X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag rozumiem, ale fajnie, że przynajmniej masz taką możliwość gdybyś jednak zmieniła zdanie :)
    ja mam ten problem, że w tym szpitalu gdzie chciałabym rodzić nie ma takiej opcji i musiałabym się zdecydować na ten 2 szpital, który jest trochę dalej i są w nim nieco gorsze warunki :-/

aswariatka często tak jest, że szpital posiada wannę i na tym się kończy :/ ehhh ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 18:25

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila no to juz faktycznie musisz zdecydowac na czym bardziej Ci zalezy. bez sensu takie wybieranie między mlotem a kowadłem.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu w wodzie to na pewno będę korzystać z prysznica w trakcie e na sam koniec ie chce w wodzie bo przeraża mnie że krew miałaby w koło mnie pływać.

Ag... lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że muszę zdecydować, ale narazie natura decyduje za mnie i ta ciąża jest jedną wielką niespodzianką i czekam na opinię lekarza, bo prawdopodobne jest że z powodu niskiego ciśnienia, jakie mam poród w wodzie będzie poprostu niemożliwy i wtedy sprawa się sama wyklaruje.

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co tam słychac u Belldandy? Odezwij sie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród w wannie, w wodzie? W moich realiach byłby tylko wtedy, jakbym nie zdążyła z własnej łazienki wyjść o czasie :D

Tymi, Ag... lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Renia kurcze daj coś znać

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag polubiłam za Alicie a poza tym wiesz jak będziesz mężowi rękę do bolu ściskać to niech sobie puszcza no woman, no cry :)

Ag... lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie w wannie, w wodzie :) wiem, że dla niektórych to abstrakcja i nie każda kobieta by się na to zdecydowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 18:44

relg8iikn5mn7s8i.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś przyszła mi paczka z gemini i z allegro i musze jutro zrobić ostateczna liste tego co mi brakuje a niewiele tego zostało) a zaraz może sobie ciuszki poprasuje i do torby zapakuję

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    A propo wizji męża przy porodzie moj mówi do mnie " a jest tam tv ? Bo byśmy mogli podłączyć laptopa i sobie mentaliste kilka odcinków obejrzeć " spojrzałam na niego jak na debila ( uwielbiamy ten serial i wszystkie sezony obejrzeliśmy ) faceci maja wyobraźnie nie ma co :p

Hehe w książce "Położna 3550 cudów narodzin" był wspomniany przypadek, że mąż w trakcie porodu oglądał filmy na laptopie, a żona biedna kiedy dostała ZZO to jeszcze poszła do automatu na korytarzu kawę mu kupić :P personel był skonsternowany..
    Podobno adrenalina obniża poziom oksytocyny, co przedłuża poród. Więc lepiej nie drażnić rodzącej :)

Tymi lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila nie no, fajna opcja, tylko trzeba ją mieć ;) Ja tu sram w gacie z obawy, żebym nie pocałowała zamkniętych drzwi oddziału położniczego i nie musiała rodzić na jeszcze gorszym zadupiu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 18:55

201501145565.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, myslę, że każda z nas na tym etapie "sra w gacie" z jakiegoś powodu :P

A tak z innej beczki na kolację mam jogurt brzoskwiniowy do którego wrzuciłam wiśnie z kompotu oraz na drugie świeże marchewki i ogórka kiszonego, takie mam ostatnio smaki :P dziwne, bo dotychczas nie miewałam takich zachcianek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 19:01

marrtka lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko -

Serduszko i inne narządy sprawdzane dokładnie w 20 tygodniu i teraz 10 listopada przez dr Włoch wiec wszystko ok.

Tu nie ma z kim porozmawiać. Nikogo nie ma! Położna mówi żeby pytać lekarza na wizycie. Ja wiem tylko tyle ze zostaje na obserwacji czy to problem czy przejście zmniejszenie ilości.

Nie wiem czy i kto będzie na obchodzie wieczorem. Wiem ze lekarz który robił teraz usg jest tu w tym najlepszy i bardzo dokładny.

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to musisz rozmawiać z tym co cię badał, bo ci lekarze co obchody mają i się zmieniają to zapoznają się z kartą pacjenta, że dokładnie nie wiedzą z jakiego powodu się jest na oddziale.

Szkoda mi ciebie, bo sama bym się denerwowała, co tu ukrywać. Ale jak do tej pory było ok, to tak powinno być teraz.
    Będzie dobrze, dziecko dobrze się rozwija wody sa ok, waga też jest w normie przecież.muszą tylko poobserwować.
    Trzymaj się dzielnie kochana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 19:18

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:07

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu ponoć wanna kiedyś była, ale za drogo wychodziły środki do utrzymania jej czystości 0sarcastic.gif

Paula kochana, trzymaj się :* Brakuje mi Twojego prześmiewczego humoru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 19:26

MonikaDM lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż urodził się 5 stycznia. Moja mama 7 stycznia, a brat 18. Także same koziorożce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 19:31

MonikaDM, Kawa, Fedra lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia Ty przesadzasz. Czopa nie masz i nie piszesz!!!

Co do szpitala to nie ważne kiedy remont, jaka sala, czy wyposażenie na porodówce. Najważniejsze czy mają dobry oddział noworodków, czy są w stanie zapewnić lekarzy i sprzet na wszelki wypadek. Tak mu się teraz wydaje. Chociaż tez lubię jak sake są czyste i zadbane.

Ag..., Selene, Tymi, isabelle, Fedra lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się ubawiłam czytając Was i Wasze wizualizacje! :)

Monia są jeszcze tabletki Fiorda, które na mnie lepiej działały niż Isla.

MonikaDM lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

‹‹ 1417 1418 1419 1420 1421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ