*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz po wizycie;) dzidzia ma 1,5 cm co odpowiada 7+5t.c:)termin porodu mam na 24 styczen czyli w moje urodziny:)) serduszko slyszalam, 162 uderzenia na minute. Wszystko w porzadku, karta ciazy zalozona:)))
Strasznie denerwuja mnie bole zoladka od 3 tygodni i mega wzdety brzuch dzien w dzien... juz nie wiem co robic:(. nie wazne co zjem , a i tak mnie wywala. poratuje ktos?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 21:23
nix, Gwiazdeczka27, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
mnie no spa nie pomaga na zoladek. od czasu az wstane mam twardy , nadety brzuch ;(( nawet jak zaloze leginsy to gumka cisnie mnie w niego;((Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ja przed ciążą miałam duże problemy z bólami żołądka i nospa z gorącą herbatą zazwyczaj pomagała.. Są jeszcze takie czopki Scopolan i można to barć w ciąży, mi ginekolog przepisał ale jeszcze nie używałam, wiem że jedna z dziewczyn tylko nie pamiętam która je bierze. Wyczytałam że te czopki są także na problemy z żołądkiem i też na zaparcia. Ja je dostałam na wypadek skurczy silnych. Aa tyko teraz widzę że one są chyba na receptę ale i tak pewnie lepiej to skonsultować z lekarzem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 21:50
29+1, 44 cm, 1430 g -
belldandy ja tez mam urodziny 24stycznia:) moje urodzi sie w grudniu,pewnie po swietach bo lekarka zapowiedziala cesarke,a tatus ma w grudniu urodziny ale 14go wiec troche za wczenie
zielarko ladny brzusio,ale moj wiekszy )))z tym,ze ja juz koncze 12ty tydzien
zawsze mialam ogromne brzuchy w ciazy tzn nie na poczatku,ale juz 8-9ms to byly mega... -
zapraszam wszystkie przyszłe Mamusie do udziału w konkursie programu rossnę:
http://www.rossnet.pl/konkursy/konkurs,86431e70-2800-47b6-90ed-5d0b5734fb63,4500dc80-a34e-46be-bc9f-820a1c8788ebhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Hej Dziewczyny,
nie wiem czy lekarze Wam coś mówili i czy bierzecie wit. D
Ja wczoraj zrobiłam badania krwi (we wtorek na wizytę NARESZCIE ) i wyszło, że morfologia ok ale wit. D mam poziom niewystarczający. Wyszło mi 16 ng/ml a poziom wystarczający (i tu mam podane wartości nie dla kobiet w ciazy tylko normalnie) to 30-100. Aaa witaminę D cały czas biorę 700 dziennie.
Naczytałam się, że bardzo ważna jest witamina D i dlatego piszę... -
Ja dziewczyny też chętnie pochwalę się brzuszkiem, ale to wtedy kiedy będzie on już ciążowy a nie tłuszczowy Na razie czuję macicę w spojeniu łonowym ale jest jeszcze zbyt mała żeby mnie wybić.
Dziś idziemy na wizytę po podglądać naszego Kruszonka Już się nie mogę doczekać
A i mam nadzieję , że nie przytyłam Martwię się żeby nie przybrać za dużo bo się potem nie pozbieram. Bo ostatnio jak się ważyłam to co 2 tyg miałam o 2 kg więcej Mam nadzieję, że dziś będzie 2 kg w dół (tak się łudzę )Cynamonek30 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
śliczne macie te brzuszki mój też już spory jak na 9 tydzień.
Tak się cieszyłam, że mam mdłości z głowy, a dzisiaj wymioty od rana ;/
Ja dopiero wybieram się na badania w przyszłym tygodniu i zobaczę czy mi coś przepisze, a narazie biorę tylko kwas foliowy bo na własną rękę nie chcę nic brać.Cynamonek30 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj mam test pappa i jeszcze jakies badanie, trzymajcie kciuki zeby wyszlo dobrze. Strasznie sie boje, nie wiem ile trzeba na wynik czekac a do tego czasu chyba zwariuje
Trzymam kciuki za dxisiejsze wizyty
Piekne macie te brzuszki, moze dzisiaj i swoj wrzuceCynamonek30, nix lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczęta jak samopoczucie w piątek 13-go?
Super brzuszki, też wstawię foto swojego ale dopiero jak podrośnie bo jak na razie, jak się nie objem za dużo to nic nie widać, zero zaokrąglenia.
Jeśli chodzi o witaminy to pytałam na ostatniej wizycie lekarza i powiedział, że na razie tylko kwas foliowy.
Dziś powiedziałam o ciąży swojemu pracodawcy, uff jak mi teraz lekko na duszy.
Miłego dniaCynamonek30 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
witam kochaniutkie Ja dopiero skończyłam śniadanko-śledzie z cebulką Trochę dziwne jeśc je na śniadanie ale ja nie mam żadnych mdłości więc leci wszystko na co mam ochotę Miałam dziś jechac na te badania ale rozdziawa dopiero rano się skapnełam że nie mam pojemniczka na mocz, a nie mam gdzie wyjśc i na szybkiego kupic.Potem się zorganizuję i pojadę jutro rano bo na poniedziałek muszę miec wyniki na wizytę.Fajne te Wasze brzusie, ja niestety jak niektóre z nas nie wrzucę narazie swojego bo kluska i tak jestem i wyglądam już na 5 miesiąc hehe Miłego dzionka i kciukam za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania !!!
Cynamonek30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.Moje śniadanie to kromka chleba z pasztecikiem bo mięsa i wędliny mi nie podchodzą. Mam za to smaka na sałatkę jarzynową którą właśnie idę robić.Miłego dnia.
Patrycha trzymam mocne kciuki.Nie stresuj się wszystko będzie ok. bo przecież musi byćM4DZI4 lubi tę wiadomość