*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Chanela wrote:Marta właśnie ten klin jest na początek. Chodzi o bezdech i żeby dziecko się nie ulewało. Bo ja będę podkładać książki pod łóżeczko żeby nie było równo a tutaj to chyba klin wchodziłby w grę. Chyba że uważasz że jest zbędny.
Ja o ten klin muszę jeszcze podpytać położne, bo ogólnie dzieci w inkubatorach leżą pochylone (w sensie dziecko leży płasko na poduszce-gniazdku, a inkubator jest pochylony) i to właśnie sprzyja dobremu oddychaniu i nieulewaniu pokarmu. Być może po powrocie do domu będę musiała również ją tak kłaść, wtedy klin będzie bardzo pomocny. Książki pod łóżeczko wydają mi się raczej mało stabilne.
-
A nam ostatnio połozna mówiła,że smierc lóżeczkowa to jest taki dziwny mit, ona woli o tym w ogóle nam nie mówic,bo zdarza się bardzo rzadko i z niewyjasnionych przyczyn.Ja szczerze powiem nie słyszałam o tym, no chyba,że w filmie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 08:19
-
Koleś z tym meldunkiem ma racje, ja uważam,ze bezsensem byloby go znosic,bo tylko powstałyby problemy z glosowaniem, przedszkolami, szkołami,itp.
Po slubie zaraz meża zameldowałam w moim domu,bo z każda pierdoła do urzedów musialby jeździć 160km.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 08:22
agnesik lubi tę wiadomość
-
Chanela wrote:Dziewczyny a jak jest właśnie z karmieniem mm w szpitalu? Trzeba mieć własną butelkę? No i potem po opróżnieniu tylko się myje? No bo nie ma możliwości wyparzenia?
U mnie w szpitalu są małe buteleczki z mlekiem ze smoczkiem jednorazowego użytku. Można korzystać bez ograniczeń. Dziecko pociumka odrobinę, wyrzucasz i na następne karmienie bierzesz nową butelkę. W szpitalu nie preferuje się samodzielnego wyparzania własnych butelek czy smoczków. Takie same buteleczki są do laktatorów (pasują do wszystkich modeli MEDELA) i można karmić butelką własnym mlekiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 08:29
Chanela lubi tę wiadomość
-
Ja mam parowy bo mam kota. Hippo fleux czy jakoś tak.
Fajny:)
A my IDziemy do domu:D !!!!!Chanela, Wiki81, ania_29, Fucina, jonka91, isabelle, renia83, Gwiazdeczka27, agnesik, Nuskaw, nix, Viv78, Ewelina88, Kawa, Selene, rastafanka, szpilka, Paula44, Maud11, MartaKD, M4DZI4, kasia86, Agus89, olka25, MonikaDM, kasiakra, bluegirl89, Fedra lubią tę wiadomość
-
Czesc Brzuchatki
Meldujemy sie nadal w dwupaku oficjalnie w donoszonej dzis ciazy
Zaczął sie 38 tydz i jestem przeszczesliwa !!!!
Brzuch boli, wydzieloną inna , czop schodzi dalej
Marta śliczny pokoik;)
Ag No to teraz będziecie juz tylko w trójeczke na swoimpowodzenia
Isabelle ucaluj Alicję ? Mam nadzieje ze ładnie obrasta w tłuszczyk:)
Do hashimotek mam pytanie , wasi lekarze uznają ze choroba jest wskazaniem do CC? Dlaczego twierdzicie ze SN bedzie gorszy ? I tu i tu następuje kulminacja hormonów jedynie moze chodzić o poziom stresu ? Rozwiejcie me wątpliwości plisss:)
Trzymam kciuki za wizytyjacych
Ja do swojej ginki idę jutro na 14 :dddd
Pogadam z nią o tym hashimoto moim
Pedzicie jak burza z tymi postami !!!!!Wiki81, jonka91, Ag..., Gwiazdeczka27, agnesik, Ewelina88, Kawa, Selene, Paula44, MartaKD, Agus89, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ag... super wiadomość
Dostałam telefon, że moje szafki i blaty do kuchni są już do odbioru. Hurra! Małe szanse dawali, że będą przed świętami, a tu proszę - jeszcze tydzień nam zostałW końcu będę miała taką jak trzeba
Zamówione roletki na okna też już do mnie wyjechały.
Ach, jak się cieszę że ta rozbabrana od ponad roku kuchnia w końcu będzie wyglądać jak trzebajonka91, Wiki81, isabelle, Chanela, Ewelina88, rastafanka, Agus89, Fedra lubią tę wiadomość