*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
A myślałam że ja kiepsko śpię, bo z każdą zmianą pozycji się wybudzam, stękam i sapię
Ale jednak, jak zliczyć wszystko do "kupy", to z 5-6 godzin się uzbiera
Paula nawilżacz, albo chociaż jakiś mokry ręcznik sobie wieszaj. Coraz dotkliwiej będziesz odczuwać suche powietrze
Całuski dla szpitalnych mam :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 06:22
-
Renia to dobrze, ze sie uspokoiło:)
OliOla bedzie OK- jedz duzo bialka. Wysokobialkowa dieta wpłwa na rozwoj maluszka.
CO do cukrzycy to raczej dziecku grozi makrosomia a nie hipotrofia- bynajmniej tak mi mowili...
ide jeszcze spac...wstaje za godz na pomiar:P -
renia83 wrote:Wiki mama nadgania bo mój mąż pojechał dziś do sanatorium a mała z tatą moim w domu także psychicznie trochę ciężko ale z drugiej strony miałam dziś taki hardcore że nie miałam siły ani rozmawiać ani nic
Fajnie ze to juz 36 tydz.
Przytulam. Spalas trochę w nocy?renia83 lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualny
-
Trzymam kciuki za wszystkie Styczniówki. Jeszcze został miesiąc, gdzie te nasze dzieci się spieszą!
A mnie dziś przeraził suwaczek na dole... 90% za mną. Za 12 dni szpital. Ech...
Też tak macie, że jednego dnia nie możecie się doczekać porodu a drugiego byście go jeszcze ze 2 miesiące odwlekły? Ja raz chcę, raz się boję, raz jestem pewna że będzie ok a potem się martwię...Ag..., Patrycha, zielarka, agnesik, rastafanka lubią tę wiadomość
-
A wiecie co mi jeszcze połozna powiedziała? żeby nie uzywać fridy,tylko zwykłą gruszke,teraz sa takie małe gruszeczki,które za głeboko nie wchodzą do noska.A inne urządzenia nie są zbyt dobre dla malucha, a już szczególnie nie te,które się podłącza pod odkurzacz. Przekazuję tylko,co usłyszałam na szkole:)
-
Dzień dobry
witam sie i ja
nocka jak zwykle po czym wszyscy dzis zaspalismy a Tymi miał na 8 do szkoły , cos mnie tknelo spojrzałam w okno i mysle " kurdr cos juz za jasno " patrzę na zegarek a tam 7 48:d No wiec szybka akcja , na szczęście dotarli na dzwonek:) Renia dobrze ze sie wyciszylo niech chociaż do skończonego 36 posiedzi ale i tak mysle ze gdyby co to wszystko byłoby dobrze
doczekałam sie , dzis wizyta ! Ale dopiero ok 20 ;/ pozatym jakis mnie ogarnął strach przed porodem , czerpie pomysły o wizualizacji szybkiego dobrego rozwiązania od Ag ale podświadomie i tak mam gęsia skore jak sobie pomyśle ... Postanowiłam ze juz nie oglądam żadnych programów o porodach :d miłego dnia Kochane
))
-
Martaaa wrote:Też tak macie, że jednego dnia nie możecie się doczekać porodu a drugiego byście go jeszcze ze 2 miesiące odwlekły? Ja raz chcę, raz się boję, raz jestem pewna że będzie ok a potem się martwię...
Hmmm... nie wiem... Chcę jeszcze przeżyć spokojnie święta i po nich mogę już tulić swoją niunię. Strasznie jestem ciekawa jak wygląda - wczoraj widziałam tylko nosek i dziurki w nosie
W styczniu moje siostrzenice mają urodziny, więc chciałabym na nich być i to ze swoim berbeciemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 08:57
-
Przenieśli mnie na zwykłą 3 osobową salę, rozwarcie się narazie nie powiększa, skurcze wyciszone, dostałam kolejną kroplówkę na wsztrzymanie i w dalszym ciągu leki na plócka i antybiotyk, czekamy do jutra jak kroplówka zejdzie i mam mieć badanie na fotelu wziernikiem dla oceny stanu kanału rodnego i będziemy wiedzieć czy rodzimy czy nie, pęcherz płodowy póki co zachowany ale ujście otwarte i smyraja małego po glowce przy badaniu a mały waży 2700 wg usg
Buziolki dziewczynki i dziękuję bardzo za wsparcie bo naprawdę pomagaania_29, Tymi, Fucina, jonka91, isabelle, Ag..., kasiakra, Bounia, Ewelina88, szpilka, MartaKD, Patrycha, Wiki81, zielarka, Maud11, kasia86, agnesik, Martaaa, olka25, rastafanka, Marta159753, bluegirl89, Becia81, MonikaDM, Agus89, Gwiazdeczka27, nix lubią tę wiadomość
-
Wiki81 wrote:Ag u mnie w szpitalu byla dziewczyna właśnie z tym przy cukrzycy. Bo zasad nie przestrzegała karmienia slodkich mam
jeeezu- co za nienormalna i nieodpowiedzialna kobieta.
Aleee mi się przysnęło. Obudzilam sie akurat na 2 sniadanie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 09:15
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
renia83 wrote:Przenieśli mnie na zwykłą 3 osobową salę, rozwarcie się narazie nie powiększa, skurcze wyciszone, dostałam kolejną kroplówkę na wsztrzymanie i w dalszym ciągu leki na plócka i antybiotyk, czekamy do jutra jak kroplówka zejdzie i mam mieć badanie na fotelu wziernikiem dla oceny stanu kanału rodnego i będziemy wiedzieć czy rodzimy czy nie, pęcherz płodowy póki co zachowany ale ujście otwarte i smyraja małego po glowce przy badaniu a mały waży 2700 wg usg
Buziolki dziewczynki i dziękuję bardzo za wsparcie bo naprawdę pomaga
Renia, toż to kawał dziecka!Będzie wszystko dobrze. Wypoczywaj póki możesz
renia83 lubi tę wiadomość
-
Renia- ja mialam 2600 a urodzilam się tydzien przed terminem- nic mi nie ma " tzn wg niektorych:P"
a ostatnio babeczka opowiadala, ze jej wnuczek w terminie mial 1900- tez wszystko z nim OK.
Masz kawał dzidziocha w brzuchu. Nawet jak postanowi zawitac niebawem to bedzie silny i zdrowy!renia83, Fucina lubią tę wiadomość
-
Ja się dwa tyg wcześniej urodziłam. Waga 2300 i normalnie po 3 dniach byłam w domu i bardzo szybko nabrałam wagi bo na każdy zdjęciu taki pucek jest. Renia więc u Ciebie tym bardziej wszystko będzie ok. A jak skurcze ucichły to jeszcze trochę maluch może posiedzi w brzuchu.
renia83 lubi tę wiadomość
-
Noc jak zwykle z przerwami, ale nie na siusianie a na przekręcanie się z boku na bok. Alicja wkładała nogi pod żebra, jak spałam na prawym boku i wypinała pupę na lewym. Nie lubi jak śpię, he he he
Małża chyba bierze jakieś paskudztwo. Kupiłam mu leki i faszeruję go, motywując, że musi wyzdrowieć, żebym nie przeszło na mnie i na Małą. Dziś mam troszkę roboty na zlecenie, to już ostatnie zlecenie aż do marca. Wpadnie parę złotych przed świętami na jakiś mały prezent dla małża.
Dziś odebrałam też chorobowe z ZUSu - od 8.10 do 14.11 kwotę 1500,16 zł. Ciekawe kiedy teraz dostanę. Muszę zadzwonić do ZUS, żeby zapytać, bo to wypłacono zgodnie ze zwolnieniem, a teraz mam od 14.11 do 10.01, więc jestem ciekawa, jak to będzie wyglądać.
A tak w ogóle, DZIEŃ DOBRY!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 09:59
-
Reniu myślimy o Tobie.
OliOla a jak u Ciebie? Coś już wiesz?
Paula, poproś w szpitalu coś na gardło, u nas dawały paracetamol.
A dodatkowo, to dobrze że mamy temperatury w Polsce lekko ujemne, Wyobrażacie sobie że jest chlapa i wszystkie mamy wirusy, kichamy, przeziębienie... to byłoby niebezpieczne dla dzieci.renia83 lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl