X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:12

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanuję decyzje dziewczyn, które się wycofały z naszego "forumowego życia".. Trzymam za Was wszystkie kciuki i za Wasze łatwe i szybkie porody. Chociaż nie do końca rozumiem te decyzje to jednak je szanuje!

Powiem Wam, że w pewnym momencie postanowiłam się nie odzywać, nic nie pisać tylko śledzić co się tu dzieje, lecz tak nie potrafiłam. Bądź co bądź od maja trochę już czasu minęło, a ja zdążyłam się do Was, jakby to napisać, zdążyłam się przywiązać. Miło jest poczytać o tym co u Was dobrego, uwielbiam to nasze wsparcie w trudnych chwilach.. Powiem Wam, że o wielu obawach, czy dolegliwościach nawet mężowi nie mówię, bo wiem że on mnie do końca nie zrozumie albo jak to on jednym uchem wpuści, a drugim..
    A jeśli chodzi o te wszystkie dolegliwości ciążowe, czy złe wyniki badań to czytając opisy nigdy jakoś nie zwracałam większej uwagi, jak to jest u mnie, nie porównywałam, żeby właśnie nie "schizować", zawsze próbowałam podchodzić do nich z dystansem i może to jest moja metoda, żeby zachować trzeźwy umysł..?

A jeśli chodzi o słodycze i czekolady to postanowiłam je ograniczyć, a nawet odstawić, za to codziennie wypijam kubełek kefiru 400g i powiem Wam działa cuda! Także polecam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 20:31

szpilka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do pół roku.nie, nie jest malutka-długość: 87 cm
    szerokość:47 cm
    głębokość: 27 cm
    wysokość: 135 cm(regulowana)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojadłam kisielu :D Taką mi narobiłyście ochotę na karpatkę, że pewnie przy najbliższej okazji kupię krem w proszku i zrobię raz dwa :D

W związku z wcześniejszym porodem tylko jednego się boję - żebym zdążyła wywiązać się z tego co obiecałam ;) Nie wiem co mnie podkusiło żeby jeszcze obiecać zrobienie tortu... Jak nie będę w czwartek ciastem po kuchni rzucać to będzie dobrze ;)

jonka91, A.loth, szpilka lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spokojnego wieczoru. Uciekam troszkę poprasować pieluszki, a potem zalegnę na kanapie. Do jutra. Mam wizytę o 10, więc pewnie zajrzę dopiero po południu :)

Buziaki :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:12

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki! ;)

Aniu kaaaarpatkaaaa.. mniaaaam achh..
    jak teściowa będzie kupowała pieczywo u Lubaszki to poproszę ją o kupienie kawałka napoleonki.. sama nie dam rady już stać w kuchni i piec, a mają pyszną napoleonkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 20:29

• A.loth Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    A.loth współczuję, a Ty chodzisz prywatnie? Czy to jakaś przychodnia jest?

Prywatnie i mój lekarz przyjmuje tylko raz w tygodniu. No nic, jutro do niego zadzwonię lub napiszę SMS - a. Jeśli będzie miał możliwość, to odbierze. Ale rzeczywiście czekanie do następnego poniedziałku, to trochę za długo po 3 tygodniach od ostatniej wizyty.

Jeśli chodzi o pytanie o leżaczki, bujaczki. Ja kupiłam dla dziecka zamiast tego hamak Amazonas koala. Dziecko ma w nim fizjologiczną pozycję. Trochę drogi jest, ale ja kupiłam używany na olx, a potem na pewno dam radę odsprzedać i coś tam się zwróci.
    I jeszcze odpowiadam na pytanie o szczepienia. Mam zamiar stosować model zbliżony do skandynawskiego, czyli nie zgodzę się na szczepienie w pierwszej dobie, tylko zacznę wszystko później w wieku 2-3 miesięcy.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela w rzeczywiśtości te kołyski są duże :) nawet większe niż gondola wózka- tak na oko. Sama jak kupowałam to byłam zaskoczona bo wyobrażałam sobie ją dużo mniejszą. :)

• Fucina Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam napisac, ze robili mi też usg. Wszystkie pomiary ok, dziś już nie odbiegają od normy. Według dzisiejszego usg młody waży 3kg. I jak będzie rósł w takim tempie to już się boję.... :-)

ania_29, zielarka, rastafanka, jonka91, szpilka, Chanela, Wiki81, nix lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Do jutra. Mam wizytę o 10, więc pewnie zajrzę dopiero po południu :)
    Ja też mam jutro wizytę o 13. Trochę się boję...poproszę o kciuki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 20:40

Ewelina88, nix, szpilka, Wiki81 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze tydzień muszę poczekać na wizytę, mam nadzieję że już ostatnią ciążową :)
    Znów odrobinka krwi z prawego sutka. Nie w
    iem o co kaman...

Proste a takie efektowne wykończenie świątecznych ciasteczek.
    http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasteczka-balwanki
    albo takie
    http://www.mojewypieki.com/przepis/choinki-z-piernika
    A Wy planujecie coś piec na święta? :) U mnie świąteczne papilotki na muffinki już chyba od września leżą w szufladzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 20:52

201501145565.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko już zaciskam kciuki! Melua za Ciebie także!!!

nix, zielarka lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Może tak mi się wydaje bo łóżko jest kwadratowe a tu może na żywo wygląda inaczej i ja nie potrafię sobie wyobrazić.

szpilka to fajnie że będziesz mieć ekspresowe święta, ja bym wiele oddała za 5-minutowe święta u teściów.
    TE 5 minut to niestety tylko takie gadanie, w wigilie trzeba do mamy i do tesciowej 1 dś chzciny 2 dś trzeba do mamusi i do tescioej, te chrzciny w srodku bardzo mi nie pasuja no ale coz jak my teraz nie pojedziemy to bedzie obraza i do naszego syneczka tez nikt nie przyjedzie, wiec jak co swieta trzeba zacisnac zeby i jechac

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nix Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Ja też mam jutro wizytę o 13. Trochę się boję...poproszę o kciuki...

a ja jutro po 17tej, też poproszę :)

zielarka, szpilka, Fucina, jonka91, Wiki81, Ewelina88 lubią tę wiadomość

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mozesz robiąc torta rzucać mięsem o ile mąż nie bedzie sluchał

ania_29 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja, jeśli nic się nie wydarzy po drodze, zamierzam upiec warkocz marcepanowo-cynamonowy z przepisu lidlowskiego. Robiłam go już kilka razy i jest bardzo dobry :)
    Tylko muszę się wybrać po masę marcepanową.

ania_29 lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula, nix, nie jesteście same :)

nix, Melula lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Dziewczyny, które maja juz jeden poród za sobą... Czy ZZO faktycznie działa?

U mnie zadziałało, skurcze przestały być bolesne i mogłam w trakcie porodu nieco odpocząć - nawet prawie zasnęłam jak na dobre ZZO zaczęło działać i było tak do momentu jak zaczęły się bóle parte, które już bardzo mocno czułam.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ja jeszcze tydzień muszę poczekać na wizytę, mam nadzieję że już ostatnią ciążową :)
    Znów odrobinka krwi z prawego sutka. Nie w
    iem o co kaman...

Proste a takie efektowne wykończenie świątecznych ciasteczek.
    http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasteczka-balwanki
    albo takie
    http://www.mojewypieki.com/przepis/choinki-z-piernika
    A Wy planujecie coś piec na święta? :) U mnie świąteczne papilotki na muffinki już chyba od września leżą w szufladzie :)

Ja na fb dziś się natchnęłam na taki filmik ;)
    https://www.facebook.com/video.php?v=950602634968194
    Ja w tym roku nic nie upiekłam, za to teściowa już kilka razy piekła pierniczki.. Większość już zjadła chrześnica męża, zostało półtora dużego słoika, takiego 3 l.

Jeśli chodzi o tą krew z piersi to nie wiem, podpytaj na wizycie.
    Ja ostatnio zauważyłam na lewej piersi malutki guzek, teściowa podpowiedziała, żeby rozmasować delikatnie i pomogło.

‹‹ 1575 1576 1577 1578 1579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ