiedy ta promocja na pampy?

‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ