X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    Uf ale produkujecie ledwo was nadrobiłam
    w szkole ledwo wysiedziałam ;/
    byłam jeszcze na małych zakupach.
    Jeśli chodzi o choinkę to tylko żywą :)
    no i takie pytanie mam ile płacicie u siebie w placówce za ZZO?

Ag współczuje teściowej;/

ZZO za free i pani bardzo poleca:) CO do tesciowej najgorsze jest to ze ona to wszystko mowi jakby nigdy nic i jakby byla najmilsza na swiecie:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponawiam: Zagadka dla przyszłych e-cioć. Ala 22 października ważyła 1364g (29t+5d). Zgadnijcie ile waży dziś (35t)??????

nix lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula moj mial wtedy 1400 wiec prognozuje ci wg tego ze Kostek mial w srode 2320 ze podobnie:) co wygralam:) ?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pudło, he he he

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :/ a to sie nei bawie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta159753 wrote:
    Dziewczyny czy jest gdzieś dostępna lista Waszych zakupów wyprawkowych takich kosmetyczno higienicznych ? Ile sztuk podkładów, majtek itp? :P sorki ale zupełnie nie mam pojęcia ile czego kupić... Byłabym bardzo wdzięczna :)

zobacz na mailu grupowym

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag kurcze to fajnie ja do dzisiaj cały czas myślałam ze u nas w szpitalu też jest dostępne a tu psikus nie ma. Wiec teraz już na 100% chce CC tak to się wahałam ale teraz juz nie.

Jeśli chodzi o teściową to domyślam się o czym mówisz i nie zazdroszczę mi nerwy by już dawno strzeliły.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, napiszę ci tylko, że moim zdaniem próg błędu jest możliwy, ale... jest plus, Ala się popisała i w weekend się obróciła - wtedy to był mega ból - ale grzeczna z niej dziewczynka!

Ag... lubi tę wiadomość

• Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogę prosić jeszcze o dane do mejla grupowego? login i hasło?

ex2bp07wqbuoq473.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mielismy z mezem bezpieczne haslo, jak powiem " boli mnie kostka" to znaczy wychodzimy bo nie wytrzymam. No ale źle sie czulam i zagryzlam zeby leżąc dupą do gory na kanapie.
    Lipa z ZZO, a jakies gazy? u mnie np niee ma rozweselającego jest rozluzniajacy tylko.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko dolargan i paracetamol. Nosz kurcze jak to usłyszałam to aż mnie taki ból przeszedł. Niby według rankingu najlepszy szpital w Polsce a taki szajs. Jestem tym faktem bardzo zbulwersowana i dopytam wszystkiego dokładnie 8 na wizycie.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i zapomniałam dzisiaj byłam u mamy już ostatnio do mnie dzwoniła że coś z pzu przyszło ale myślałam ze jakiś papierek dotyczący tego ze wypłacili pieniądze za pobyt w szpitalu. I otwieram a tam jakaś karta apteczna myślę sobie pewnie jakieś gów... znowu przysłali i chciałam to wyrzucić nie czytając co tam napisali. Ale cos mnie natchnęło i czytam okazało się ze na owej karcie mam do wykorzystania 200zł w aptece. Fajnie az się zdziwiłam ze moje ubezpieczenie takie coś posiada hehe

Ag... lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale masz farta... dobrze, że ciekawość wzięła górę...

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie:D ja mam z pracy dodatkowe z uniqa i kurna 2000 mi przeleciało bo z przyczyn ciążowych nie płacą za pobyt w szpitalu. Szkoa ze jak wykupowalam ubezp to pracodawca tych warunków nie udostepnial:/
    Ale nazwa ubezpieczalni nie bierze się znikad widac:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 23:00

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torpedy jesteście z tymi postami! Dziewczyny a co powinno być w torbie do porodu - takiej do akcji porodowej? Dla mamy i maluszka?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyśle ci mojego Excela jutro jak chcesz. Napisz maila. A na mailu grup też chyba ktoras wrzucala listę. Jest też taka na belly. Nir pamiętam adresu i hasła a leze i nie chce mi się iac do pokoju juz po kartkę z adresem:( jutro napisze o ile która nie będzie szybsza.

apropo porodówki najbardziej cieszę się z napisu ze max 2 odwiedzajacych:D wiec mój maz i tyle. Nikt mi do szpitala ma nie przyjeżdżać:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 23:09

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag teściowa jak dla mnie do odstrzału ;)
    Co do kosmetyków stosowałam przy małej 9 lat temu i teraz też tak będzie płyn do kąpieli, puder i sudocrem w razie w, żadnych oliwek ponieważ dziecko się poci a przez oliwke pot nie wchłania się w ubranka i dziecko wygląda jak jedna wielka potowka :/ sorki za dosłowność ale widziałam i wiem, płyny do kąpieli są same w sobie nawilżające więc to wystarczy chyba że maluszek ma problemy skórne no to trzeba nawilżyć a pudrem zasypujemy każdą faldke maluszka tj pachwiny,paszki,szyjkę,pod kolankami,na zgieciach łokci i przy stopkach jeśli mamy pulpecika, na psioche lub klejnoty rodowe zasypka pudrowa lub z mąki ziemn. lub to co tam kupilyscie natomiast sudocrem w razie ognia w pieluszce, emolienty w razie wrażliwej skóry, się rozpisałam ;)

U mnie też nie ma znieczulenia przy porodzie SN tylko gaz ale chciałam wam tylko powiedzieć że nie odczuwałam podczas porodu małej potrzeby takiego znieczulenia :/ wiadomo że poród to hardcorowe przeżycie i nie ukrywajmy bolesne bo skurcze bolały bola i boleć będą natomiast z mojego doświadczenia mogę powiedzieć że moment rodzenia malucha, parcia i przeciskania się przez nasze drogi rodne mnie bolał najmniej wręcz prawie wcale, po prostu czułam to ale nie bolało :/

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to się śmieje że głupi ma zawsze szczęście ;p

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tylko jedna osoba może na raz odwiedzić, ale ja nie mam problemu. Rodzice i teściowa daleko, więc bez szans na odwiedziny, z resztą ja już zapowiedziałam, że przed upływem miesiąca od narodzin nie zamierzam nikogo u siebie nocować, a ich przyjazd z tym się wiąże. Dziś teściowa się na niedziele zapowiedziała, bo jutro przyjeżdża do szwagra. Małż powiedział, że pewnie kilka dni zostanie, a ja mu na to, że ja z nią w domu siedzieć nie zamierzam, poza tym nie kupowałam mieszkania osobno po to, aby u nas mieszkała... Może jestem świnia, ale postawiłam sprawę jasno. Mam dość przytakiwania, kiedy nie mam ochoty na dłuższe zasiedzenia. Tym bardziej, że nie mamy za bardzo wspólnych tematów do rozmów, a ja lubię mieć wolność a nie patrzenie na ręce. Co innego wizyta na dzień - dwa a co innego przyjazd na tydzień, kiedy ja mam swoje życie towarzyskie i domowe obowiązki oraz lenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 23:19

renia83, Chanela, agnesik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula to ja też się pobawię - 2550 g? :P

mail: [email protected]
    hasło: styczniowemamy

‹‹ 1379 1380 1381 1382 1383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ