X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w szpitalu mówili że luteina tylko do 35 tygodnia jest i jest ba szyję i podtrzymanie ciąży. Ale podtrzymanie to chyba na początku bo jak teraz.
    Ja po porodzie mam mieć sale jednoosobową bo tak jest po porodzie rodzinnym. Kosztuje to 123zł więc nie majątek a dla mnie komfort. Tym bardziej że niedawno był tam remont i sale super. I ta do porodu rodzinnego też super.

Ag..., Tymi, olka25 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super. Jakbym miała opcje na jednoosobową sale to ile by nie kosztowała bym chciala. ale niestety nie ma u mnie:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle jak samopoczucie??????

• Ag... Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka i inne cukrzycowki czy wam gin sprawdza ksiazeczke pomiarow cukru? bo moj tylko pyta jak cukry ale nie zagląda w te moje zapiski.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag jak nie ma rodzinnego to i tak duża szansa u nas na jednoosobową bo po remoncie tak fajnie wszystko zrobili. Mało jest 2 os. A 3 to chyba jedna tylko. Lipa jedynie z łazienkami bo fakt, też po remoncie ale dla wszystkich na położnictwie a dodatkowo często z patologii dziewczyny przychodzą jak u nich duża kolejka.

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się być spokojna. . .
    Dziękuję za wsparcie.

Musze wierzyć, że wszystko jest z maleństwem ok.
    Żeby tylko tych wód przybyło.

Martwię się tym tętnem. Bo skacze bardzo. Ba ostatnim ktg znowu 123 do 187.... :(

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Dziś dostałam paczkę z Gemini, więc wszystkie pierdółki, wkładki, podkłady i inne akcesoria są. Teraz chyba spakuję torbę do szpitala, niech stoi.
    Ja to mam taki rozstrój - moja mama mówi, że wszystko za wcześnie szykuje, że po co już, a teściowa z kolei mówi, żeby na koniec grudnia już wszystko mieć na tip top poszykowane bo nigdy nic nie wiadomo... I bądź tu mądry, najlepiej nikogo nie słuchać i robić po swojemu :)

Ubawiłam się wizją mnie rodzącej a mojego M. naprzeciwko łóżka na kanapie z nogą na nogę, popcornem i chipsami :D :D :D Chyba bym siknęła!!! :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 18:04

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kochane za wyczerpujące wypowiedzi :) co do małza przy porodzie w końcu sie zdecydował śni sie biedakowi juz po nocach:p a miałam Wam pisać , moja hemoglobina po soczkach jest 12,9 a hematokryt 38 w ogóle wyniki mam lepsze niż sprzed ciazy :d

Becia81, jonka91 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo wizji męża przy porodzie moj mówi do mnie " a jest tam tv ? Bo byśmy mogli podłączyć laptopa i sobie mentaliste kilka odcinków obejrzeć " spojrzałam na niego jak na debila ( uwielbiamy ten serial i wszystkie sezony obejrzeliśmy ) faceci maja wyobraźnie nie ma co :p

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to u mnie z kolei sale 2 osobowe w wiekszosci, kilka 3 os ale kazda z lazienką i nie ma łazienek na korytarzu wogóle.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Szymus pewnie się denerwuje jak jest ktg i dlatego tak mu skacze. Większość bobasow tego nie lubi. Spokojnie kochana. Na pewno wszystko jest dobrze.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Gwiazdeczka i inne cukrzycowki czy wam gin sprawdza ksiazeczke pomiarow cukru? bo moj tylko pyta jak cukry ale nie zagląda w te moje zapiski.

Ja na początku mu pokazałam a teraz już nie zresztą nie muszę mierzyć codziennie cukru tylko co 3-4 dni a że jest ok, to tylko mówie mu a on wierzy na słowo
    (Ufamy sobie <3 ) ;)

Ag..., Fedra lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    A propo wizji męża przy porodzie moj mówi do mnie " a jest tam tv ? Bo byśmy mogli podłączyć laptopa i sobie mentaliste kilka odcinków obejrzeć " spojrzałam na niego jak na debila ( uwielbiamy ten serial i wszystkie sezony obejrzeliśmy ) faceci maja wyobraźnie nie ma co :p

mój pytał położną czy mozna miec wlasną muzyke. Ona na to ze tak ale odtwarzacz jest w dyzurce wiec wtedy "moja muzyka" leci na 2 porodowki z głosnikow.
    Ja na niego jak na debila patrze i pytam czy ma jeszcze jakies ciekawe pytania:)
    po pierwsze: on nie wie co to CD- człowiek aplikacji, spotify itp
    po drugie: co on tam wie co ja bede chciala słuchać:D jeszcze mi pusci Boba Marleya albo jakąś snowboardową muzyke i rozwale i jego i glosniki:D
    ja mam sobie sciagnieta alicie keys i ona mnie relaksuje zawsze i wszedzie:D

szpilka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Staram się być spokojna. . .
    Dziękuję za wsparcie.

Musze wierzyć, że wszystko jest z maleństwem ok.
    Żeby tylko tych wód przybyło.

Martwię się tym tętnem. Bo skacze bardzo. Ba ostatnim ktg znowu 123 do 187.... :(

Może też dlatego, że sama jesteś poddenerwowana, albo dziecinka jest aktywna?
    A w cześniej były jakieś podejrzenia nieprawidłowości np. Serduszka?

Niech ci konkretnie lekarze powiedzą o co im chodzi bo masz prawo do pełnych inf. Dotyczących twojego jak i dziecka zdrowia. Lekarz nie może przed pacjentem utajać inf.

Zdawkowo coś ci powiedziano, ty się stresujesz mocno a to też nie dobre dla dzidziusia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 18:14

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Ag o facetach moznaby książki pisać , oni to jednak maja swój świat i swoje kredki :d

Ag..., Gwiazdeczka27, Fedra lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie zdecydowałam się na szpital, a to wszystko dlatego, że chciałabym rodzić w wodzie i pewnie do samego końca szpital zostanie jedną wielką niewiadomą. W najbliższym mi szpitalu ogólne warunki są lepsze, czyli pokoje w większości 2 os i łazienki przy pokojach, ale tu nie ma porodu w immersji wodnej, a tam gdzie mogę rodzić w wodzie są sale ok. 6 os z 1 łazienką, więc warunki gorsze. Ale pewnie sprawa się sama wyjaśni, bo żeby rodzic w wodzie wszystko musi być ok. i przebiegać książkowo.

relg8iikn5mn7s8i.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A żadna ze Styczniówek nie chce rodzić w immersji wodnej? Tego tematu chyba jeszcze nie było ;-)

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w szpitalu ale nie chce. Polozna na SR mowila ze to byloby dla mnie dobre bo nie moge cwiczyc szyjki, kegla itp itd i ze lgodniej by mi bylo ale ja uparcie nie chce
    Nie lubie dlugo lezec w wannie, zawsze jest mi zimno i narazie to wykluczam.
    A co przyniesie TEN DZIEŃ, jakie zachcianki- nikt nie wie poki co:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała rodzić w wodzie, bo zawsze się w wodzie dobrze czułam i czuje. W szpitalu, w którym chcę rodzić jest nawet wanna do porodów, ale uwaga... Nie ma osoby przeszkolonej do jej obsługi i takiej, która by mogła odebrać poród w wodzie.............. :/

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka wrote:
    W szpitalu, w którym chcę rodzić jest nawet wanna do porodów, ale uwaga... Nie ma osoby przeszkolonej do jej obsługi i takiej, która by mogła odebrać poród w wodzie.............. :/

Polska- kraj ktory niejednym Cię zaskoczy...

Tymi, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1416 1417 1418 1419 1420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ