X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    ale masz już śliczny brzuszek :)
    Bo jestem bardzo drobna- byc moze dlatego już zaczyna mnie wypychac :)
    a Ty Kochana jak sie czujesz?

zi13skjo0ong6u20.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, wszystko jest w porzadku. Maluszek urosl i ma 3cm, ciaza jest tydzien mlodsza ale to juz wiedzialam wczesniej.
    Na kolejnej wizycie za 4 tygodnie bedziemy mogli juz poznac plec ;) Dzis ginka pokazywala maluszka i mowi 'tutaj glowka, dwie raczki, dwie nozki' a Moj R. mowi ze to nie nozka tylko penis haha i wyszedl wielce zadowolony ze syna bedzie mial :P Ginka mowi ze za wczesnie na plec i to nie byl penis tylko nozki no ale wez tu przegadaj facetowi :P

Cynamonek jak wstawiasz tutaj zdjecia? :) Musze powiedziec ze brzucho to rzeczywiscie juz masz, ja tez jestem drobna a raczej wysoka i szczupla i nic nie widac :P

Cynamonek30, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dziś cyknęłam fotkę i wiecie co? Mam już brzuszek i bardzo się z tego cieszę :D W pierwszej ciąży brzucha nie miałam do połowy 8 miesiąca, to najpewniej moja ostatnia ciąża, chcę ponosić trochę brzuszek, nacieszyć się nim :D nosić wreszcie ciuchy ciążowe.

Cynamonek30, M4DZI4, isabelle, GabiKOR, Patrycha lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Ja juz po wizycie, wszystko jest w porzadku. Maluszek urosl i ma 3cm, ciaza jest tydzien mlodsza ale to juz wiedzialam wczesniej.
    Na kolejnej wizycie za 4 tygodnie bedziemy mogli juz poznac plec ;) Dzis ginka pokazywala maluszka i mowi 'tutaj glowka, dwie raczki, dwie nozki' a Moj R. mowi ze to nie nozka tylko penis haha i wyszedl wielce zadowolony ze syna bedzie mial :P Ginka mowi ze za wczesnie na plec i to nie byl penis tylko nozki no ale wez tu przegadaj facetowi :P

Cynamonek jak wstawiasz tutaj zdjecia? :) Musze powiedziec ze brzucho to rzeczywiscie juz masz, ja tez jestem drobna a raczej wysoka i szczupla i nic nie widac :P
    witaj :) Ciesze sie ,że wizyta udana :) i masz fajnego meża ,mojego za nic nie moge zaciagnac :( moze teraz sie uda mam w Lipcu.A przed każda wizyta umieram ze strachu.
    Fotki dodaje przez -
    tinypic.com/ kopiuje linka tego do forów i paneli dyskusyjnych i wklejam tutaj :)
    ja jestem malutka 155 :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 19:30

zi13skjo0ong6u20.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Też dziś cyknęłam fotkę i wiecie co? Mam już brzuszek i bardzo się z tego cieszę :D W pierwszej ciąży brzucha nie miałam do połowy 8 miesiąca, to najpewniej moja ostatnia ciąża, chcę ponosić trochę brzuszek, nacieszyć się nim :D nosić wreszcie ciuchy ciążowe.
    Ponoc w kolejnych ciazach brzuch "wyskakuje" szybko :)
    Zielarka wrzucaj Fotke Brzucholka :)

zi13skjo0ong6u20.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wytlumaczenie ;) Oj, mysle ze jakby Twoj Maz poszedl to by mu sie bardzo spodobalo, w prawdzie to tylko USG ale widze po Swoim ze mu sie podoba, ze chociaz w taki sposob poki co moze podgladnac :)

to nasz dzisiejszy maluszek, calym cialkiem w nasza strone:

so0boz.jpg

a to moj aktualny brzuch z przodu i boku, czyli jeszcze nie ma na czym oka zawiesic :D

5vohw6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 19:42

Cynamonek30, M4DZI4, rastafanka, kejti91, MonikaDM, GabiKOR, Patrycha, waszka88 lubią tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • gonek Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak SIS wiem,ze to jest badanie genetyczne,ktore ma przeprowadzone kazda kobieta miedzy 11-14tyg,pozniej w polowie ciazy i pod koniec...a chodzi mi o to,ze lekarz u ktorego dzis bylam (11,6dni) nie zrobil tego badania i to mnie dziwi...naszczescie nie jest to moj lekarz prowadzacy(czego on nie wie oczywiscie) 23go jade na badanie z testem papa,a 24go mam wizyte u mojej lekarki...denerwuje sie tymi badaniami,ale wierze,ze bedzie wszystko dobrze...jeszcze jest troche czasu ale mam nadzieje,ze mocno bedziecie trzymac kciuki za maja kruszynke:)
    agatte zazdrodze Ci,ze poznasz juz plec,moja lekarka pewnie w polowie ciazy mi powie jak male da sie podgladnac,bo mowi,ze wczesniej to za duze ryzyko,ale mam nadzieje,ze jak pojade na te badania prenatalne to moze ktos sie odwazy i cos powie:)
    Cynamonek jestes szczuplutka i masz zgrabny brzuszek...ja ciaze zaczynalam od 57,5kg przy 161cm wzrostu,moze grubasem nie jestem,ale nogi mam masywne i zawsze tu tyje najszybciej,w ogole to juz 3kg na plusie...brzuch niby po dwojce dzieci mam plaski,ale teraz to mam ogromny,trzy razy taki jak Ty ;)ale fajnie,lubie byc w ciazy,a ze to moja trzecia i napewno ostatnia to ciesze sie brzuszkiem od poczatku:)
    jak zwykle sie rozpisalam

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

f2w3rjjguyawgot1.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonek- ja od dziecka tak mam i od kilku lat nie tyje. dobrze że nie mam objawów typu wymioty bo było by źle ;) To może wrzucisz fotkę swojego Brzuszka :) ostatnio to moja obsesja :)

zi13skjo0ong6u20.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Dzieki za wytlumaczenie ;) Oj, mysle ze jakby Twoj Maz poszedl to by mu sie bardzo spodobalo, w prawdzie to tylko USG ale widze po Swoim ze mu sie podoba, ze chociaz w taki sposob poki co moze podgladnac :)

to nasz dzisiejszy maluszek, calym cialkiem w nasza strone:

so0boz.jpg

a to moj aktualny brzuch z przodu i boku, czyli jeszcze nie ma na czym oka zawiesic :D

5vohw6.jpg
    Urocze to zdjecie Usg :) Gratuluje :)
    hormony mi buzuja- i takie fotki mnie rozczulaja :)
    ps może to moja wyobraźnia,ale widze tam ptaszka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 19:58

Myszka-Minnie, jonka91 lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł z tymi brzuszkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:18

Cynamonek30, Gwiazdeczka27, nix, GabiKOR, M4DZI4 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • gonek Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zazdroszcze,ja niestety musze pilnowac wagi bo mam tendencje do tycia...
    Brzuszek chetnie bym wstawila,tylko mam glupiego tableta,ktory mnie wkurza i czasami mam go ochote wyrzucic...moze jak bede sama to zrobie zdjecie i pojde do syna do pokoju na normalny komputer,wtedy bedzie szansa,ze sie uda...:)a teraz chetnie poogladam Wasze brzuszki,bo jestem ciekawa czy ktos ma taki duzy jak ja:))) w pierwszej ciazy taki brzuch mialam w piatym miesiacu,w drugiej to w czwartym a w trzeciej to juz od dwoch tyg chodze z takim brzuchem,juz sie martwilam,ze cos jest nie tak no ale lekarz mowi,ze wszystko ok...:) wiec nie bede go wciagac bo sie nie da nawet tylko bede sie cieszyc :)
    agatte to juz w ogole szczuplutka :)

f2w3rjjguyawgot1.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojego jeszcze tydzień temu nie było i nagle wyskoczył.. martwię się że ogólnie dużo przytyje bo mam ciążę leżaną więc nic nie spalam a w sumie sporo zjadam :( w weekend wrzucę fotkę to zobaczycie mój brzuchol jak z 5 miesiąca :]

Cynamonek30, nix lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • agattee Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle moj tez, ale dopiero jak sie najem :P wystarczy jedna bulka i zaraz mnie wywala a to zdjecie co dodalam to bylo robione rano po wyproznieniu i przed sniadaniem bo tak to wzdecie total :P

wff22n0ab6iac00e.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SIS, zdecydowanie leżenie nam nie służy :) Ja poza tym od początku mam spowolniony metabolizm, wiec dużo tego brzucha to z tego właśnie powodu + wychodowane podczas starań o dziecko kilka kg. Kiedyś to dało sie jeszcze brzuchol wciągnąć, a teraz ciąża w całej okazałości. Może mi bedą ustępować miejsca w pociągu?

Cynamonek30, Sis, nix lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do kiedy masz leżeć Isabelle?? bo dla mnie nadziei na pociąg nie ma :p leżę do końca..dramat jak o tym pomyślę.. zero wychodzenia z domu, zero zakupów, zero seksu- jednym słowem zero przyjemności w ciąży nie zaznam.. :) ale czego się nie robi dla dziecka..

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    do kiedy masz leżeć Isabelle?? bo dla mnie nadziei na pociąg nie ma :p leżę do końca..dramat jak o tym pomyślę.. zero wychodzenia z domu, zero zakupów, zero seksu- jednym słowem zero przyjemności w ciąży nie zaznam.. :) ale czego się nie robi dla dziecka..

Zwolnienie mam do jutra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:18

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • anka8820 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja mam od rana mega mdłości i nie wiem co robić?a co do brzucha to też mi juz rosnie

ojxerl68zpp0dnjs.png uwo9dqk35cdxwpkq.pngqtch47g9q574lwns.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mężowi pomagam inaczej..:) to że ja nie mogę to nie znaczy że jego mam do końca roku męczyć..później po porodzie też jakaś tam przerwa jest.. tylko ja jestem poszkodowana :) a ochotę mam straszną.. Zakupy przez internet będę robić dla bobasa nie ma wyjścia :) tylko wózek jak będziemy kupować to chcę zgrać z wizytą u gina żeby na żywo podjechać i zobaczyć to co mnie interesuje. No i z ciuchami dla mnie problem bo ja nie lubię kupować bez przymiarki zwłaszcza teraz jak w grę będą wchodzić ubrania ciążowe to nie wiem jakie to rozmiary się bierze :)
    Trzymam kciuki żebyś nie musiała już leżeć plackiem, pamiętaj że nawet jak do pracy wrócisz to musisz baardzo uważać i się nie przemęczać.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u ginka i powiedział, że z ciążą wszystko ok- co prawda zrobił mi tylko szybkie usg, bo mówi, że dokładnie przyjrzymy się 25 czerwca. A teraz obmacał mnie i mówi, że nie widzi powodów tego bólu brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:21

Cynamonek30, MonikaDM, M4DZI4 lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3f00acd2040dd09fmed.jpg

Cynamonek30, rastafanka, kejti91, isabelle, nix, Gwiazdeczka27, GabiKOR, Patrycha, M4DZI4, waszka88, Myszka-Minnie, jonka91 lubią tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ