X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie każdy przypadek inny, ale mówił ci co może być przyczyną?
    Zajmą się wami najlepiej jak tylko będą mogli, jak się dziecinka urodzi też i na pewno szybko zacznie przybierać na wadzę. Będzie dobrze zobaczysz

A może tak była ułożona, że ciężko było mu zrobić pomiary? Jeszcze inny lekarz zbada to może okazać się, że nie jest tak źle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 20:57

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla poobserwują i wybiorą najlepsze wyjście dla Was, kilku lekarzy, to nie jeden lekarz..mam nadzieję, że mała jeszcze podrośnie, a Ty się uspokoisz, tego Ci bardzo życzę.

Anutka na końcu świata nie mieszkasz, ja osobiście uważam, że jedna paczka to malutko, juz przy porodzie schodzi, a połóg, to całkiem nowa bajka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:01

OliOla lubi tę wiadomość

• OliOla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:15

l22nzbmh1lqdktpj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, pisałaś o tym wcześniej, a taki przypadek nie jest w jakiś sensie szczególny ?
    tzn ze normy wzrostu, wagi moga sie różnic od innych dzieci w tym tygodniu?

OliOla lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana to teraz po każdym zjedzeniu napij się dodatkowo wody i leż na lewym boku, to lepiej do dziecka dotrą subst. Odżywcze, i dużo witaminy c dostarczaj, będzie dobrze zobaczysz :-) łożysko masz ok, przepływy też, dziecko nie ma wad to najważniejsze.
    Musi teraz nadrobić i tyle, zobaczysz będzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:13

OliOla, nix lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże.

No co się dzieje? :(

A ja na sali mam nowa babkę. Na oko ok. 40 lat.
    Przyszła zapłakana. Brzuszka nie ma. No może taki jakby mała lekka nadwagę.

Gadala z kimś przez tel i mówi ze wczoraj zrobiła test s dziś juz w szpitalu. Za chwilę przychodzi położna i mówi żeby na ktg przeszla.

Co ? Wczoraj test a dziś ktg? Hmmm.

Jak wróciła to byłam bardzo wscibska i pytam co się dzieje? Ona chyba na to liczyła. I mówi ze test robiła i dowiedziała się wczoraj o ciąży. Była dziś u lekarza a ten ze do szpitala natychmiast. Mowie ala czemu? Krwawienie? A ona ze skurcze. Zglupialam.
    Okazało się ,że : jest w 26 tygodniu ciąży! !!!!!!!!!!!!!! Nic nie wiedziała. Żadnych objawów! Praca w magazynie
    Noszenie ciężkich rzeczy. Itp. Paliła jak fabryka.
    Ma rozwarcie na 4!
    Matko Boska! To jest aż nie do wyobrażenia. Jestem w szoku.

Wala w nia leki non stop. Zastrzyki. Kroplowki. Pełno probowek na badania. Boże. Makabra.

My leżymy. Ciśnienie wróciło do normy. Gardło boli. Kurde. Mam nadzieję, że nic nie złapałam
    Jutro rano na wizycie mam pytać co z wodami. Zapis ktg z tymi skokami tętna małego dla tej pani drw nnormie. . .

• Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam w internecie fajny komentarz... mam nadzieję że troszkę Cię OLIOLA podbuduje...

Witaj, też byłam przerażona u mojego Adasia również stwierdzono hipotrofie symetryczną, płakałam płakałam, wyobrażałam sobie najgorsze, przeczytałam chyba wszystko co było możliwe na goooglach, im wiecej czytałam tym wiecej miałam pytań i bardziej sie bałam, lerzałam w szpitalu i sprawdzali maluszka okazało się że maluszek cofnięty jest wzrostem o 3 tygodnie czyli jak byłam w 30 tygodniu miał rozmiary 27 tygodniowego brzdąca. Donosiłam ciąże do końca maluszek urodził się z wagą 2800 przy wypisie miał 2500 był bardzo malutki ale zdrowy i teraz UWAGA NAJWAŻNIEJSZE - karmiłam piersią i mały rósł jak oszalały dziś ma 5 miesięcy i waży 7, 800 zobacz jak dużo przybrał na wadze, wiec nic sie nie martw wbrew pozora te maluchy bardzo szybko nadrabiają :)

Trzymam kciuki że Wszystko będzie jednak dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:16

Becia81, Gwiazdeczka27, OliOla, Ewelina88, kasiakra, Nuskaw, Fedra, jonka91, agnesik lubią tę wiadomość

ex2bp07wqbuoq473.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Martwię się tym tętnem. Bo skacze bardzo. Ba ostatnim ktg znowu 123 do 187.... :(

Paula mi tętno dziecka skakało do ponad 200.

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

nix, Becia81 lubią tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula miałam taka sama babke ale w 34tc!!! Brzuch jak stodoła, wielorodka a ona nie wiedziala:D patologia!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ag..., Gwiazdeczka27, Fedra, jonka91 lubią tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też przeczytałam mezowi:) on to wogole juz jak wraca z pracy to pyta co u mnie i co u styczniowek:) ziewczyny witajcie w rodzinie:P

Gwiazdeczka27, Tymi, Ewelina88, Marta159753, isabelle, Fedra, jonka91, agnesik lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jej facet pełen spokój. No i przyjechał teraz do niej i pyta co to będze? A ona ze dziewczynka.
    Cisza. Za chwilę mówi ze inni mężczyzni mają 9 miesięcy aby przywyknac do tego ze będą ojcami a on ma 3 miesiące.
    Pomyślałam, że równie dobrze 3 dni. .. żal mi ich ale litości. .. rozumiem. .. dwa miesiące no trzy może cos się przestawić ale 26 tydzień! ?

• Tymi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja takie ewenementy tez spotykałam jak lezalam te 4 razy w szpitalu i nie chciało mi sie wierzyć ze sue takie rzeczy dzieją , tez myslalam ze ciaze z zaskoczenia to tylko na TLC a a propo TLC wlasnie leci porodówka :) zaj sa tam te położne wszystkie :)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla trzymam za Was mocno kciuki!!! Będzie dobrze, trzeba myśleć pozytywnie!

Renia za Was również trzymam kciuki!!! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:38

OliOla, nix lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szpitalne, prosze zaciskać nóżki!!!!
    Byliśmy na szkole rodzenia, było o skali Apgar, o badaniach maluszka, o szczepieniach,o wyprawce,w czwartek będziemy kąpać i ubierać.Położna mówiła,że dobrze,że rodzimy zimą,to można wietrzyć na mrozie materac czy kołderkę. Co do szczepień,to postanowiliśmy nie szczepić na nic dodatkowego i nie podawać żadnych zintegrowanych szczepień,ale jak będzie nastolatką,to zaszczepimy ją na HPV.
    Mówiła,żeby nie wycierać ciągle pupy chusteczkami nawilżonymi,a jak już to robimy,to nie używać kremu pod pieluszkę,a w ogóle to najlepiej wodą z mydełkiem.I czesać główkę,żeby pobudzić gruczoły. Powiedziała też coś o czym nie miałam pojęcia,ze i chłopcom i dziewczynkom w pierwszych tygodniach życia powiększają się sutki i mogą boleć i żeby tego nie dotykać i że dziewczynki w pierwszych tygodniach mogą mieć mikro miesiączkę i żeby nie denerwować się tym,bo to czasami wystepuje.Jestem w szoku.
    Jak wykonywaliśmy ćwiczenia na leżąco,to mi mała skakała w brzuchu,az się położna śmiała:) Po oddychaniu przeponowym tak mi szaleje.
    Miałam taką ochotę na kebaba,ale mąz się śpieszył do domu,żeby zaczać już dziś malowac białym podkładem.Ciągle o nim myślę...o kebabie,nie o mężu:)

kasiakra, Kawa, Fedra, Becia81, jonka91, agnesik lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale masz "atrakcję" na sali... Mam nadzieję że uratują to dzieciątko, bo ono niczemu nie jest winne :(

Mała chyba mnie dziś nie lubi. Dokucza ze wszystkich sił. Cały brzuch mam od środka poturbowany... 0what.gif

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia81 wrote:
    Isabelle jak samopoczucie??????

Witajcie, ja czuję się bardzo dobrze, wszelkie symptomy przeziębienia minęły po sporej ilości gorących herbatek z sokiem z malin, witaminie C, wapnie i rutinoscorbinie. Dzisiaj od rana byłam już na posterunku przy Alicji. A i muszę się pochwalić, sama zmieniam małej pampersy, tzn. pod czujnym okiem położnej uczę się, jak to robić :) Nie wiedziałam, że wycieranie tyłka może być tak ekscytujące ;)

ania_29, szpilka, Tymi, olka25, Kawa, Ewelina88, Maud11, Chanela, lwuska55592, nix, Agus89, Fedra, Becia81, jonka91, agnesik, rastafanka, bluegirl89 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliola malenka jest malutka ale mysle ze jest duza szansa, ze jesli chodzi o rozwoj organow jest ok a w tej chwili to jest bardzo wazne, bo nadrobic wage wiadomo, ze latwo nie bedzie, ale nie bedzie tez tak zle

a co do tej ciazy z zaskoczenia, to mialam w pracy kolezanke trzydziesci kilka lat, ktora tez z nienacka o ciazy dowiedziala jakos 4/5 miesiac, miala ogromne problemy ginekologiczne okres raz na kilka miesiecy, badania i diagnoze jakas powazna (nie mowila co dokladnie) i info od kilku lekarzy ze nigdy nie bedzie miec dzieci, wiec to nie zawsze patologia (zreszta sama miewalam okres srednio co 2 miesiace a madra lekarka jedyne co robila to gdy bylam mlodsza mowila, ze sie unormuje (moja mama tez miala cyrki z nieregularnym okresem) a potem jedyne co robila to ladowala we mnie luteine
    robienie u mnie wtedy testu przed 42 dc bylo strata kasy

OliOla lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Staram się być spokojna. . .
    Dziękuję za wsparcie.
    Musze wierzyć, że wszystko jest z maleństwem ok.
    Żeby tylko tych wód przybyło.
    Martwię się tym tętnem. Bo skacze bardzo. Ba ostatnim ktg znowu 123 do 187.... :(

Paula, nie martw się, jesteś w szpitalu i nic złego wam się nie stanie. Stanu wód wcale nie masz takiego złego, u mnie AFI było 0 albo 1, a mała ruszała się, a ja czułam się dobrze. Co do tętna dziecka - ono nie jest cały czas jednakowe tylko właśnie waha się. Różnie wychodzi też na różnych aparatach do KTG, u mnie np. nowsze aparaty były bardzo czułe i wykresy wychodziły mocno poszarpane, zanikało tętno dziecka gdy ono się ruszało. Jeśli zapis KTG byłby nieprawidłowy to na pewno zleciliby powtórne badanie - nie martw się. Trzymam kciuki, na pewno jutro dowiesz się czegoś więcej na porannym obchodzie.

Paula44, Becia81 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ