*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCynamonek30 wrote:MonikaDM może zwariowałam, ale jak zaszłam w ciaze to wiedziałam od razu że jestem..a teraz mam obsesje ,że to synek i moj mąż mnie w tym wariactwie utwierdza moja skóra na buzi tak ślicznie wyglada i włosy no i brak jakichkolwiek przykrych doligliwosci wiesz to tylko wewnetrzne przekonanie, a tak naprawde płec nie ma znaczenia chce urodzic po prostu zdrowe dzieciatko z charakterem tatusia
a i serduszkowanie było centralnie w Ovulke wiec możliwe
POpłakałam sie czytajac o Twoim Dziadku, myśle że czuwa nad Toba i nad Twoim malenstwem- ja wierze w takie rzeczy.
Cynamonku ja akurat też wierze w takie rzeczy, jestem święcie przekonana, ze dziadzio zrobił coś dla nas, że ciąża się pojawiła; bo jak ostatnio byłam na jego grobie to było kilka dni po owulce, i bardzo go prosiłam o jakieś wstawiennictwo za jego prawnuka/prawnuczkę, a później mi było bardzo niedobrze i bolał mnie mocno brzuch, wychodzi na to ze wtedy odbywało się zagniezdżenie, więc wierzę, że dziadzio pobiegł z "wnioskiem" do kogoś na górzeCynamonek30, zielarka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMyszka-Minnie wrote:Mnie ostatnio jedynie martwi ból brzucha chociaz nie wiem, czy to tak mozna nazwac. Zastanawia sie skad one moga byc? Czy to moze byc rozrastajacy sie brzuch po woli, czy tez jakis inny problem? Jak siedze przy stole czy tez biurku bol tez jest odczuwalny moze czasami wiecej i mi nie wygodnie jest. Najwygodniej mi w pozycji lezacej lub jak siedze przy stole/biurku to poł lezacej.
Tez czasami tak odczuwacie?
ja też czasem odczuwam taki ból jakby rozciąganie, teraz mniej, najwięcej było na poczatku. I jak mam ten niewielki ból to mi najlepiej jak się położę, bo jak siedzę to jakoś mi nie komfortowo. Czytałąm ze takie bóle będziemy mieć do samego końca praktycznie bo czujemy jak macica się rozciąga, zeby maluszek miał więcej miejsca -
nick nieaktualnyaniafk wrote:Ja będę mieć córkę Od pierwszego dnia mówimy z mężem do niej po imieniu
W ostatniej ciąży byłam przekonana, że chłopak - chociaż chciałam mieć dziewczynkę, ( niestety już płci nigdy nie poznam) a teraz nie wiem dlaczego ale od początku czuję, że to dziewczynka:)
Ja właśnie częściej czuję, ze to bedzie dziewczynka. Właściwie to raz tak poczułam ze chłopczyk, a tak cąły czas to wydaje mi sie że tam dziewczynka mieszka
Ale tak jak Cynamonek napisała, najważniejsze zeby zdrowe było a kochać będziemy jednakowo, czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka. My z mężem mówimy, ze to jest pierwsze co tak naprawdę wspólnie od A do Z stworzyliśmy i napewno będzie najbardziej ze wszystkiego kochane
Aha, dziewczyny podobno czasami już w 12-13 tg. widać płeć, ale lekarze często wola mówić później właśnie 16-17 tydz. bo już lepiej widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 16:13
-
nick nieaktualnyAgus89 wrote:Ja mam trochę inne bóle.
Np. jak kicham albo szybko wstanę.
Macie też tak? Póki co to się nie martwie. Zapytam się za tydzień gina.
Aguś mnie sie też taki zdarzają, właśnie jak kichnę albo np. jak nagle się przekręcam na łóżku, takie ukłucie z boku, ale też się tym nie przejmuję, nawet o to lekarza nie pytałam. -
To tez cos napisze,skoro mowa o przeczuciach,snach itp...zobaczymy za jakis czas czy cos w tym jest:) a wiec
moja babcia zmarla miesiac przed narodzinami mojego drugiego synka,wiec nie zdazyla go poznac,a ze kochalam i nadal kocham moja babcie to przezylam to strasznie...
gdzies pol roku,(mimo ze nie planowalam trzeciego dziecka)tak jakos zaczelam w myslach mowic do mojej babci,ze jakbym miala miec jeszcze jedno dziecko to spraw zeby to byla zdrowa coreczka, dam jej na imie Basia tak jak Ty,bo wiem ze to Ty do nas wrocisz (nie wiem jak Wy ale ja wierze w reinkarnacje)...
no i jakies dwa,trzy miesiace pozniej okazalo sie,ze jestem w ciazy,kurcze mimo,ze uwazalismy,no ale to zadna antykoncepcja;) a wiec zobaczymy,czy moja babunia cos tam wskora na gorze:) co do imienia to bedzie Amelka,Basia bo maz tez ma cos do powiedzenia,ale dla mnie zawsze bedzie Basia,nawet teraz jak mowie cos do dzidzi to Basia...
a z drugiej strony mam dwoch chlopakow i nie chce sobie robic nadzieji na dziewczynke,tym bardziej,ze brat tez ma trzech chlopakow,wiec moze u nas same chlopy sie rodza...ale jesli to babci sprawka to musi byc corcia:) a najwazniejsze zeby bylo zdrowe:)MonikaDM, Cynamonek30 lubią tę wiadomość
-
U nas jak tylko zrobiłam test i wyszedł pozytywny to M powiedział, że będzie Emilka ja na początku nic nie przeczuwałam ale teraz też czuję że córka... I mówię do brzucha np. Emilko nie złość się ale coś tam hehe
No i pięknie nie wyglądam - pryszcze jak cholera! Na twarzy, szyi, dekoldzie, ramionach... Ech.. I nie takie normalne bo niby wyglądają jak zropiałe a nic nie można wycisnąć (sorry za dosłowność).Cynamonek30, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
za tydzien w poniedzialek jade na badanie prenatalne z testem pappa i moze tam lekarz odwazy sie cos powiedziec,bedzie to 13tydz...ponoc maja tam lepsze sprzety...
pomalu kupuje ciuszki,narazie koszulki,polspiochy i tak bardzo bym chciala w rozowych kolorach,no ale jak,musze uniwersalne... -
Martaaa ja tez jakas wysypana,z chlopakami mialam ladna cere a teraz strasznie,czuje sie jak przed okresem albo i gorzej bo nawet na biuscie mam pryszcze (( lekkie mdlosci mialam teraz a w tamtych ciazach nic a nic...ale czytalam na forach,ze czasami kobiety kazda ciaze inaczej przechodzila a i tak np chlopcow rodzily
-
nick nieaktualnyJa nie porównam ciąż bo to moja pierwsza U mnie niewiele sie dzieje nawet żebym z objawów cos obserwowała, choc ppowiem Wam, ze to wróżenie płci z objawów to takie 50/50, bo niby z dziewczynkami sa wymioty i mdłości, a moja siostra wymiotowała dalej niz widziała z synkiem, koleżanka miała mały brzuszek jak piłeczkę z córką a podobno z dziewczynkami ma się wielki brzuchol, moja mama ze mna miała maleńki brzuszek, ze jak szła do porodu to pielęgniarka się śmiała ze ona to się chyba w obliczeniach pomyliła bo jej to max. na 6 miesiac wygląda, za to z moją siostrą wyglądała jak słonik na wybiegu i wszyscy się śmiali ze urodzi bliźniaki. Aha a jednak z koleżanek z chłopcem w ciązy objadała się słodyczami
Mnie raz się śniło ze urodziłam chłopczyka, ale siusiaka nie widziałam, a w tym wczorajszym śnie to nie wiem co mi sie urodziło...więc dziewczyny tak na 100 % to sie dowiemy w dniu porodu.
Moja ciocia ma koleżankę, której lekarz całą ciąże mówił ze będzie dziewczynka a tu chłopczyk się urodził i była niemała niespodzianka jak na porodówce usłyszałą - ma Pani pięknego chłopczyka
Słyszałam też opinię ze jak lekarz z usg ppowie ze chłopczyk to będzie faktycznie chłopczyk, a ze jak dziewczynka to niby 100% pewności nie ma...ale ja tam sie nie znam. My jak zaczniemy kupowac to na pewno uniwersalne kolory, jest tyle ślicznych kolorów, nie tylko różowe i niebieskie...np. zielony, boski poprostu. Widziałam też śliczne łóżeczko z pościelą w granatowe paseczki z czerwonym statkiem, boskaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 18:28
-
mam wyniki dzisiejszej krwi, toksoplazmozy nie mam, glukoza ok, morfologia też chyba ujdzie-nie znam się 2 rzeczy lekko ponad normę a reszta w normie.
mocz wszystko w normie i jeszcze tylko kiła do odbioru w tygodniu.
Współczuje Wam dziewczyny tych przeziębień
29+1, 44 cm, 1430 g -
Mi parę lat temu, gdy miałam straszne problemy zdrowotne i wątpiłam, czy zajdę jeszcze kiedykolwiek w ciążę, śniło mi się, że miałam dwie córeczki i urodziłam trzeciego synka całkiem z zaskoczenia, nie wiedząc nawet, że jestem w ciąży.
Pamiętam ten sen do dziś, był bardzo realistyczny, kolorowy, a miewam sny, które się sprawdzają.
Mam już jedną córkę
Ostatnio, już w tej ciąży śniło mi się, że urodziłam wielgaśnego, półrocznego łysego bobasa, z wałeczkami tłuszczyku, córeczkę, która po urodzeniu siedziała i klaskała w ręce....czuję, że będzie dziewczynka.
Ale...na dwoje babka wróżyła cokolwiek, byle było zdroweWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 19:19
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
mi ostatnio siostra tłumaczyła jakie to będę miała piękne włosy i cerę w ciąży bo ona miała ładne, jeśli o mnie chodzi to jak rano umyje głowę to wieczorem włosy są już nieciekawe a następnego dnia rano masakrycznie tłuste.. cera na początku ciąży była super a od niedawna w kółko jakieś wypryski.. mam nadzieje że to minie w 2 trymestrze..
29+1, 44 cm, 1430 g -
witajcie Kochane
mało sie odzywam ale czytam codziennie, bo sił jak wracam z pracy prawie nie mam i leżakuję a z tel pisanie to koszmar
dziś odebrałam cześć wyników
morfologia ok poza plytkami ktore są poniżej normy nieznacznie jest 130 norma od 150-390
cukier w normie WR/USR ujemny
za w moczu liczne bakterie
a moj kochany gin L4 przedłużóne do wrzesnia, więc dodatkowo jestem na etapie szukania lekarza
do jednego z nowych potencjalnych lekarzy sie dodzwonilam i ma wizyte juz w pn, wiec mam nadzieję że cos na te bakterie poradzi, we wtorek ma wizyte u rodzinnego w razie czego niech mi da skierowanie na nfz na posiew moczu
samopoczucie poza zmeczeniem i bolesnymi piersiami ok mdłości od czasu do czsu ale w wersji maksymalnej tylko kaszlu
pozdrawiam Was serdecznie