*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Kobitki,
Ale duzo naskrobałyscie postów. Jakos Was nie moge nadrobic. Skad Wy macie na to czas?
Ja od kilku dni przykuta jestem do łożka. Złapałam jakies przeziebienie. Ma ktos dobry pomysl jak zwalczyc ból gardła domowymi sposobami?
Macie juz ładne brzuszki. U mnie póki co to nic nie widac.Cynamonek30 lubi tę wiadomość
-
ja polecam syrop jak i tabletki do ssania dla kobiet w ciąży prenalen
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ad793bfb566.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcea08eda6b4.jpg
ja mam już taki brzuchol jak na 5 miesiąc aż jesteśmy z mężem w szoku, nie da się ukryć go , i juz zaczęłam nosić spodnie ciążoweWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 12:04
Myszka-Minnie, zielarka lubią tę wiadomość
-
isabelle wrote:Myszka-Minnie, mamy leżące mają duuuużo czasu
Isabelle,
Nie naleze do osób wiecznie lezacych plackiem, ale czasem mi sie zdarza mimo to nawet nie mam czasu na zajrzenie do internetu. Nie wspomne o tym, ze mam kilka meili do odpisania znajomym. Takze podziwiam Was wszystkie, ze znajdujecie czas na skrobanie na forum, a napewno poruszacie ciekawe tematy. Gdyby była mniejsza produkcja tych postów to napewno bym je nadrobiła. -
Gwiazdeczka27 wrote:ja polecam syrop jak i tabletki do ssania dla kobiet w ciąży prenalen
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ad793bfb566.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcea08eda6b4.jpg
ja mam już taki brzuchol jak na 5 miesiąc aż jesteśmy z mężem w szoku, nie da się ukryć go , i juz zaczęłam nosić spodnie ciążowe
Gwiazdeczka,
dzieki bardzo za rade. Gdybym była w PL to pewnie bym z tego skorzystała, ale przebywam zagranica i dlatego zapytałam o domowe sposoby zwalczania bolu gardła. Ale bede to miała na uwadze. Jak bede na krótkim urlopie to zaopatrze sie w ten specyfik.
ja mam już taki brzuchol jak na 5 miesiąc aż jesteśmy z mężem w szoku, nie da się ukryć go , i juz zaczęłam nosić spodnie ciążowe[/QUOTE]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 12:57
-
Moje mdłośći od tygodnia się nasiliły, co mnie bardzo denerwuje bo miało być coraz lepiej.. kłucie czasem jest ale jakiś czas nie miałam,
każdy organizm jest inny i inaczej reaguje, może jesteś szczęśćiarą i już mdłośći Ci nie wrócąaniafk lubi tę wiadomość
-
aniafk wrote:Dziewczyny a czy Wy macie jeszcze jakieś bóle podbrzusza, kłucia itp? Mi przeszły kilka dni temu zupełnie te dolegliwości. Mdłości też się pozbyłam jakiś tydzień temu definitywnie. Chyba zaczynam schizować a do usg jeszcze tydzień ;/
jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Hej hej ja dziś byłam na pobraniu krwi i wracając ubłagałam męża żeby zatrzymał mi się pod sklepem.. nie był zadowolony, że chcę chodzić bo przecież mam leżeć ale się udało ! Weszłam tylko do H&M i na dziale z ubraniami ciążowymi kupiłam sobie 2 tuniki no i balerinki. Tuniki są trochę luźne ale mają marszczone boki więc jak będę tyła i brzuchol urośnie to się zmieści. Ale jestem szczęśliwa że wreszcie choć na chwilę do ludzi wyszłam Mam nadzieje że nic się nie będzie działo bo chyba bym sobie nie wybaczyła.. starałam się chodzić pomalutku jak staruszka więc będzie ok.
isabelle, M4DZI4 lubią tę wiadomość
29+1, 44 cm, 1430 g -
kasia86 wrote:Cześć dziewczyny.Moje śniadanie to kromka chleba z pasztecikiem bo mięsa i wędliny mi nie podchodzą. Mam za to smaka na sałatkę jarzynową którą właśnie idę robić.Miłego dnia.
Patrycha trzymam mocne kciuki.Nie stresuj się wszystko będzie ok. bo przecież musi być
ale mi Kasiu narobiłaś "smaka" na ten pasztecik (chodzi za mną od kilku dni). Niestety czytałam, że jest niewskazany w ciąży, bo zawiera zmielone resztki i dużo konserwantów...więc raczej się nie przemogę, choć w niewielkich ilościach pewnie nie ma większego wpływu
Za to najbardziej chodzą za mną rozgniecione młode ziemniaczki z lejącym się sosem...dziś Mama robi gołąbki w sosie pomidorowym, to mi mąż podrzuci Mniam!!! -
Myszka-Minnie wrote:Patrycha,
Na mdłosci dobra jest witamina B6. Mdłosci odchodza jak ręka odjął.
Ja łykam witaminę B6 w końskiej dawce pomimo tego miałam mdłości do 8 tygodnia. W sumie może gdybym nie brała to na mdłościach by się nie skończyło
-
Myszka-Minnie wrote:Sis,
A tak zapytam czemu musisz lezec wciazy? Masz w tym kierunku jakies zalecenia od lekarza?
29+1, 44 cm, 1430 g -
Sis wrote:mam podwójną macicę, w jednej macicy jest dzidzia a druga jest pusta. Ta pusta macica nie wie że jestem w ciąży i pojawiają się silne krwawienia, skurcze itp. Macica w takim wypadku nie zawsze chce się rozciągać i się buntuje odrzucając ciąże. Według lekarzy moje szanse są 50/50 i jeśli chcę urodzić to niestety leżę całą ciążę.. teraz leżę żeby nie poronić a później żeby nie urodzić za szybko bo przy tej wadzie może dojść do przedwczesnego porodu. To tak w skrócie..
Oj, nie wiem co napisac. Az mi sie łza w oku zakreciła. 3 mam za Ciebie kciuki, abyc wytrwała dzielnie 9 miesiecySis, M4DZI4 lubią tę wiadomość