X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:33

Cynamonek30, kejti91, Patrycha, agnb6, MonikaDM lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis bardzo mi przykro Trzymaj się kochana
    Wiem co to znaczy, przeżyłam to trzy razy i nikomu nawet największemu wrogowi tego bym nie życzyła :(

Ja byłam na wizycie w piątek i nasze maleństwo ma 3,6 cm, serce biło mu 163 uderz/min. Ja rozpoczeliśmy go podglądać to chyba spało bo nie chciało się ruszać tylko miało rączkę przy buzi i chyba ssało kciuk :) a potem troszkę je poszturaliśmy i zaczęło skakać.Jedno zdjęcie lekarz zrobił rączki bo ma takiego bicepsa, że aż miło ;)
    Ale w pewnym momencie lekarz stwierdził, że nie do końca podoba mu się kształt kręgosłupa ( na wysokości karku). Że nie jest niczego pewien (że może tak się ułożyło) Ale ja się już wystraszyłam.
    Powiedział, że nie chce niczego ukrywać, ale wszystko wyjaśnią genetyczne i żebym się już na nie umówiła.
    Zapisałam się na 23 czerwca (dzień ojca) i mam wielką nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Tak się boję o mojego kruszonka. Wiem, że będę kochać moje maleństwo jakie by nie było, ale dlaczego ma mieć przez mnie jakieś wady ://
    Nie wiem co lepsze, żeby coś takiego usłyszeć czy lepiej nie. Teraz wciąż o tym myślę i się martwię (a wiem, że nie powinnam dla niego).

Cynamonek30, jonka91 lubią tę wiadomość

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    forum jest właśnie od tego, by wyżalic sie komuś jeśli coś nas 'boli' ... i żeby podzielić sie dobrymi wiadomościami- wiele dziewczyn w tym ja nie rozmawia o ciaży z osobami w realu(poza rodzicami, moim meżem i jego siostra nie chwale sie bo sie boję)
    Nie można być też takim Egoista,że wpada sie tylko ze swoim pytaniem olewajac problemy reszty... i narzucając,żeby nie pisac o smutnych/tragicznych dla nas wydarzeniach,bo jej samopoczucie sie od tego pogarsza....

Kawa, GabiKOR, kejti91, Gwiazdeczka27, agnb6, MonikaDM lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja właśnie dzisiaj napisałam ostatni egzamin w tym semestrze bez żadnej poprawki jupi zaczynam wakacje:))
    sis bardzo mi przykro 3maj się

Cynamonek30, MonikaDM, M4DZI4 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiKOR]Sis bardzo mi przykro Trzymaj się kochana
    Wiem co to znaczy, przeżyłam to trzy razy i nikomu nawet największemu wrogowi tego bym nie życzyła :(

Ja byłam na wizycie w piątek i nasze maleństwo ma 3,6 cm, serce biło mu 163 uderz/min. Ja rozpoczeliśmy go podglądać to chyba spało bo nie chciało się ruszać tylko miało rączkę przy buzi i chyba ssało kciuk :) a potem troszkę je poszturaliśmy i zaczęło skakać.Jedno zdjęcie lekarz zrobił rączki bo ma takiego bicepsa, że aż miło ;)
    Ale w pewnym momencie lekarz stwierdził, że nie do końca podoba mu się kształt kręgosłupa ( na wysokości karku). Że nie jest niczego pewien (że może tak się ułożyło) Ale ja się już wystraszyłam.
    Powiedział, że nie chce niczego ukrywać, ale wszystko wyjaśnią genetyczne i żebym się już na nie umówiła.
    Zapisałam się na 23 czerwca (dzień ojca) i mam wielką nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Tak się boję o mojego kruszonka. Wiem, że będę kochać moje maleństwo jakie by nie było, ale dlaczego ma mieć przez mnie jakieś wady ://
    Nie wiem co lepsze, żeby coś takiego usłyszeć czy lepiej nie. Teraz wciąż o tym myślę i się martwię (a wiem, że nie powinnam dla niego). ================================================================================== Kochana wszystko bedzie dobrze- tylko sie nie stresuj( wiem łatwo powiedziec) czasami Lekarz zasieje nam niepewnośc,a to wina sprzetu albo jego umiejetnosci. Trzymam kciuki by na nastepnj wizycie mały pięknie sie pokazał- rozwiewajac wszelkie watpliwosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 12:00

GabiKOR lubi tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis- bardzo mi przykro i mam nadzieje ze szybciutko wrocisz tu na cale 9 mcy:)
    Gabi- głowa do góry:) wszystko bedzie dobrze!
    a ja dzis poweidzialam w pracy, co prawda przez telefon no ale nie bylo innej mozliwości. O dziwo mila rozmowa i mysle ze bedzie ok:)

w srode mam USG- juz nie moge sie doczekać:) a moje mdlosci, zamiast odchodzic sie nasilają.
    wczoraj spedzilam caly dzien z ogromnym bolem glowy wisząc nad ubikacją:/

milego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 11:55

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi oby wszystko było ok! Do dnia ojca już zostało tylko kilka dni.. Nie denerwuj się i myśl pozytywnie!!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Gabi oby wszystko było ok! Do dnia ojca już zostało tylko kilka dni.. Nie denerwuj się i myśl pozytywnie!!
    Staram się Jonka ale jest ciężko :/ Próbuję myśleć pozytywnie, ale jak zostało zasiane ziarenko niepewności pojawił się też strach o kruszonka

Wiem, że to badanie genetyczne będzie bardzo stresujące i chciała bym już mieć je za sobą ale oczywiście tylko z dobrymi wiadomościami

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiKor- moze to dziwna rada bo to zalezy od osoby( i dziewczyny nie zbanujcie mnie prosze) ale moze odpuść sobie forum na te pare dni.
    Ja jak nie czytalam będąc na urlopie bylam duzo spokojniejsza.
    Wszystko sie wyjasni za pare dni, a zawsze mozesz sprawdzic na innym sprzecie u innego lekarza i sie uspokoic.
    Nie zamartwiaj sie na zapas, bo moze niepotrzebnie zasial ziarno niepewnosci.

Cynamonek30, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie najgorszy był piątek po wizycie i sobota, bo razem z moim mężulem próbowaliśmy się nawzajem pocieszać Teraz już jest mi lepiej Wydaje mi się, że z dnia na dzień będę pewniejsza tego że wszystko jest ok.
    Na wcześniejsze wizyty jechałam pewna i spokojna a ta była inna Dużo martwiłam się czy jest wszystko ok, czy bije serce.
    Tym razem w kolejny poniedziałek mam wrażenie że będzie dobrze, ze wszystko się wyjaśni A jak się w coś bardzo wierzy to się to spełni :) :)

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:33

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! czytam Was od pierwszego wpisu! kibicuję i codziennie do Was zaglądam.
    Sis musiałam napisać dziś bo bardzo mocno trzymałam kciuki, żeby mimo przeszkód Ci sie udało i jest mi bardzo smutno, że tak się stało. Żadne słowa nie ukoją bólu, potrzeba czasu teraz. Przytulam Cie, wiem co czujesz, bo sama to przeszłam.
    Jestem po dwóch obumarciach ciąży w 9 i 10 tyg, ale zawsze dowiadywałam się o tym w 12 tyg na usg. Wogóle nie myślalam że moze być coś nie tak. Teraz znowu jestem w ciąży i mam termin na 14 stycznia - jak zielarka :)
    GabiKOR czy Ty znasz przyczynę poronień? podziwiam Cię za optymizm i wiarę że będzie dobrze tym razem!
    jeżeli pozwolicie to się do Was przyłączę.
    Życzę Wam udanych dzisiejszych wizyt :)
    Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 12:50

Cynamonek30, agnb6, Patrycha, MonikaDM, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• ana7227 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ma któraś z Was genetyczne w Katowicach? :>
    Ja mam 27 czerwca w Klinice Angelius

relgh371buf3k1xz.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika "Witam! czytam Was od pierwszego wpisu! kibicuję i codziennie do Was zaglądam.
    Sis musiałam napisać dziś bo bardzo mocno trzymałam kciuki, żeby mimo przeszkód Ci sie udało i jest mi bardzo smutno, że tak się stało. Żadne słowa nie ukoją bólu, potrzeba czasu teraz. Przytulam Cie, wiem co czujesz, bo sama to przeszłam.
    Jestem po dwóch obumarciach ciąży w 9 i 10 tyg, ale zawsze dowiadywałam się o tym w 12 tyg na usg. Wogóle nie myślalam że moze być coś nie tak. Teraz znowu jestem w ciąży i mam termin na 14 stycznia - jak zielarka :)
    GabiKOR czy Ty znasz przyczynę poronień? podziwiam Cię za optymizm i wiarę że będzie dobrze tym razem!
    Pozdrawiam"
    ========================================================================================= witaj :)
    a mam takie pytamie do Ciebie, czy w tamtych ciażach miałaś zanik objawów czy też utrzymywały sie pomimo zatrzymania ciaży nadal? bardzo przepraszam za bezposredniosc pytan :) pozdrawiam i spokojnej zdrowej ciazy życze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 13:10

zi13skjo0ong6u20.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku nie ma za co przepraszać :) nie miałam zaniku objawów, może delikatnie sie zmniejszyły, ale nadal były. To poprostu chodzi o to, że w momencie obumarcia ciąży hcg wynosi bardzo dużo, od obumarcia ono spada, ale z dnia na dzień nie będzie znowu 0, dodatkowo przyjmowałam luteinę, która powoduje mdłości, bóle podbrzusza i zawroty głowy, więc miałam wysoki progesteron i objawy ciążowe są jak najbardziej normalne mimo tego że ciąża obumarła. Na szczęście takich przypadków jest niewiele, trzeba zawsze mieć nadzieję, że będzie dobrze, to podstawa, nie ma sensu stresować Maleństwa :)
    Cynamonku masz bardzo ładny brzuszek :)

• GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Pozdrawiam

Neharika nie jest to potwierdzone w 100 % ale po 2 poronieniu skierowano nas do poradni genetycznej i badania wykazały, że jestem nosicielką translokacji zrównoważonej chromosomu 11 i 22. Prawdopodobnie mam to od mojej mamy, która urodziła 3 zdrowych dzieci. Nasze szanse na zdrowe dziecko to 50/50 % ale lekarz stwierdził, że jeżeli płód ma być chory to się nie utrzyma Więc jak przetrwamy I trymestr to dziecko będzie zdrowe. I tego się trzymam Mam nadzieję,że niczym nie dotknęłam naszego kruszonka :/
    A 3 pierwsze ciąże skończyły się od 5 do 8 tygodnia ciąży, w tym że ta najdłuższa obumarła jakieś 2 tygodnie wcześniej (ok 6 tygodnia)

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję, Neharika :)
    JA też biore Luteine, ponieważ pierwsza ciazę poroniłam(zatrzymane poronienie)
    Mam tak mało objawów-że czasem szukam dziury w całym- z tym ,że od samego poczatku nie miałam jakiś super objawów , i na 2 wizytach i Usg wszystko było ok.
    a Ty jak sie czujesz ? :)

zi13skjo0ong6u20.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiKor – wyobrażam sobie, jak się boisz... tym bardziej po poprzednich poronieniach.. Trzymam kciuki, żeby szybko zleciało do nast poniedziałku i żeby z maleństwem było wszystko dobrze!
    Patrycha i Jonka91 – fajnie, ze po Waszych usg wszystko dobrze! :)

Witamy neharika! :) Przykro mi, że poprzednio Ci się nie udało, ja też jestem po przejściach, ale nie były to ciąże obumarłe, tylko raz pusty pęcherzyk a ten całkiem pierwszy raz, to nie wiadomo, bo to był zaledwie 5ty tydzień..
    Trzymam kciuki, żeby tym razem Ci się udało!!

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • neharika Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiKOR w takim razie z niecierpliwością czekamy do końca pierwszego trymestru, dobrze że udało się poznać przyczynę, ja też miałam robić te badania, ale w międzyczasie zaszłam w trzecią ciążę i póki co ich nie zrobię. Za to miałam mnóstwo innych badań i wszystkie wyniki są takie jak trzeba, przyczyny są nieznane. Bardzo bym chciała żeby tym razem się udało, czytałam że bierzesz zastrzyki, ja biorę również codziennie i nie wiem ile będę je brała. Nie wiem nawet czy coś pomogą, mam nadzieję że tak.
    Cynamonku musimy wierzyć że będzie dobrze, nasze dzieci odczuwają nasz strach, ja też nie mam silnych objawów, wolałabym żygać jak kot i mieć pewność że ciąża rozwija się prawidłowo, a mam tylko mdłości jak jestem głodna, jestem osłabiona, ale to chyba po lekach, no i senna, ale to chyba też po lekach, zresztą dużo staram się spać, żeby szybciej minął ten trudny czas. Musimy wierzyć że tym razem nam się uda!

• neharika Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6 witaj! chyba jesteśmy jakoś zsynchronizowane, moje pierwsze poronienie sierpień 2012, drugie październik 2013, teraz znowu razem jesteśmy w ciąży. Teraz w styczniu zostaniemy szczęśliwymi mamami :)

Cynamonek30, agnb6 lubią tę wiadomość

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ