*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się przed świątecznie!
Dziś byłam na wizycie, szyjka delikatnie się skróciła ma 2,5 cm w 2 tyg 0,3cm w dół, więc jest super! Jest miękka ale zamknięta. Lekarka powiedziała, że do nowego roku powinnam donosić, ale ona daje mi już zielone światło na poród!Wyniki krwi i moczu idealne, nawet lepsze niż w 6tc!!
Młody jest już dość nisko, więc różnie może być..
Patrycha trzymaj się Kobieto w tym szpitalu! Wszystko dla dobra dziecka!
Spojrzałam na naszą listę porodową, jak wpisywałam datę cc Maud (uważam, że dobrze wybraliście, przynajmniej będziesz pod opieką swojego lekarza!! A nikt nie może Ci zarzucić, że podjęłaś złą decyzję!! Wszystko będzie dobrze!) to zauważyłam, że dziś planowane cięcie cesarskie ma jedna z naszych koleżanek! Gonek powodzenia, trzymamy kciuki za Ciebie i synka!!
A ja dziś już ugotowałam barszczyk, zaraz będę go musiała tylko doprawić, później polepimy pierogi z teściową i skroję warzywa na sałatkę jarzynową.
Bałagan mam alee.. mężu zaraz polata ze ścierką i kurze pościera, później odkurzy i umyje podłogi.. Dużo roboty, alee taki osiłek da radę!
Teściowa właśnie dekoruje pierniczki i mężu przyniósł mi własnoręcznie udekorowany piernik! Może bardziej dla syna, bo to było serduszko z inicjałem F.. ale to słodkie z jego stronyzjadłam go, a Filipek zaczął harcować
Malenq, Patrycha, Kawa, bluegirl89, Chanela, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czesc Dziewczyny:)
Matko, nie wiedzialam ze nie bede miala chwili zeby sie udzielac. Ale to glownie dlatego ze jedyna energie jaką mam wykorzytsuje na Kostka, a w wolnej chwili staram sie odciazyc meza mimo ze krzyczy po mnie ze mam odpoczywac.
Mały raczej spokojny i mialabym sporo czasu gdyby nie to ze ciagle walcze z tym kroczem:/
Wczoraj po 3 wizycie poloznej podjechalam do swojego gina bo mowila ze to nienormalne ze ciagle nie moge usiasc i tak boli. No i okazalo sie, ze mam stan zapalny.
Dostalam antybiotyk- ospamox i mimo ogromnej niecheci musze go brac.
Mozna przy nim karmic o czym zapewnil mnie lekarz i dzis polozna.
Pozatym spoko:) maly wlasnie wydoił cyca i spi w wozeczku a ja de ogarnac prasowanie:)
kupilam dzis wage dla niemowląt bo cos mi sie zdaje ze malo je. Ciagnie 15-20 min z jednego cyca i mu wystarczy. A do przychodni w taką pogode nie ma co isc bo nawet werandowac mi nie kazała jak takie wiatrzysko.
A wygląda moje słonko tak:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0946540290e8.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0bac004c675.jpg
jonka91, Kawa, Patrycha, aswariatka, blador, Malenq, Becia81, szpilka, Ewelina88, MartaKD, Wiki81, Goosiaczek2, kasiakra, bluegirl89, MonikaDM, ania_29, Agus89, renia83, Maud11, Gwiazdeczka27, Chanela, M4DZI4, rastafanka, OliOla, lwuska55592 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
u mnie z tymi wodami było tak, że na początku 32 tygodnia AFI 15, w 33 tygodniu trafiłam do szpitala bo się sączyły- AFI 7 i podobno to taka granica, że nie jest jeszcze tragicznie, ale już coś się dzieje, codziennie miałam badane crp, podawali mi antybiotyk profilaktycznie, ale nie nawadniali- czekali na rozwój sytuacji, a po tygodniu AFI 10 ku zdziwieniu lekarzy i wypis do domku
Patrycha będziecie mieli najpiękniejszy prezent
Kurcze a ja idę jutro na kontrolę do gina do szpitala bo ma dyżur i aż się boję, bo szyjki brak, ostatnio rozwarcie było na 1 palec, może do północy 31 uda się utrzymać dziecia w brzuchu, chociaż czuję, że jest już tak nisko...
Ag Kostek cudny, kurcze jakoś ciągle nie mogę uwierzyć że za chwilę z mojęgo brzucha też wyjdzie takie cudoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 14:07
-
nick nieaktualny
-
ania_29 wrote:Hej ho!
Jestem po wizycie. Wsio zamknięte u mnie, tak jak czułam, więc się jeszcze trochę pobujam w dwupakuBardziej aktywna już być nie mogę, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość aż się coś zacznie dziać. A z Natali robi się kluska - waży już ok. 3300
L4 na 2 tygodnie i ewentualna wizyta 9.01...
A L4 dostałam do 18 stycznia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 14:26
ania_29 lubi tę wiadomość
-
Gonek trzymamy kciuki za WAS !!
Ag...jeeeeej jaki on słodki jest, na drugim zdjęciu taki dziubasek malutki, aż tęsknię że Jasiu jeszcze w brzuchu i nie moge go oglądać. Jeszcze tylko napisz gdzie takie super body można zamówić??
Ja posmażyłam rybę w międzyczasie ciągle siadałam na krzesełku przy kuchenke hehe jeszcze tylko dzisiaj pierogi polepie i koniec. A co ciężarna nie może się przemęczać ! -
Patrycha wrote:Hej,my od rana w szpitalu. Zrobili dokładne usg i wyszło AFI 5. Dzisiaj tylko badania porobili a rano idę na kroplowke.
Wiki gratuluje !
Już nie mogę się doczekać aż ja wyjde z Majka, ale to już po świętach.. i jest tak jak czulam, swieta w szpitalu
bell ja też się boje, dzisiaj nie spalam cała noc i na jutro będę nieprzytomna bo zas nie usne. Od początku ciąży chodzi za mną myśl i błaganie żebyśmy razem wróciły do domu.
Wesołych Świąt życzę Wam wszystkim -
Patrycja ja miałam poziom wód 6 i to podobno bylo na dany tydzień 38 ok.
Takze z maluszkiem wszystko dobrze.
Dostaniesz kroplówkę i wszystko pójdzie idealnie. Należałam sie w szpitalach i uwierz mi ze tu to normalne. Kroplówka rano i ok 12 po wszystkim. Musisz wierzyć ze będzie dobrze. Trzymam kciuki za Ciebie z całych sił. Sciskam mocno.Patrycha lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
super piekne zdjecia kafelek robione komorka
podziekowania specjalne dla Ani29 za projekt, ktory sobie edytowalam w paincie az wyszło to:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d6d5eab17d9.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/917d5d8e09ca.jpgmagdalenka, bluegirl89, Kawa, Wiki81, ania_29, Chanela lubią tę wiadomość
-
szpilka wrote:a mi chyba opadł brzuch, a mam kurde jeszcze ponad miesiac do terminu
szpilka lubi tę wiadomość