X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:37

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka, boskie zdjecie. Fajnie, ze sa mamy, ktore sie nie wstydza karmic publicznie, szczegolnie duzych dzieci. Jednak w Polsce to dalej temat tabu i wiele matek woli karmic w brudnej toalecie niz przyciagac wzrok na kanapie

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka super zdjęcie:) zupelnie inaczej wyglądasz teraz- tam bardziej dziewczęco- teraz pełna kobiecosci.

Ja wlasnie dostalam ostatni element wyprawki:) czyli mozna rodzic.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/92e3cb13e280.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f55e9878db3e.jpg

i jeszcze jedną rzeczą się pochwale- lactosolum działa cuda:D
    kupilam tez fajna kiecke- bedzie dobra do karmienia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 19:44

Becia81, ania_29, Kawa, jonka91, Maud11, Agus89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Mleko odciągnięte zostawione w pokoju dziecina może wypić do 12 godzin, schowane w lodówce do 48 godzin, a zamrożone zależnie od temperatury w zamrażalniku, może być przechowywane od 2 tygodni nawet do pół roku. Warto na każdym pojemniku z odciągniętym pokarmem zapisać datę ściągnięcia.
    Znam trochę krótsze czasy. W pokoju tak do 8 godzin... A w przypadku przechowywania w lodówce trzeba pamiętać, żeby pojemnik stał z tyłu a nie zaraz przy drzwiach...
    Mrożenie na dłuższy okres czasu nie ma sensu, bo mleko zmienia się wraz z potrzebami dziecka :)

Skończyłam dzisiaj szkołę rodzenia, czego wcale nie żałuję... Kolejne spotkanie z panią psycholog i kolejne czytanie prezentacji. Bez sensu coś takiego... I jak w ogóle zadawać jakiekolwiek pytania skoro temat został potraktowany "bezpłciowo", przekazany jak sucha teoria...
    Później spotkanie z babką od krwi pępowinowej... Niestety, nawet nie mamy nad czym się zastanawiać. Nie stać nas na taką inwestycję. Za to chętnie oddałabym swoją krew do banku, ale tutaj nie ma takiej możliwości a do Warszawy rodzić nie pojadę. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 19:48

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag waga jednak robi swoje :) gdy stracę kilogramy będę podobna do siebie :D
    A piersią karmiłam wszędzie gdzie się dało, wcale się nie chowając i nie wstydząc :D wspaniały czas :)

nix lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie sorry jeśli przeszkadzam ale na pewno jesteście po badaniu glukozy jadziś odebrałam wyniki piłam na czczo glukozę 75 na czczo miałam 71, po 1 godz-161, po 2 godz-135 co o tym myślicie? Martwię się normy na wynikach pokazują od 74-109.

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam waga- włosy, wszystko. Fajnie wyglądasz teraz. A jak wrocisz do wagi takiej jak pisalas przy swoim wzroscie to tez tylko lachon jak sie patrzy:D

zielarka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie sorry jeśli przeszkadzam ale na pewno jesteście po badaniu glukozy jadziś odebrałam wyniki piłam na czczo glukozę 75 na czczo miałam 71, po 1 godz-161, po 2 godz-135 co o tym myślicie? Martwię się normy na wynikach pokazują od 74-109.

nie pomoge Ci- mialam robione w szpialu wiec nei znam norm ale za to mam cukrzyce.
    Wyniki mialam troche wyzsze niz ty.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam siny pępek i kłuje okropnie. Lekarza na usg pytalam to mówi ze tak się rozciąga, ale pod usg jest wszystko ok.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Po godzinie chyba jest do 180 a po 2 - 140. Nie ma co się martwić - lekarz zobaczy, lekarz oceni ;)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie dajmy się zwariować, jesteśmy w ciąży a nie grube, to normalne że nie będziemy płaskie jak deski z wagą stojącą w miejscu- zrzucimy "PO" :)

Fucina, renia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 ja akurat miałam normę w wynikach i oba były poniżej 100 (nie robili mi po 1h)
    pielęgniarka jak ja zapytałam, to powiedziała, że po 2h wynik powinien być niższy niż 140.
    jest tu kilka słodkich mam, to pewnie jeszcze ci odpowiedzą, bo mają pewnie najpewniejszą wiedzę.

• zielarka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dziewczyny, nie dajmy się zwariować, jesteśmy w ciąży a nie grube, to normalne że nie będziemy płaskie jak deski z wagą stojącą w miejscu- zrzucimy "PO" :)
    Mówi ta, która w 8 miesiącu jest nadal trzciną :D :P

renia83 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonka, a pro po ZUSu. Dali alternatywę: albo osobiście albo dokumenty niezbędne wysłać pocztą lub poprzez pełnomocnika. No ja czekam na kasę, mają wysłać w piątek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 20:13

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję trochę się uspokoiłam jutro mam gina więc wszystkiego się dowiem szkoda że laboratoria nie piszą aktualnych norm

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela mi sie moje dziecie tez dzisiaj nad pepkiem znecalo. Juz nieraz mialam posiniaczony i jak tylko dotknelam to bolalo, tak jakby byl wlasnie potluczony. Ale czasem to mam takie straszne klucie jakby kolke, tylko przy pepku i teraz juz wiem ze dziecko sie tak rozciaga bo jak zmienie miejsce, albo troche pokolysam brzuchem to jak nagle przyszlo tak nagle ustaje. A dzis to bez przerwy przez pol godziny ponad mnie tak klulo strasznie i dopiero przeszlo. Pepek jest ponoc bardzo unrwiony wiec to normalne podobno. Za to nie mialam nigdy wysuszonego jak dziewczyny pisza, tylko obolaly.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Was codziennie, zadko pisze, ale dzis sie pozale. Bylam na kontroli w szpitalu u poloznej i nakazala mi lezenie. Moja Mala jest bardzo nisko, uciska na szyjke, przez co jest rozluzniona. Mam odpuscic sprzatanie, zakupy, lezeec jak najwiecej na plaskim. Wiem ze niejedna tutaj jest w takiej sytuacji i lezy juz od dawna, wiec nie bede sie nad soba uzalac, jakos dam rade, juz blizej niz dalej. Polozna mi powiedziala zeby wytrzymac do 15 grudnia a potem niech sie dzieje co chce. Juz od 25 tygodnia mam problemy z szyjka ale wczesniej mi mowili zeby poprostu sie oszczedzac i zwolnienie z pracy wystarczylo. Teraz chyba jak juz dziecko coraz wieksze to coraz bardziej naciska, wiec jeszcze 3 tygodnie trzeba wytrzymac zeby calkiem dotuczyc kluseczke i wtedy ide w tango!

kasiakra, renia83 lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:

Norma w moim labie po godzinie poniżej 180 a po dwóch poniżej 140 jesteś jeszcze w normie ale najlepiej jak wypowie się lekarz.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle obawiam się tego samego, mam wrażenie że mała już jest nisko i może napierać na szyjkę, ale wizytę mam za tydzień. Leż, do 15.12 czas bardzo szybko zleci :) Co to są 3 tygodnie? Tyle co nic ;)

Becia81, Anielle, zielarka, Gwiazdeczka27, szpilka, renia83 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to lezymy :) Tylko ta zgaga cholerna, juz na siedzaco jest nie do zniesienia a co dopiero lezaco :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ