*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Fucina a słyszałaś o specjąlnych masażach brodawek?
Są też jakieś specjalne nakładki na takie wklęsłe sutki, które powodują ich jak by zassanie co umożliwia dziecku jedzenie , podobno w trakcie można nawet je zdjąć i szybko dziecko przystawić do piersi
Isabelle co za wspaniałe wiadomości! Dzielną i silną masz córeczkeoby tak dalej !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 23:27
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry:) u mnie dziś 87%. Zobaczymy co mi wieczorem pwie gin apropo porodu( moze cos juz prognozuje kiedy)
Isabelle- super wiadmosci:)
Fucina- jest cos takiego jak niplette z aventu, wyciąga broawki. Ewentualnie mozna odciac koniec strzykawki, obrocic tłok i " wyciągac" ją. To takie newsy z SR;)
Zielarka- boje sie tego samego. Chcialabym, zeby odeszly wody alb czop. Boje sie ze skurcze moge przeoczyc jak będą lekkie, bo ze tak powiem mam ich w nadmiarze i nie robią juz na mnie specjalnego wrazenia. A nie bez pwodu I faze czesto nazywa się utajonąja do szpitala mam ok 20/30 min ale jeszcze godzina az maz z KRK wroci:)
Ania- ślicznie wyglądasz:)
Wiki- no to najwazniejsze ze masz przekierowanie gdzie indziej. Bedzie dobrze:) jakby cie do Kato przewiezle to Cie odwiedze:)
Milego dnia:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 08:08
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry' witam się z rana i tylko pomiar cukru zrobię i idę dalej spać aż do drugiego śniadania. Coraz gorzej znoszę noce. Dodatkowo zaczęłam dotkliwie odczuwać ruchy synka i boje się, że nie podołam jak będzie jeszcze większy i silniejszy.
Spać się nie da przez te cierpienie
Dzisiaj śniło mi się, że urodziłam i nie pamiętałam porodu bo lekarze mi powiedzieli, że tak cierpiałam i byłam w takiej niemalże agonii, że odlatywałam i to było przyczyną tejże demencji. Masakra
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 08:19
-
Izabelle, super wieści:)
A ja się martwię laktacją,wiecie? Rozmawiałam wczoraj z dwiema kolezankami i obie mnie nastraszyły,że jedna po 2,a druga po 3 miesiącach nie miała pokarmu.Jedna to nawet powiedziała: "wiesz,to nie jest tak jak Ty chcesz." Kurde,a ja naprawde myślałam,że jak chce,to mleczko jest.I się zaczełam bać,bo to moje ogromne marzenie,żeby karmić minimum rok. Co się robi jak mleko zanika? coś w ogóle można zrobic? -
Marta- ty pozytywna mega osobo! to wizualizuj sobie, ze karmisz i mysl ze bedzie dobrze. A złe wróżby i takie gadanie schowaj do szuflady!... głęboko.
Gwiazdeczka- sny interpretuje sie odwrotnie wiec bedzie dobrze:)
http://www.mamytatytematy.pl/odwiedziny-noworodka/
art z fb o odwiedzinach noworodka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 08:28
MartaKD, jonka91, Ewelina88, renia83 lubią tę wiadomość
-
Marta można pobudzić laktację - odpowiednim przystawianiem dziecka, odciąganiem mleka, herbatkami... Bardzo ważne, aby mieć fachową pomoc
Będziemy dojnymi krowami, będziemy dojnymi krowami....Trzeba sobie wbijać do łba
MartaKD, Fucina, isabelle, szpilka, Ewelina88, Kawa, Agus89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg... wrote:http://www.mamytatytematy.pl/odwiedziny-noworodka/
art z fb o odwiedzinach noworodka.
Bardzo fajny artykuł. Muszę go pokazać mężowi. On uważa że jak ktoś przebywa w szpitalu (nieważne z jakiego powodu) po prostu trzeba go odwiedzić
A i ten obrazek na końcu świetny.
Jak któraś oficjalnie przekroczy termin ciąży donoszonej to wstawię go jeszcze raz:
MartaKD, Ag..., Fucina lubią tę wiadomość
-
Maud- tez wyslalam mężowi, ale moj to akurat po ostatnich przejsciach potrafi stanowczo powiedziec Aga nie ma ochoty na odwiedziny.
A wczoraj czytalam maila od tesciowej do niego, bo wyslal jej fotke kącika Kostka.
Odpisala ze dech jej w piersiach zaparlo i te teraz tylko czekac na urodziny ich kochanego wnusia- noo juz, tak sobie pomyslalam. Juz od razu przyjedziecie do szpitala. -
nick nieaktualnyzielarka wrote:No właśnie: 40 km i zima i córka, a z drugim porodem wiecie, może być szybko. Moja znajoma urodziła drugie dziecko 1,5 godziny po pierwszym skurczu.
Położna mówiła, że przy drugim porodzie nie czekac za długo z udaniem się do szpitala i pod żadnym pozorem nie brać prysznica, żeby sie odswieżyć, bo faktycznie możemy nie zdążyć,,,zielarka lubi tę wiadomość