*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajny pomysłjonka91 wrote:Ja na fb dziś się natchnęłam na taki filmik

https://www.facebook.com/video.php?v=950602634968194
Mam foremkę w kształcie ludzika która wycina w ten sposób:

O cyca muszę położnej zapytać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 21:15
jonka91, Fucina, szpilka lubią tę wiadomość
-
Ale fajna ta foremka!

Ja ze swoim wyskoczę na nast. wizycie w poniedziałek i dam się wymacać.. chyba, że lekarka nie będzie widziała potrzeby.
Uciekam spać, bo mężu krzyczy, że wyłączy mi zaraz internety..
Śpijcie dobrze i samych pozytywnych wiadomości życzę na jutrzejszych wizytach!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 21:20
-
nick nieaktualnyMy też zamówiliśmy kołyskę do sypialni, będziemy z nią jeździć też do Rodziców na początku. Drewniana z litej sosny kolor orzech z materacykiem, pościelą i wypełnieniem. Jest też ochraniacz.
całość 330 zł z przesyłką.
Nasz mały dziś wyjątkowo aktywny...wystawia głowę, kopie stopami...trochę boli szyjka... pojawiły się białe mleczne upławy, cycki bez zmian.
Polaola.....buuu..... mamy ten sam termin a Ty znikasz....o matko....buuuu...
Całuski. Idziemy spróbować zasnąć!
ponowne wyniki męża ok. Jutro kontrola u gastrologa.
W środę proszę o trzymanie kciuków - wizyta u naszego ginekologa. Żeby wszystko było z Szymim ok.
nix lubi tę wiadomość
-
Młoda tak się naciąga, że wszystko mnie boli...właśnie coś majstruje przy moim pęcherzu...strasznie szczypie i tak się wyciąga, że brzuch mam kwadratowy a więzadła trzeszczą od spojenia do krzyża
Co będzie dalej? Co będzie jeśli będziemy się bujać do 42 tygodnia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 21:42
-
Paula też mam wizytę w środę, na 9 KTG a później badanie mam nadzieję.
U mnie forum nie powoduje stresów ani zdenerwowania, lubię czytac co u Was i miło spędzam tu czas, zwłaszcza jak dziewczyny piszą co słychac u ich małych istotek. Fakt że każda przygotowuje się do porodu uspokaja mnie że nie jestem "jedyna" która musi przez to przejść.
Bell trzymaj się tam :* widzę, bardzo się boisz i ciągle o tym wszytskim myślisz. Powiem Ci że ja bardziej się stresuje załatwianiem macierzyńskiego i becikowego bo nienawidzę takich urzedowych spraw ! niż porodem. Jesli masz mozliwość skorzystania z ZZO to proś o nie w końcu wszystko jest dla ludzi, z tym że to ma swoje konsekwencje jeśli nie będziesz współpracowała podczas skurczy. Pogadaj o tym z mężem lub położną jesli masz taką możliwość.
belldandy lubi tę wiadomość
-
Ja też mam kwadratowy brzuch jak mały się rozciąga i też się boję że będę tak się bujac do 42 tygodnia, bo brak u mnie jakichkolwiek oznak porodu...zielarka wrote:Młoda tak się naciąga, że wszystko mnie boli...właśnie coś majstruje przy moim pęcherzu...strasznie szczypie i tak się wyciąga, że brzuch mam kwadratowy a więzadła trzeszczą od spojenia do krzyża
Co będzie dalej? Co będzie jeśli będziemy się bujać do 42 tygodnia?

-
I ja nie wyobrażam sobie kilka razy dziennie nie zajrzeć na forum co się u każdej dzieje
Zżyłyśmy się ze sobą. Ale decyzję o zniknięciu też szanuję.
Ja to ogólnie jestem oazą spokoju w tej ciąży jeśli chodzi o jej przebieg. Pomimo tego że Mały chciał mnie opuścić już w 20 tygodniu to jakoś zawsze wiedziałam, że dotrwamy.
Ufam mojej gin więc wyników nie porównuję, jak ona mówi że jest dobrze to znaczy że jest dobrze.
A za jutrzejsze wizyty trzymam kciuki!!!
I też już mam troszkę dość tego mojego słodkiego ciężaru
Bym chętnie dała Tatusiowi do ponoszenia hehe
-
isabelle wrote:U mnie zadziałało, skurcze przestały być bolesne i mogłam w trakcie porodu nieco odpocząć - nawet prawie zasnęłam jak na dobre ZZO zaczęło działać i było tak do momentu jak zaczęły się bóle parte, które już bardzo mocno czułam.
Drugi raz tez byś SN rodziła?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
magdalenka wrote:Paula też mam wizytę w środę, na 9 KTG a później badanie mam nadzieję.
U mnie forum nie powoduje stresów ani zdenerwowania, lubię czytac co u Was i miło spędzam tu czas, zwłaszcza jak dziewczyny piszą co słychac u ich małych istotek. Fakt że każda przygotowuje się do porodu uspokaja mnie że nie jestem "jedyna" która musi przez to przejść.
Bell trzymaj się tam :* widzę, bardzo się boisz i ciągle o tym wszytskim myślisz. Powiem Ci że ja bardziej się stresuje załatwianiem macierzyńskiego i becikowego bo nienawidzę takich urzedowych spraw ! niż porodem. Jesli masz mozliwość skorzystania z ZZO to proś o nie w końcu wszystko jest dla ludzi, z tym że to ma swoje konsekwencje jeśli nie będziesz współpracowała podczas skurczy. Pogadaj o tym z mężem lub położną jesli masz taką możliwość.
A planujesz Poród SN ?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Belly może pomyśl o porodzie jako nie o swoim bólu, cierpieniu, progu odczuwania itp ale o największym wysiłku życia Twojego dziecka, bo to ono przeżywa prawdziwy wstrząs, zmianę i stres, który ponoć jest największym w całym życiu a nabranie pierwszy raz powietrza jest wielkim bólem.
Zobacz jego pracę, skup sie na technice oddychania by przez kurcząca sie i niedotlenioną przez to macicę dać jak najwięcej tlenu swojemu dziecku, które podczas porodu jest od ciebie całkowicie zależne.
Zmień nastawienie a pomożesz nie tylko sobie ale i synkowi.
Twoje dziecko nie jest makabrycznie duże, da sie spokojnie je urodzić sn, bez znieczulenia, nie jesteś wyjątkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 22:22
Fucina, jonka91, Selene, nix, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Bell tak wolałabym rodzić SN bez ZZO wydaje mi się, wybieram więcej bólu i szybszy poród, niż rozciągający się czasie tępy ból. Ale wiadomo sytuacja każdej jest inna, wszystko zmienia się też w trakcie trwania porodu. Wydaje mi się, że jestem na tyle silna psychicznie by to znieść.
Jak nie wiesz co robić, to możesz zostaw wszystko własnemu biegowi i nie myśl o tym więcej. Masz możliwość CC z zaśawidczeniem od psychiatry więc możesz być spokojniejsza.
Z resztą posłuchaj rad doświadczonych mam Zielarki i Fuciny...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 22:26
-
Ja wiem, ze jestem straszna panikara i boje sie, ze poród mnie przerośnie... Nie od dzis wiadomo, ze mam nerwice lekowa ;(Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
ania_29 wrote:Proste a takie efektowne wykończenie świątecznych ciasteczek.
http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasteczka-balwanki
albo takie
http://www.mojewypieki.com/przepis/choinki-z-piernika
A Wy planujecie coś piec na święta?
U mnie świąteczne papilotki na muffinki już chyba od września leżą w szufladzie 
W zeszłym roku robiłam te choinki z piernika.
Powiem tak: Jak dla mnie wyglądają lepiej niż smakują.
Lukier nie wyszedł mi taki biały i były za słodkie. Oczywiście jak dla mnie.
-
U mnie też Ala szaleje. Kopie tak mocno, że aż boli.

Ja nie mam problemu jak urodzić. Tylko SN. No i bez ZZO, bo u mnie w szpitalu nie ma.
Przynajmniej nie mam dylematu. 
Wychodzę z założenia że skoro miliony kobiet dają radę to ja też dam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 22:34
jonka91, ania_29, Martaaa, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy wy przy chodzeniu czujecie parcie na odbyt? Ja odkąd wrocilam z wizyty caly czas czuje jakby chcialo mi się kupe ale tylko jak wstaje i chodze bo jak leże czy siedze to nie.po wizycie w WC jest jakby troszkę lepiej. Ze tez kurcze zawsze się cos zaczyna dziać jak jest się juz po wizycie .
-
belldandy wrote:Ja wiem, ze jestem straszna panikara i boje sie, ze poród mnie przerośnie... Nie od dzis wiadomo, ze mam nerwice lekowa ;(
Poród sn jest z cała pewnością mniej możliwy do przewidzenia przebiegu niż cc co w Twoim przypadku jest dość istotne i ma ogromny wpływ na Twój lęk...
Z drugiej strony myślę sobie, że gdybys podjęła próbę rodzenia sn i udało by Ci się pokonać swoje obawy mogło by to być z ogromna wartoscia dla Ciebie...