*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
-
Nasza Ala jest chyba największa: 2813g szacunkowo. Jak dla mnie to te pomiary jakieś błędne, ale co tam. W miesiąc i 6 dni przybrała 1,5kg - aż strach pomyśleć...
Jak dla mnie i małża to USG było na "odwal się", ale w sumie miały określić położenie dziecka, bo było poprzecznie, a teraz jest główkowo, więc czego wymagać. Ta Pani to raczej początkująca była, bo powiedziała, że mała waży około 2400g, a na kartce - wydruku było 2813g...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 23:45
Maud11, Becia81, lwuska55592, nix lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg... wrote:Wyśle ci mojego Excela jutro jak chcesz. Napisz maila.
To poproszę. [email protected]
I BARDZO DZIĘKUJĘ! -
No, Pani określiła jako "niezłą kluskę". Ja chodzę na NFZ, więc to i tak było 4 badanie. Poza tym dziś poinformowali mnie, że nie mam już lekarza prowadzącego, więc wątpię, abym miała jeszcze jedno USG, jeśli tak to już przed samym porodem...
Gwiazdeczko, dla ciebie:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 23:55
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Mmmmm super dziękuję
No to szykuj wyprawkę do szpitala w rozm. Przynajmniej 62
Kurcze ja miałam już ostatnie usg III trymestru parę dni temu, ciekawa jestem ile synek mój będzie ważyć w 35 tyg.
Oki kobitki ja idę lulać, jak mi dziecko pozwoli, bo zaczyna już coś się przeciągać w brzuchu.
Dobranoc :*
-
nick nieaktualnyNuskaw wrote:Torpedy jesteście z tymi postami! Dziewczyny a co powinno być w torbie do porodu - takiej do akcji porodowej? Dla mamy i maluszka?
Dziękuję dziewczyny, ogarnęłam jakaś listę na skrzynce. I mam pytanie czy w tej siatce porodowej nie powinnam dodać jeszcze 2 pampersow i ubranek dla młodego. Albo ręcznika. Nie wiem jak to wygląda w praktyce, wyciągają dzidziusia czyszczą ważą i mierzą no i w coś zawijaja tudzież ubierają? -
Gwiazdeczka27 wrote:Mmmmm super dziękuję
No to szykuj wyprawkę do szpitala w rozm. Przynajmniej 62
Kurcze ja miałam już ostatnie usg III trymestru parę dni temu, ciekawa jestem ile synek mój będzie ważyć w 35 tyg.
Oki kobitki ja idę lulać, jak mi dziecko pozwoli, bo zaczyna już coś się przeciągać w brzuchu.
Dobranoc :*
Ja też uciekam lulać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 00:05
-
Dzień dobry.
U nas noc spokojna, choć położyłam się dopiero ok 1:00 w nocy to się wyspałam.
Albo się odzwyczailłam od wysypiania.
Ok. Szykuje się do lumpka, bo dziś dzień dostawy.
Potem ciąg dalszy przygotowań do imprezy urodzinowej.
Miłego dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 08:02
-
Melula noo to niezla waga:) ale chyba troche zawyzona jednak. Jesli nie no to twoja dziecina bije tu wszystkie dzieci:D
Ja wlasnie zjadłam jajówe, małza wyganiam do weterynarza a wieczorem wpadaja znajomi- w menu pizza na ciescie razowym:D
Milego dnia;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 08:23
-
nick nieaktualnyNuskaw wrote:Dziękuję dziewczyny, ogarnęłam jakaś listę na skrzynce. I mam pytanie czy w tej siatce porodowej nie powinnam dodać jeszcze 2 pampersow i ubranek dla młodego. Albo ręcznika. Nie wiem jak to wygląda w praktyce, wyciągają dzidziusia czyszczą ważą i mierzą no i w coś zawijaja tudzież ubierają?
W większości szpitali ubranka są na wyposażeniu szpitala i w nie ubierają dzidzię.
Położna mówiła, żeby pierwszego dnia dzieci miały pieluszki tetrowe, bo liczymy ilość smółki a potem mozna już własne pampersy.
Najlepiej dowiedz sie jak to jest u ciebie praktykowane,Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 08:49
-
nick nieaktualnyAnka 29 wg mnie lista jest ok,
ciężką altylerie zostawie w razie, gdyby skóra tego potrzebowała.
Jak pisałam wcześniej uzywałam sudocremu do pupy, teraz położna mówiła o linomagu i taki kupiłam na początek (maść).
ps. Melunia, ale klocek!!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 15:39
-
nick nieaktualnyAg dziękuję za listę.
Beciu, problemem jest brak możliwości zorientowana się co chce szpital, bo ciężko tam się teraz dostać na zwiedzanie, same rodzące 24h na dobę.Ale podsunelas mi pomysł, żeby wybadac w wątku rodzących w Krakowie. Dzięki! Dziewczyny czuje syndrom wicia gniazda, to źle czy dobrze?