X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam skierowanie z NFZ na:
    -grupe krwi
    -morfologie
    -mocz ogólne
    -kiłe VDRL
    -TSH
    -toxo IgM
    -glukoza
    -CMV

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem jaką mam grupę wiec nie muszę robić. Ale ktoś mi kiedyś mówił, że robi się prywatnie. Pewności jednak nie mam.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam skierowanie z NFZ i nie musiałam płacić za gr krwi. Też znałam wcześniej swoją grupe ale jest ważne by dołączyć kopie badania grupy do karty ciąży jakby była potrzebna transfuzja w razie czego.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam książeczkę honorowego dawcy krwi więc mam ją mieć do wglądu przy następnej wizycie.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Też znałam wcześniej swoją grupe ale jest ważne by dołączyć kopie badania grupy do karty ciąży jakby była potrzebna transfuzja w razie czego.

To prawda, w szpitalu nie chcą zrobić żadnego zabiegu jeśli pacjentka nie ma dokumentu z grupą krwi. Nie wystarczy deklaracja.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam papierek z grupą jeszcze z pierwszej ciąży.
    Poranny rzyg zaliczony ale mdłości męczą dalej.

FITop1.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ja wiem jaką mam grupę wiec nie muszę robić. Ale ktoś mi kiedyś mówił, że robi się prywatnie. Pewności jednak nie mam.
    Bez papierka z laboratorium nasza wiedza co do grupy krwi nie ma dla lekarzy żadnego znaczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 10:48

FITop1.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka ja już też zaliczyłam...
    miałam dzisiaj egzamin a nie dałam rady na niego pójść..

Wczoraj miałam test pappa i chyba bete jednorodną, zapłaciłam 52 zł, nie drogo, myślałam że będzie gorzej :)

Kupiłam tą witamine B6 ale jak widać nie bardzo pomaga ;)

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin mówił, że wystarczy książeczka HDK do wglądu i nie dał skierowania na badanie grupy krwi. Zapytam na następnej wizycie jak to jest.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha z tego co mi koleżanka powedziała to B6 może pomóc na mdłości ale czasem jest zupełnie odwrotnie i jeszcze bardziej je nasila.. ( gin tak mówił)

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki w ten chłodny sobotni dzionek :) Ja w końcu wybrałam się na badania no i jestem o 200zł lżejsza.Wszystkie wyniki w poniedziałek rano, akurat przed wizytą odbiorę :)Potem byłam z małżem na szybkich zakupach, kupiłam wygodne cichobiegi i dwie bluzeczki, jeszcze nie ciążowe ale ładnie podkreślające mój bochenek :p <3 Idę odpoczywac, potem trzeba się za obiad wziąc :) Miłego weekendu !!!

isabelle, Monifah lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jak dalej pójdzie, w poniedziałek mam wizytę więc zapytam położną co może pomóc, idzie do głowy dostać. To miało już się skończyć a nie nasilać
    noo ale dla fasoli zniosę wszystko :)

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cofiga z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:41

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:41

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawów na chłopca czy dziewczynkę, to z najbliższych przykłądów w rodzinie i znajomych mogę powiedziec że tak na hmmm niech policzę 12 ciąż takie objawy że ewidentnie wiadomo było po zachowaniu i wyglądzie to tylko w dwóch przypadkach, ostatnio moja bratowa była w ciązy i była z chłopcem, a ją masakrycznie wypryszczyło, włosy jak miotła się zrobiły takie suche, i jadła baaardzo dużo słodyczy, co zaskutkowało że przytyła 30 kg w ciąży. Jej mama nawet mówiła, żeby się trochę ograniaczała i jadła owoce, albo rodzinki itp, ale ona tłumaczyła że to wszystko to dzidzia chce hehe.
    Od tego momentu jak to widziałam, pomyślałam sobie, że ja tak nie zrobię, będę starała się jeśc mało słodkiego i nawet jakoś mnie nie ciągnie szczególnie.

Czytałam że dziecko w późniejszym etapie ciązy ma zapotrzebowanie jedynie 300-400 kalorii więcej niż my dla siebie zjadamy, więc czy macie jakieś ciekawe sposoby, aby nie podjadac za dużo, oprócz picia dużej ilości wody jak chce się wieczorem jesc. Ja do najszczuplejszych nie należę, ale nie chciałabym przytyc 30 kg :D gdzie połowa to dzidzia.
    Wiem, że może za wcześnie na takie tematy, ale jakoś interesuje mnie ile przytyłyście w ciąży, albo wasze znajanome ?

MonikaDM lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie przytyłam ok 1,5 kg wg dzisiejszego ważenia bo ostatnio było trochę więcej, ale spadło prawie pół kilo w ciągu tygodnia, wiec nie jest źle :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem +2 i spaść nawet o gram nie chce. Utrzymuje sie raczej z wahaniami +- 1 kg w ciagu dnia.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ciągu dnia nie mierzę tylko rano przed śniadaniem mniej więcej raz w tygdniu, żeby miec jakieś rozeznanie :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dużo mniej jem... A słodyczy wcale, mięsa wcale. Na obiad 2 kartofle młode + pomidor. Więc jestem -3kg... A też do szczupłych nie należę.

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Witajcie. Ja dziś przybywam w złym nastroju. Od wczoraj nam taaaaką straszną migrenę, że nie mogę lewego oka otworzyć. Przed ciążą też miałam takie incydenty ale brałam leki i przechodziło. A teraz jest masakra. W ciąży mam tak drugi raz. I teraz wiem od czego. Winowajcą są słodycze (miałam ochotę na "ciepłe lody"). Nie mogę zjeść nic co zawiera za dużo cukru.
    Wczoraj wzięłam jeden apap i na chwilę był spokój. Wiecie ile paracetamolu można brać na dobę?

mnie kazał brać 3x dziennie po 1

Agus89 lubi tę wiadomość

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ