X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Wiki czyli Ty jesteś takim niedobrym koziorożcem?? Hihi ;) W horoskopy nie wierzę, ale coś tu wcześniej wyczytałam, ze Koziorożce dają się we znaki ;)
    :)
    No wiesz co? Ja specjalnie celowałam z ciążą w koziorożca. To bardziej konsekwentna niż uparta osoba. Zawsze dąży do celu i go zdobywa. I z taką też konsekwencją wychowuje synka. Jest w tym 'biedny' ale wyjdzie mu to na dobre :)

Ewelina88, renia83, jonka91, MonikaDM, Fedra lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    selene,a na ile mialas zwolnienie wystawione?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    No wiesz co? Ja specjalnie celowałam z ciążą w koziorożca. To bardziej konsekwentna niż uparta osoba. Zawsze dąży do celu i go zdobywa. I z taką też konsekwencją wychowuje synka. Jest w tym 'biedny' ale wyjdzie mu to na dobre :)

No to żeby nasze dzieci nie zajęły się wychowaniem nas :P :P
    Konsekwentnie będą urabiać zakochane w nich mamusie od pierwszych dni :D

MonikaDM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam termin CC wyznaczony na 5 stycznia godz.8-9 "bo jeśli mała by była z końca grudnia i miała chłopaka w swoim wieku to nie może być od niego starsza :P" hah
    Jakby się coś działo, cokolwiek, to mam dzwonić. Wrażenia z wizyty MEGA pozytywne :)

Lekarz wytłumaczył mi także różnicę dlaczego u nich po cc tak szybko się wstaje(5h) i dochodzi do siebie. Stosują metodę izraelską, polegającą na rozsunięciu mięśni brzucha a NIE PRZECIĘCIU jaka jest stosowana w szpitalach NFZ. Wymaga większej wprawy, ale dochodzi się po tym tak szybko jak po sn, a w zwykłym szpitalu idą na łatwiznę i po prostu przecinają mięśnie, dlatego nawet po 12h leżenia jest ciężko się ogarnąć..
    156vkb6.jpg

Becia81, jonka91, Ewelina88, Fucina, Tymi, Maud11, Selene, Agus89, Paula44, Gwiazdeczka27, kasiakra, MonikaDM, MartaKD, zielarka, nix, ania_29, szpilka, Ag..., lwuska55592, blador, Nuskaw, Bounia, bluegirl89, polaola, waszka88, Wiki81, rastafanka, Chanela, Fedra, kasia86, Marta159753 lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    selene,a na ile mialas zwolnienie wystawione?
    też mi się wydaje, ze chodzi o dniówki, ja co iesiąc mam inna kwote bo inna liczna dni na l4

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAula siedz i nie labiduj poczekaj az wszystko sie wyjasni chociaz ja widze ze lekarze raczej dmuchaja na zimne, pij,pij,pij......
    Szymus niezle przyspieszyl :-) pewnie o to im chodzi moze o cukry, lepiej byc w szpitalu pod opieka niz jakby mialo sie cos wydarzyc.
    Trzymam kciuki, ja tez od wczoraj nie najlepiej sie czuje musze troche przystopowac w domu bo zaczelam za bardxo szalec i to sa efekty.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAWA a więc spokojnie do nowego roku,
    fajnie, że masz pozytywne wrażenia,
    wygladasz jak w połowie ciązy:))

Kawa lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula na pewno wszystko będzie dobrze! Łatwo mówić ale najważniejsze abyś jak najmniej się stresowala.:*:*
    Ja też duzi grzybów jem bo z mężem uwielbiamy zbierać.
    Torba do szpitala tylko przy pakowaniu straszyla. Teraz mniej się denerwuje bo wiem że wszystko gotowe. Muszę tylko gruntowe sprzątanie zrobić ale czekam na siostrę.
    Ja jutro lub pojutrze wybieram się do zusu bo nie mają mojego nr konta to jak wyślą kase? Przy okazji dowiem się jak mają zamiar płacić, może powiedzą bo też inaczej czeka mnie chleb ale nawet nie że smalcem. :p

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa piękna data! Mój pierwszy chłopak (kiedy to było:)) miał ur 5 stycznia. :)

Kawa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa jaka Ty śliczna i chuda...
    Gdyby mój młody się nie obrócił to też bym miała cesarkę 5 stycznia, obrócił się i teraz czekam kiedy mnie złapie... :-)

Kawa lubi tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wygladasz przecudnie!!!! Nie moge sie napatrzec ;) na 5 stycznia mam termin :d a co jakby sie zaczęło Ci wczesniej ! Jejku to Ci mc tylko został szok ! Paula nie denerwuj sie i daj znać co lekarze powiedzą , moze idź i porozmawiaj konkretnie z którymś co sie dzieje po co masz sie zadręczac :/ ja ostatnio miałam wód tylko 8 cm jutro zobaczę co i jak :/

Kawa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będę leżeć i pachnieć haha żeby dotrzymać do stycznia.. bo termin CC pokrywa się praktycznie z TP :P

Fucina lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:50

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:50

Kawa, Ag..., renia83 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież ten Zus wykończy ciężarne, albo poumieraja z głodu, albo urodza przedwczesniej ze stresu.
    Po urlopach szukać pracodawcy zatrudniającego powyżej 20 osób, wtedy życie jest prostrze,,,

Selene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u lekarza. Nic konkretnego nie mówią. Do obserwacji. Łożysko podobno ok. Przepływy też.
    Do obserwacji. Czy to coś poważnego - Boże uchroń - czy sytuacja przejściowa np nagły skok wagi małego. Pewnie też cukier będą robić bo pytali o wyniki z 24 tygodnia. Ale one były ok. poniżej 100. Tyl o trzeci pomiar był minimalnie większy niż drugi. Nie wiem.

Wierzę, że Szymuś jest zdrowy i wszystko jest ok. Na pewno nie ma żadnej wady dróg moczowych, bo przecież 10 listopada byłam u dr Włoch i mówiła, że wszystko jest super.

Tymi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:06

Kawa, Wiki81 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam się za pakowanie torby do szpitala dla mnie i Ali.
    Tracę już cierpliwość, jestem dzisiaj strasznie nerwowa.
    Nie mogę ogarnąć jakie ubranka spakować dla Ali, bo nawet nie wiem w co ubiera się małe dziecko. Załamała mnie troszeczkę moja niewiedza w tym temacie. :(

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus nie martw się. Ja też z tym mam problem więc wzięłam wszystkiego po trochu. Tym bardziej że u nas szpital nie ma wymogów. Np wczoraj dowiedziała się że jak dziecko wychodzi że szpitala i ogólnie na spacer to nakłada się 2 czapki. Jedną cienka a druga grubą. No i wiem w końcu że rozmiar 34-36. Pani w sklepie mi uświadomiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 14:19

Agus89 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie :) Mała obróciła się i jest już główka w dół :D Nie wiem kiedy to zrobiła, choć ostatnio mocno się przeciągała co było bardzo bolesne.
    Wszystko wygląda ok :) choć gin był dziś jakiś taki poirytowany i niegadatliwy. Nie chciałam go już o nic pytać, pobrał wymaz na GBS i chyba mam candidę, bo coś takiego zapisał i przepisał pimaficin.
    Kolejna wizyta za dwa tygodnia :)

Kawa, jonka91, ania_29, Gwiazdeczka27, Ag..., Becia81, Agus89, szpilka, lwuska55592, marrtka, Wiki81, rastafanka, nix, Fedra, MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 1411 1412 1413 1414 1415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ