X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ubezpieczenie z pzu za CC (bez względu czy ze wskazań, czy na życzenie) to się dowiedziałam że NIE traktują CC jako operacji "ratujaca zdrowie i zycie" tylko zabieg kosmetyczny hahaha - taką odmowę dostała kobieta która pisała wniosek o przyznanie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka polubiłam za obrócenie ;)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ślicznie wyglądasz :) I ta szminka bardzo Ci pasuje :)

Naczekałam się po wsze czasy ale w końcu udało się zrobić przegląd ;)
    Natala waży 2,5kg i wg opinii lekarza urodzi się przed terminem. No, nie mam nic przeciwko, im szybciej tym krócej będę się turlać ;) Szyjka twarda i zamknięta, mała główką w dół (czyli smyram ją po dupci). Jeśli zacznie się jakaś akcja to już nie będzie się jej wyhamowywać :) Kolejna wizyta 23.12, oby ostatnia ;)

Kochane, Wy od razu zanosiłyście wymaz do laboratorium? Bo nie wiem czy gonić z językiem na brodzie do szpitala, czy zabrać się spokojnie za obiad ;)

72kg na wadze. Oficjalnie wróciłam do pierwszego wskazania w ciąży ;) Ciśnienie 140 w drugim pomiarze, czyli nic nowego - jak zwykle emocje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 14:31

Kawa, kasiakra, Wiki81, Fedra lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super wiesci:):)Paula Kochana nie masz powodów do niepokoju,wycisz sie i nie mysl o niczmy złym.

thgfyx8dr5ixhu76.png

l22nhdge0qqepa6e.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Zielarka polubiłam za obrócenie ;)
    :D :D :D Nie sądziłam, że za Candide :D :D :D

Kawa lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po odwiedzinach, nagadalam sie tyle ze az mnie buzia boli:)
    Z tego co pamietam:)
    Paula napewno wszystko OK- pij duzo wody:)
    Kawa- noo dokladnie ciuchy ciążowe reklamowac.
    Ania ja zawozilam od razu do lab wymaz.
    Zielarka i FUcina fajnie ze maluchy główką w dół... pozostaje czekac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 14:46

Fucina lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was z pieluchami - robicie jakieś zapasy?

Ja stwierdziłam że kupię 1 x Dada new born i 1 x Pampers new born (to jest chyba 2-5 kg) na początek, żeby zobaczyć co spasuje.
    Mam już Dadę, a Pampers Premium Care (te białe) widzę że są w Superpharm - 0,54 zł za pieluszkę - czy orientujecie się czy to dobra cena?

I chyba tych newborn wystarczy...??
    Później już raczej rozmiar 2? Wiadomo że od dziecka zależy, ale mi się średniak zapowiada, myślę że do 4 kg na pewno nie dojdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 15:09

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja wczoraj po 16.00 miałam pobrany a dziś o 8.00 zanosilam. Pytałam lekarki i nie było problemu. Dodała też że nie trzeba trzymać w lodówce. Więc pewnie spokojnie możesz jutro zanieść.

Maud ja podobnie kupuje a potem zobaczę po wyjściu że szpitala co i jak. Nie robię dużych zapasów bo Dada są w bardzo dobrej cenie a na inne ciągle są jakieś promocję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 15:13

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam narazie 2 paczki tych bialych premium care rozmiar 1. wiecej nie kupuje bo nie wiem czy np nie bedzie mial alergii na te. Rozmiaru 2 nie kupuje wogole. Pieluchy to tak powszechnie dostępny towar ze nie widze sensu robic zapasu. W zasiegu 5 min na nogach mam kaufland i rosman zeby dokupic w razie czego. 3 min dalej biedronka i lidl.

http://www.mlekoipieluszki.pl/
    porownywarka cen pieluch

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 15:13

Gwiazdeczka27, szpilka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po wizycie.

Potwierdzone, że 12 na wizytę i mierzymy dokładnie Małego a 15 na zdjęcie szwu. Szyjkę trzyma już tylko szew :)

GBS niestety dodatni.

Opuchlizna stóp i dłoni na tym etapie - normalka. Będzie gorzej.

I w sumie tyle. Przepływy ok :)

Ag..., Becia81, zielarka, jonka91, polaola, Wiki81, rastafanka, Fedra lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już zaobrączkowana i w domu :) Antoś waży 2kg, a mamusia zaciska nogi do 1 stycznia :)

Becia81, zielarka, Ag..., szpilka, Gwiazdeczka27, jonka91, rastafanka, Chanela, Fedra lubią tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam jeszcze pieluch, kupiłam dziś jedno opakowanie chusteczek nawilżanych, do szpitala.
    Druga koszula do porodu czeka już tylko na wyprasowanie. Brakuje jeszcze pieluch i kosmetyków dla mnie.

A mi stuknęło dziś 85% ciąży i kolejny cel: dotrwać do 34 tygodnia ciąży :D
    Kurcze, jak sobie myślę, że młoda jednak się obróciła to jestem z niej strasznie dumna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 15:17

Ag..., Kawa, Fucina, Becia81, Gwiazdeczka27, Bounia, Wiki81, rastafanka, nix, Fedra lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene mi też pieniądzę się nie zgadzały za pierwszym razem bo oni dziwnie wypłacają, ani za czas zwolnienia ani do za jakiś konkretny termin np. do końca miesiąca. Podejrzewam że u mnie mają dwa terminy w miesiącu, bo kiedyś jak się pytałam kiedy będzie wypłacane świadczenie to pani powiedziała, że niedługo już szykują przelewy bo do 18 dnia miesiąca zbierają świadczenia. Także jak ktos przyniósł zwolnienie 3 tygodnie wczesniej (i to było całe zwolnienie) to tego 18 dnia miesiąca dostanie całość, a jak ktos przyniósł dwa dni wczesniej to tylko za te dwa dni, lub czekają do kolejnego terminu. Pocieszę Cie, że za moje pierwsze zwolnienie też dostałam dziwną kwotę, a przy drugim już sie wyrównało. Ale pamiętaj o tym że zabierają dodatkowo podatek, mi zabierają 250 zł. Czyli takie 100% wynagrodzenia to nie jest.

Selene lubi tę wiadomość

• Fucina Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Też nie mam jeszcze pieluch, kupiłam dziś jedno opakowanie chusteczek nawilżanych, do szpitala.
    Druga koszula do porodu czeka już tylko na wyprasowanie. Brakuje jeszcze pieluch i kosmetyków dla mnie.

A mi stuknęło dziś 85% ciąży i kolejny cel: dotrwać do 34 tygodnia ciąży :D
    Kurcze, jak sobie myślę, że młoda jednak się obróciła to jestem z niej strasznie dumna :D
    Zielarko idziemy łeb w łeb i mój też się obrócił, grzeczne dzieci mamy

zielarka lubi tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    a ja już zaobrączkowana i w domu :) Antoś waży 2kg, a mamusia zaciska nogi do 1 stycznia :)

I jak zniosłaś zabieg? Jesteś z tych co bolało, czy nie bolało? Mam nadzieje, że to drugie :-) teraz chociaż dodatkowo psychicznie lepiej się poczujesz :-)

Nie wiem co się ze mną dzieje ale ostatnio wstaje ok. 13.00 i prawdę mówiąc mogła bym dalej spać :-)

Co do cc słyszałam, że to kiedy kobitka jest sprawna po operacji ma również związek od rodzaju znieczulenia. Moja koleżanka miała znieczulenie podpajęczynówkowe i po operacji praktycznie od razu siedziała i karmiła dziecko. Ona wybrała metode karmienia mm.

Ag, Zielarka jak będziecie miały ściągany krążek napiszcie czy bolało, czy nie bo ja muszę przygotować się psychicznie...taka już jestem :-) będę bardzo wdzięczna

mhsvp07w3ex0n696.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarko ja mam identyczne odczucia, kiedy pomyślę, że jak "przechodzę" mój termin to może być koniec stycznia a ja JESZCZE będę w ciąży.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko no pewnie ze napisze, skoro piszemy co nam sie snilo, co jadłysmy i ile razy w nocy bylysmy w kibelku to sciaganie krążka przy tym to dosc istotna sprawa;p

A kiedy Ciebie to czeka??

Gwiazdeczka27, Bounia lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    I jak zniosłaś zabieg? Jesteś z tych co bolało, czy nie bolało? Mam nadzieje, że to drugie :-) teraz chociaż dodatkowo psychicznie lepiej się poczujesz :-)

niestety z tych,które bolało, a rozmiar miałam 1, pod tym względem chyba jesteśmy podobne, bo ja też nie lubię aplikować luteiny

relgh3718o9n8rtv.png

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś w okolicy świąt ale ja stawiam, że 1 stycznia, więc wy z pewnością już będziecie po ściągnięciu, zresztą Ciebie Ag będę wypatrywała w teleekspresie na TVP1 ! Koniecznie jak coś pozdrów styczniowe mamy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 15:37

Ag... lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    niestety z tych,które bolało, a rozmiar miałam 1, pod tym względem chyba jesteśmy podobne, bo ja też nie lubię aplikować luteiny

A tu nas poród czeka, gdzie przy tym krążek to pikuś... Będzie ciekawie. Ja w dodatku strasznie przeżywam i zawsze jak się stresuje to zaczynam gadać, przy zakładaniu pessara gadałam i wzywałam Boga, Matkę Boską i wszystkich Świętych... Kiedy ginekolg bada mnie palpacyjnie to sapie jak Lord Vader z Gwiezdnych Wojen
    Co ja się nagadam w trakcie skurczy partych to aż boje się pomyśleć nawet.

Ag..., Becia81, ania_29, Maud11, Ewelina88, polaola, Paula44, Fedra, zielarka lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ