*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Słuchajcie to ja już zgłupiałam. Wagę dziecka szacuje się na podstawie wymiarów FL,HC,BDP.... Jakiś czas temu belldandy mówiła, że z usg wychodzi, że jej synek jest o miesiąc aż starszy niż by to wynikało z OM... To ile w takim razie musi ważyć to dziecko?!
Lekarze nie widzieli nic niepokojącego u jej synka z tego powodu.
Ps. O ile dobrze pamiętam, jak by mi się coś pomyliło i coś przekręciłam to mnie poprawcie a ja przeprosze.
Dlatego dziwie się, ze Paula przyczepili się do wagi twojego maleństwa.
Kurcze teraz będzie mnie męczyło to, czemu cię nastaszyli jak wszystko wydaje się ok...
RENIA ! Wszystko się może zdarzyć teraz, najważniejsze że jesteście już w naprawde bezpiecznym etapie ciąży... Bliźniaki rodzą się w takim też terminie, bo umówiona Była cc... Ja jestem naprawdę dobrej myśli
Trzymaj się, a dziecinka niech się rozmyśli i jeszcze poczeka chociaż parę dniWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 19:50
-
nick nieaktualnyW wadze dziecka dużą role odgrywają geny z tego co pamiętam belldandy mąż jest dużym człowiekiem
dlatego też dzidzia może byc takich rozmiarów...
U mnie dzidzia też jest starsza o 2tygodnie i termin wyszedł na 10stycznia wg USG ale lekarz kazał sugerować sie terminem z OM 27stycznia bo wielkość dziecka nijak ma sie do wcześniejszego porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 19:55
-
Karolajla wrote:W wadze dziecka dużą role odgrywają geny z tego co pamiętam belldandy mąż jest dużym człowiekiem
dlatego też dzidzia może byc takich rozmiarów...
U mnie dzidzia też jest starsza o 2tygodnie i termin wyszedł na 10stycznia wg USG ale lekarz kazał sugerować sie terminem z OM 27stycznia bo wielkość dziecka nijak ma sie do wcześniejszego porodu.
Tak, tak rozumiem to, ale chodzi mi o wyznaczanie wagi dziecka, bo robi się to na podstawie dł. Kości, obw.główki,brzuszka.. Jak dziecko jest o aż miesiąc starsze to waga wg. Pomiarów wyszła by kosmiczna..
A jeżeli chodzi też o geny to przecież może wzrost mieć po dziadku, a rodzice są niewysocy
Eee dziwne to takie... Szkoda mi po prostu dziewczyny, że ja nastraszono...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 20:02
-
nick nieaktualny
-
Reniuuu jesteśmy z Tobą wszystkie myślami! Trzymaj się dzielnie!!!
Gwiazdeczko mój synuś pomiary miał na przełom 35/36 tc a ja byłam pod koniec 32 tc, waga wyszła tak jak już pisałam 2404 +/-15%
Dwoje lekarzy, ten co mi wykonywał usg oraz moja prowadząca, nie widzieli w jego wymiarach nic niepokojącego. Po prostu stwierdzili zgodnie, że będzie duży.
Jeżeli chodzi o genetykę to nasze rodziny należą raczej do średniaków, jedynie dziadkowie mojego męża byli wysocy, bo 190 i 195 cm.Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
i zapomnialam Wam niusa dnia napisac spadlo 1 cm sniegu, pierwszy u mnie na wsi, 5 stopni mrozu, mezu ma mnie zawiesc na pobranie krwi a akumulator zachechlal i zdechl, na szczescie w domu i prostownik i inne akumulatory, ale tamten podobno dwuletni dopiero, ale jak pisalam JOnce pare dni temu lepiej teraz niz pozniej
-
nick nieaktualnyGwiazdeczka27 wrote:Tak, tak rozumiem to, ale chodzi mi o wyznaczanie wagi dziecka, bo robi się to na podstawie dł. Kości, obw.główki,brzuszka.. (...)
Eee dziwne to takie... Szkoda mi po prostu dziewczyny, że ja nastraszono...
Gwiazdeczko dokładnie! Ja w 5 listopada w szpitalu dostałam informację po USG, że ciąża jest większa o kilka dni. Potem byłam u mojego G. 18 listopada i oszacował, że Tymek waży 1750g w 31 + 1 tc. I termin porodu z USG pokrywa się z terminem OM. Dziś znowu byłam na kontroli w szpitalu 32 + 6 tc. i lekarz oznajmił, że ciąża jest mniejsza o tydzień a Tymek waży 1850g. Jak widać dwa różne urządzenia, dwa różne spojrzenia, dwa pomiary i człowiek wymięka z frustracji ze w ciągu 2 tygodni dziecko przybyło tylko o 100g. Całe szczęście to tylko szacowane wielkości, nie ma się co przejmować!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 20:18
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Ojjj te akumulatory.. ;/ u nas akumulator to staruszek był (12 letni), bo od nowości ten sam, chyba, że wcześniejszy właściciel był pasjonatem tego modelu auta i bawił się w szukanie oryginalnego, żeby wymienić..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 20:22