X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mogę patrzeć na słodycze a mąż cierpi bo mu serwuję jarsko-jajeczne dania zamiast mięsiwa :D
    Moim faworytem jest jajko sadzone z młodymi ziemniakami i kefirem :D

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam gorąco nowe dziewczyny :) Życzę zdrówka! Agnb6 - myśl pozytywnie, to połowa sukcesku, ważne ze jest poprawa, tak jak Zielarka napisała, mów do brzuszka, ze maleństwo ma się Ciebie trzymać rączkami i nóżkami :)

Co do wagi, to ja jestm okrąglutka, ale póki co moja waga własciwie stoi, tzn. ma wahania +/- 1 kg, ale nie przytyłam co mie bardzo cieszy. Brzuszek chyba coś urósł bo np. spodnie musze rozpinać jak siedzę. Nie robiłąm jeszcze zadnych zdjęc, bo nie lubię swojego przedciażowego brzucha, bo on już wcześniej wystawał, ale teraz będe kochać brzuszek bo mieszka w nim mój ukochany Ktoś :) Więc może i na fotki się zdecyduję :)

ana7227, Cynamonek30, agnb6 lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana7227 wrote:
    Mnie też odpycha od mięsa, wędlin i słodyczy, a zawsze byłam łasuchem

:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:23

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Starająca się Debiutantka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dowiedziałam się na temat kremu na rozstępy i moja bratowa używała kremu MUSTELA bardzo go sobie chwaliła. Ja też mam zamiar go kupić na razie używam oliwki.

zi13yx8ded8rr8oj.png

Według USG Ciąża młodsza o tydzień.
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja tez nie mogę patrzeć na mięso, a zwłaszcza na drób. Słodycze zawsze lubiłam, a teraz w ogóle mnie nie ciągnie - od tygodnia w lodowce mam przepyszne rafaello i nie wiem, czy nie będę musiała wyrzucić jak mąż nie zje - przed ciąża zjawisko nie do pomyślenia! Chętnie zjadam natomiast rzeczy kwaśne, pikantne i słone. Na chłopca?

sprawdź płeć dziecka na podstawie chińskiego kalendarza płci. Mam 4 koleżanki w ciąży i wszystkim się sprawdziło. Mi wypada chłopak, ciekawe czy też się sprawdzi :).
    https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

relgh371buf3k1xz.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w tym kalendarzu wiek patrzycie rocznikowo? Bo mam 24 lata, dopiero w lipcu 25 to jak mam liczyć? :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rocznikowo a lata skończone.
    U mnie wychodzi dziewczynka, z pierwszą ciążą się sprawdziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 08:21

FITop1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczucie mi mówi, że będzie chłopak.
    Chiński kalendarz również przepowiada chłopaka. :) No cóż zobaczymy. Z imieniem dla chłopaka mamy największy problem. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zabawa, choć często się sprawdza :)

FITop1.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wychodzi dziewczynka :) może się sprawdzi :)

relgcwa11d8kpmkr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszła dziewczynka :) A co do wagi jestem szczupłą osobą ale od początku ciąży przytyłam już 2.5 kg chyba dlatego że wcześniej stosowałam same diety:) po mnie już zaczyna widać że będę mamą ^^ więc już tego nie da się ukryć :) od kiedy wiem że jestem w ciąży przestałam się bawić dietami choć miałam poważne problemy z odżywianiem typu anoreksja i bulima a teraz jakby one odeszły w zapomnienie :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane,

przepraszam, że wchodzę Wam w wątek (jestem z lutego).
    Powiedzcie mi proszę, w którym tygodniu miałyście założone kartę ciąży? I kiedy skierowanie na badania? (O, jeszcze jedno - badanie na swój koszt czy na fundusz?)

Z góry dziękuję i życzę nudnych ciążowych miesięcy :*

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Hej kochane,

Powiedzcie mi proszę, w którym tygodniu miałyście założone kartę ciąży? I kiedy skierowanie na badania? (O, jeszcze jedno - badanie na swój koszt czy na fundusz?)

Hej. :) Nie musisz przepraszać. :) Ja chodzę do gina prywatnie. Karty ciąży jeszcze nie mam. W piątek mam wizytę i mam nadzieję że teraz ją dostanę. Badania pierwszego trymestru robilam na własny koszt po pierwszej wizycie, czyli ok. 8 tygodnia chyba. :)

Życzę również nudnej ciąży. I dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszej wizycie 6/7 tydz. Miałam założoną karte ciąży. Chodzę prywatnie, ale za badania nie płacę. Chyba lekarka ma jakąś umowę podpisaną z Diagnostyką. Mam zrobić morf ob mocz glukoza toxo Wr.

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kartę ciąży otrzymałam na pierwszej wizycie i na część badań dostałam skierowanie od lekarza (morfologia, mocz, glukoza i toxo na własny koszt) na resztę dostanę na kolejnej wizycie.

Część z nas otrzymywała od razu karty ciąży, część po usłyszeniu serduszka, a część jeszcze nie ma. A badania z tego co czytałam to połowa na własny koszt robiła.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• belldandy Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka199922 wrote:
    Mi wyszła dziewczynka :) A co do wagi jestem szczupłą osobą ale od początku ciąży przytyłam już 2.5 kg chyba dlatego że wcześniej stosowałam same diety:) po mnie już zaczyna widać że będę mamą ^^ więc już tego nie da się ukryć :) od kiedy wiem że jestem w ciąży przestałam się bawić dietami choć miałam poważne problemy z odżywianiem typu anoreksja i bulima a teraz jakby one odeszły w zapomnienie :)

To Witam w klubie, też mam za sobą anoreksję i bulimię. Jesteśmy przykładem, że da się z tego wyjść;)

zielarka, myszka199922 lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana7227 wrote:
    sprawdź płeć dziecka na podstawie chińskiego kalendarza płci. Mam 4 koleżanki w ciąży i wszystkim się sprawdziło. Mi wypada chłopak, ciekawe czy też się sprawdzi :).
    https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

Hihi, mi wychodzi dziewczynka, w ogóle w tym roku prawei same dziewczynki mam wg tego kalendarza; przeczucia mam różne ale z wiekszą skłonnością na dziewczynkę. Raz śniło mi sie że urodziłam chłopczyka, i daaaaawno temu pamietam, ze też śniło mi sie że chłopczyka urodziłam...cóż okaże się w styczniu tak na 100% :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Hej kochane,

Nie ma za co przepraszać :) Wątek nie jest przeciez prywatny tylko tematyczny :) Ja miałam załozoną karte ciąży na pierwszej wizycie w 7 tyg. Co do badań - mieszkam w DE i tu jest ciut inaczej bo nie ma prywatnych lekarzy, ale są badania tzw. nieobowiązkowe, które robimy jak chcemy, lekarz je tylko proponuje, i wtedy za nie płacimy. Ale ogólnie myślę, ze każdy lekarz ma "swój sposób" na to kiedy zakładac kartę ciązy, jedni na pierwszej wizycie, inni po usłyszeniu serduszka, a jeszcze inni po wynikach badań. Tak więc spokojnie :)

• zielarka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    To Witam w klubie, też mam za sobą anoreksję i bulimię. Jesteśmy przykładem, że da się z tego wyjść;)
    Też mam za sobą przeprawę z obiema chorobami, lekarze dawali mi 10% szans na ciążę po wyzdrowieniu.

FITop1.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co słyszałam od koleżanki, powinnaś mieć założoną kartę do 10 tygodnia. W przeciwnym razie nie będziesz się mogła starać o becikowe.

relgh371buf3k1xz.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ