X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też nie wyobrażam sobie zbytnio długo chodzić z tym waciakiem między nogami. :D
    W sumie jakby co to Mąż może dokupić. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam 3 opakowania bella mama. Wolę żeby zostały niż, żeby mi zabrakło. Po poronieniu (po zabiegu) pierwszy okres był masakryczny, lało się ze mnie przeokropnie i teraz będzie na pewno podobnie. W tedy nawet najdłuższa podpaska belli była za krótka.. Kupiłam też arsenał długaśnych podpasek. Nie chciałabym wysyłać męża po nie po porodzie, bo zapewne przyniósłby mi krótkie i bez skrzydełek i z firmy której nie lubię.. nawet jakby mu zdjęcie pokazała, tak to już z nim jest :P

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka a to jakie kupilas podpaski zwykle? ja sie szczerze na podpaskach nie znam bo uzywalam tamponow i nie wiem jakie kupic

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkłady Bella nie mają paska z klejem (tak jak zwykłe podpaski) a CANPOL ma ten klej

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka ja też chętnie się dowiem jakie podpadki są najlepsze. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Ja zakupiłam 3 opakowania bella mama. Wolę żeby zostały niż, żeby mi zabrakło. Po poronieniu (po zabiegu) pierwszy okres był masakryczny, lało się ze mnie przeokropnie i teraz będzie na pewno podobnie. W tedy nawet najdłuższa podpaska belli była za krótka.. Kupiłam też arsenał długaśnych podpasek. Nie chciałabym wysyłać męża po nie po porodzie, bo zapewne przyniósłby mi krótkie i bez skrzydełek i z firmy której nie lubię.. nawet jakby mu zdjęcie pokazała, tak to już z nim jest :P
    Mój nie odróżnia wkładek od podpasek, ostatnio pytał po co codziennie podpaski zakładam skoro okresu nie mam hehe
    No i oczywiście jak wyślę go do sklepu to zawsze kupi te których nie lubię. Ostatnio w ogóle mial kupic wkładki a kupił podpaski...bo było napisane ultra cienkie hehe

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka - hehe dobry ten twój Mąż. :D

Mojego też wysłałam po podpaski kiedyś. Zadzwonił do mnie jak był przy regale w sklepie i krzyczy: "Jakie chciałaś te podpaski? Niebieskie opakowanie? Ale ciemno niebieskie? Na noc mają być? Takie długie? A na dzień masz? A na dzień są jakieś krótsze podpaski? :D"

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jonka a to jakie kupilas podpaski zwykle? ja sie szczerze na podpaskach nie znam bo uzywalam tamponow i nie wiem jakie kupic

Kiedyś używałam jedynie podpasek always najpierw z siateczką, ale niestety zaczeły mnie podrażniać, póżniej always ale w powłoczką bawełnianą. Są cienkie, a chłonne.
    8aipynacj1k0_t.jpg - te moim zdaniem najlepsze z Alwaysów, stosuję je już pod koniec okresu, albo jak się zdarzał mniej obfity.
    Dopiero po poronieniu odkryłam stare jak świat podpaski belli, są grube, ale jak dla mnie w obfitej miesiączce idealne.
    4ucgy1wh5yck_t.jpg

Dodatkowo super są naturelli, przynajmniej dla mnie, bo każda z nas jest inna i czego innego oczekuje.
    a3cqw3e7ybf6_t.jpg
    e3ayixbb1oij_t.jpg

Wkleiłam fotki, co by było bardziej przejrzyście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 15:03

Agus89, marrtka, Ag..., Kawa, Malenq, MonikaDM, rastafanka lubią tę wiadomość

• marrtka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam po jednym opakowaniu podkładów bella i canpola. Te canpol oprócz kleju mają też fajniejszy kształt, takie wycięcie przy nogach. No i majty kupiłam złe :/ tzn jednorazowe, a lepsze są siatkowe wielorazowe. Położna mówiła mi, że w tych z fizeliny błyskawicznie namnażają się bakterie. No i mogę mieć bawełniane jak chcę, ale do podkładów bella to musiałabym spadochron kupić!

Jonka, popieram - Naturella super, a te cieniutkie ulubione. wkladki też mam naturella. always z siateczką też mnie podrażniały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 15:02

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK- no i juz ma w listonicu. dzieki Jonka:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też głównie na tamponach żyję, a po domu Naturellki:) A od tych powłoczek siateczkowych robiły mi się podrażnienia/odparzenia..

Ale że Naturelki mają serię Na Noc to pierwsze widzę :D

• Ag... Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wkladek uzywam bella. Bardzo zadowolona z nich jestem.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do samodzielnej opieki nad dzieckiem, moja mama była mnie odwiedzić w szpitalu a kolejny raz przyjechała gdy młoda skończyła miesiąc i w ogóle nie przyjeżdżała często, w niczym tez nie pomagała przy małej. Moja teściowa , mimo zapewne chęci z jej strony, została mocno ustawiona przez męża i właściwie w niczym nie udzielała się, przez pierwszy miesiąc po porodzie robiła nam obiady za co jestem wdzięczna.
    Młoda od początku opiekowaliśmy się sami, z nikim nie zostawialiśmy, ja karmiłam piersią na żądanie, nie stosowałam odciągania pokarmu, nosiłam ją w chuście, byliśmy bardzo blisko. córka z dziadkami na godzinę została sama mając może 3,5 roku. Daliśmy radę, czy tez wersja bardziej prawdziwa, nie wyobrażaliśmy sobie innej opcji. Wszędzie w gości, do znajomych chodziliśmy z nią. Teściowa się oburzała, podawała przykład, że oni poszli z moim mężem w gości dopiero jak miał 7 lat (!!!).
    Powiem szczerze, to był wspaniały i jedyny czas, mam poczucie, że tzw POMOC byłaby tak naprawdę mocną ingerencją w nasze życie i relacje z noworodkiem, którego przecież też trzeba poznać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 15:11

isabelle lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:

A mój mąż dostaje ode mnie puste opakowanie i ma kupic takie same, jak nie wie - niech pokaże pani w aptece albo w drogerii :) ja bardzo polubiłam długie podkłady poporodowe baby ono, ale w aptekach są praktycznie nieosiągalne - maz był chyba w 5 i wszędzie maja tylko bella mama albo absorgyn, wiec w razie czego mozna dokupić (oba nie mają kleju, wiec jesli w szpitalu preferują opcje bez majtek to chyba jednak te "materace" bedą wygodniejsze i milsze dla tyłka niż podkłady z paskiem kleju, bo one sa owszem bardzo cienkie, ale tez sztywniejsze, poza tym na łóżku i tak rozkłada sie podkład SENI, wiec jak przeciekną to nie bedzie tragedii). Baby ono zamówiłam większy zapas na allegro, wzięłam tez na spróbowanie opakowanie z canpola. Z cieknącymi wodami to najwygodniejsza opcja, sa dyskretne i mega chłonne, przydadzą sie tez pewnie na po porodzie ale moze juz raczej na wyjście ze szpitala, bo w przeciwieństwie do bella mama nie przeciekają.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1547a1b75cb.jpg

No hej.

Znowu wena! :)

Kombinezon rozmiar 56. Nowy z metkami. Słodki i ciepły w autka dla naszego małego mężczyzny. Allegro licytacja 29 zł !!!!
    Ale jestem zadowolona!

jonka91, Ag..., isabelle, Kawa, Agus89, marrtka, ania_29, Malenq, Becia81, rastafanka, Maud11 lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę do kuchni doprawić barszczyk, bo zaraz wszyscy się zjadą z pracy, a obiad nie gotowy :P

• Ag... Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale ładny!

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Paula ale ładny!

No. Na serio jest śliczny. Dzięki :*

• marrtka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jakie ma uszka :) a zamiast rękawiczek łapki zakładane? Fajny patent. Obawiam się, że przy wyjściu ze szpitala dzidziol mój nawet nie sięgnie paluszkami do końca rękawa, a co dopiero rękawiczki w kombinezonie :D

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    No. Na serio jest śliczny. Dzięki :*

tak apropo Szymka skojarzylo mi się z rozmowy z mezem wczoraj. Podobno dziecko uspokaja jak mu sie mowi szzz, szzz, szzz, ze to mu przypomina niby przeplywy w brzuchu.
    Na co mąż- to Szymon to dobre imie:)

Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ