X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD ja chcę wcześniej załatwić macierzyński z dwóch powodów
    1) firma w której pracuje jest tylko do końca roku, a więc dostanę wymówienie i wówczas będę miała więcej papierów do dosttarczania do ZUS niż w chwili obecnej kiedy jeszcze jestem "normalnym" pracownikiem
    2) po porodzie chwilowo się przeprowadzamy i do najbliższego ZUS-u jak i pracodawcy będę miała 60km, więc w razie jakiegokolwiek niezałtawionego papierka będę musiała jeżdździć co mi się nie uśmiecha.

O tym że firma przestaje działac dowiedziałam się w piątek dlatego muszę szybko działać, wizytę u lekarza mam 30 i nie wiem czy ZUS jeszcze będzie otwarty (dzisiaj będe koło niego przsechodzić to zerknę) i tego dnia chciałabym wszystko załatwić, więc że trzeba dostarczyć wniosek o urlop do pracodawcy tylko nie wiem czy to jest dla niego do papierów czy on tez gdzies to zanosi dalej.
    A mojego pracodawcy nie mogę zapytac co robić teraz bo on sie w ogóle na tym nie zna, a księgowa jest znajomą znajomej która chyba nawet studiów ukończonych nie ma (zeszłoroczny PIT dostałam ze peselem koleżanki z pracy...)
    W związku z tym wszystkim zaczynam powoli panikować. Dzisiaj mąż zawiezie zwolnienie do ZUS to zapyta pań co mam robić. Chociaż ostatnio jak o coś pytał to musiał z niej wyciągac każdą informację jakby to super tajne sekrety były...

• OliOla Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:24

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po ciężkim weekendzie.

Isabelle - Alicja jest cudna i ten zadarty nosek (miodek)...

Cały weekend przeleżałam niemalże, a w sumie od soboty, od 15 do wczorajszego wieczora. Ból w krzyżu nie do zniesienia, nawet siedząc i leżąc, drętwienie prawej nogi i ciężki napinający się brzuch.

Małż ogarnął mieszkanko - umył okna, założył firanki i zasłonki, pościerał kurze (te widoczne), poodkurzał i rozłożył choinkę - wczoraj dałam radę ją tylko ozdobić. Lampki na balustradzie balkonu wiszą, renifer przymocowany do barierki, robi furorę wśród osiedlowych dzieci.
    Dziś jest trochę lepiej, planuję dokończyć te nieszczęsne krokiety (mam farsz, trzeba dosmażyć naleśniki), posprzątać kuchnię i umyć drzwi w szafie...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!

Ja dziś od nowa ogarniam pakowanie rzeczy do szpitala, ponieważ mój bardzo chory wczoraj mąż, mimo wielokrotnego wcześniejszego upominania, żeby nie trzymać żadnych napoi w szklance na oparciu od łóżka (mamy takie drewniane - mąż często kładzie tam jedzenie i picie) zalał dużą szklanką pepsi obie torby do szpitala (stały zaraz za łóżkiem, niestety nie zasunięte, bo miałam tam jeszcze coś dołożyć), zwłaszcza tą z wyprawką dla małego i moje szlafroki i koszule do karmienia... Takiego nerwa wczoraj złapałam, że myślałam, że coś mu zrobię.... Wrrrrr.. :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 11:26

relgtgf6uee8xud8.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja widzę, że wszystkie Styczniówki chyba już zaczęły przygotowania przedświąteczne taki tu spokój :)

Usiadłam - jak zawsze przeznaczyłam godzinę na nadrobienie Was - a tu proszę ledwo kilka stron!!!

Ja miałam ogarniać dziś już dom, chociaż M ze mną walczy żebym się pooszczędzała chociaż te 2 dni i urodziła jednak po świętach. No więc będę grzeczna idę spać. :)

relgh371rphwpz6l.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i na mnie przyszedł czas...

Chodzi mi oczywiście o fryzjera :P Zmykam na 12.00

A tak poza tym to dortwałam dziś w carrefourze promocję na pampersy 1(2-5kg) za 19.99zł za 43 szt. Wzięłam 2 op. myślę, że w tym najmniejszym rozmiarze wystarczy, potem mam 3 duże opakowania rozm2 (3-6kg).

Pozdrawiam gorąco w ten deszczowy dzień :)

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Melula Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dwa opakowania tych małych (+ jedna paka do szpitala). Potem mam 2xrozm.2 (po 72szt) i 1 paka rozm.3 (158szt)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja widziałam tescowe pieluszki tiny baby,dla wczesniaczków. miło,że takie sa.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:49

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro to dopiero zacznie się świąteczna gorączka. Dziś robię tylko to, co mogę tak wcześnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 12:02

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Alicja wyglada cudnie, taki slodki anioleczek :-)
    My wczoraj znowu biegalusmy caly dzien, a dzisiaj bylam na badaniach i ostatnich zakupach, dobrze ze maz ma wolne bo sama bym nie ogarnela. Teraz prasuje ostatnie tetry i bedzie wsio. Ale mialam dzisiaj akcje jak poszlam siusiu. Musze wam napisac, bo jeszcze sama nie wiem co to byko. Niby oproznilam pecherz, wstaje z kibelka a tu nagle uklucie w pochwie i psik cos polecialo, tyle co lyzka wody i panika ze chybs wody. Bylo to godzine temu i od tamtego czasu nic sie nie dzieje, mała rusza sie normalnie wiec to chyba nie wody, sama nie wiem. Prasuje dalej, nie panikuje i obserwuje czy nic sie nie zaczyna.

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo my już po wizycie :)
    Mała waży 3100 wszystko w jak najlepszym porządku. Dostałam tylko małe wyzywanie, że w czwartek jak miałam skurcze to nie przyjechałam ;p mamy rozwarcie jednakże powiedział, że do stycznia powinnam dotrwać.
    AFI 10 mówił, ze dużo wiec luzik. 2 stycznia mam przyjść na KTG kolejna wizyta 5.01.2015r

Izabell Alicja jest bardzo słodziutka :)
    MartkaKD czapeczka i buciki śliczna :)

kasiakra, kamilaaa_88, szpilka, jonka91, Ewelina88, ania_29, MonikaDM, Agus89, M4DZI4, agnesik lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzę ze na forum skurcze pierwsze, cos zaczyna sie dziać. Święta mogą byc pamiętne.
    Ja po wizycie pediatrycznej. Dzisiejsze badania sa super. Plytki wzrosły, co oznacza, ze moje przeciwciała w krwi Hani sie juz rozpadły i jej nie szkodzą!!!!!!!!!!!!!

Najpóźniej wyjdę w wigilie, a wszystkie sklepy będą juz nieczynne zanim wrócę, wiec mąż dostał super smsa z listą zakupów. Biedny... Ale musi sobie poradzić. Mam nadzieje, ze wie co oznaczają te słowa na liście:)

Gwiazdeczka27, jonka91, kamilaaa_88, Martaaa, renia83, szpilka, Patrycha, Ewelina88, Maud11, ania_29, Chanela, nix, rastafanka, Viv78, MonikaDM, bluegirl89, M4DZI4, isabelle lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Pinia kawał dobrej roboty z tymi stanikami. A ze mam prawie identyczne wymiary to pozwolę sobie wszystko skopiować. ja kupiłam 2 staniki-karminiki w C&A i przy moim biuście to jakas masakra - nie trzymają nic a nic, kupiłam też 2 w jakimś takim "zwykłym" sklepie i jeden jest ok a drugi też do bani...jak faktycznie uda mi się "normalnie" karmić to zainwestuję w coś porządnego. Przed ciażą zawsze kupowałam dosć dobre staniki wiec przy karmieniu też zainwestuje przynajmniej w 2, bo męczenie się z dupiatymi stanikami mnie nie bawi. Może przy mniejszym biiuście nie ma takich problemów, ale juz przy naszych "gabarytach" to trza coś pomyśleć inaczej ;)
    Ja też zawsze miałam problem z kupieniem odpowiedniego stanika... :(
    w Kielcach w C&A dział dla ciężarnych zlikwidowali, ale widzę że nie ma czego żałować. W H&M są też biustonosze dla karmiących (50-100 zł) i nawet chyba do miski F, ale nie mierzyłam żadnego - obczajałam tylko w razie W, gdzie się udać. Ja widzę, że przy moich gabarytach musi być na 3 haftki z tyłu zapięcie, żeby była w miarę stabilizacja. Poluje też na allegro an Freya Emily lub Dotty ale w rozmiarze 70G w jakiejś dopuszczalnej cenie :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM dzisiaj zapytamy w ZUS co trzeba konkretnie, ja strasznie nie lubię tych papierkowych spraw załatwiac, na księową bym się nie nadawała. Dzwoniłam tylko do mojego lekarza który jest na urlopie, odebrała położna, bo chciałam zapytać czy ona może mi wypisać to zaświadczenie o przeiwdywanej dacie porodu, ale niestety tylko lekarz, więc dopiero 30 będę je miała. O ile do tego czasu nie urodzę tfu tfu ;p

Poza tym byłam dzisiaj dokupić prezenty drobne, a więc dla siebie ;p szwagierki i mamy kupiłam tusz do rzęs, akurat wszystkim trzem się skończył. No i zerknęłam na siebie w lustrze w drogerii i przeraziłam się, wyglądam pomału jak chomik! cały policzki mam spuchnięte, w sumie spodziewałam się tego widząc cellulit na udach i opuchnięte kostki i łydki. Całe szczeście że w kozaki zimowe wchodzę bo stopy nie spuchły...jeszcze.

gooosiaczek no no rozwarcie to już coś oznacza ;p a poza tym małą kluseczkę w sobie nosisz ale prawda że nie czuć tych kg?? Ciekawe czy przy np 4,5 kg bardziej czuć dzieciaczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 12:39

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pytanie do Dziewczyn, którym najpierw odeszły wody - nie da się tego przegapić??

Ja wczoraj siku robiłam co 15 minut i spore ilości aż byłam zdziwiona i zaczęłam się zastanawiać jak się odczuwa że to wody hehe :P ale chyba nie da się pomylić...

Magdalenka - to zazdroszczę, że stopy Ci nie spuchły. Ja ledwo wkładam adidasy bez sznurówek... :(

relgh371rphwpz6l.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Właśnie pytanie do Dziewczyn, którym najpierw odeszły wody - nie da się tego przegapić??

Ja wczoraj siku robiłam co 15 minut i spore ilości aż byłam zdziwiona i zaczęłam się zastanawiać jak się odczuwa że to wody hehe :P ale chyba nie da się pomylić...

Magdalenka - to zazdroszczę, że stopy Ci nie spuchły. Ja ledwo wkładam adidasy bez sznurówek... :(
    Martaaa Tobie zostało 5 dni do porodu serio ????

Martaaa lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku.... Miałam iść na małe zakupy do mięsnego a Kurde polozylam się i dopiero wstałam więc pewnie tam teraz pustki. Zaraz muszę sie na wizytę szykować i nic dziś nie zrobiłam. Nie lubie takie pogody. Jeszcze się stresuje wizyta bo w nocy skurcze a dziś brzuch ciągle boli jak ba okres. Wolałbym jednak w styczniu urodzić. Myślałam że jestem gotowa psychiczne a tu się boję jak cholera. Niedługo to na głowę będę musiała coś dostać.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina spokojnie, jesteśmy na tym samym etapie i ból miesiączkowy też mi coraz częściej dokucza, ostatnio też myślałam że urodzę. No i brzuch ciągnie i kłuje.

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej!
    Ależ mam dziś kapryśny i leniwy dzień.. Nie mam siły na nic.. Najlepiej siadłabym w kącie, schowała się pod kołdrą albo gdziekolwiek indziej i przeczekałabym cały dzień..

Wiki to świetnie, że Święta spędzicie już we czwórkę w domu! To najpiękniejszy prezent dla Was :)

Isabelle Twoja córa jest przesłodka!

Marta super czapeczka i ten wczorajszy zestaw ubranek od koleżanek z pracy!

Mel.. Już myślałam, że się nie odzywasz, bo leżysz w szpitalu, a Twój następny wpis będzie brzmiał "Dziewczyny urodziłam tego i tego dnia Alę ma tyle i tyle g i cm..."

W nocy śniło mi się, że Filip się urodził i miał bujną czuprynę.. Zostało już tylko ok. 22 dni do porodu! ;)

Jeżeli dobrze liczę to jutro mogą się pojawić już wrześniówki, przynajmniej takie wyliczenia podał mi kalkulator bbf.

A teraz idę dalej leżeć i myśleć kiedy ten dzień się skończy!

MartaKD, Wiki81 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

‹‹ 1653 1654 1655 1656 1657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ