*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zakupiłam 3 opakowania bella mama. Wolę żeby zostały niż, żeby mi zabrakło. Po poronieniu (po zabiegu) pierwszy okres był masakryczny, lało się ze mnie przeokropnie i teraz będzie na pewno podobnie. W tedy nawet najdłuższa podpaska belli była za krótka.. Kupiłam też arsenał długaśnych podpasek. Nie chciałabym wysyłać męża po nie po porodzie, bo zapewne przyniósłby mi krótkie i bez skrzydełek i z firmy której nie lubię.. nawet jakby mu zdjęcie pokazała, tak to już z nim jest
-
nick nieaktualny
-
jonka91 wrote:Ja zakupiłam 3 opakowania bella mama. Wolę żeby zostały niż, żeby mi zabrakło. Po poronieniu (po zabiegu) pierwszy okres był masakryczny, lało się ze mnie przeokropnie i teraz będzie na pewno podobnie. W tedy nawet najdłuższa podpaska belli była za krótka.. Kupiłam też arsenał długaśnych podpasek. Nie chciałabym wysyłać męża po nie po porodzie, bo zapewne przyniósłby mi krótkie i bez skrzydełek i z firmy której nie lubię.. nawet jakby mu zdjęcie pokazała, tak to już z nim jest
No i oczywiście jak wyślę go do sklepu to zawsze kupi te których nie lubię. Ostatnio w ogóle mial kupic wkładki a kupił podpaski...bo było napisane ultra cienkie hehe -
Magdalenka - hehe dobry ten twój Mąż.
Mojego też wysłałam po podpaski kiedyś. Zadzwonił do mnie jak był przy regale w sklepie i krzyczy: "Jakie chciałaś te podpaski? Niebieskie opakowanie? Ale ciemno niebieskie? Na noc mają być? Takie długie? A na dzień masz? A na dzień są jakieś krótsze podpaski?"
-
Ag... wrote:Jonka a to jakie kupilas podpaski zwykle? ja sie szczerze na podpaskach nie znam bo uzywalam tamponow i nie wiem jakie kupic
Kiedyś używałam jedynie podpasek always najpierw z siateczką, ale niestety zaczeły mnie podrażniać, póżniej always ale w powłoczką bawełnianą. Są cienkie, a chłonne.
- te moim zdaniem najlepsze z Alwaysów, stosuję je już pod koniec okresu, albo jak się zdarzał mniej obfity.
Dopiero po poronieniu odkryłam stare jak świat podpaski belli, są grube, ale jak dla mnie w obfitej miesiączce idealne.
Dodatkowo super są naturelli, przynajmniej dla mnie, bo każda z nas jest inna i czego innego oczekuje.
Wkleiłam fotki, co by było bardziej przejrzyście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 15:03
Agus89, marrtka, Ag..., Kawa, Malenq, MonikaDM, rastafanka lubią tę wiadomość
-
Kupiłam po jednym opakowaniu podkładów bella i canpola. Te canpol oprócz kleju mają też fajniejszy kształt, takie wycięcie przy nogach. No i majty kupiłam złe
tzn jednorazowe, a lepsze są siatkowe wielorazowe. Położna mówiła mi, że w tych z fizeliny błyskawicznie namnażają się bakterie. No i mogę mieć bawełniane jak chcę, ale do podkładów bella to musiałabym spadochron kupić!
Jonka, popieram - Naturella super, a te cieniutkie ulubione. wkladki też mam naturella. always z siateczką też mnie podrażniały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 15:02
-
nick nieaktualny
-
Co do samodzielnej opieki nad dzieckiem, moja mama była mnie odwiedzić w szpitalu a kolejny raz przyjechała gdy młoda skończyła miesiąc i w ogóle nie przyjeżdżała często, w niczym tez nie pomagała przy małej. Moja teściowa , mimo zapewne chęci z jej strony, została mocno ustawiona przez męża i właściwie w niczym nie udzielała się, przez pierwszy miesiąc po porodzie robiła nam obiady za co jestem wdzięczna.
Młoda od początku opiekowaliśmy się sami, z nikim nie zostawialiśmy, ja karmiłam piersią na żądanie, nie stosowałam odciągania pokarmu, nosiłam ją w chuście, byliśmy bardzo blisko. córka z dziadkami na godzinę została sama mając może 3,5 roku. Daliśmy radę, czy tez wersja bardziej prawdziwa, nie wyobrażaliśmy sobie innej opcji. Wszędzie w gości, do znajomych chodziliśmy z nią. Teściowa się oburzała, podawała przykład, że oni poszli z moim mężem w gości dopiero jak miał 7 lat (!!!).
Powiem szczerze, to był wspaniały i jedyny czas, mam poczucie, że tzw POMOC byłaby tak naprawdę mocną ingerencją w nasze życie i relacje z noworodkiem, którego przecież też trzeba poznać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 15:11
isabelle lubi tę wiadomość
-
jonka91 wrote:Ja zakupiłam 3 opakowania bella mama. Wolę żeby zostały niż, żeby mi zabrakło. Po poronieniu (po zabiegu) pierwszy okres był masakryczny, lało się ze mnie przeokropnie i teraz będzie na pewno podobnie. W tedy nawet najdłuższa podpaska belli była za krótka.. Kupiłam też arsenał długaśnych podpasek. Nie chciałabym wysyłać męża po nie po porodzie, bo zapewne przyniósłby mi krótkie i bez skrzydełek i z firmy której nie lubię.. nawet jakby mu zdjęcie pokazała, tak to już z nim jest
A mój mąż dostaje ode mnie puste opakowanie i ma kupic takie same, jak nie wie - niech pokaże pani w aptece albo w drogeriija bardzo polubiłam długie podkłady poporodowe baby ono, ale w aptekach są praktycznie nieosiągalne - maz był chyba w 5 i wszędzie maja tylko bella mama albo absorgyn, wiec w razie czego mozna dokupić (oba nie mają kleju, wiec jesli w szpitalu preferują opcje bez majtek to chyba jednak te "materace" bedą wygodniejsze i milsze dla tyłka niż podkłady z paskiem kleju, bo one sa owszem bardzo cienkie, ale tez sztywniejsze, poza tym na łóżku i tak rozkłada sie podkład SENI, wiec jak przeciekną to nie bedzie tragedii). Baby ono zamówiłam większy zapas na allegro, wzięłam tez na spróbowanie opakowanie z canpola. Z cieknącymi wodami to najwygodniejsza opcja, sa dyskretne i mega chłonne, przydadzą sie tez pewnie na po porodzie ale moze juz raczej na wyjście ze szpitala, bo w przeciwieństwie do bella mama nie przeciekają.
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1547a1b75cb.jpg
No hej.
Znowu wena!
Kombinezon rozmiar 56. Nowy z metkami. Słodki i ciepły w autka dla naszego małego mężczyzny. Allegro licytacja 29 zł !!!!
Ale jestem zadowolona!
jonka91, Ag..., isabelle, Kawa, Agus89, marrtka, ania_29, Malenq, Becia81, rastafanka, Maud11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula44 wrote:No. Na serio jest śliczny. Dzięki :*
tak apropo Szymka skojarzylo mi się z rozmowy z mezem wczoraj. Podobno dziecko uspokaja jak mu sie mowi szzz, szzz, szzz, ze to mu przypomina niby przeplywy w brzuchu.
Na co mąż- to Szymon to dobre imie:)Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość