X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, oliola trzymam kciuki za was dziewczyny, jestem dobrej myśli że będzie wszystko ok.

OliOla lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam że ja kiepsko śpię, bo z każdą zmianą pozycji się wybudzam, stękam i sapię ;) Ale jednak, jak zliczyć wszystko do "kupy", to z 5-6 godzin się uzbiera

Paula nawilżacz, albo chociaż jakiś mokry ręcznik sobie wieszaj. Coraz dotkliwiej będziesz odczuwać suche powietrze

Całuski dla szpitalnych mam :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 06:22

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia to dobrze, ze sie uspokoiło:)
    OliOla bedzie OK- jedz duzo bialka. Wysokobialkowa dieta wpłwa na rozwoj maluszka.

CO do cukrzycy to raczej dziecku grozi makrosomia a nie hipotrofia- bynajmniej tak mi mowili...

ide jeszcze spac...wstaje za godz na pomiar:P

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Wiki mama nadgania bo mój mąż pojechał dziś do sanatorium a mała z tatą moim w domu także psychicznie trochę ciężko ale z drugiej strony miałam dziś taki hardcore że nie miałam siły ani rozmawiać ani nic
    No właśnie tym sie nie przejmuj. U mnie tez sobie poradzili jak musieli.

Fajnie ze to juz 36 tydz.
    Przytulam. Spalas trochę w nocy?

renia83 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag u mnie w szpitalu byla dziewczyna właśnie z tym przy cukrzycy. Bo zasad nie przestrzegała karmienia slodkich mam

• szpilka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem dzis w ciazowo czepialskim nastroju i czuje, ze bedzie ciezko.

Szpitalne dziewczynki jak tam u Was?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nic nie wiem.
    Nikogo nie było.
    Umieram, bo gardło płonie. Zaraz dostane gorączki. Marze o szklance ciepłego mleka z miodem.

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie Styczniówki. Jeszcze został miesiąc, gdzie te nasze dzieci się spieszą!

A mnie dziś przeraził suwaczek na dole... 90% za mną. Za 12 dni szpital. Ech...

Też tak macie, że jednego dnia nie możecie się doczekać porodu a drugiego byście go jeszcze ze 2 miesiące odwlekły? Ja raz chcę, raz się boję, raz jestem pewna że będzie ok a potem się martwię...

Ag..., Patrycha, zielarka, agnesik, rastafanka lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co mi jeszcze połozna powiedziała? żeby nie uzywać fridy,tylko zwykłą gruszke,teraz sa takie małe gruszeczki,które za głeboko nie wchodzą do noska.A inne urządzenia nie są zbyt dobre dla malucha, a już szczególnie nie te,które się podłącza pod odkurzacz. Przekazuję tylko,co usłyszałam na szkole:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) witam sie i ja :) nocka jak zwykle po czym wszyscy dzis zaspalismy a Tymi miał na 8 do szkoły , cos mnie tknelo spojrzałam w okno i mysle " kurdr cos juz za jasno " patrzę na zegarek a tam 7 48:d No wiec szybka akcja , na szczęście dotarli na dzwonek:) Renia dobrze ze sie wyciszylo niech chociaż do skończonego 36 posiedzi ale i tak mysle ze gdyby co to wszystko byłoby dobrze :) doczekałam sie , dzis wizyta ! Ale dopiero ok 20 ;/ pozatym jakis mnie ogarnął strach przed porodem , czerpie pomysły o wizualizacji szybkiego dobrego rozwiązania od Ag ale podświadomie i tak mam gęsia skore jak sobie pomyśle ... Postanowiłam ze juz nie oglądam żadnych programów o porodach :d miłego dnia Kochane :)))

l22nhdge0qqepa6e.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Też tak macie, że jednego dnia nie możecie się doczekać porodu a drugiego byście go jeszcze ze 2 miesiące odwlekły? Ja raz chcę, raz się boję, raz jestem pewna że będzie ok a potem się martwię...

Hmmm... nie wiem... Chcę jeszcze przeżyć spokojnie święta i po nich mogę już tulić swoją niunię. Strasznie jestem ciekawa jak wygląda - wczoraj widziałam tylko nosek i dziurki w nosie :D
    W styczniu moje siostrzenice mają urodziny, więc chciałabym na nich być i to ze swoim berbeciem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 08:57

201501145565.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przenieśli mnie na zwykłą 3 osobową salę, rozwarcie się narazie nie powiększa, skurcze wyciszone, dostałam kolejną kroplówkę na wsztrzymanie i w dalszym ciągu leki na plócka i antybiotyk, czekamy do jutra jak kroplówka zejdzie i mam mieć badanie na fotelu wziernikiem dla oceny stanu kanału rodnego i będziemy wiedzieć czy rodzimy czy nie, pęcherz płodowy póki co zachowany ale ujście otwarte i smyraja małego po glowce przy badaniu a mały waży 2700 wg usg
    Buziolki dziewczynki i dziękuję bardzo za wsparcie bo naprawdę pomaga

ania_29, Tymi, Fucina, jonka91, isabelle, Ag..., kasiakra, Bounia, Ewelina88, szpilka, MartaKD, Patrycha, Wiki81, zielarka, Maud11, kasia86, agnesik, Martaaa, olka25, rastafanka, Marta159753, bluegirl89, Becia81, MonikaDM, Agus89, Gwiazdeczka27, nix lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu trzymamy kciuki!!! No to już kawał dzidziusia jak 2700, możesz być spokojna! :-)

renia83, nix lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ag u mnie w szpitalu byla dziewczyna właśnie z tym przy cukrzycy. Bo zasad nie przestrzegała karmienia slodkich mam

jeeezu- co za nienormalna i nieodpowiedzialna kobieta.

Aleee mi się przysnęło. Obudzilam sie akurat na 2 sniadanie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 09:15

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Przenieśli mnie na zwykłą 3 osobową salę, rozwarcie się narazie nie powiększa, skurcze wyciszone, dostałam kolejną kroplówkę na wsztrzymanie i w dalszym ciągu leki na plócka i antybiotyk, czekamy do jutra jak kroplówka zejdzie i mam mieć badanie na fotelu wziernikiem dla oceny stanu kanału rodnego i będziemy wiedzieć czy rodzimy czy nie, pęcherz płodowy póki co zachowany ale ujście otwarte i smyraja małego po glowce przy badaniu a mały waży 2700 wg usg
    Buziolki dziewczynki i dziękuję bardzo za wsparcie bo naprawdę pomaga

Renia, toż to kawał dziecka! ;) Będzie wszystko dobrze. Wypoczywaj póki możesz :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia- ja mialam 2600 a urodzilam się tydzien przed terminem- nic mi nie ma " tzn wg niektorych:P"

a ostatnio babeczka opowiadala, ze jej wnuczek w terminie mial 1900- tez wszystko z nim OK.

Masz kawał dzidziocha w brzuchu. Nawet jak postanowi zawitac niebawem to bedzie silny i zdrowy!

renia83, Fucina lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dwa tyg wcześniej urodziłam. Waga 2300 i normalnie po 3 dniach byłam w domu i bardzo szybko nabrałam wagi bo na każdy zdjęciu taki pucek jest. Renia więc u Ciebie tym bardziej wszystko będzie ok. A jak skurcze ucichły to jeszcze trochę maluch może posiedzi w brzuchu.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:50

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc jak zwykle z przerwami, ale nie na siusianie a na przekręcanie się z boku na bok. Alicja wkładała nogi pod żebra, jak spałam na prawym boku i wypinała pupę na lewym. Nie lubi jak śpię, he he he
    Małża chyba bierze jakieś paskudztwo. Kupiłam mu leki i faszeruję go, motywując, że musi wyzdrowieć, żebym nie przeszło na mnie i na Małą. Dziś mam troszkę roboty na zlecenie, to już ostatnie zlecenie aż do marca. Wpadnie parę złotych przed świętami na jakiś mały prezent dla małża.
    Dziś odebrałam też chorobowe z ZUSu - od 8.10 do 14.11 kwotę 1500,16 zł. Ciekawe kiedy teraz dostanę. Muszę zadzwonić do ZUS, żeby zapytać, bo to wypłacono zgodnie ze zwolnieniem, a teraz mam od 14.11 do 10.01, więc jestem ciekawa, jak to będzie wyglądać.
    A tak w ogóle, DZIEŃ DOBRY!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 09:59

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu myślimy o Tobie.

OliOla a jak u Ciebie? Coś już wiesz?

Paula, poproś w szpitalu coś na gardło, u nas dawały paracetamol.

A dodatkowo, to dobrze że mamy temperatury w Polsce lekko ujemne, Wyobrażacie sobie że jest chlapa i wszystkie mamy wirusy, kichamy, przeziębienie... to byłoby niebezpieczne dla dzieci.

‹‹ 1422 1423 1424 1425 1426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ