*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Tymi wrote:Isabelle ucaluj Alicję ? Mam nadzieje ze ładnie obrasta w tłuszczyk:)
Od wczoraj mamy podwójny podbródek i 1560 g na liczniku
A ja z przerażeniem przeanalizowałam zawartość jej komody i wyszło mi, że mam tylko 7 kompletów w rozmiarze 50, a przecież ona pewnie na wigilię wyjdzie z inkubatorka 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 09:30
nix, Ewelina88, kasia86, MonikaDM, Fedra lubią tę wiadomość
-
Robi sie nam mała kluseczka:))) cudownie!!!isabelle wrote:Od wczoraj mamy podwójny podbródek i 1560 g na liczniku
A ja z przerażeniem przeanalizowałam zawartość jej komody i wyszło mi, że mam tylko 7 kompletów w rozmiarze 50, a przecież ona pewnie na wigilię wyjdzie z inkubatorka 
-
Jesteś w 36 tygodniu ciąży
(35 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Wiek płodu: 33 tydzień
Data porodu:
20 stycznia 2015
(pozostało 35 dni)
Chanela, Ewelina88, Selene, rastafanka, szpilka, Paula44, MartaKD, M4DZI4, Becia81, Agus89, bluegirl89, Fedra lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Na początek gratki dla AG, super, ze wychodzicie!
Nam położna polecała klin albo książki pod łóżeczko, ma być równia pochyła.
Rozmawiałyśmy też o symptomach porodu. Czop, wody, skurcze to wiadomo. Zaskoczeniem było dla mnie, że zalecała wizytę z IP w przypadku biegunki, bólów głowy, ogólnie złego samopoczucia, lepiej żeby sprawdzono wtedy nas i dziecko. Ostatnio mam też wyższe ciśnienie (130/80) i mam to obserwować.
I z ciekawostek, położna potwierdziła mi info, które kiedyś sprzedała mi koleżanka: drobne, szczupłe kobiety rodzą przed terminem hehe;) Byle do stycznia
Co do hashi, to endokrynolog nie odnosił się w ogóle do cc czy sn. Ginekolog także. Nie wiem, czy pytać czy co? -
Cisnienie tez mam do obswrwacji, o zgrozo ...marrtka wrote:Cześć dziewczyny.
Na początek gratki dla AG, super, ze wychodzicie!
Nam położna polecała klin albo książki pod łóżeczko, ma być równia pochyła.
Rozmawiałyśmy też o symptomach porodu. Czop, wody, skurcze to wiadomo. Zaskoczeniem było dla mnie, że zalecała wizytę z IP w przypadku biegunki, bólów głowy, ogólnie złego samopoczucia, lepiej żeby sprawdzono wtedy nas i dziecko. Ostatnio mam też wyższe ciśnienie (130/80) i mam to obserwować.
I z ciekawostek, położna potwierdziła mi info, które kiedyś sprzedała mi koleżanka: drobne, szczupłe kobiety rodzą przed terminem hehe;) Byle do stycznia
Co do hashi, to endokrynolog nie odnosił się w ogóle do cc czy sn. Ginekolog także. Nie wiem, czy pytać czy co? -
Chanela wrote:Goosiaczek pytałaś o hashimoto - ja zdecydowałam się na CC. Nie wiem kto tu jeszcze u nas ma hashi. A Ty zastanawiasz się czy już wybrałaś?
cały czas się zastanawiam mam jeszcze tydzień. Ale raczej bedę obstawiała CC. A jeszcze jedno pytanko mam czy twoja skóra też jest taka sucha? kurcze z moich piersi dosłownie schodzi naskurek. Lekarz powiedział że to prze dużą dawkę Letroxu ale dopiero udało się ją nam wyrównać w 33tc. obecnie biorę 112.5
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 09:58
-
marrtka wrote:Mierzycie sobie ciśnienie? zawsze miałam 90/50, u lekarza max 110/70. a teraz wywala mi po 130. Moja gin jest wylajtowana, mówi że dopóki nie ma 140 to luz

przed ciążą zazwyczaj 110/60, w ciąży troszkę wyższe ale prawidłowe, czyli ok 125-135/65-77, dwa razy miałam syndrom "białego fartucha i było 146/83 (pierwsza wizyta ciążowa) i 145/90 w 30 tc. Położna kazała monitorować ciśnienie i jak będzie wysokie to się zgłosić do lekarza. Później było ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 10:06
-
Na ostatniej wizycie tez miałam wyższe ciśnienie ale to dlatego, że szłam kawałek na piechotę i przyszłam zasapana
do tego jeszcze gadałam z położną co w moim przypadku też powoduje zadyszkę

Nieraz mam wrażenie, że ta ciąża pozbawia mnie z tygodnia na tydzień godności, jestem własną pokraką
z obawą myślę o włażeniu dziś na fotel ginekologiczny...
Anutka, nix, Agus89 lubią tę wiadomość
-
Mi gin reke podaje jak sie wdrapujezielarka wrote:Na ostatniej wizycie tez miałam wyższe ciśnienie ale to dlatego, że szłam kawałek na piechotę i przyszłam zasapana
do tego jeszcze gadałam z położną co w moim przypadku też powoduje zadyszkę

Nieraz mam wrażenie, że ta ciąża pozbawia mnie z tygodnia na tydzień godności, jestem własną pokraką
z obawą myślę o włażeniu dziś na fotel ginekologiczny...
gentelmen hehehe
Ag..., Agus89 lubią tę wiadomość
-
Przyszła nowa laska, poszła od razu rodzic:) kurcze kibicuje każdej z was zeby było szybko łatwo i bez bolu:)
aaa moje wizualizacje działają, maz mowil na porodówce: aga będzie szybko, łatwo i dasz rade. I tak powtarzalam za nim:)
Selene, Ewelina88, Anutka, jonka91, lwuska55592, lwuska55592, M4DZI4, Agus89, Fedra lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Ag super info. Też chciałaby mała już w domu. Ostatnio ciągle mi się sni. Że jest że mną a ja o niej zapominam i biedna leży brudna i głodna. A dziś tak ładnie się do mnie uśmiechała. Męczą mnie te sny, ciągle mi się płakać chce. Masakra jakas.
Od wczoraj bardzo boli mnie głowa po lewej stronie i w koło oka. Kawa trochę pomogła. W szpitalu też tak miałam i tylko kroplówka pomogła.
Co do ciśnienia ja zawsze mam niskie. ok 90 na 60. I rzadko mam wyższe.
U mnie w szpitalu jest zzo i ja zaznacze w planie porodu że chce ale jak będę czuła się na siłach zrezygnuje.
Idę chyba się dalej położyć bo kiepskie dni mam ostatnio.
-
U mnie tez jest zzo, ja zaznaczylam, ze nie chceEwelina88 wrote:Cześć dziewczyny.
Ag super info. Też chciałaby mała już w domu. Ostatnio ciągle mi się sni. Że jest że mną a ja o niej zapominam i biedna leży brudna i głodna. A dziś tak ładnie się do mnie uśmiechała. Męczą mnie te sny, ciągle mi się płakać chce. Masakra jakas.
Od wczoraj bardzo boli mnie głowa po lewej stronie i w koło oka. Kawa trochę pomogła. W szpitalu też tak miałam i tylko kroplówka pomogła.
Co do ciśnienia ja zawsze mam niskie. ok 90 na 60. I rzadko mam wyższe.
U mnie w szpitalu jest zzo i ja zaznacze w planie porodu że chce ale jak będę czuła się na siłach zrezygnuje.
Idę chyba się dalej położyć bo kiepskie dni mam ostatnio.