*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kawa wrote:Też znałam wcześniej swoją grupe ale jest ważne by dołączyć kopie badania grupy do karty ciąży jakby była potrzebna transfuzja w razie czego.
To prawda, w szpitalu nie chcą zrobić żadnego zabiegu jeśli pacjentka nie ma dokumentu z grupą krwi. Nie wystarczy deklaracja.
-
Agus89 wrote:Ja wiem jaką mam grupę wiec nie muszę robić. Ale ktoś mi kiedyś mówił, że robi się prywatnie. Pewności jednak nie mam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 10:48
-
Zielarka ja już też zaliczyłam...
miałam dzisiaj egzamin a nie dałam rady na niego pójść..
Wczoraj miałam test pappa i chyba bete jednorodną, zapłaciłam 52 zł, nie drogo, myślałam że będzie gorzej
Kupiłam tą witamine B6 ale jak widać nie bardzo pomaga
-
nick nieaktualny
-
Witam kobitki w ten chłodny sobotni dzionek Ja w końcu wybrałam się na badania no i jestem o 200zł lżejsza.Wszystkie wyniki w poniedziałek rano, akurat przed wizytą odbiorę :)Potem byłam z małżem na szybkich zakupach, kupiłam wygodne cichobiegi i dwie bluzeczki, jeszcze nie ciążowe ale ładnie podkreślające mój bochenek :p Idę odpoczywac, potem trzeba się za obiad wziąc Miłego weekendu !!!
isabelle, Monifah lubią tę wiadomość
-
Co do objawów na chłopca czy dziewczynkę, to z najbliższych przykłądów w rodzinie i znajomych mogę powiedziec że tak na hmmm niech policzę 12 ciąż takie objawy że ewidentnie wiadomo było po zachowaniu i wyglądzie to tylko w dwóch przypadkach, ostatnio moja bratowa była w ciązy i była z chłopcem, a ją masakrycznie wypryszczyło, włosy jak miotła się zrobiły takie suche, i jadła baaardzo dużo słodyczy, co zaskutkowało że przytyła 30 kg w ciąży. Jej mama nawet mówiła, żeby się trochę ograniaczała i jadła owoce, albo rodzinki itp, ale ona tłumaczyła że to wszystko to dzidzia chce hehe.
Od tego momentu jak to widziałam, pomyślałam sobie, że ja tak nie zrobię, będę starała się jeśc mało słodkiego i nawet jakoś mnie nie ciągnie szczególnie.
Czytałam że dziecko w późniejszym etapie ciązy ma zapotrzebowanie jedynie 300-400 kalorii więcej niż my dla siebie zjadamy, więc czy macie jakieś ciekawe sposoby, aby nie podjadac za dużo, oprócz picia dużej ilości wody jak chce się wieczorem jesc. Ja do najszczuplejszych nie należę, ale nie chciałabym przytyc 30 kg gdzie połowa to dzidzia.
Wiem, że może za wcześnie na takie tematy, ale jakoś interesuje mnie ile przytyłyście w ciąży, albo wasze znajanome ?MonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgus89 wrote:Witajcie. Ja dziś przybywam w złym nastroju. Od wczoraj nam taaaaką straszną migrenę, że nie mogę lewego oka otworzyć. Przed ciążą też miałam takie incydenty ale brałam leki i przechodziło. A teraz jest masakra. W ciąży mam tak drugi raz. I teraz wiem od czego. Winowajcą są słodycze (miałam ochotę na "ciepłe lody"). Nie mogę zjeść nic co zawiera za dużo cukru.
Wczoraj wzięłam jeden apap i na chwilę był spokój. Wiecie ile paracetamolu można brać na dobę?
mnie kazał brać 3x dziennie po 1
Agus89 lubi tę wiadomość