X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobitki,

Ale duzo naskrobałyscie postów. Jakos Was nie moge nadrobic. Skad Wy macie na to czas?

Ja od kilku dni przykuta jestem do łożka. Złapałam jakies przeziebienie. Ma ktos dobry pomysl jak zwalczyc ból gardła domowymi sposobami?

Macie juz ładne brzuszki. U mnie póki co to nic nie widac.

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam syrop jak i tabletki do ssania dla kobiet w ciąży prenalen :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ad793bfb566.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcea08eda6b4.jpg

ja mam już taki brzuchol jak na 5 miesiąc aż jesteśmy z mężem w szoku, nie da się ukryć go , i juz zaczęłam nosić spodnie ciążowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 12:04

Myszka-Minnie, zielarka lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://blog.klinikabocian.pl/2013/10/przeziebienie-w-ciazy.html?m=1

Myszka-Minnie lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Witajcie Kobitki,

Ale duzo naskrobałyscie postów. Jakos Was nie moge nadrobic. Skad Wy macie na to czas?

Myszka-Minnie, mamy leżące mają duuuużo czasu :)

liliana lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wy macie jeszcze jakieś bóle podbrzusza, kłucia itp? Mi przeszły kilka dni temu zupełnie te dolegliwości. Mdłości też się pozbyłam jakiś tydzień temu definitywnie. Chyba zaczynam schizować a do usg jeszcze tydzień ;/

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Myszka-Minnie, mamy leżące mają duuuużo czasu :)

Isabelle,

Nie naleze do osób wiecznie lezacych plackiem, ale czasem mi sie zdarza mimo to nawet nie mam czasu na zajrzenie do internetu. Nie wspomne o tym, ze mam kilka meili do odpisania znajomym. Takze podziwiam Was wszystkie, ze znajdujecie czas na skrobanie na forum, a napewno poruszacie ciekawe tematy. Gdyby była mniejsza produkcja tych postów to napewno bym je nadrobiła.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    ja polecam syrop jak i tabletki do ssania dla kobiet w ciąży prenalen :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ad793bfb566.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcea08eda6b4.jpg

ja mam już taki brzuchol jak na 5 miesiąc aż jesteśmy z mężem w szoku, nie da się ukryć go , i juz zaczęłam nosić spodnie ciążowe

Gwiazdeczka,

dzieki bardzo za rade. Gdybym była w PL to pewnie bym z tego skorzystała, ale przebywam zagranica i dlatego zapytałam o domowe sposoby zwalczania bolu gardła. Ale bede to miała na uwadze. Jak bede na krótkim urlopie to zaopatrze sie w ten specyfik.

ja mam już taki brzuchol jak na 5 miesiąc aż jesteśmy z mężem w szoku, nie da się ukryć go , i juz zaczęłam nosić spodnie ciążowe[/QUOTE]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 12:57

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje mdłośći od tygodnia się nasiliły, co mnie bardzo denerwuje bo miało być coraz lepiej.. kłucie czasem jest ale jakiś czas nie miałam,
    każdy organizm jest inny i inaczej reaguje, może jesteś szczęśćiarą i już mdłośći Ci nie wrócą

aniafk lubi tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 wrote:
    http://blog.klinikabocian.pl/2013/10/przeziebienie-w-ciazy.html?m=1

Dzieki Madzia,

Bardzo przydatny link :-)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha,

Na mdłosci dobra jest witamina B6. Mdłosci odchodza jak ręka odjął.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Dziewczyny a czy Wy macie jeszcze jakieś bóle podbrzusza, kłucia itp? Mi przeszły kilka dni temu zupełnie te dolegliwości. Mdłości też się pozbyłam jakiś tydzień temu definitywnie. Chyba zaczynam schizować a do usg jeszcze tydzień ;/
    na moim przykładzie mi objawy mineły wszystkie jakies kilka dni przed wizyta u Dr na szczescie na Usg było wszystko ok, a ja ciagl mysly czy wszystko na pewno ok? może po prostu moj Synus oszczedza mamusie , bo wie że mama i tak jest za szczupła- by wymiotowac :)

jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero uspokoję się po usg

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to czekam na dobre wiesci po usg. ja nie mam żadnych objawów..

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może 9 tydzień to już czas na ustępowanie objawów.
    Mam przynajmniej taka nadzieję :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) ja dziś byłam na pobraniu krwi i wracając ubłagałam męża żeby zatrzymał mi się pod sklepem.. nie był zadowolony, że chcę chodzić bo przecież mam leżeć ale się udało :)! Weszłam tylko do H&M i na dziale z ubraniami ciążowymi kupiłam sobie 2 tuniki no i balerinki. Tuniki są trochę luźne ale mają marszczone boki więc jak będę tyła i brzuchol urośnie to się zmieści. Ale jestem szczęśliwa że wreszcie choć na chwilę do ludzi wyszłam :P Mam nadzieje że nic się nie będzie działo bo chyba bym sobie nie wybaczyła.. starałam się chodzić pomalutku jak staruszka więc będzie ok.

isabelle, M4DZI4 lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis,

A tak zapytam czemu musisz lezec wciazy? Masz w tym kierunku jakies zalecenia od lekarza?

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:
    Cześć dziewczyny.Moje śniadanie to kromka chleba z pasztecikiem bo mięsa i wędliny mi nie podchodzą. Mam za to smaka na sałatkę jarzynową którą właśnie idę robić.Miłego dnia.

Patrycha trzymam mocne kciuki.Nie stresuj się wszystko będzie ok. bo przecież musi być ;-)

ale mi Kasiu narobiłaś "smaka" na ten pasztecik (chodzi za mną od kilku dni). Niestety czytałam, że jest niewskazany w ciąży, bo zawiera zmielone resztki i dużo konserwantów...więc raczej się nie przemogę, choć w niewielkich ilościach pewnie nie ma większego wpływu :)

Za to najbardziej chodzą za mną rozgniecione młode ziemniaczki z lejącym się sosem...dziś Mama robi gołąbki w sosie pomidorowym, to mi mąż podrzuci :) Mniam!!!

relgcwa11d8kpmkr.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Patrycha,

Na mdłosci dobra jest witamina B6. Mdłosci odchodza jak ręka odjął.

Ja łykam witaminę B6 w końskiej dawce pomimo tego miałam mdłości do 8 tygodnia. W sumie może gdybym nie brała to na mdłościach by się nie skończyło :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Sis,

A tak zapytam czemu musisz lezec wciazy? Masz w tym kierunku jakies zalecenia od lekarza?
    mam podwójną macicę, w jednej macicy jest dzidzia a druga jest pusta. Ta pusta macica nie wie że jestem w ciąży i pojawiają się silne krwawienia, skurcze itp. Macica w takim wypadku nie zawsze chce się rozciągać i się buntuje odrzucając ciąże. Według lekarzy moje szanse są 50/50 i jeśli chcę urodzić to niestety leżę całą ciążę.. teraz leżę żeby nie poronić a później żeby nie urodzić za szybko bo przy tej wadzie może dojść do przedwczesnego porodu. To tak w skrócie..

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    mam podwójną macicę, w jednej macicy jest dzidzia a druga jest pusta. Ta pusta macica nie wie że jestem w ciąży i pojawiają się silne krwawienia, skurcze itp. Macica w takim wypadku nie zawsze chce się rozciągać i się buntuje odrzucając ciąże. Według lekarzy moje szanse są 50/50 i jeśli chcę urodzić to niestety leżę całą ciążę.. teraz leżę żeby nie poronić a później żeby nie urodzić za szybko bo przy tej wadzie może dojść do przedwczesnego porodu. To tak w skrócie..

Oj, nie wiem co napisac. Az mi sie łza w oku zakreciła. 3 mam za Ciebie kciuki, abyc wytrwała dzielnie 9 miesiecy :-)

Sis, M4DZI4 lubią tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ