*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Chanela ja mam właśnie tak samo jak ty. Poziom przeciwciał bardzo wysoki niczym jak na razie nie można go zbić zobaczymy po porodzie jak będzie. Ja ginekologa sama się zapytałam co o tym sądzi powiedział mi, że w moim przypadku skłoniłby się do cięcia ale jeżeli czuje się na siłach i dobrze psychicznie to mogę rodzić sn. I tu wszystko zaważyło dlatego,że bardzo chciałabym urodzić sn ale u mnie nie ma zoo i jak zaczęłam zagłębiać się bardziej i bardziej w te moje objawy i sięgać opinii profesorów na uczelni to w końcu zgłupiałam. I teraz wiem, że zrobiłam cholerny błąd. Opinie ogólnie są podzielone. Ale właśnie jeśli chodzi o ciśnienie to znowu zaczęło mi skakać i tak mam 140/80 i podejrzewam, że sam już się skłoni do cięcia.
-
Goosiaczek2 wrote:Chanela ja mam właśnie tak samo jak ty. Poziom przeciwciał bardzo wysoki niczym jak na razie nie można go zbić zobaczymy po porodzie jak będzie. Ja ginekologa sama się zapytałam co o tym sądzi powiedział mi, że w moim przypadku skłoniłby się do cięcia ale jeżeli czuje się na siłach i dobrze psychicznie to mogę rodzić sn. I tu wszystko zaważyło dlatego,że bardzo chciałabym urodzić sn ale u mnie nie ma zoo i jak zaczęłam zagłębiać się bardziej i bardziej w te moje objawy i sięgać opinii profesorów na uczelni to w końcu zgłupiałam. I teraz wiem, że zrobiłam cholerny błąd. Opinie ogólnie są podzielone. Ale właśnie jeśli chodzi o ciśnienie to znowu zaczęło mi skakać i tak mam 140/80 i podejrzewam, że sam już się skłoni do cięcia.
-
Selene wrote:Dzień dobry!!
Ag... Super, że idziecie do domku!!
Ja mam hashimoto, miałam specjalną wizytę u endokrynologa pod kątem rodzenia i powiedział oraz wystawił zaświadczenie, że nie ma absolutnie żadnych przeciwskazań do rodzenia naturalnie, może tutaj chodziło tylko o mnie, ale powiedział, że większą przeszkodą do sn jest wada wzroku niż tarczyca, i on nie wie skąd kobiety wymyśliły sobie, że z powodu hashimoto nie można rodzić naturalnie.. Dodam że lekarz regularnie wykłada o Hashimoto na całym świecie..
Chyba, że mamy tutaj jakieś dodatkowe problemy, czyli guzy na tarczycy albo inne choroby, które w połączeniu z problemami tarczycy mogą zaburzyć pracę organizmu..
Nie komentowałam i nie dopytywałam się dlaczego w takim razie niektórzy dostają skierowanie na CC z powodu np. niedoczynności..
Selene bardzo Co dziekuje za ta odpowiedz
Gosiaczek poziom przeciwciał po ciazy raczej wzrośnie pod wpływem tych wszystkich hormonów
A raczej w sumie po stresie ... -
to w takim razie powiedz mi czy wiesz co można z tym zrobić? Generalnie mój endokrynolog to taki średni mieszkam w małym mieście i opinie są różne o nim.Jakoś mojego zaufania nie wzbudził, mało mówi musiałam ja się wszystkiego dowiadywać, chodź na samym początku moja wiedza w tym temacie była hmm żadna. Np to ginekolog mi zwiększa dawkę leku na podstawie badań. Ten tylko powiedział oj przepraszam napisał w zaleceniach następna wizyta w maju, po porodzie przejść odrazu na dawkę 35. Gie jak mój gin to zobaczył to zrobił wielkie oczy i zaproponował by schodzić po woli do tej dawki a nie tak gwałtownie. Cały czas szukam kogoś dobrego w poznaniu ale i tu jak czytam to słabo z tym. Ne znalazłam jeszcze takiej osoby co by mi powiedział "słuchaj ten jest naprawdę dobry spróbuj do niego iść".
Anutka u mnie już reaguje na takie ciśnienie. Zresztą ja też.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 10:41
-
Dzień dobry
Ag, super, że idziecie do domku! Czyli dziś możemy się spodziewać zdjęcia Kostka?
Co do klinu do łóżeczka- mąż będzie dorabiał nóżki do łóżeczka, bo nasze jest trochę niskie i już mu powiedziałam, że potrzebuję takie nóżki żeby tworzył się lekki skos.
U mnie ciśnienie trzyma się ok 120/70
Też mam hashimoto i ani endokrynolog ani ginekolog nie wspominali, żeby było to jakimś przeciwwskazaniem do porodu sn, ale ja w sumie też nie pytałam
Martuś, śliczny pokoikMartaKD lubi tę wiadomość
-
Witajcie
juz myslalam, ze Was nie nadrobie, mialam w nocy nagla popbudke bo dostalam lokciem w glowe dosc mocno a potem jeszcze pan i wladca obudzil sie wczesnie i od razu polecial remonty robic, musialam wstac opieprzyc i znow zasnelam po dluzszym czasieChanela lubi tę wiadomość
-
ja mam ciśnienie zawsze w normie,ale faktycznie dośc wazne jest w ciazy. mam mierzone na kazdej wizycie po jakis 10 minutach jak wejdę, odpocznę.
pamietam jak przed usg genetycznym połozna mi 5 razy mierzyła z obu rak i później wyniki wrzucała w te obliczenia genetyczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 10:48
-
Ewelina88 wrote:Anutka jak ja miałam w szpitalu 140/80 to się pielęgniarka przestraszyla ale okazało się że właśnie prysznic bralam Ale skoro Twój lekarz tak mówi to uważam że powinno się słuchać swoich lekarzy.
-
Gosiaczek skoro Ty masz gdzies obok Poznania szukać to polecam Pajdowski endo i gin w jednym przyjeżdża do mojego miasta rewelacyjny gość moim zdaniem tez nie powinno sie schodzić od razu nacisk niska dawkę
Antka i gość ma racje , ja przez ostatnie 3 mc pije co dzien szklankę soku z buraków marchwi i jabłka i morfologia mam wzorowa a byłam bliska anemii , czasem najprostsze sposoby sa najlepsze !!! -
Marta Ty miałas inne przeciwciała , znam problem kumpela wydała kupę kasy na leczenie , miała robione szczepionki z krwi męża nawet ! Po prostu Twój organizm każdy płód uznawał za wroga prawda ? Całe szczęście ze Wam sie udało pokonać paskuda choc wiem ze łatwo nie było na pewno i swoje przeszliscie
-
Strasznie boli mnie podbrzusze i krzyże, bol jak na okres... Czekam az ktos sie mną zajmie ...Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Tymi wrote:Gosiaczek skoro Ty masz gdzies obok Poznania szukać to polecam Pajdowski endo i gin w jednym przyjeżdża do mojego miasta rewelacyjny gość moim zdaniem tez nie powinno sie schodzić od razu nacisk niska dawkę
Antka i gość ma racje , ja przez ostatnie 3 mc pije co dzien szklankę soku z buraków marchwi i jabłka i morfologia mam wzorowa a byłam bliska anemii , czasem najprostsze sposoby sa najlepsze !!!