X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też nie wyobrażam sobie zbytnio długo chodzić z tym waciakiem między nogami. :D
    W sumie jakby co to Mąż może dokupić. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam 3 opakowania bella mama. Wolę żeby zostały niż, żeby mi zabrakło. Po poronieniu (po zabiegu) pierwszy okres był masakryczny, lało się ze mnie przeokropnie i teraz będzie na pewno podobnie. W tedy nawet najdłuższa podpaska belli była za krótka.. Kupiłam też arsenał długaśnych podpasek. Nie chciałabym wysyłać męża po nie po porodzie, bo zapewne przyniósłby mi krótkie i bez skrzydełek i z firmy której nie lubię.. nawet jakby mu zdjęcie pokazała, tak to już z nim jest :P

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka a to jakie kupilas podpaski zwykle? ja sie szczerze na podpaskach nie znam bo uzywalam tamponow i nie wiem jakie kupic

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkłady Bella nie mają paska z klejem (tak jak zwykłe podpaski) a CANPOL ma ten klej

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka ja też chętnie się dowiem jakie podpadki są najlepsze. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Ja zakupiłam 3 opakowania bella mama. Wolę żeby zostały niż, żeby mi zabrakło. Po poronieniu (po zabiegu) pierwszy okres był masakryczny, lało się ze mnie przeokropnie i teraz będzie na pewno podobnie. W tedy nawet najdłuższa podpaska belli była za krótka.. Kupiłam też arsenał długaśnych podpasek. Nie chciałabym wysyłać męża po nie po porodzie, bo zapewne przyniósłby mi krótkie i bez skrzydełek i z firmy której nie lubię.. nawet jakby mu zdjęcie pokazała, tak to już z nim jest :P
    Mój nie odróżnia wkładek od podpasek, ostatnio pytał po co codziennie podpaski zakładam skoro okresu nie mam hehe
    No i oczywiście jak wyślę go do sklepu to zawsze kupi te których nie lubię. Ostatnio w ogóle mial kupic wkładki a kupił podpaski...bo było napisane ultra cienkie hehe

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka - hehe dobry ten twój Mąż. :D

Mojego też wysłałam po podpaski kiedyś. Zadzwonił do mnie jak był przy regale w sklepie i krzyczy: "Jakie chciałaś te podpaski? Niebieskie opakowanie? Ale ciemno niebieskie? Na noc mają być? Takie długie? A na dzień masz? A na dzień są jakieś krótsze podpaski? :D"

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jonka a to jakie kupilas podpaski zwykle? ja sie szczerze na podpaskach nie znam bo uzywalam tamponow i nie wiem jakie kupic

Kiedyś używałam jedynie podpasek always najpierw z siateczką, ale niestety zaczeły mnie podrażniać, póżniej always ale w powłoczką bawełnianą. Są cienkie, a chłonne.
    8aipynacj1k0_t.jpg - te moim zdaniem najlepsze z Alwaysów, stosuję je już pod koniec okresu, albo jak się zdarzał mniej obfity.
    Dopiero po poronieniu odkryłam stare jak świat podpaski belli, są grube, ale jak dla mnie w obfitej miesiączce idealne.
    4ucgy1wh5yck_t.jpg

Dodatkowo super są naturelli, przynajmniej dla mnie, bo każda z nas jest inna i czego innego oczekuje.
    a3cqw3e7ybf6_t.jpg
    e3ayixbb1oij_t.jpg

Wkleiłam fotki, co by było bardziej przejrzyście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 15:03

Agus89, marrtka, Ag..., nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, rastafanka lubią tę wiadomość

• marrtka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam po jednym opakowaniu podkładów bella i canpola. Te canpol oprócz kleju mają też fajniejszy kształt, takie wycięcie przy nogach. No i majty kupiłam złe :/ tzn jednorazowe, a lepsze są siatkowe wielorazowe. Położna mówiła mi, że w tych z fizeliny błyskawicznie namnażają się bakterie. No i mogę mieć bawełniane jak chcę, ale do podkładów bella to musiałabym spadochron kupić!

Jonka, popieram - Naturella super, a te cieniutkie ulubione. wkladki też mam naturella. always z siateczką też mnie podrażniały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 15:02

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK- no i juz ma w listonicu. dzieki Jonka:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też głównie na tamponach żyję, a po domu Naturellki:) A od tych powłoczek siateczkowych robiły mi się podrażnienia/odparzenia..

Ale że Naturelki mają serię Na Noc to pierwsze widzę :D

• Ag... Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wkladek uzywam bella. Bardzo zadowolona z nich jestem.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do samodzielnej opieki nad dzieckiem, moja mama była mnie odwiedzić w szpitalu a kolejny raz przyjechała gdy młoda skończyła miesiąc i w ogóle nie przyjeżdżała często, w niczym tez nie pomagała przy małej. Moja teściowa , mimo zapewne chęci z jej strony, została mocno ustawiona przez męża i właściwie w niczym nie udzielała się, przez pierwszy miesiąc po porodzie robiła nam obiady za co jestem wdzięczna.
    Młoda od początku opiekowaliśmy się sami, z nikim nie zostawialiśmy, ja karmiłam piersią na żądanie, nie stosowałam odciągania pokarmu, nosiłam ją w chuście, byliśmy bardzo blisko. córka z dziadkami na godzinę została sama mając może 3,5 roku. Daliśmy radę, czy tez wersja bardziej prawdziwa, nie wyobrażaliśmy sobie innej opcji. Wszędzie w gości, do znajomych chodziliśmy z nią. Teściowa się oburzała, podawała przykład, że oni poszli z moim mężem w gości dopiero jak miał 7 lat (!!!).
    Powiem szczerze, to był wspaniały i jedyny czas, mam poczucie, że tzw POMOC byłaby tak naprawdę mocną ingerencją w nasze życie i relacje z noworodkiem, którego przecież też trzeba poznać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 15:11

isabelle lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:

A mój mąż dostaje ode mnie puste opakowanie i ma kupic takie same, jak nie wie - niech pokaże pani w aptece albo w drogerii :) ja bardzo polubiłam długie podkłady poporodowe baby ono, ale w aptekach są praktycznie nieosiągalne - maz był chyba w 5 i wszędzie maja tylko bella mama albo absorgyn, wiec w razie czego mozna dokupić (oba nie mają kleju, wiec jesli w szpitalu preferują opcje bez majtek to chyba jednak te "materace" bedą wygodniejsze i milsze dla tyłka niż podkłady z paskiem kleju, bo one sa owszem bardzo cienkie, ale tez sztywniejsze, poza tym na łóżku i tak rozkłada sie podkład SENI, wiec jak przeciekną to nie bedzie tragedii). Baby ono zamówiłam większy zapas na allegro, wzięłam tez na spróbowanie opakowanie z canpola. Z cieknącymi wodami to najwygodniejsza opcja, sa dyskretne i mega chłonne, przydadzą sie tez pewnie na po porodzie ale moze juz raczej na wyjście ze szpitala, bo w przeciwieństwie do bella mama nie przeciekają.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1547a1b75cb.jpg

No hej.

Znowu wena! :)

Kombinezon rozmiar 56. Nowy z metkami. Słodki i ciepły w autka dla naszego małego mężczyzny. Allegro licytacja 29 zł !!!!
    Ale jestem zadowolona!

jonka91, Ag..., isabelle, nick nieaktualny, Agus89, marrtka, ania_29, nick nieaktualny, nick nieaktualny, rastafanka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę do kuchni doprawić barszczyk, bo zaraz wszyscy się zjadą z pracy, a obiad nie gotowy :P

• Ag... Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale ładny!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Paula ale ładny!

No. Na serio jest śliczny. Dzięki :*

• marrtka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jakie ma uszka :) a zamiast rękawiczek łapki zakładane? Fajny patent. Obawiam się, że przy wyjściu ze szpitala dzidziol mój nawet nie sięgnie paluszkami do końca rękawa, a co dopiero rękawiczki w kombinezonie :D

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    No. Na serio jest śliczny. Dzięki :*

tak apropo Szymka skojarzylo mi się z rozmowy z mezem wczoraj. Podobno dziecko uspokaja jak mu sie mowi szzz, szzz, szzz, ze to mu przypomina niby przeplywy w brzuchu.
    Na co mąż- to Szymon to dobre imie:)

nick nieaktualny, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ