X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:02

Malenq, Martaaa lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupie microlife, ale niestety promocja w super pharmie mnie ominęła, na allegro widziałam te termometry po sto kilka złotych.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zerknęłam na aptekę gemini, nawet taniej niż na allegro są termometry hehehe, więc jak znowu mi się nazbiera zamówienie apteczne to przy okazji zamówię:)

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOoooooo w końcu skończyłam czytałam czytałam i myślałam ze nie skończę;)
    dzisiaj byłam na poborze materiału do badań laboratoryjnych i kurcze płytki mi spady ale jeszcze nie jest aż tak źle bo taki niepokój można siać wtedy gdy będą po niżej 100 teraz będę sprawdzać co tydz czy nie lecą w dół. Zobaczymy co powie ginek w środę.
    Jeżeli chodzi o pomoc toooo ja mojej mamie powiedziałam ze ja tej pomocy nie chce od nich bo mieszkamy zaledwie 15km od siebie ale żeby tak sama z siebie przyjechała to nie. Najlepiej jest gdy po nią pojedziemy i odwieziemy piernicze taki interes. Powiedziałam również że jak mała się urodzi to też nikogo nie poinformuje. Dopiero dam znać jak będziemy już w domu. Nie chce by mnie ktoś oglądał w stanie takim a nie innym. Wiem wiem może jestem dziwna ale takie mam zdanie i go nie zmienię. Jeśli chodzi o teściową to też jej nie dopuszczę do małej bo ostatnio zbyt zaczęła się wpierdzielać a nawet narzuciła hmmm nie powiedziała że mamy się zastanowić nad imieniem dla małej by dac jej na imię tak jak ona ma. No chyba sobie kobieta żartuje traktuje nas podmiotowo jak coś potrzebuje od nas to jest tak ze jak z nimi mieszkamy to MUSIMY TO ZROBIĆ I KONIEC! brryy źle mi się robi jak o niej piszę wiec Jak leżałam w szpitalu to nawet do mnie nie zadzwoniła. A teraz nam tak odwalili numer że jak mój Marcin miał imieniny teraz to zaprosił ich do góry na kawę to wiecie co nawet nie przyszli. Następnego dnia była wielka obraza na nas że ich nie zawołaliśmy nosz kurcze rano zaprosił ich to co gołębia pocztowego miałam posłać? tak mnie tym zdenerwowała ze masakra. Na drugi dzień przyjechał pan co pierze tapczany dywany itp to potrafiła kilkadziesiąt razy przyjść i jakoś problemu jej to nie sprawiło. Tak jestem na nią wściekła że aż nieziemsko ciśnienie mi się podnosi jak o niej piszę wiec koniec :)
    Sorki za te żale ale teraz jakoś lepiej mi z tym.
    Termometru jeszcze nie mam
    Silatan 3 maj się

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku NIE jesteś dziwna.........:)ja też nie chcę, aby mnie ktoś oglądał po porodzie (oprócz małża i mojej ukochanej sis oczywiście).......reszta "niech się buja" i poczeka aż wyrażę ochotę lub chęć :P
    współczuję mieszkania z teściami:-/ łoooooooo matko chyba "za kratami" bym już dawno siedziała, gdybym francę moją miała pod sobą....

Kawa, MonikaDM, renia83 lubią tę wiadomość

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wiesz najgorsze jest to ze się starasz wchodzić za przeproszeniem w dupke i tak źle. Pomijając fakt którego nigdy nie zapomnę jak nas no raczej mnie potraktowała gdy przyszliśmy powiedzieć że udało nam sie i jestem w ciąży. Pamiętam jak dziś tą całą sytuację i jej słowa. NO NAJPIERW NIE MOGŁA A TERAZ JUŻ JEST. Myślałam ze mnie skręci ale wiesz ja mam na to wyrąbane prawda jest taka ze na razie mamy za dużo kredytów wziętych właśnie związanych między innymi z moim leczeniem by móc się wyprowadzić ale po mału stajemy na nogi i już zapowiedziałam że mieszkać z nimi nie będę. Już marzę o tej chwili kiedy się wyprowadzimy i będziemy mieć na wszystko wywalone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 20:10

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zamawiam na gemini maja dobre ceny.

Jak Wasze dzieciaczki mocno sie ruszaja? Moja dzisiaj wlazi mi pod zebra oj boli :)

Malenq lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku to moja najpierw 8 lat truła mojemu małżowi, że nie mamy dzieci, a po tym jak ich poinformowaliśmy, usłyszałam "trudno, zdarza się"....france jedne i tyle :P

Rybka nadaktywność to drugie imię mojej córci:D:D:D:D:D ja już nie wiem co boli heheheh

• zielarka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MelanqNie oddam do apteki relikwii po dziadkach :D :D :D
    monika zwykle gdy dziecko jest chore wystarczy na chwilę zamontować termometr w pupie a słupek szybuje ekspresem w górę, zwalania dopiero na końcu, ale już wiadomo w jakim przedziale jest temperatura (36,6-37,5; 37,5-38,5; 38,5>) od tego uzależnione sa dalsze działania. Wcale nie trzeba mierzyć 10-15 min.

MonikaDM lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj mało aktywny...

A ja się pochwalę, iż mamy już karuzelkę do łóżeczka, narazie jej nie składamy ponieważ raczej za wcześnie jak na takie maleństwo, zresztą tylko by się zakurzyło

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b10dcabe6ce8.jpg

Kolorystycznie nie pasuje do pokoiku ale to w końcu nie dla naszych oczu tylko dla dziecka. Karuzelka ma bardzo dużo pozytywnych opinii.

Ubranka już poprane, poprasowane. Teraz tylko zostało uprać pościel, kocyki, ochraniacz na łóżeczko, pieluchy tetrowe, kombinezony, rożek... Końca nie ma

Dziewczyny a ja budze się w nocy i zaczynam bać się porodu, też tak macie?

jonka91, Kawa, Paula44 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:

Dziewczyny a ja budze się w nocy i zaczynam bać się porodu, też tak macie?

hehehe ja już na "inny poziom" weszłam.... na: "bać się czy nie bać oto jest pytanie" hehehehehe dzisiaj mi wszystko jedno, a jutro będę panicznie się bała - taka karuzela

szpilka lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się budzę w nocy i gapię się w ciemność :)

Malenq, zielarka, Paula44 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się budzę w nocy i nie mogę spać, chyba, że dipherganik wezmę :D
    Macie też tak dużo śluzu? Mnie zalewa biała maź, jest zdrowa, to chyba nie jest infekcja. Zastanawiam się czy to nie od zwiększonego picia.

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka: "Macie też tak dużo śluzu?
    odp.: macie, macie dużo, za dużo....tylko u mnie to od grzybka, taki śluz jak "krem" bez zapachu, ładny, kremowy....jak powiedziałam ginowi to wymaz zrobił...i wyszła candida - liczne formy pączkujące....
    a dodam, że nic mnie nie swędziało, nic nie piekło...tylko zaczęło "zalewać"....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 20:31

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam Wam, że porodu się nie boję.. Myślę sobie, że tyle kobiet urodziło, ba zdecydowało się na kolejne dzieciaczki, że to nie jest takie straszne. Wiadomo ból będzie.. ale o tym się zapomni jak zobaczymy nasze Skarbki. Jestem podekscytowana, że to już niedługo. W sumie bardziej to się boję o to czy wszystko ogarnę, czy dam radę, czy będę w stanie zrozumieć jego płacz. Ach.. tak patrzę na to nasze puste łóżeczko i chciałabym mieć już Filipka ze sobą, po drugiej stronie brzuszka!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Gosiaczku to moja najpierw 8 lat truła mojemu małżowi, że nie mamy dzieci, a po tym jak ich poinformowaliśmy, usłyszałam "trudno, zdarza się"....france jedne i tyle :P

No to widzę że mamy podobną sytuację:)
    Moja mała dzisiaj spokojna acz kolwiek jak siedziałam w dziekanacie dzisiaj i załatwiałam sprawy związane ze szkołą to mnie tak po pęcherzu skopała że musiałam z panią prodziekan przerwać przeprosić i wyjść heheh.
    Gwiazdeczka karuzela bardzo fajna:)
    Ja rtęciowy też jeden mam
    Też zaczynam sie bać porodu i nie wiem czy chce CC czy SN ostatnio tego i tego się boje ale kurcze jakoś mała musi wyjść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 20:34

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bac sie produ tak dwa dni temu mialam sen ze sie budze po cesarce i mowie mezowi ze mnie szczypie pod zebrami a on mi na to ze no tak bo lekarz musial cos poprawic malej i cieta jestem dwa razy :-) schiz? Tak oragne porodu najbardziej na swiecie ale i tez zwyczajnie sie bojemszpitala sali operacyjnej itp. I ze umre :-)

Termometr mam z gemini micolife nc150 za 104 zl ale jak juz pisalam teraz kupilabym taki jak,kupilam chrzesnicy babyono jest tez do ucha.

Dziewczyny jestem na etapie materaca i chce z firmy babys zone i polecam tego producenta na alllegro o wiele nizsze ceny materacy niz u niego w sklepie:

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=98752&us_id=21606409

A tu ich sklep:

http://www.babys-zone.com/MATERACE.htm

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    zielarka: "Macie też tak dużo śluzu?
    odp.: macie, macie dużo, za dużo....tylko u mnie to od grzybka, taki śluz jak "krem" bez zapachu, ładny, kremowy....jak powiedziałam ginowi to wymaz zrobił...i wyszła candida - liczne formy pączkujące....
    a dodam, że nic mnie nie swędziało, nic nie piekło...tylko zaczęło "zalewać"....
    O mnie śluz ma kwaskowaty zapach, sama nie wiem, na szczęście we wtorek wizyta :D widzę jednak zależność, zaczęłam pić-glut zaczął zalewać.

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:51

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszcie sie lezace ze jeszcze cos wiecie co,sie dzieje obok ja jak lezalam kilka lat temu w tychach z calk. Rozw. W 19 tc. zostalam pozostawiona sama sobie tylko lozko i kanapki w worku przy lozku robione przez rodzine, a lekarze tylko pytali jak sie czuje. Po porodzie poszlam pod prysznic to musialam isc do pokoju pielegniarek bo nawet nie wiedzialam w ktorej sali leze.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ