X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo właśnie dostałam materac do łóżka, miły Pan nawet mi go "wkulał" do garażu, można powiedzieć że sypialnia na gotowo YEAH :D

Becia81, Chanela, ania_29, szpilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:

Macie pomysł gdzie można kupić watolinę? Dostałam od koleżanki pościel i ochraniacz na łóżeczko ale w ochraniaczu nie ma wypełnienia bo wykorzystała je w inny sposób :)

oczywiście na allegro:)

• Chanela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    allegro to ostateczność bo przesyłka mnie więcej wyniesie niż zakup.

justta lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanel a w pasmanterii? albo leroy merlin? tam na stoisku z materiałami i dodatkami krawieckimi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 11:25

Chanela lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Ania to ja pisałam o tych stanikach. Ale u mnie były po 7 zł. Tylko se wtedy były rabaty bo otwarcie sklepu.
    Ach, wybacz :) Pomieszałam ;) I przepłaciłam :D

Wczoraj skończyłam prasowanie ubranek i żal mi składać uprasowane w kant bluzeczki, więc postanowiłam dokupić wieszaczki. I co? I oczywiście już nie ma. Spóźniłam się... :/ Za to wróciłam z wieszakiem na ścianę za piątaka :D
    IMAG0270j_whxqasr.jpg
    Ledwo wróciłam do domu. Najpierw złapał mnie ból małpowy a w drodze z przystanku do domu zaczęło dokuczać spojenie :/ Czuję jakbym się rozsypywała a tu jeszcze miesiąc z hakiem

Kawcia pokażesz sypialnię? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 11:27

201501145565.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Ag dziękuję za listę.

Beciu, problemem jest brak możliwości zorientowana się co chce szpital, bo ciężko tam się teraz dostać na zwiedzanie, same rodzące 24h na dobę. :-) Ale podsunelas mi pomysł, żeby wybadac w wątku rodzących w Krakowie. Dzięki! Dziewczyny czuje syndrom wicia gniazda, to źle czy dobrze? :-)

A o jaki szpital dokładnie ci chodzi? Podaj nazwę :-)

Wow, to i będą u nas fotki na forum z tych cudownych sesji..a się słodko zrobi. Nas niestety nie stać będzie ale takie zdjęcia są boskie normalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 11:36

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia81 wrote:
    Czy któraś z Was planuje sesję noworodkową?

Izabaelle jak waga małej>?
    My mamy 9 grudnia sesje brzuszkową w teatrze:) i z dzieciatkiem jakoś w kwietniu.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ach, wybacz :) Pomieszałam ;) I przepłaciłam :D

Wczoraj skończyłam prasowanie ubranek i żal mi składać uprasowane w kant bluzeczki, więc postanowiłam dokupić wieszaczki. I co? I oczywiście już nie ma. Spóźniłam się... :/ Za to wróciłam z wieszakiem na ścianę za piątaka :D
    IMAG0270j_whxqasr.jpg
    Ledwo wróciłam do domu. Najpierw złapał mnie ból małpowy a w drodze z przystanku do domu zaczęło dokuczać spojenie :/ Czuję jakbym się rozsypywała a tu jeszcze miesiąc z hakiem

Kawcia pokażesz sypialnię? :)
    Fajne wieszaczki sa w Ikei i taniutkie.ale piesek wymiata!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 11:31

ania_29 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobnie jak Kawa będę sama trzaskać foty. Profesjonalna sesja to nie będzie, ale myślę że uda się zrobić ładne ujęcia :)

Kawa lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    A o jaki szpital dokładnie ci chodzi? Podaj nazwę :-)

W Żeromskim.

• Chanela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:41

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas dziś czekają urodziny dziecka od siostry mojego M- idziemy tam z przymusu "bo tak wypada" mąż nie przepada za nimi, a ja ? hm lubię towarzystwo które rozmawia a nie milczy albo tylko przytakuje..
    gości chyba nigdy nie zapraszają bo o kawe/herbate samemu trzeba się prosić..

Mały będzie obchodził chyba 6te urodziny a odkąd się poznaliśmy nie odzywa się do mnie, właściwie do nikogo oprócz rodziców i dziadków O_o wychowują go na sierote- za przeproszeniem.
    Mały zawsze dostawał od nas drogie i porządne prezenty na urodziny bo to dziecko a niech ma, każdego cieszą prezenty przecież nie? :) ALEEE
    W tym roku urodziło im się drugie dziecko, na chrzciny zażyczyli sobie karuzelę do łóżeczka. Więc kupiliśmy z fisherprice za prawie 200zł, zadowoleni ochy i achy nad nią jaka to ona wspaniała i im się podoba. I teściowa powiedziała szwagrowi że teraz my zostaniemy rodzicami więc z ich strony WYPADA też kupować takie prezenty małej. Wiecie jak szwagier się wkurwił? Zaraz podszedł do mnie i powiedział że mogłam kupić tą karuzelę za 50zł a nie za 200! bo po co taką drogą? że nie musiała być markowa itp Dziewczyny tak się wkurzyłam, nagadałam mu i wyszłam z tych chrzcin się przewietrzyć! Kuźwa biedny górnik zarabiający 5 tysięcy obawia się że będzie musiał raz w roku kupić mojemu dziecku prezent i już mu żal dupe ściska! :/
    Chora sytuacja.. Chce się dla dziecka dobrze a wychodzi na odwrót :/..

Wybaczcie za mój wywód ale musiałam się wygadać.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:

Nas niestety nie stać będzie ale takie zdjęcia są boskie normalnie

Ja orientowałam sie u nas najtańsza SESJA MINI – 130zł za 3 fotografie na płycie DVD (wybierane z około 10 propozycji) + 19zł za każde dodatkowe ujęcie, potem to już w górę w zależności od ilości ujęć
    a potem sama będę latała z aparatem wokół małej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 11:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu Kochana jak już założymy materac i ubierzemy pościel wrzucę foto jeśli chcesz :* Póki co muszę poczekać aż M wniesie go na górę, bo teraz leży w piwnicy :)

a co do sesji wystarczy pooglądać kilka sesji i się wzorować na nich :)
    mi się podobają foty GOLASKÓW :) mam białą puchatą z długim włosem narzutę, lampki led w sam raz by stworzyć Świąteczny klimat i zrobić sesję a'la ŚNIEŻYNKA :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 11:49

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    W Żeromskim.

A miasto? Kraków?

Proszę bardzo, włala

Wymagane dokumenty

aktualny dowód osobisty,
    aktualny dokument ubezpieczenia,
    karta przebiegu ciąży,
    wyniki badań: grupa krwi, HBS, OWA, GBS (oryginały).

Rzeczy dla rodzącej:

dwie bawełniane koszule,
    szlafrok,
    pantofle,
    klapki pod prysznic,
    dwa ręczniki i ręczniki papierowe,
    podpaski bawełniane,
    majtki poporodowe, siatkowe,
    biustonosz bez fiszbinów,
    przybory toaletowe,
    sztućce, kubek,
    woda mineralna niegazowana.

Rzeczy dla dziecka:

kilka pampersów,
    chusteczki nawilżone,
    ubranka opcjonalne.

Wychodzi na to, że ubranka standardowo pewnie tak jak komplety tj. 3x body,pajace,kaftaniki,czapeczki.

Kochana i jak coś to się nie przejmuj ani nie zaprzątaj głowy tym np. Jakie majciochy masz mieć na sobie , czy też że coś tam zabrudzisz...
    Oni tam przyzwyczajeni do powodzi z wód płodowych, ufajdanych połogiem prześcieradeł... Sami przebijają przecież pęcherze :-) wszystko na miejscu nam powiedzą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 12:14

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Aniu Kochana jak już założymy materac i ubierzemy pościel wrzucę foto jeśli chcesz :* Póki co muszę poczekać aż M wniesie go na górę, bo teraz leży w piwnicy :)

a co do sesji wystarczy pooglądać kilka sesji i się wzorować na nich :)
    mi się podobają foty GOLASKÓW :) mam białą puchatą z długim włosem narzutę, lampki led w sam raz by stworzyć Świąteczny klimat i zrobić sesję a'la ŚNIEŻYNKA :)

Jasna sprawa - zdjęcie jak już wszystko dopniesz na ostatni guzik :)

A co do sesji to właśnie m.in. z tego względu kupiłam kocyk z biedronki, bo ma jedną stronę włochatą i będzie ciekawym tłem dla golaska ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 11:55

Kawa lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:41

Kawa lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia81 wrote:
    Ja orientowałam sie u nas najtańsza SESJA MINI – 130zł za 3 fotografie na płycie DVD (wybierane z około 10 propozycji) + 19zł za każde dodatkowe ujęcie, potem to już w górę w zależności od ilości ujęć
    a potem sama będę latała z aparatem wokół małej.

No może się zdecydujemy? Zobaczymy :-)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanel Ci też właśnie tacy interesowni. Wiecznie oszczędzają, ale kasę mają. Nigdzie tego małego nie biorą, ja byłam nauczona jako dziecko co chwilę gdzieś jezdzić, coś zobaczyć, zwiedzić wiec poprosiłam mojego by wziąć go kiedyś z nami.
    Były organizowane mikołajkowe atrakcje dla dzieci w Bielsku, wzięliśmy go tam żeby zobaczył coś innego niż swoje 4 ściany i bajki w tv. I wiesz co? Dzieciaki szalały, bawiły się, brały udział w konkursach a ten się obraził i stał w bezruchu, nie poszedł tam. Przykro mi się zrobiło.. w powrocie wzięliśmy go do restauracji, wybrał co chciał po czym zaczął krzyczeć że mu się tu nie podoba i stał koło krzesła powtarzając że wychodzimy JUŻ!

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy tą noworodkową w studio- co sie robi co 2/3 tg zycia
    oprocz tego maly ma czapki od mamy ktore ona non stop produkuje i nwy obiektyw wiec malz bedzie trzaskal foty w domu.
    sesja z brzuchem miala byc ale zobacze jak sie bede czula.
    Narazie chyba przesililam ramie i mnie okropnie boli. Ide sie polozyc:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ