*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
potrzebuje słownika obrazkowego do lezenia z poducha pod tyłkiem z opartymi kolanami, na razie ogarnelam spanie z poducha pod biodrem na boku
moj synio tez na bokach szaleje, ale mysle ze to dlatego, ze ma poduszkowo macicowe oparcie dla plecow i moze fikac nozkami w moj bok -
W tesco są mandarynki po 2,99 to jadę po pracy męża kupić sobie kilka kilo to może się w końcu zapcham.
Moja niunia też nie lubi jak leże na boku. Ona ogólnie chyba źle ma w tym brzuchu bo ciągle ją czuje. Teraz wpycha się pod prawe żebro i strasznie to nie fajne.
Dziewczyny rosną wam znowu piersi? Bo mi tak i znowu zaczynają się robić bardzo ciężkie. -
Nie polecam picia alkoholu karmiąc piersią, jeśli do mleka przechodzą smaki jedzenia to alkohol też.
Agus na zgagę pomaga rennie, można brać w ciąży, nie wiem jak inne babki, ale na mnie wszelkie naturalne metody: mleko, migdały siemię, nie tylko nie działały ale i z czasem zwiększały zgagę
Ewelina rosna sędzą i pieką, nie mam już żadnego w miare dobrego stanika...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 15:35
Agus89 lubi tę wiadomość
-
Selene wrote:Warka 0% i Bavaria 0% to moje odkrycia w ciąży i chyba na stałe wprowadzę je po porodzie. Lubię smak piwa, niekoniecznie muszą mieć procenty. Choć różowym lekkim winkiem też bym nie pogardziła
-
Ewelina88 wrote:Jejkuuu... Byłam z moją suczką na spacerze no i sobie myślę, że zjadłabym coś dobrego. Kupiłam chipsy, serek czekoladowy, kiszoną kapustę do schabowego i ciągle jeszcze coś za mną chodziło. No i stoję przy kasie a tam tyle alkoholu. Jak mi się wina chce. Jakieś czerwone, półsłodkie najlepiej. No nie wytrzymam. Przed ciążą często w soboty lubiłam się napić lampkę wina a teraz to wypiłabym z 2 butelki - tak mi się bardzo chce. Muszę się czymś zapchać.
Ewelinka ja całą ciążę śnię o różowym Carlo Rossi -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.Mój mały po wczorajszej wizycie waży 1740g i odwrócił się już główkowo.Równo tydzień temu w poniedziałek ważył 1590g. Jak narazie poród przedwczesny mi nie grozi ale mam się oszczędzać.
Za mną też chodzi smak na odrobinę jakiegoś piwka smakowego. Ale nic poczekam już bliżej jak dalej.Ja nie przepadam za sernikami ale na widok tego ciacha wyżej aż się ośliniłam.
I wiecie co na przedostatnich 2 wizytach przytyłam 3 i 3,5 kg a po ostatnich 4 tygodniach tylko 0,5 kg.wg wagi wyjściowej z przed ciaży jestem tylko o te pół kg cięższa.Becia81, szpilka, zielarka, lwuska55592, jonka91, Agus89 lubią tę wiadomość
-
Dopiero doczytałam i zapomniałam która z Was pytała o Szpital Bielański. Ja tam tydzień leżałam i tam miałam zakładany szew ale leżałam na ginekologii więc trochę inny oddział. Ale moja koleżanka rodziła tam 30 października teraz i była zachwycona - a to jej drugi poród, pierwszy wspomina dość marnie.
Minus jest taki, że tam zajmują się każdym 'ciężkim' przypadkiem i te zdrowe rodzące zwyczajnie odsyłają. Nawet mając umówioną opłaconą położną nic to nie daje, ta znajoma w 1 ciąży miała opłaconą a i tak wylądowała na Solcu (i ten kazała omijać szeeeeerokim łukiem).
Ja jednak wybieram MadalińskiegoViv78 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszpilka wrote:potrzebuje słownika obrazkowego do lezenia z poducha pod tyłkiem z opartymi kolanami, na razie ogarnelam spanie z poducha pod biodrem na boku
moj synio tez na bokach szaleje, ale mysle ze to dlatego, ze ma poduszkowo macicowe oparcie dla plecow i moze fikac nozkami w moj bok
Leżysz dokładnie tak jak Pani powyżej i kolana opierasz/przechylasz np o oparcie kanapyz poduchą pod pupą
-
witam Styczniówki
Chwilke mnie nie bylo, odrazu przepraszam ze nie nadrobie Was, ale nie jestem w stanie, tyle naskrobalyscieMam nadzieje ze wszystko z Wami i Waszymi malenstwami ok
Ja po dzisiejszej wizycie musze sie pochwalić ze nasz gwiazdeczka rosnie jak na drozdzach, wazy juz 2010 gjuz nie moge sie doczekac jak bedzie z Nami
a tymczasem w dalszym ciagu kompletuje wyprawke, piore, prasuje itd
Ale ten czas szybko leci
Malenq, zielarka, jonka91, rastafanka, Wiki81, Agus89, Becia81, Chanela lubią tę wiadomość
-
Blador- dzieki
No wlasnie ciekawa jestem czy moze urodze wczesniej czy bedzie dosc duza... Bo w sumie zostalo nam jeszcze 2 miesiace i kilka dni. Nie wiem jak ma sie waga dziecka do wczesniejszego porodu... chociaz nie obrazilabym sie gdyby urodzila sie tak dwa tygodnie wczesniej -
hejo, koniec prania na ten czas. prasowanie już prawie ku końcowi się ma, ale na dziś fajrant!
Gwiazdeczko, przepraszam mało się ze śmiechu nie posikałam. Rączki przyrosły mówisz, a w takim razie na te 9 miesięcy to nam dzieciątko też przyrosło gdzieniegdzie - nie gniewaj się, plis
Co do tekstów nt ciężarnych i ich wizerunku. Mi lekarka, na pytanie zadane mimochodem o termin realny powrotu do formy, powiedziała tak: "Ile Pani brzuch rósł? 9 miesięcy, to tyle co najmniej ma Pani czasu, aby wrócił. Przecież to nie zawsze zależy od Pań, niech Pani o tym nie myśli".
A pielęgniarka, zobaczywszy że przytyłam 3kg w ciąży, dodała "W Pani przypadku, daję 5 godzin i jest Pani w swojej wadze". I zaczęły się śmiać.
A wiecie co, ja tak sobie myślę, że nasza Ala będzie miała rude włosy. Ja miałam takie rudawe, mój małż urodził się blondynem, a teraz ma ciemne, czarne prawie z siwizną na skroniach, ale to już wiek zrobił swoje i geny. Moja bratanica jest ruda jak marchewka. Ma brwi i rzęsy rudawe. Mój brat jest blondynem, bratowa blondynką, a Gosia ruda, po prostu ruda! Więc i nasza może taka być, a co - mnie by tam pasowało, choć nie wiem co ona na to
Mam pytanko, jakiej firmy kupowałyście pieluszki tetrowe? Ja mam 10szt. firmy "Sandra" - nie polecam, dwie kupiłam inne, ale nie wiem jakiej firmy. Polecicie coś, bo te moje zrobiły się jak ściereczki, a prałam delikatnie, mało wirowałam i jeszcze w specjalnych workach na firanki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 16:34
-
polaola wrote:kejti duza cora nasza w 30 tc. 2 dniu wazyla 1590 g
Wy juz pijecie? same? poczekajcie na mnie ja nalabym sobie sheridan's a potem walnelabym Sambuceanyzowa rozkosz mmmmm...............
Sheridan mmm...ale jakie ekonimiczne będzie to nasze picie po takiej przerwieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 16:39
polaola lubi tę wiadomość