*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d89e6f02820.jpg
Martka- tak.
Ag - Hahaha! Dobre . My mu ciągle śpiewamy: " Szymi, Szymi, Szymi! "
A on taki grzeczny chłopiec wtedy. Teraz juz wiem czemu
Powyżej zdjęcie tygodnia! Ja pierdziele. Ale mam małe stopy! ! ! Hahaha!ania_29, jonka91, lwuska55592, Ag..., Agus89, Becia81, bluegirl89, rastafanka, Maud11 lubią tę wiadomość
-
Ja też bym chciała być sama z małym. Moja mama nie żyje z ,,macochą,, wiadomo jak jest mogę się jej poradzić, ale to nie to samo to nie matka .. Teściową mam złotą i ona z chęcią przejmie za mnie wszystkie obowiązki związane z dzieckiem.. a ja tego nie chcę.
Powoli tracę nadzieję że w końcu się wyprowadzimy na swoje, prawie rok poszukiwań i kicha. A na 50 m ciężko będzie uniknąć wtrącania się we wszystko.
Wydaje mi się że samotna opieka wzmacnia więź z dzieckiem.. nie sugeruje że jestem na tyle samowystarczalna że nie będę potrzebowała pomocy, ale chciała bym sama o nią poprosić a nie na siłę być na nią skazana.
Paula naprawdę fajny ten kombinezon, że też mi się nigdy nie uda ,,ustrzelić,, takiej okazjiKawa, Paula44 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymagdalenka wrote:Paula ja jak ostatnio kupiłam sobie taką bluzke w paski poprzeczne to dopiero w domu zdałam sobie sprawę że mnie to jeszcze bardziej poszerzy, ale o dziwo paski w ciaży dobrze wyglądają.
No ja trochę wyglądam jak najedzony chrząszcz. Żeby nie powiedzieć żuk gnojakrenia83 lubi tę wiadomość
-
Melula wrote:Rybka, oilatum jest dla dzieci z problemami skórnymi, z tego co wiem, wskazanie przy AZS. Nie ma potrzeby, jeśli nie ma wskazań, kąpać dziecko od razu w takim płynie. Ale to moje zdanie, bo co zastosuje się wówczas, kiedy naprawdę zrobią się problemy z atopikiem? Niektóre oliwki zatykają pory. Za częste ich stosowanie może spowodować problemy skórne (gdzieś wyczytałam)
Zgadam się, nam mowili, żeby do kapieli dodawać zwykły olej parafinowy, jesli dziecku nie spasuje, to wtedy może być np. oliatum i to wystarczy nie trzeba używać dodatkowych mydeł i szamponów im mniej chemii tym lepiej dla dziecka.
Kosmetyków z linii Jonhson baby nie polecam, ponieważ zawierają szkodliwe dla dziecka parabeny i czesto dzieci mają uczulenie. Polecm poczytać sobie składy kosmetyków dla dzieci na blogu http://www.srokao.pl/. Jest tam mnóstwo przydatnych informacji.
Do pupki polecam krem alantan - moje koleżanki mają sprawdzone i tylko tego uzywają, a dupki ich pociech nie widziały w ogole odparzeń. Do szpitala oprócz alantanu polecają wziąć bepanten - można go zastosować na odparzenia u dzieciątka oraz na nasze brodawki - na pewno pierwsze momenty przystawienia do piersi nie będą łatwe, a nasze cycusie też będą cierpieć.
Mam fajny artykuł o stymulowaniu ciałka dziecka masażem np. pędzlami. Może któreś z Was chciałby poeksperymentowaćJa na pewno będę
Powysyłam Wam moje notatki i artykuły, które zgromadziłam na naszego maila, może któraś będzie zainteresowana.
Polecam Wam też dziewczyny forum na temat karmienia piersią i diety podczas karmienia - zwłaszcza ten wątek: http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,117929785,,W_szpitalu_Przychodzi_do_poloznic_pani_dietetyk.html?v=2
I to forum:
http://forum.gazeta.pl/forum/f,570,Karmienie_piersia.html
-
Agus89 wrote:Skoro już jesteśmy przy nazewnictwie zwierzęcym to mąż ostatnio nazwał mnie turkuciem podjadkiem.
bo niby co chwilę coś jem.
Ale to jeszcze długo, długo przed ciążą...
Agus89, Paula44 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
szalone 1,5 h nadrabiania na telefonie i to tylko od 10
ja calkiem odwiedzin zakazywac nie bede, licze na zdrowy rozsadek a jak komus rozsadku zabraknie to mu sie zgarnie, co do pomocy to mysle ze gotowe obiady tez chetnie przyjme, ale goszczenia kogos u siebie kilka dni, bo jest pomoc to nie wiem czy zdzierze -
Ag... wrote:Moja kumpela z sali z rudy śl urodzila synka- 31 tc 1300g. Maluszek zdrowy:) polezy tylko jeszcze z 7 tyg az dobije do 2kg.
Widzicie dziewczynki? teraz juz wszystko z naszymi maluchami bedzie dobrze:) najtrudniejsze juz za nami.
Ag... kocham Cię normalnie!!! Ja od rana beczę! Myślałam, że z moim porodem przedwczesnym jest już wszystko pod kontrolą i nawet łudziłam się, że dzisiaj wrócę do domu. Tymczasem wczoraj znowu skurcze i ból, dzisiaj badanie usg i od pon. szyjka zleciała o 0,4 cm w dól (teraz 1,8... Myślałam, że szyjka zatrzyma się na tym etapie z pon, bo naprawdę czułam się lepiej.
Strasznie się boję o moje maleństwo, żeby tylko było zdrowe!
Pocieszyłaś mnie tą wiadomością o Twojej koleżance i z głębi serca Ci za to dziękuję! (tak znowu polały się łzy, ale to chyba łzy ukojenia) :*:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 16:12
-
nick nieaktualny
-
Bounia ty nie becz tylko ogarnij się! Będzie dobrze. Rozumiem ze na szyjke krążka nie założą dopóki nie ustana skurcze? Bynajmniej ja tak miałam. ale też lekarz rozważał czy juz nie za pozno na to. Ale myślę ze gdyby nie krążek to kostek juz by był na świecie. Bo skurcze i twardnienia mam dalej.
Moze zapytaj- albo męża wyślij na rozmowę.
Mi powiedział maz że przekazywał mi w szpitalu 1/10 inf które omawiał z lekarzem bo nie chciał mnie dodatkowo stresować wiec pewnie lekarze też za wiele nam ciezarowkom nie mówią bo nam odbija.
Trzymam kciuki! I spokój przedewszysrkim bo to dodatkowo wpływa na szyjkę.
Wiadomo kazda z nas ma inna sytuacje i inne opcje leczenia ale trzeba być dobrej myśli. Leż tam ile musisz, masz opiekę bynajmniej.
Wogole masz zalecone leżenie i leżysz na klockach? W sensie z dupa w górze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 16:40
-
Bunia trzymaj pupe wysoko i lez, lez lez........
Paula kombinezon i cena superowa.
Apropo podpasek to ja uzywam i na dzien facelle i na noc tez sa, uwazam ze sa cienkie przyjemne i sie trzymaja majcioch i nie widac ich w leginsachpakowane osobno wiec higienicznie wyrzuca sie do smieci, ostatnio maz zamiast kupic wkladki kupil mi z facelle podpaski ale bez skrzydelek i nie pakowane sa beznadziejnie grube nawet na noc nie da sie nosic, wkladki z tej firmy takie sobie napewno lepsze niz te cienkie z biedronki.
Co do wtracania to wiem ze napewno ono bedzie bo juz kazdy ma planco mnie smieszy bardzo jak ich slucham, poprostu sie smieje, i tak bede robic swoje. Obrazic sie czy zakazac przyjezdzac nie moge bo wiem ze w pewnym momencie jak wroce do pracy to beda mi pomocni
choc to tez moze sie skonczyc jak w wielu orzypadkach gdzie babcie obiecywaly sie opiekowac dziecmi.
Mamy nie mam zmarla mi szesc lat temu, a i tak czynna zawodowo do konca napewno z dzieckiem by nie zostala, a tak moge liczyc tylko na tesciowa nie wiem kiedy odpadnie bo przy pierwszej wnuczce odpadla szybko. Dwa ze tez juz do najmlodszych nie nalezy, a co ja sie bede martwic wychowamy jakos.....
Paula44 lubi tę wiadomość
-
Moja sis ma dzis impreze 18nastkową dla znajomych- wyslala mi maila o tresci 3 rzeczy ktorych aktualnie nie mozesz:) ( poza faktem ze to torty ktorych tez nie moge)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d63b19dd68c3.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd492439837a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9216c5491965.jpg
tego ost mi nie zal bo nie pale:P
fajne babeczka robi torty, nie? i liczy sobie tylko za skladniki bo moja mama duzo pomaga jej w zwiazku z chorym wnuczkiem. normalnie az glupio:/ moglaby sobie bardziej szanowac prace i normalnie podliczyc jak w cukierni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 17:17
Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość
-
Ag... wrote:ja czekam na meza z sernikiem dzis:) maluśka dyspenza z okazji dnia cukrzyka.
sama cos upieke, albo napadne na cukiernie po porodzie dopiero:)
Należy ci się serniczek.I nie tylko dlatego, że dziś jest dzień cukrzyka tylko za ogół. Za to że jesteś dzielna i się nie poddajesz.
Kostek pewnie jest dumny z takiej mamy.