X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku tak się boje tej kroplowki i tego bólu ze zamiast na porodowke to mnie do psychiatryka wywioza

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przed świątecznie!
    Dziś byłam na wizycie, szyjka delikatnie się skróciła ma 2,5 cm w 2 tyg 0,3cm w dół, więc jest super! Jest miękka ale zamknięta. Lekarka powiedziała, że do nowego roku powinnam donosić, ale ona daje mi już zielone światło na poród! :) Wyniki krwi i moczu idealne, nawet lepsze niż w 6tc!! :D Młody jest już dość nisko, więc różnie może być.. ;)

Patrycha trzymaj się Kobieto w tym szpitalu! Wszystko dla dobra dziecka!

Spojrzałam na naszą listę porodową, jak wpisywałam datę cc Maud (uważam, że dobrze wybraliście, przynajmniej będziesz pod opieką swojego lekarza!! A nikt nie może Ci zarzucić, że podjęłaś złą decyzję!! Wszystko będzie dobrze! ;)) to zauważyłam, że dziś planowane cięcie cesarskie ma jedna z naszych koleżanek! Gonek powodzenia, trzymamy kciuki za Ciebie i synka!!

A ja dziś już ugotowałam barszczyk, zaraz będę go musiała tylko doprawić, później polepimy pierogi z teściową i skroję warzywa na sałatkę jarzynową.
    Bałagan mam alee.. mężu zaraz polata ze ścierką i kurze pościera, później odkurzy i umyje podłogi.. Dużo roboty, alee taki osiłek da radę! :D

Teściowa właśnie dekoruje pierniczki i mężu przyniósł mi własnoręcznie udekorowany piernik! Może bardziej dla syna, bo to było serduszko z inicjałem F.. ale to słodkie z jego strony :) zjadłam go, a Filipek zaczął harcować :)

Malenq, Patrycha, Kawa, bluegirl89, Chanela, M4DZI4 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha wrote:
    Akurat do nich mam zaufanie. Gorzej jak na Mure jutro trafie..

mi Oleś chciał usunąć ciąże, bo twierdził że pozamaciczna :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie GONKU powodzenia:)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny:)
    Matko, nie wiedzialam ze nie bede miala chwili zeby sie udzielac. Ale to glownie dlatego ze jedyna energie jaką mam wykorzytsuje na Kostka, a w wolnej chwili staram sie odciazyc meza mimo ze krzyczy po mnie ze mam odpoczywac.
    Mały raczej spokojny i mialabym sporo czasu gdyby nie to ze ciagle walcze z tym kroczem:/
    Wczoraj po 3 wizycie poloznej podjechalam do swojego gina bo mowila ze to nienormalne ze ciagle nie moge usiasc i tak boli. No i okazalo sie, ze mam stan zapalny.
    Dostalam antybiotyk- ospamox i mimo ogromnej niecheci musze go brac.
    Mozna przy nim karmic o czym zapewnil mnie lekarz i dzis polozna.

Pozatym spoko:) maly wlasnie wydoił cyca i spi w wozeczku a ja de ogarnac prasowanie:)

kupilam dzis wage dla niemowląt bo cos mi sie zdaje ze malo je. Ciagnie 15-20 min z jednego cyca i mu wystarczy. A do przychodni w taką pogode nie ma co isc bo nawet werandowac mi nie kazała jak takie wiatrzysko.

A wygląda moje słonko tak:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0946540290e8.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0bac004c675.jpg

jonka91, Kawa, Patrycha, aswariatka, blador, Malenq, Becia81, szpilka, Ewelina88, MartaKD, Wiki81, Goosiaczek2, kasiakra, bluegirl89, MonikaDM, ania_29, Agus89, renia83, Maud11, Gwiazdeczka27, Chanela, M4DZI4, rastafanka, OliOla, lwuska55592 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    mi Oleś chciał usunąć ciąże, bo twierdził że pozamaciczna :/

No to nic dziwnego że masz takie uprzedzenie.. z tego wszystkiego lewatywy nie będę potrzebowała jutro ;-)

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu Kostuś przesłodki! :) Aż nie mogę się nadziwić że wszystkie maleństwa się tak uśmiechają u nas na forum! :)

p.s bodziak ekstra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 14:04

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• blador Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z tymi wodami było tak, że na początku 32 tygodnia AFI 15, w 33 tygodniu trafiłam do szpitala bo się sączyły- AFI 7 i podobno to taka granica, że nie jest jeszcze tragicznie, ale już coś się dzieje, codziennie miałam badane crp, podawali mi antybiotyk profilaktycznie, ale nie nawadniali- czekali na rozwój sytuacji, a po tygodniu AFI 10 ku zdziwieniu lekarzy i wypis do domku :)

Patrycha będziecie mieli najpiękniejszy prezent :)

Kurcze a ja idę jutro na kontrolę do gina do szpitala bo ma dyżur i aż się boję, bo szyjki brak, ostatnio rozwarcie było na 1 palec, może do północy 31 uda się utrzymać dziecia w brzuchu, chociaż czuję, że jest już tak nisko...

Ag Kostek cudny, kurcze jakoś ciągle nie mogę uwierzyć że za chwilę z mojęgo brzucha też wyjdzie takie cudo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 14:07

relgh3718o9n8rtv.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa! Malutkie cudeńko z tego Waszego Kostka! :D

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag..........cudowny Kostuś....:)
    a jakie śliczne wdzianko ma:) fajna pamiątka:)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Hej ho!
    Jestem po wizycie. Wsio zamknięte u mnie, tak jak czułam, więc się jeszcze trochę pobujam w dwupaku ;) Bardziej aktywna już być nie mogę, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość aż się coś zacznie dziać. A z Natali robi się kluska - waży już ok. 3300 :D
    L4 na 2 tygodnie i ewentualna wizyta 9.01... :)
    też mam 9 stycznia:) DOTRWAMY:)
    A L4 dostałam do 18 stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 14:26

ania_29 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonek trzymamy kciuki za WAS !!

Ag...jeeeeej jaki on słodki jest, na drugim zdjęciu taki dziubasek malutki, aż tęsknię że Jasiu jeszcze w brzuchu i nie moge go oglądać. Jeszcze tylko napisz gdzie takie super body można zamówić??

Ja posmażyłam rybę w międzyczasie ciągle siadałam na krzesełku przy kuchenke hehe jeszcze tylko dzisiaj pierogi polepie i koniec. A co ciężarna nie może się przemęczać !

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha wrote:
    Hej,my od rana w szpitalu. Zrobili dokładne usg i wyszło AFI 5. Dzisiaj tylko badania porobili a rano idę na kroplowke.

Wiki gratuluje !
    Już nie mogę się doczekać aż ja wyjde z Majka, ale to już po świętach.. i jest tak jak czulam, swieta w szpitalu :-)
    bell ja też się boje, dzisiaj nie spalam cała noc i na jutro będę nieprzytomna bo zas nie usne. Od początku ciąży chodzi za mną myśl i błaganie żebyśmy razem wróciły do domu.

Wesołych Świąt życzę Wam wszystkim :-)
    Czyli jednak masz wywołanie?

relgtgf6uee8xud8.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ja miałam poziom wód 6 i to podobno bylo na dany tydzień 38 ok.
    Takze z maluszkiem wszystko dobrze.
    Dostaniesz kroplówkę i wszystko pójdzie idealnie. Należałam sie w szpitalach i uwierz mi ze tu to normalne. Kroplówka rano i ok 12 po wszystkim. Musisz wierzyć ze będzie dobrze. Trzymam kciuki za Ciebie z całych sił. Sciskam mocno.

Patrycha lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0bac004c675.jpg

Kostek cudowny, kolejna zadowolone szczęśliwe dziecko :-)
    Super body, gdzie takie można wyprodukować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 14:40

relgtgf6uee8xud8.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi chyba opadł brzuch, a mam kurde jeszcze ponad miesiac do terminu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 14:40

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super piekne zdjecia kafelek robione komorka

podziekowania specjalne dla Ani29 za projekt, ktory sobie edytowalam w paincie az wyszło to:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d6d5eab17d9.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/917d5d8e09ca.jpg

magdalenka, bluegirl89, Kawa, Wiki81, ania_29, Chanela lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    a mi chyba opadł brzuch, a mam kurde jeszcze ponad miesiac do terminu
    Może Ci się wydaje? Ja sprawdzam czy wyprostowana dłoń mi się mięści pod biustem. Do tej pory mały palec się nie mieści wiec jeszcze mi nie opadł.

szpilka lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bodziakow nie mam pojecia- dostal mały w prezencie od ciotek z pracy.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarka tak będą wywoływać jutro.
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :-)
    Boje się nieznanego ale musze dać radę dla małej :-) mam nadziejeb ze wszystko pojdzie dobrze i będę mogła się pochwalić moja Majeczka :-)

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

‹‹ 1664 1665 1666 1667 1668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ