X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znowu ja. Jutro postaram się naskrobać notatki. Małż przyjechał z pracy po 17, a miał być przed 15. Ale cóż, praca to praca. Póki ZUS mi kasy nie wypłaci to jest jedynym żywicielem rodziny, no poza tym, że to ja na razie żywię nasze dziecko, he he he

Zjadł obiad i zarządził wyjazd na zakupy. Pojechaliśmy do hurtowni (2km), żeby wybrać fotelik dla Małej, bo jak to określił, woli to zrobić w mojej obecności, bo jak nie będę mogła jechać to on nie gwarantuje, czy to co kupi się mi spodoba.
    No wreszcie zakumał, że z tym jego gustem to różnie bywa.
    Kupiliśmy fotelik Recaro Young Profi Plus - welurkowy (pomarańcz + szary), bo do naszego wózka trzeba by zamawiać z Holandii i wydać na same adaptery 100 euro albo szukać po aukcjach.

Ponadto miał dobry dzień. Dokupił termometr (przeczuwał, że dziś zapytacie??), kilka grubszych pieluszek tetrowych, bo te co kupiłam to raczej cieńsze i (uwaga) śmietnik na pieluszki. Dla mnie zbędny wydatek, choć mi takie gadżety się podobają, ale powiedział, że dla swojej córki kupi, bo chce. Kto "bogatemu" zabroni? Dostał premię to zaszalał. Pierwszy raz mój małż postanowił kupić "coś" dla Małej przed jej narodzinami, na wszystko do tej pory miał czas, bo jest w sklepach i zawsze można podjechać.

TAKA ZMIANA MOJEGO MAŁŻA! Hurra!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 21:41

Wiki81, szpilka, renia83 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko, nie wiesz o jakim szpitalu mówisz, gdy 3 lata temu byłam tam na ginekologii leżałam z dziewczyna która urodziła w 22 tc, leżała tam dwa tygodnie, nawet jej szwu nie założyli, to okropne miejsce, byłam tam na początku tej ciąży, lekarze tylko czekają na kas, bez niej nic nie zrobią.

FITop1.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, no aż nóż się otwiera w kieszeni... Trzeba pisać skargi na takie szpitale... To współczuje.. Teraz zrozumiałam twój wpis.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan trzymam mocno kciuki

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Melula Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz siedzi i rozkminia fotelik, bo to takie skomplikowane urządzenie he he he. Wcześniej rozmyślał nad śmietnikiem... ha ha ha

marrtka, MonikaDM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko - tteż mamy tę karuzele! :)

Dobrej nocki Wam życzę. Spokojnej. Miłych snów lub owocnego " gapienia się w ciemność" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 21:56

szpilka lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag popatrzyłam sobie na listę styczniówek, patrzę kto z listy aktywnych forumowiczek ma termin na początek stycznia.. KOBIETO czy Ty zdajesz sobie sprawę, że jest szansa, że będziesz w teleekspresie? Może urodzisz 01.01.2015 będziesz miała swoje 5 minut :P ale były by jaja jak berety :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 22:04

Ag..., MartaKD, agnesik lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej nocki. Ja pewnie też niedługo zalegnę w łóżeczku. Ostatnie dni były dla mnie "pracowite", choć jestem już na L4, ale mam kilka innych obowiązków na głowie (jestem w zarządzie osiedla i powiedzmy sama tym badziewiem kieruję, bo inni mają to w d...e), a kłopoty się tylko mnożą... No, to ponarzekałam.

Jutro zabieramy się za kładzenie paneli u Małej i kończenie "remontu". Zobaczymy, ile z tych planów uda się zrealizować w jeden weekend :)
    Ja mam termin wg USG na 2 stycznia, ale takie mam wewn przeczucie, że Mała postanowi wykluć się szybciej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 22:10

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy parkę, może będziecie naszymi gwiazdami :-)

Dobranoc... Cholera nie ma nic w tv, i nie mamy pomysłu z mężem na film.
    Ja nie wiem, to jakaś złośliwość losu jak nie byłam w ciąży to w piątek się wychodziło a w tv tyle ciekawych filmów, teraz siedzimy w domu a w tej tv dupa nic nie puszczają wartego uwagi.

Spokojnej nocki bez koszmarów i jak najrzadszych wizyt w wc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 22:19

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaję do WC koło 5-6 rano, a kładę się koło 23 i wtedy przed snem siusiam.
    Zaczyna się na Polsacie "Weekend", polski film, zobaczymy jakie badziewie...

• zielarka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądam Pianistę na KinoPolska

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje szpitale do których mam jednakowa drogę to wlasnie Legnica i środa śląska ale ja wybieram Legnicę rodzilam tam prawie 7 lat temu i nie mam przykrych wspomnien. Dobranoc

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka wiem o jakim szpitalu mówisz on jest straszy i nie tylko oddział ginekologiczny... też bym się zastanowiła 10 razy zanimbym tam pojechała...a
    A z tym terminem 1.01.2015 to u mnie jest tak że która urodzi pierwsza w tym dniu dostaje takie wielkie mega prezenty od szpitala o takie

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c108af03a419.jpg
    to zdjęcie akurat z 2010r teraz sale wyglądają ładniej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 22:32

Anutka, MonikaDM lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na kanale BBC lifestile leci program porodowy.
    Właśnie położna przepytuje przyszłego tatę na temat ciąży i porodu...

Pytanie położnej

-po czym poznasz, że twoja kobieta rodzi
    Odp. Mężczyzny
    -zacznie krzyczeć

Pytanie położnej

-Jak postarasz się ulżyć kobiecie w trakcie bólu porodowego

Odp.mężczyzny

- zrobie jej herbatę

Padłam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 22:41

jonka91, ania_29, Malenq, isabelle, Kawa lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam tych kanałów...

• szpilka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na razie chyba odpuszczam i zostawiam sobie tylko czynnosci konieczne a poza tym lezenie, niestety do czynnosci koniecznych zalicza sie tez niekiedy zakupy, ale jak sie bede oszczedzac dam rade

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezły typ.. :D

Uciekam spać.. jutro zostanie już tylko 59 dni do prawdopodobnej daty porodu, a 38 do ciąży donoszonej! :)

Kolorowych snów! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 22:50

Paula44 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dobijac mnie, jeszcze pewnie z 1,5 tygodnia jestem skazana na spanie na kanapie bez tv

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Melula Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż też już na mnie krzyczy, że ja zamiast wypoczywać, leżeć, czytać, rozmawiać z córką to latam i załatwiam sprawy wspólnotowe i się przy tym denerwuję, wyzywam etc.
    Obiecuję sobie, że jeszcze do końca tygodnia, do końca tygodnia a tygodnie mijają i ciągle jest to samo: problemy, problemy, problemy...

• zielarka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:
    Moje szpitale do których mam jednakowa drogę to wlasnie Legnica i środa śląska ale ja wybieram Legnicę rodzilam tam prawie 7 lat temu i nie mam przykrych wspomnien. Dobranoc
    My jedziemy do Wałbrzycha, tam rodziłam, miałam operacje ratującą życie, miałam zabieg po poronieniu, argument główny, poza jakością opieki w tym szpitalu, jest taki, że oni znają historię mojej choroby i w ogóle mnie znają bo byłam słynnym przypadkiem :D :D :D w Legnicy nie umieli pomóc, odesłali mnie własnie do Wałbrzycha.

FITop1.png
‹‹ 1233 1234 1235 1236 1237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ