X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się- ja przy stresie tez duzo gadam, albo mam głupawę.
    Nie ty pierwsza i nie ostatnia co się nagada w trakcie porodu.
    A moze akurat pojdzie szybko i bezbolesnie.

Powtarzam po raz kolejny zalecenia z SR- wizualizacja porodu. Wmawianie sobie ze ma byc łatwy lekki, przyjemny ( i pozniej przypominanie o tym w trakcie) damy rade.

Malenq, Gwiazdeczka27, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag trzymam cię za słowo :-)

Ja od początku ciąży przed snem sobie ze 100 razy w myślach powtarzam jak mantre "w styczniu 2015 roku urodze zdrowe,śliczne dziecko, a my z Marcinem będziemy najszczęśliwsi na świecie" to mi jakoś pomogło i pomaga przetrwać te kryzysy :-)

Ag..., ania_29, Viv78 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ewelinko, już zaniosłam :)

Pieluch pampersowych nie mam. Mam tylko kilka sztuk w formie gratisów - pójdą do torby szpitalnej. Większą paczkę kupi mąż jak już zaistnieje taka potrzeba ;)
    Jeszcze tetry i mam spokój z wyprawką :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

201501145565.png

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile tetrowych do szpitala wziąć? Coś mi się qydaje, że będą chcieli wytrzeć dziecko nimi jak się urodzi. A rożek brać?

mhsvp07w3ex0n696.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też myślałam przy zakładaniu o porodzie ;) z tym że u mnie raczej cc, 17 się okaże na 100 %

relgh3718o9n8rtv.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    A ile tetrowych do szpitala wziąć? Coś mi się qydaje, że będą chcieli wytrzeć dziecko nimi jak się urodzi. A rożek brać?
    No coś Ty, swoje tetry chcesz im dać? :D Już oni mają w co wytrzeć, nic się nie bój ;) A dla siebie myślę że 3, max 5, wystarczy :)

Położna poleciła mi, żeby wziąć do szpitala trochę listków ręcznika papierowego, żeby wizytująca nas rodzina miała w co wytrzeć łapki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 15:59

Ag... lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozka nie biore, te szpitalne u mnie spoko są.
    Tetrów mam chyba 5 spakowanych. 30 pampersow i paczka chusteczek. Krem do pupy. Nic wiecej nie kazala polozna brac.

Jedyną wizytującą mnie rodziną bedzie mąż, moze mama czy sis ( ale to na moment bo i tak 2 os tylko moga wpasc)- nikogo z rodziny meza sobie nie zycze.
    A ręczniki tak czy inaczej dobry pomysł. Ja mialam w szpitalu zawsze zapas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 16:02

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobitki :-)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie, witamy się w grudniu :)

Paula trzymam kciuki, żeby wszystko było ok, lepiej żeby Was poobserwowali, jesteś w dobrych rękach. Wiem, że jest ciężko i człowiek się martwi, ale my tu wszystkie wierzymy, że będzie dobrze!

Kawa ślicznie wyglądasz :)

Dzisiaj na wadze 73 kg, czyli 14 na plusie, matko, kiedy ja tak przytyłam? :p Jeszcze kilka tygodni temu było 10+. Obwód brzuszka 102cm.

Coś od wczoraj wieczora ciąża mi dokucza bardziej niż zwykle, mam biegunkę i takie mocne kłucia w pochwie, że aż się wiję, na szczęście za moment przechodzi i tak strasznie puchną mi dłonie, że mam trudność zagiąć je w pięści, a zwłaszcza rano. Czy wy też tak macie?

Reniu daj znać, co u Ciebie? Masz jakieś skurcze? Wszystko ok?

Paula44 lubi tę wiadomość

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    30 pampersow i paczka chusteczek. Krem do pupy. Nic wiecej nie kazala polozna brac

Ooo to dużo pampersow, u nas max 10, ale widzę ze co szpital to inne wymagania :)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój szpital ma takie wymagania:

6. Co rodząca zabrać powinna
    dokumenty- karta ciąży, karta NFZ, dowód osobisty,
    badania - grupa krwi (oryginał), USG, Dodatkowe wyniki badań wykonywanych w ciąży, ew. konsultacje od lekarzy specjalistów
    dla dziecka - pieluchy jednorazowe typu np. Pampers ok. 20 szt., chusteczki nawilżane, krem do pielęgnacji pośladków
    dla pacjentki - 2-3 koszule umożliwiające karmienie, 1 koszula do porodu z krótkim rękawem, 3-4 paczki podpasek typu np. Bella "Mamma", 10 podkładów chłonnych (60x90 cm), przybory toaletowe, ręczniki, szlafrok, pantofle, sztućce, kubek, talerzyk, niegazowana woda mineralna

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Ooo to dużo pampersow, u nas max 10, ale widzę ze co szpital to inne wymagania :)

U nas chcą 15 pampersów i 3 tetrowe ;p

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się :)
    Paula będzie dobrze, trzymamy kciuki :)

Nie pisałam cały weekend, bo mężu w końcu wrócił z trasy i musiałam się nim nacieszyć, bo znowu tydzień samotności mnie czeka :/
    W niedziele wpadliśmy do tesco a tam promocja na ubrania -30% na cały asortyment, no to zaszalałam i pokupiłam nieco ubranek dla młodej i na całych zakupach dostałam 100 zł rabatu :) całkiem przyjemnie.
    Ja toreb do szpitala nie mam jeszcze spakowanych, żadnego prania jeszcze nie robiłam, ani nie szykuje niczego, bo dla mnie to za wcześnie - nie chcę żeby rzeczy się kurzyły. Pranie i pakowanie planuje zacząć za ok. 2 tygodnie.

Paula44 lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożeee dziewczyny a ja myślalam, że juz torba z głowy a tu masa rzeczy do kupienia jeszcze. Zapomniałam o tetrach i kosmetykach dla małej. Tak to jest jak się ma 30list.
    Właśnie też myślałam o Reni. Jej mąż chyba dziś jechał do sanatorium i może dlatego cisza.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas do pierwszych sików i smółki zakładają tetrę, a później pampersy, a ile... chyba mamusie pisały, że na dzień idzie 8-12 szt., a po sn trzymają 2 doby jeśli nie ma żółtaczki

relgh3718o9n8rtv.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka, pytałam juz kiedyś ale pewnie nie zauważyłaś, więc ponawiam pytanie czy planujesz rodzić w Zielonej czy w Soli, a może jeszcze gdzie indziej? Bo pamiętam że chodzisz do Fedorczaka, tak?

relg8iikn5mn7s8i.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    Ja toreb do szpitala nie mam jeszcze spakowanych, żadnego prania jeszcze nie robiłam, ani nie szykuje niczego, bo dla mnie to za wcześnie - nie chcę żeby rzeczy się kurzyły. Pranie i pakowanie planuje zacząć za ok. 2 tygodnie.

też tak myślałam i ociągałam się z tym praniem, a teraz musi to za mnie zrobić mama, chociaż akurat tego prasowania nie żałuję :)

relgh3718o9n8rtv.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    dla pacjentki - 2-3 koszule umożliwiające karmienie
    O, ciekawe po co aż tyle ;)

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze na wszelki wypadek obżygania, ulewania czy przepocenia;) nie mam pojecia.

polaola lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador w najgorszym przypadku mam siostrę, mamę i teściową pod nosem, więc mogę liczyć na ich pomoc - oczywiście nie żebym chciała je wykorzystywać :-P. A tak serio to za tydzień mam wizytę i zobaczę co lekarz powie, ale czuje się ok i myślę że zdążę wszystko zrobić, bo kupione już mam, brakuje mi jedynie kosmetyków :)

relg8iikn5mn7s8i.png
‹‹ 1413 1414 1415 1416 1417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ