X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina z tego co wiem skurcze przepowiadające staja się silniejsze i coraz bardziej bolesne w każdej kolejnej ciąży, stąd te alarmy, sama schizowałam wczoraj, ale w końcu zwróciłam uwage na to, że pomyliłam tygodnie, myślałam, że jestem w 35 tc a jestem w 36, czyli nie jest już tak wcześnie, takie bardziej bolesne Braxtony spokojnie moga się pojawiać i nie oznaczać rychłego porodu.

FITop1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też odskocznia i ogomna pomoc w leżace dni, bo jak mam dzień aktywny to forum też jest cudne, choc nadrabianie trwa 2 godziny czasem i nie ma czasu ani skomentowac ani nic obiac to na telu, ale nie jest niezbedne, a w gorszy dzień jak cos boli czy schizy się włączają to czytanie o innych pomaga pozwala się skupic na innych a nie na sobie, bo akurat moje schizy nie sa spowodowane, przypadkami z forum

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie że coś dziwnego się dzieje na naszym forum...
    Odpoczywajcie, skoro właśnie tego teraz potrzebujecie :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Mam wrażenie że coś dziwnego się dzieje na naszym forum..
    Co masz dokładnie na myśli?

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola odpoczywaj, ciesz się końcówką ciąży i daj koniecznie znać w styczniu:) powodzenia.........:)

• Chanela Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:11

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Co masz dokładnie na myśli?
    Schizy...

Nie bardzo rozumiem skąd one już na końcówce... Ale każda zna siebie i powinna się kierować własnymi odczuciami i potrzebami :)
    Będę cierpliwie czekać na wieści od dziewczynek, które się na jakiś czas ukryją ;)

zielarka, Malenq, jonka91, Gwiazdeczka27, Kawa, Ewelina88 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Nie piszę, ale jestem z Wami codziennie i w forumowej cichości kibicuję wszystkim, którym jest ciężko z różnych powodów - od pobytu w szpitalu, poprzez, mieszkanie z teściami i niezrozumienie ze strony mężów. Serdecznie gratuluję naszym mamusiom.

Dziś miałam mieć wizytę po 4 tygodniach, jestem w 35 tyg. i 6 dniu. Lekarz miał jakis wypadek losowy i odmówił wizytę, wkurzyłam się i poszłam na izbę przyjęć do szpitala, gdzie mam rodzić. Troszkę podkoloryzowałam, ze mam skurcze i bóle... no i babka mnie przepadała wzdłuż i wszerz, usg, ktg itd. Z mała wszystko ok. Waży 2500g, czyli ponoć wynik średni, tzn. ani mało, ani dużo. Wody 7 afi (tak to się mierzy?) Żadnych skurczów, szyja 3,3cm. Mam wrażenie, ze przenoszę ciążę, trmin na 16.01.

Generalnie dalej śmigam, wciąz prowadzę prywatne lekcje, jeżdzę autem, ale czuję, że już coraz trudniej. Brzuszek zaczął ciążyć. Waga wg domowej wagi +10kg. ale mam wrażenie, że jakoś zmieniła mi się budowa - biodra, nogi. Ech... najważniejsze, ze z mała póki co ok.

zielarka, Chanela, Malenq, szpilka, jonka91, Ewelina88, lwuska55592 lubią tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Schizy...

Nie bardzo rozumiem skąd one już na końcówce... Ale każda zna siebie i powinna się kierować własnymi odczuciami i potrzebami :)
    Będę cierpliwie czekać na wieści od dziewczynek, które się na jakiś czas ukryją ;)
    Z nadmiaru wiedzy niestety u mnie przynajmniej, a wcale sobie nie wyszukuję ani nie czytam trudnych przypadków, rozdzoały o komplikacjach z ksiązek o ciązy omijam (poza naszą ospą cudowną jak ją juz mąż do domu przywlókł to przeczytałam i mi napisali, że i tak prawdopodobienstwo, że będę mieć kontakt z ospą jest znikome bo przecież na to sie szczepi- książka amerykańska)1 trymestr inne schizy, po połówkowym spokój, nawet po stłuczce było ok poza pierwszym dniem w szpitalu aż mnie mój własny lekarz nie nastraszył a on ma zawsze takie lajtowe podejscie do wszystkich rzeczy, które niepokoją a sa w normie, wiec z reguły po wizycie przez tydzień jestem normalna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 20:03

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszedł dzis wózek-camarelo carera i fotelik maxi cosi:)wózek grafitowo-żólty, fotelik grafitowo-czerwony, ale nie składamy go na razie,fotelik jest prawie gotowy do montażu,a wózek i tak dopiero po porodzie 2 tygodnie uzyje,bo wczesniej nie bedę przecież z Malą wychodzic.Mily pan kurier wniosł mi tam gdzie chcialam,mieszkamy w domku,ale od furtki do przedpokoju jest trochę metrow.A najpierw zapytal czy byłam grzeczna,bo on jest św.Mikolaj,hahaha
    wczoraj złozylismy kołyske i przewijak,wrzucam fotki:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f52b62651bc4.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/337608bc3f4f.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24bf22ea3e8d.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0bee78430351.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a67c41f8775.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f3cd1b7fc79.jpg

Malenq, szpilka, jonka91, Chanela, Gwiazdeczka27, Agus89, Kawa, bluegirl89, rastafanka, Ewelina88, renia83, Wiki81, Becia81, Anutka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też trochę nie rozumiem tego wycofywania się, naprawdę tak udziela się to co się dzieje u innych? Ja tak nie mam, jakoś mam świadomość, że każda z nas ma swoją drogę i historię.

Ewelina88, Izabelka88, Wiki81, MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:55

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Malenq, szpilka, jonka91, A.loth, Kawa, Izabelka88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaliczyłam dwie kłótnie z mężem. :/
    Moje hormony szaleją strasznie. Mam ich już dosyć. :)
    No ale pogodziliśmy się już i jest ok. Kłótnie podniosły mi ciśnienie, więc teraz leżę i czekam aż Mąż zrobi jakąś kolację.
    Mieliśmy jechać na pizzę, ale jestem wykończona.

Co do skurczy Braxtona-Hicksa. Czytałam że pod koniec ciąży mogą być bardziej bolesne. Czy one powodują takie spięcie całego brzucha i po chwili puszczają? Mam takie bolesne od kilku dni.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    A właśnie miałam się wam pochwalić dzisiejszą wypowiedzią mojego męża. Ja wychodząc z domu informuję mojego męża że jak będzie jechać na trening ma wziąć ze sobą komórkę, bo zawsze zostawia w domu. On się pyta po co. Więc mu mówię że w razie czego żeby był w zasięgu. A ten uparcie się pyta dlaczego. No to żeby go nie straszyć mówię że warto żeby teraz jednak miał tą komórkę gdzieś koło siebie jak będę coś potrzebować od niego. A on się pyta "ale to dlatego że możesz zacząć rodzić?" Więc mu mówię że między innymi i że różnie bywa, teraz w końcówce wszystko może się zdarzyć. A on do mnie że nie mogę teraz zacząć rodzić bo on jeszcze nie jest gotowy przecież. Ale się uśmiałam. A ja głupia myślałam że to nasze dziecko jak będzie gotowe to będzie poród. Człowiek to się całe życie uczy :)
    ja mojego pytam co ze świetami, bo póki co właściwie nikt się nie określił jeszcze, poza tymi chrzcinami co nie wiadomo na która są, a on no jak to co spedzimy razem w domu a nie w szpitalu, a ja że nie o tym, bo oczywiscie, że przed styczniem nie rodzę i już tylko co kiedy u kogo, a on tu 5 minut tam 5 minut i jakos to bedzie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... ja też dzisiaj się trochę zdenerwowałam, bo odwołano mi wizytę też z przyczyn losowych. A było to dla mnie bardzo ważne, ponieważ w tym tygodniu miałam mieć ściągany szew. I w ogóle czuję potrzebę porozmawiania z moim lekarzem tak konkretniej na temat porodu, a tu nic z tego. Zarejestrowano mnie do innej lekarki na środę, ale niezbyt mi się podoba to, że decyzję, co dalej, podejmie obcy lekarz.
    Od dwóch dni ledwo dycham. Mam problemy z zaczerpnięciem oddechu nawet jak stoję, czy siedzę. Nie wiem, czy mały tak się jakoś ułożył? Przecież powinno mi być coraz łatwiej z oddychaniem! O twardnieniu brzucha nawet się nie rozpisuję, bo to już moja codzienność. Chyba mam już lekko dosyć i szczerze zazdroszczę rozpakowanym...

o14815nmahj2bgg1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie tylko tak zastanawialam, pewnie i tak bede czytac i pisać:)
    dziś mi po prostu caly dzien niedobrze na żołądku,jakas taka jestem do dupy i placzaca na dodatek.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uroki ciąży MARTOKD

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba w koncu mnie dopadly te uroki.chociaż schiza w glowie cały czas.

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 1574 1575 1576 1577 1578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ