X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:33

szpilka lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sis strasznie mi przykro, wiem co czujesz. Ja do tej pory pamiętam słowa lekarza z lutego. Dlatego strasznie się boję iść na pierwsze usg a z drugiej strony nie mogę się doczekać. Sis bądź dzielna - następnym razem na pewno się uda.
    Mnie dzisiaj lekko podbrzusze boli - mam nadzieje, że to akurat dobry znak bo w poprzedniej ciąży nic nie bolało i skończyło się jak się skończyło :(

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis, bardzo mi przykro. Czuję się okropnie wiedząc, że jedna z nas przeżywa taką tragedię, traktuje dziewczyny z forum jak siostry i wiedz, że mocno Cie przytulam i jestem z Tobą myślami. Nie obwiniaj się tylko o nic, tak poprostu musiało być. Przed Tobą na pewno jeszcze przepiękne macierzyństwo. Trzymam kciuki, żebyś szybko poczuła sie lepiej i znalazła siłę, by walczyć o swoje szczęście dalej!

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • gonek Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Sis,to jest straszne,tego bolu nie ukoja zadne slowa.

f2w3rjjguyawgot1.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuknęłam sobie na "mamusie luty" i tam toczy się dyskusja na temat detektora tętna płodu. Kurcze sama zastanawiam się czy nie kupić?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis, bardzo mi przykro, nawet nie potrafie sobie wyobrazic co przeżywasz ...

Ja też mam jutro wizytę i teraz opanował mnie strach, bo niby wszystko czuc, te objawy, pobolewanie podbrusza, bolące piersi, ale jednak niepokój pozostaje, eh

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis kochana ja również wspieram i bardzo mi przykro.Nawet nie mogę sobie wyobrazic co teraz czujesz :( Trzymaj się dzielnie i jak piszą dziewczyny na pewno jeszcze doświadczysz cudu macierzyństwa!!!Zasługujesz na to,nie poddawaj się!!!! <3

relgh371ssmqv4f3.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:42

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ja mam usg dopiero 9 lipca, w 6 tc nie bylo serduszka - lekarz nie powiedzial, ze jest... I xzekam do 12 tc na prywatna wizyte, bo na nfz usg mam w 16 tc
    pojedziesz i zobaczysz duże dzieciatko i pięknie bijące serduszko

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:44

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis - współczuję. Trzymaj się i nie poddawaj. :*

Anutka - ja mam w opisie podobnie napisane: "W jamie macicy pojedynczy pęcherzyk ciążowy z echem żywego zarodka."

Dziś mam obiadowy sukces :)
    Zjadłam gołąbka! :D
    Potem z mamą pojechałam nad morze, pochodziłyśmy po plaży i pomoczyłam nogi w zimnej wodzie :D Zjadłam loda kręconego i pojechałam do domu.:P Teraz zebrałam truskawki i robię dżemik. :P Potem jadę na przejażdżkę rowerem. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:45

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka ja pierwsze usg też będę mieć w 12 tygodniu. Damy radę :)

Anutka lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ja mam usg dopiero 9 lipca, w 6 tc nie bylo serduszka - lekarz nie powiedzial, ze jest... I xzekam do 12 tc na prywatna wizyte, bo na nfz usg mam w 16 tc

Jestem załamana tym, ilu jest nieodpowiedzialnych lekarzy przyjmujących na NFZ. Zapisali Cie na 16 tc? A co z USG genetycznym, które trzeba wykonać w ścisłe określonym czasie ciąży? 16 tc to zdecydowanie za późno.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis kochanie, wiem ze żadne słowa nie ukoja Twojego bólu. Myślę, ze musisz dać sobie chwilkę czasu na wycierpienie, a późnie walczyć o maleństwo, na pewno bedzie Ci dane piękne macierzństwo, tylko nie rozpamietuj bardzo tego co stało się teraz - kiedyś ktos powiedział, że Twoje maleństwo wpadło na chwilkę sprawdzić jak mu będzie u Ciebie, teraz poleciało po walizki i zaraz wprowadzi się na pełne 9 miesięcy! Na pewno tak jest z Twoim maluszkiem. Kochana tulę mocno, mam nadzieję że dadamy Ci troszkę otuchy!

Też sie zastanawiam czy takie rzeczy się czuje, ze coś jest nie tak. Moje objawy ustąpiły praktycznie całkowicie, nocami utrzymuje sie ból piersi, dziś lekkie pobolewanie podbrzusza i nic więcej. Sama się teraz zmartwiłam, ale wiem że to nie dobrze więc musze myślec pozytywnie - oby do piątku.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Jestem załamana tym, ilu jest nieodpowiedzialnych lekarzy przyjmujących na NFZ. Zapisali Cie na 16 tc? A co z USG genetycznym, które trzeba wykonać w ścisłe określonym czasie ciąży? 16 tc to zdecydowanie za późno.
    Ide prywatnie w 12 tc, pojdziej na nfz w 16 tc a potem w 24 na 3d :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Sis kochanie, wiem ze żadne słowa nie ukoja Twojego bólu. Myślę, ze musisz dać sobie chwilkę czasu na wycierpienie, a późnie walczyć o maleństwo, na pewno bedzie Ci dane piękne macierzństwo, tylko nie rozpamietuj bardzo tego co stało się teraz - kiedyś ktos powiedział, że Twoje maleństwo wpadło na chwilkę sprawdzić jak mu będzie u Ciebie, teraz poleciało po walizki i zaraz wprowadzi się na pełne 9 miesięcy! Na pewno tak jest z Twoim maluszkiem. Kochana tulę mocno, mam nadzieję że dadamy Ci troszkę otuchy!

Też sie zastanawiam czy takie rzeczy się czuje, ze coś jest nie tak. Moje objawy ustąpiły praktycznie całkowicie, nocami utrzymuje sie ból piersi, dziś lekkie pobolewanie podbrzusza i nic więcej. Sama się teraz zmartwiłam, ale wiem że to nie dobrze więc musze myślec pozytywnie - oby do piątku.

Niestety nie czuje się :( Ja nosiłam obumarłą ciążę 3 tygodnie, objawy mi nie ustały bo od początku za wiele ich nie miałam a piersi bolały jeszcze kilka dni po zabiegu. Jak nigdy nic poszłam do lekarza w 9 tygodniu żeby sprawdzić czy wszystko jest ok a tu zonk :(

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo :* jest ciężko ale wiem że jeszcze mi się uda....

niestety ja nie czułam,że coś złego się stało. Objawy wszystkie nadal mam, ból piersi, delikatne mdłości.. Lekarz powiedział że mogę nawet to odczuwać po jakimś czasie od zabiegu. Ostatnie usg miałam 3 tyg temu i było ok. Zero plamień, zero krwi, zero bóli.. Brzuch czułam i czuje tak jak wcześniej. Od wczoraj nie biorę już leków na podtrzymanie i nospy więc czuję się gorzej.
    Ja miałam od początku problemy, od początku wiedziałam że z wadą macicy może być różnie ale Wy dziewczynki jesteście zdrowe i wszystko u Was będzie dobrze więc głowy do góry i nie zamartwiajcie się. Dziękuję raz jeszcze i do zobaczenia kiedyś po fioletowej stronie, jeszcze tu wrócę!

aniafk, nix, M4DZI4, Cynamonek30, GabiKOR, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Dziękuję Wam bardzo :* jest ciężko ale wiem że jeszcze mi się uda....

niestety ja nie czułam,że coś złego się stało. Objawy wszystkie nadal mam, ból piersi, delikatne mdłości.. Lekarz powiedział że mogę nawet to odczuwać po jakimś czasie od zabiegu. Ostatnie usg miałam 3 tyg temu i było ok. Zero plamień, zero krwi, zero bóli.. Brzuch czułam i czuje tak jak wcześniej. Od wczoraj nie biorę już leków na podtrzymanie i nospy więc czuję się gorzej.
    Ja miałam od początku problemy, od początku wiedziałam że z wadą macicy może być różnie ale Wy dziewczynki jesteście zdrowe i wszystko u Was będzie dobrze więc głowy do góry i nie zamartwiajcie się. Dziękuję raz jeszcze i do zobaczenia kiedyś po fioletowej stronie, jeszcze tu wrócę!

Czekamy na Ciebie :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nix Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Czekamy na Ciebie :)

Sis, na pewno się uda!!!! Bardzo, bardzo trzymam za Ciebie kciuki.
    Przesyłam moc dobrych życzeń!

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ