X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Sis Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś mam pyszny obiadek bo mąż cały dzień w domu więc się postarał. Właśnie zjadłam żurek z białą kiełbaską i jajem mniam mniam..chodził za mną :) Później mają być placuchy po węgiersku..też kocham :D
    Jutro mam usg i już nie mogę się doczekać :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Sis Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Oj, nie wiem co napisac. Az mi sie łza w oku zakreciła. 3 mam za Ciebie kciuki, abyc wytrwała dzielnie 9 miesiecy :-)
    Jak się dowiedziałam o swojej wadzie to też siedziałam i płakałam zwłaszcza że każdy lekarz mówi że w takich przypadkach pierwszą ciążę ciężko utrzymać, każda kolejna ciąża ma większe szanse. Są lekarze którzy nawet sugerują poświęcenie pierwszej :/ Starałam się o dziecko bardzoo długo więc nie mogę się załamywać, poczytałam różne fora gdzie poza historiami smutnymi było też dużo szczęśliwych opowieści, także wierzę że i mnie się uda :)

Cynamonek30, M4DZI4, Myszka-Minnie, Gwiazdeczka27, Viv78, GabiKOR lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis Życzę ci szczęśliwego rozwiązania :)

Sis, Myszka-Minnie, nix lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:19

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch z dnia na dzień rośnie. Waga spada cały czas. Mąż się wczuł w rolę dumnego ojca i głaszcze już mój brzuch, czasem nawet mówi do dzidziusia. :D
    Za tydzień mam wizytę. Mam nadzieję że nasze dziecko ładnie zapozuje do zdjęcia. :D

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    na moim przykładzie mi objawy mineły wszystkie jakies kilka dni przed wizyta u Dr na szczescie na Usg było wszystko ok, a ja ciagl mysly czy wszystko na pewno ok? może po prostu moj Synus oszczedza mamusie , bo wie że mama i tak jest za szczupła- by wymiotowac :)

Cynamonku a Ty tak mocno czujesz ze będziesz mieć synka? Skąd takie przekonanie? ja czasem myśle, ze bedzie synek a czasem córeczka...nie mogę sie zdecydować co do przeczuć :)
    Dziewczyny dziś w nocy śnił mi sie mój zmarły dziadzio - tak bardzo go kochałam, a od października nie ma go z nami, nie mogłąm być na pogrzebie i strasznie sobie to wyrzucam, rano wyłam jak bóbr. We snie byłam po cesarce i wstałam do mojego dziecka które było w innym budynku, szłam ulicą pełną śniegu ale świeciło słońce i z zza zakrętu wyszedł mój dziadzio z sąsiadką i mówi do mnie "dziecko co Ty robisz, ty masz leżeć bo przecież miałaś operację (w sensie cc)" przytuliłam go tak mocno i powiedziałam ze ide po jego prawnuka i zaraz mu go/ją pokażę. Nawet teraz jak Wam to pisze to płacze jak niemądra. Ten dziadzio i moja żyjąca babunia to są najlepsi ludzie na świecie.

Cynamonek30, Myszka-Minnie, GabiKOR lubią tę wiadomość

• Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM może zwariowałam, ale jak zaszłam w ciaze to wiedziałam od razu że jestem..a teraz mam obsesje ,że to synek i moj mąż mnie w tym wariactwie utwierdza :) moja skóra na buzi tak ślicznie wyglada i włosy :) no i brak jakichkolwiek przykrych doligliwosci :) wiesz to tylko wewnetrzne przekonanie, a tak naprawde płec nie ma znaczenia chce urodzic po prostu zdrowe dzieciatko :) z charakterem tatusia :)
    a i serduszkowanie było centralnie w Ovulke :) wiec możliwe :)
    POpłakałam sie czytajac o Twoim Dziadku, myśle że czuwa nad Toba i nad Twoim malenstwem- ja wierze w takie rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 15:04

zi13skjo0ong6u20.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio jedynie martwi ból brzucha chociaz nie wiem, czy to tak mozna nazwac. Zastanawia sie skad one moga byc? Czy to moze byc rozrastajacy sie brzuch po woli, czy tez jakis inny problem? Jak siedze przy stole czy tez biurku bol tez jest odczuwalny moze czasami wiecej i mi nie wygodnie jest. Najwygodniej mi w pozycji lezacej lub jak siedze przy stole/biurku to poł lezacej.

Tez czasami tak odczuwacie?

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDm,

Wzruszajacy sen Monika, ale z jakże miły zakonczeniem. Mysle, ze dziadek czuwa nad Toba i Twoim malenstwem oby wszystko bylo dobrze :-)

Cynamonek30, MonikaDM lubią tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Mnie ostatnio jedynie martwi ból brzucha chociaz nie wiem, czy to tak mozna nazwac. Zastanawia sie skad one moga byc? Czy to moze byc rozrastajacy sie brzuch po woli, czy tez jakis inny problem? Jak siedze przy stole czy tez biurku bol tez jest odczuwalny moze czasami wiecej i mi nie wygodnie jest. Najwygodniej mi w pozycji lezacej lub jak siedze przy stole/biurku to poł lezacej.

Tez czasami tak odczuwacie?
    jesli to nie sa jakies mocne bole to całkiem normalne- macica sie rozciaga malenstwo robi sobie coraz wiecej miejsca,ale jesli Cie to bardzo martwi to zadzwon do Doktora..

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    MonikaDM może zwariowałam, ale jak zaszłam w ciaze to wiedziałam od razu że jestem..a teraz mam obsesje ,że to synek i moj mąż mnie w tym wariactwie utwierdza :) moja skóra na buzi tak ślicznie wyglada i włosy :) no i brak jakichkolwiek przykrych doligliwosci :) wiesz to tylko wewnetrzne przekonanie, a tak naprawde płec nie ma znaczenia chce urodzic po prostu zdrowe dzieciatko :) z charakterem tatusia :)
    a i serduszkowanie było centralnie w Ovulke :) wiec możliwe :)
    POpłakałam sie czytajac o Twoim Dziadku, myśle że czuwa nad Toba i nad Twoim malenstwem- ja wierze w takie rzeczy.

Ja będę mieć córkę :) Od pierwszego dnia mówimy z mężem do niej po imieniu :)
    W ostatniej ciąży byłam przekonana, że chłopak - chociaż chciałam mieć dziewczynkę, ( niestety już płci nigdy nie poznam) a teraz nie wiem dlaczego ale od początku czuję, że to dziewczynka:)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    jesli to nie sa jakies mocne bole to całkiem normalne- macica sie rozciaga malenstwo robi sobie coraz wiecej miejsca,ale jesli Cie to bardzo martwi to zadzwon do Doktora..

To nie są zadne moce bóle bym musiała sie czyms faszerowac. Sa odczuwalne takie lekkie. Przed ciaza byłam szczupla nie miałam zadnego wielkiego brzucha. Wiec zwalam wine na to, ze powoli brzuch sie rozrasta. A 2 wizyte mam juz za 10 dni, wiec powinnam do tego czasu wytrzymac. Gdyby były mocniejsze bole, to mogła bym sie bardziej martwic i napewno szybciej bym poszła do lekarza.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę inne bóle.
    Np. jak kicham albo szybko wstanę.
    Macie też tak? Póki co to się nie martwie. Zapytam się za tydzień gina.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak kicham to czuje ból macicy :) ale czytałam że to normalne, w sumie można lekarza zapytać bo też zapomniałam :)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli uznaję te bóle za normalne.:)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zobaczymy Dziewczynki czy nasze przeczucia okaża się dobre :) kiedy w ogole widac na usg płec?

zi13skjo0ong6u20.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek,

Chyba takie oficialne na 100% to okolo 16-17 tygodnia ciazy. Takze jeszcze duzo czasu przed Nami.

Anutka lubi tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie
    Także pozostało nam cierpliwie czekać :)

zi13skjo0ong6u20.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też mój gin mówił że ok 16 tygodnia można znać płeć. Ja mam przeczucie że bedziemy mieć chłopaka. Ale nie ma co się nastawiać. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moje drogie też mam przy kichaniu, albo szybszym wstaniu takie zakłócie czasem, a czy wy też częśto wstajecie w nocy siku? Ja jak nie wstanie z 5-6 razy to nie wytrzymam, po prostu nie ważne która godzina 2 czy 4 rano, otwieram oczy i czuje jak bym wypiła z litr wody i muszę szybko iśc do łazienki, choc już była z pół godz wcześniej. I rano jak mąż wstaje do pracy 5-6 to ja też oczy otwieram i od razu czuje ssanie w żołądku, ale to takie że jak czegoś nie zjem to zaczyna mnie głowa bolec i zaczynam źle się czuc. Jeszcze z tydzień temu tak nie miałam, a teraz szok. Też mam wizytę w poniedziałek i nie mogę się doczekac, bo ostatnio tylko małą fasolinkę widziałam i jeszcze serduszko nie biło, eh :)

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ