X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    My jedziemy do Wałbrzycha, tam rodziłam, miałam operacje ratującą życie, miałam zabieg po poronieniu, argument główny, poza jakością opieki w tym szpitalu, jest taki, że oni znają historię mojej choroby i w ogóle mnie znają bo byłam słynnym przypadkiem :D :D :D w Legnicy nie umieli pomóc, odesłali mnie własnie do Wałbrzycha.

Zielarko, a mogę zapytać jakiego typu miałaś problemy zdrowotne??

• zielarka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powikłanie po zabiegu histeroskopii, pękła wtedy szyjka i utworzył się tętniak, który pękał trzykrotnie powodując masywne krwotoki. Ostatnia operacje miałam 4 lata temu, o mało nie umarłam, dostałam transfuzję (70 % obcej krwi) która uratowała mi życie. W kanale szyjki mam duża bliznę dlatego teraz mam pessar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 23:55

FITop1.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Tak głupiego snu to już dawno nie miałam.. Nie umiałam sobie poradzić z noworodkiem, nie byłam w stanie go nakarmić, ubrać, umyć, czy przebrać, bo on.. latał po domu z szybkością turbo rakiety. W końcu pies mi pomógł.. Złapał bobasa w pysk, tak jak łapie zawsze friesbee i mi go przyniósł i wrzucił do wanienki z wodą.. Nie wiem co było dalej, bo się obudziłam, jak dziecko zaczęło wydawać z siebie dźwięki podobne do klaksonu pociągu...

Paula aa Ty biedaku w nocy spać nie możesz? :)

Miłego dzionka Dziewczyny!! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 08:02

isabelle, Kawa lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

No..... obudziłam się na siku o 1:13.... i nie spałam już w ogóle.
    Gapiłam się jak szpilka w ciemność, potem przez tel grzebałam w necie, potem zjadłam banana, potem gadalam z Szymusiem, bo go obudziłam, potem - jak zasnął - to obudziłam psa. Byl nieprzytomny, ale udawał, że cieszy się z tej naszej nocnej pogawędki. Potem pilam. Potem sisiu. No i tak zleciało do rana.
    A jak mi się oczy zamykały ok 7 , to mój tato wstał i wywalił kubek z woda na schodach. No i Doopa. Po spaniu.

szpilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/216b4119236a.jpg

Biedny Chester. . .
    :)

Anutka lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    ja po sniadanku, mąż pojechał na tour Ikea, castorama, silesia wiec mam nadzieje wroci zrobic obiad. Jakis okropnie ofuczony jest od wczoraj- juz nawet nie pytam o co mu chodzi bo odpowiada tak ze sie odechciewa:/
    dobrze ze to juz ostatnie moze takie zakupy i bedzie gotowe wszystko.

W nocy zlapal mnie nieziemski skurcz w pachwinie- myslalam ze sie zloze w pol.
    Ma ktoras skurcze w pachwinach??

Gwiazdeczko- moj Kostek bardzo zywo zareagowal jak mu opowiedzialam o mozliwosci wystapienia w TV, aczkolwiek ja bym chciala mieć bąbelka juz na swieta:) ale to co ja chce w sumie ma male znaczenie...niech wyjdzie kiedy mu pasuje. O ile to będzie za min 28 dni:P no ale w razie czego napewno pozdrowie Styczniówki:P

Polaola- zazdroszcze spacerku:) ja w pon podjade do lab. Mam ponowne badanie na HIV, HBS i te inne badania z pocz ciązy.

24.11 konsultacja okulistyczna ale u zwyklego okulisty bo niestety do poradni jaskowej w klinice okulistycznej mam dzwonic w grudniu. W listopadzie mialam termin ale nie bylam w stanie jechac na kontrole.
    Gin twierdzi z jego corka ma taka samą " obserwacje w kier jaskry" w sensie nie z cisnienia a z pow tarczy nerwu wzrokowego ito nie wyklucza SN- zadna cesarka wg niego.

Kupilam wczoraj na allegro ta ksiazke " w paryzu dzieci nie grymaszą"- dzis skoncze jezyk niemowląt to akurat bedzie na nast tydzien:)

milego dnia dziewczynki:) a Kostolinek pozdrawia nogami kolegow i kolezanki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 08:28

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qtchgzzavgp7pdct.png

Szymuś też wali stopami!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry, bry.............

Belly dzisiaj powitało mnie: 80% na suwaczku:)

Mała obudziła już po 5tej, teraz nad pępkiem coś "kombinuje"....heheh
    Ag... Kośka dziękuje za pozdrowienia kopniakami spod żeber hehehe szybko się przemieszcza,,,hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 08:36

zielarka lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Zielarka dobrze, ze wszystko sie dobrze skonczylo

Paula biedny psiak nie nalezalo go budzic, odwdzieczy Ci sie kiedys zobaczysz :)

Paula44, zielarka lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:03

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,zostawić Was na popołudnie i już akcja w szpitalu! Żarty żartami,ale robi się poważnie.Trzymam kciuki dziewczyny szpitalne i lezące!
    Ja mam tyle do zrobienia jeszcze,że nie ma opcji porodu do Świąt:)Zresztą chyba mam tu jeden z ostatnich terminów.A w Nowy Rok będę śledzić Teleexpress czy czasem żadna z nas się nie rozpakowała:) Ja się musze dopasowac do dyżuru ordynatora w szpitalu, który mi zrobi cesarkę,także termin mogę sobie po części wybrać.A jak się zacznie wcześniej no to trudno:)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mlanpieknie spi, cale dnie szalejw a w nocy ok 23 zasypua, budzi sie na mohe siku i dalej spin:-) :-) niech po porodaie robi to samo :-)
    Jest 9 a ona dalej spi :-)

Becia81 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda dziś okropna ale jak tu nie przywitać się z rana.
    Idę dziś oglądać mieszkania może to dziś będzie ten dzień.
    Czasami chyba nie doceniam faktu jaka moja ciąża jest bezproblemowa:-)
    Wpadka, żadnych wymiotów, czuje się świetnie od początku, wyniki mam książkowe dziękuje Bogu każdego dnia za to jak jest. Dopiero na Belly uświadomiłam sobie jakie można mieć problemy a ciąża to taki kruchy okres.
    Jestem dziś pozytywnie naładowana i Wam też tego życze kochane brzuchatki.

szpilka lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, nie wyspałam się i samopoczucie mam straszne...
    Po wizycie wszytsko ok, serduszko małj bije jak dzwoń mam wyznaczyć sie na usg za dwa tygodnie i w końcu zobacze moją dziewczynke, ale waga dobiła mnie strasznie...

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Karolajla jaka ta waga Twoja, że Cie dobija. Więcej niż moje 17 kg?

Ehh Dziewczyny dzielnych macie mężów, rajd po sklepach męża Ag, albo śmietnik męża Melula i wózek męża Moniki hoho tylko pozazdrościć. Mój mąż też bardzo się cieszy, u nas duży sukces to to że nie zwraca mi już tak uwagi, że tyle pieniędzy wydaje ostatnio na zakupy. No i okazało się że potrafi pralkę, zmywarkę obsłużyć, regał złożyć i zasłony powiesić. Dla mnie super. A dodam, że pracuje po 12 h co najmniej codziennie. Kilka większych paczek nie zawraca mu już myśli. U mnie jeszcze pudła w pokoju Hani, nierozpakowana wściekło różowa sofa, rolki tapet. Myślę że zmieni się jeszcze sytuacja, jak pokój będzie urządzany.

Iwuska to fajny czas wybieranie mieszkania, także ciesz się tym, ale bądź przytomna i myśl trzeźwo.
    Paula przeginasz w nocy. Może szklanka ciepłego mleka z miodem przed snem by Ci pomogła??

Ja mam dzisiaj obiad. Ale tak myślę co przygotować chłopakom na cały tydzień jak wyjade do szpitala. Kotlety z piersi z kurczaka na cały tydzień i naleśniki? Rosól wczoraj robiłam. Przetrwają na tym?

lwuska55592, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gulasz vel bigos vel gołąbki??????????????

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no teraz mam 14kg, ale w od ostatniej wizyty przybrałam 6kg...

zielarka, nix lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki- te sklepy u nas to chyba najgorsze co go moglo spotkac. Przed chwilą sie poklocilismy przez tel:/ strasznie jest niemily dla mnie od hmmm. czwartku wieczorem.
    Naprawde mam wrazenie ze zaczynam mu przeszkadzac w domu i tez moze mnie to inaczej nastraja do rozmowy z nim.

moze jakis gulasz zrob? to mozna odgrzac zawsze z kaszą np. Ale na kotletach i nalesnikach tez dadzą napewno rade. w razie czego zostaw nr do pizzerii:)

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam zaległe posty i analizuje tematy o pomocy mamy, teściowej (tu akurat mało pozytywów) i Wam zazdroszczę. Mamę i siostry mam daleko, wszystkie zresztą pracują, a teściowa mi nie proponuje że pomoże. Sama gotuję, piorę, prasuję. Wszystkie pościele sama zmieniam i prasuję, kilka pralek ubranek dla małej, na bieżąco koszule męża i ubranka moje i synka. zakupy bieżące, śniadania i kolacje, Wożenie dziecka na zajęcia dodatkowe i jeszcze praca. Mąż dużo pracuje więc za bardzo sam domu nie ogarnie, ale znalazł mi panią do sprzątania. Tak mi smutno jak o tym myślę. A jak była moja mama u mnie tydzień temu to chciała mi posprzątać, jednak wolałam z nią posiedzieć, bo akurat podłogi nie są aż tak istotne...

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki a co ty teraz bedziesz sprawdzac w szpitalu? tez te przeciwciała? Będą ci ustalac termin cesarki juz?

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ