*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Goosiaczek2 wrote:Właśnie i takie pytanie mam do dziewczyn, które mają Hashimoto a wiem, że trochę tutaj nas jest. Czy któraś z was zdecydowała się na poród naturalny?
Tak, ja mam hashimoto i niedocynność i chcę rodzić naturalnie - wręcz nie widzę innej opcji. TSH mam wyrównane obenie eutyroxem 75. Jestem na diecie bezglutenowej, ograniczam też bardzo, bardzo krowie mleko i jego przetwory. Odpowiednia dieta pozytywnie wpływa na samopoczucie i stan tarczycy, może dlatego jakos tak bardzo tego nie odczuwam. Tzn. jak nie stosuję diety eliminacyjnej, to jestem nie do życia, czuje sie jak staruszka. -
Ag, chyba hormony nadal działaja, nie daj się
pewnie w domku bedzie lepiej:)
Ja też bez męza jak bez reki, nie wiem jak 4 lata wytrzymalismy jak on był w delegacji!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 07:31
Ag... lubi tę wiadomość
-
Bell ja rodzilam z ZZO i potwierdzam,ze ulga jest niesamowita. Niestety u mnie zzo spowodowalo przedluzenie fazy partej do 2,5 h. Mysle jednak, ze to bardzo zadki przypadek i jak tak bardzo boisz sie bolu to warto brac zzo. Ja teraz mimo, ze moj porod trwal 22 godziny i byl ciezki tez decyduje sie na sn tylko tym razem nie chce zadnych interwencji meducznych o ile oczywiscie wszystko bedzie ok. Chce urodzic calkiem naturalnie. A cc mnie przeraza, bo to jednak opetacja. A dzoecko, ktore mozesz przytulic zaraz po urodzeniu rekompensuje trud kazdego porodu.
Becia81 lubi tę wiadomość
-
Gabrysia 2,5h partych? Matko jedyna! Superbohater jesteś.
A wiecie co, mój maz to mówi wszystkim że poród super a age wcale nie bolało.
Jak to usłyszałam to miałam ochotę mu przywalic:D
Kurna ciekawe jak on to odczuwał. Wiem ze tez parł podobno:P
Ale juz wiem zemu brodę przykłada się do klatki. Zamykają się drogi oddechowe i można przec:) wzoraj miałam wykład od męża.
Wogole to on w weekend miał szkole taty, miala byc przed porodem:)na terenie szpitala i poszedł na nie, przychodził na przerwach.
Fajnie, a tam pierwsza pomoc i wogole pomoc, poród, pielęgnacja noworodka.
Wpadli później na oddział zwiezac porodowke no i odwiezili mnie a on juz został. Teraz dostaje lekcje z teorii:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 08:02
isabelle, ania_29, jonka91, bluegirl89, Fedra lubią tę wiadomość
-
Witam się z Kręciołem na pokładzie
Mój mąż poklepał mnie dzisiaj po brzuchu pytając jak ja mogę spać z Natalką w środku, skoro jego samego dzisiaj w nocy obudziła
Moje dziecię chyba nie przejmuje się, że ma mało miejsca, rusza się bardzo intensywnie
Gdybym miała możliwość rodzenia z ZZO, to prawdopodobnie skorzystałabym z tej dogodności. W moim przypadku brak wyboru = brak rozterekWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 08:03
Ag..., Agus89, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ag, nam ostatnio na szkole mowiła połozna,ze z broda prz klatce piersiowej lepiej sie prze,ale tez kobiety ktore tak nie zrobia moga mieć później problemy z tarczyca.Też pierwszy raz słyszałam,ale faktycznie na Porodach pokazuja,że babeczki tak rodza.cos w tym jest.
-
właśnie nie wiem co uważam,bo myslałam,ze dziecko powinno spac na plasko, nawet połozna mówiła,że minimalna poduszeczka tylko była.zgłupiałam...
a reszta dziewczyn co uwaza?
wie,że Kawa ma na klinie kołyskę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 08:15