*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam gorąco nowe dziewczyny Życzę zdrówka! Agnb6 - myśl pozytywnie, to połowa sukcesku, ważne ze jest poprawa, tak jak Zielarka napisała, mów do brzuszka, ze maleństwo ma się Ciebie trzymać rączkami i nóżkami
Co do wagi, to ja jestm okrąglutka, ale póki co moja waga własciwie stoi, tzn. ma wahania +/- 1 kg, ale nie przytyłam co mie bardzo cieszy. Brzuszek chyba coś urósł bo np. spodnie musze rozpinać jak siedzę. Nie robiłąm jeszcze zadnych zdjęc, bo nie lubię swojego przedciażowego brzucha, bo on już wcześniej wystawał, ale teraz będe kochać brzuszek bo mieszka w nim mój ukochany Ktoś Więc może i na fotki się zdecydujęana7227, Cynamonek30, agnb6 lubią tę wiadomość
-
isabelle wrote:Ja tez nie mogę patrzeć na mięso, a zwłaszcza na drób. Słodycze zawsze lubiłam, a teraz w ogóle mnie nie ciągnie - od tygodnia w lodowce mam przepyszne rafaello i nie wiem, czy nie będę musiała wyrzucić jak mąż nie zje - przed ciąża zjawisko nie do pomyślenia! Chętnie zjadam natomiast rzeczy kwaśne, pikantne i słone. Na chłopca?
sprawdź płeć dziecka na podstawie chińskiego kalendarza płci. Mam 4 koleżanki w ciąży i wszystkim się sprawdziło. Mi wypada chłopak, ciekawe czy też się sprawdzi .
https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka -
nick nieaktualnyMi wyszła dziewczynka A co do wagi jestem szczupłą osobą ale od początku ciąży przytyłam już 2.5 kg chyba dlatego że wcześniej stosowałam same diety:) po mnie już zaczyna widać że będę mamą ^^ więc już tego nie da się ukryć od kiedy wiem że jestem w ciąży przestałam się bawić dietami choć miałam poważne problemy z odżywianiem typu anoreksja i bulima a teraz jakby one odeszły w zapomnienie
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kochane,
przepraszam, że wchodzę Wam w wątek (jestem z lutego).
Powiedzcie mi proszę, w którym tygodniu miałyście założone kartę ciąży? I kiedy skierowanie na badania? (O, jeszcze jedno - badanie na swój koszt czy na fundusz?)
Z góry dziękuję i życzę nudnych ciążowych miesięcy :* -
angelcia wrote:Hej kochane,
Powiedzcie mi proszę, w którym tygodniu miałyście założone kartę ciąży? I kiedy skierowanie na badania? (O, jeszcze jedno - badanie na swój koszt czy na fundusz?)
Z góry dziękuję i życzę nudnych ciążowych miesięcy :*
Hej. Nie musisz przepraszać. Ja chodzę do gina prywatnie. Karty ciąży jeszcze nie mam. W piątek mam wizytę i mam nadzieję że teraz ją dostanę. Badania pierwszego trymestru robilam na własny koszt po pierwszej wizycie, czyli ok. 8 tygodnia chyba.
Życzę również nudnej ciąży. I dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa.
-
Ja na pierwszej wizycie 6/7 tydz. Miałam założoną karte ciąży. Chodzę prywatnie, ale za badania nie płacę. Chyba lekarka ma jakąś umowę podpisaną z Diagnostyką. Mam zrobić morf ob mocz glukoza toxo Wr.Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Ja kartę ciąży otrzymałam na pierwszej wizycie i na część badań dostałam skierowanie od lekarza (morfologia, mocz, glukoza i toxo na własny koszt) na resztę dostanę na kolejnej wizycie.
Część z nas otrzymywała od razu karty ciąży, część po usłyszeniu serduszka, a część jeszcze nie ma. A badania z tego co czytałam to połowa na własny koszt robiła. -
myszka199922 wrote:Mi wyszła dziewczynka A co do wagi jestem szczupłą osobą ale od początku ciąży przytyłam już 2.5 kg chyba dlatego że wcześniej stosowałam same diety:) po mnie już zaczyna widać że będę mamą ^^ więc już tego nie da się ukryć od kiedy wiem że jestem w ciąży przestałam się bawić dietami choć miałam poważne problemy z odżywianiem typu anoreksja i bulima a teraz jakby one odeszły w zapomnienie
To Witam w klubie, też mam za sobą anoreksję i bulimię. Jesteśmy przykładem, że da się z tego wyjśćzielarka, myszka199922 lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyana7227 wrote:sprawdź płeć dziecka na podstawie chińskiego kalendarza płci. Mam 4 koleżanki w ciąży i wszystkim się sprawdziło. Mi wypada chłopak, ciekawe czy też się sprawdzi .
https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka
Hihi, mi wychodzi dziewczynka, w ogóle w tym roku prawei same dziewczynki mam wg tego kalendarza; przeczucia mam różne ale z wiekszą skłonnością na dziewczynkę. Raz śniło mi sie że urodziłam chłopczyka, i daaaaawno temu pamietam, ze też śniło mi sie że chłopczyka urodziłam...cóż okaże się w styczniu tak na 100% -
nick nieaktualnyangelcia wrote:Hej kochane,
Z góry dziękuję i życzę nudnych ciążowych miesięcy :*
Nie ma za co przepraszać Wątek nie jest przeciez prywatny tylko tematyczny Ja miałam załozoną karte ciąży na pierwszej wizycie w 7 tyg. Co do badań - mieszkam w DE i tu jest ciut inaczej bo nie ma prywatnych lekarzy, ale są badania tzw. nieobowiązkowe, które robimy jak chcemy, lekarz je tylko proponuje, i wtedy za nie płacimy. Ale ogólnie myślę, ze każdy lekarz ma "swój sposób" na to kiedy zakładac kartę ciązy, jedni na pierwszej wizycie, inni po usłyszeniu serduszka, a jeszcze inni po wynikach badań. Tak więc spokojnie